PK [:photography:], Šumperk, máte zkušenost?

Profilova fotka
Máte někdo zkušenosti s PK [:photography:] - Lucie Peskova & Jindrich Pesek ?? Zajímalo by mě, jak probíhá focení a přibližná cena.
Odpovědět
1
2
U PK poptávala kamarádka focení svatby loni a řekla si předběžně kolem 9 tisíc. Nám fotila tato holčina: tch-photo a jsem moc spokojená, jak s cenou, tak s fotkama. :-) :-)
Odpovědět
@nanuskat Mám nejnověji zkušenost takovou, že jsem jim cca před 3 týdny psala mail ohledně svatebního focení 2013, odpověď mi přišla za několik dní s tím, že rezervace na 2013 zatím neberou a jaká bude cena neví. Jelikož letošní byla pokud vím 15 tis. napsala jsem jim, jestli by mi mohli alespoň předběžně říct, jestli bude stejná, nebo zdraží třeba o 3 tis, že o tom přeci musí mít představu, ať vím, jestli bychom se vešli do rozpočtu.... No odpoveď jsem na tohle nedostala už žádnou a tak jsme je, ač se nám jejich fotky líbí zavrhli. Za prvé kvůli přístupu a za druhé proto, že co rok tak snad o pět tis. zdražují :-/
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, my budeme mít fotografy z Olomouce- zadej si fotograf Amaka, moc se nám líbili jejich fotky, cena za celý den je 9000 Kč plus asi 200 za dopravu,což je nic. Rezervovali jsme si je také rok dopředu, to znamená loni začátkem září, zaplatili jsme zálohu 2000 a problém to nebyl vůbec :)
Odpovědět
Profilova fotka
@flowerbl no to mi právě napsali taky, zdá se mi to hodně divný přístup..
Odpovědět
Profilova fotka
@eiramh a nakolik tě to přišlo?? a jak dlouho dopředu si ji musíš rezervovat?? :)
Odpovědět
@flowerbl to samý se stalo kamarádce Petře z Brna, napsala jí prosbu o informace co jak a za kolik za rok v Brně, a prý ještě neví jak to bude cenově a že rezervace neberou. @nanuskat ona žádný podmínky nemá, buď má volno nebo zamluveno ale rezervace bere pořád. my jsme ji měli na celý den a ta cena je zhruba poloviční než tady píšete těch 9tisíc... komunikace s ní vždy bez problému, rychle, zajímá se o spousty věcí co se svatby týče, takže za mě není absolutně co řešit :-)
Odpovědět
@nanuskat @eiramh jako dost dobře to nechápu ten jejich přístup, protože většina těch lepších fotografů již rezervace na další rok bere....Působí to na mě tak jako by vyčkávali jakou cenu kdo dá a podle toho se pak rozhodli, aby byli konkurence schopní, ale to se mi teda vůbec nelíbí :-/
Odpovědět
@flowerbl taky jsem si říkala proč je taková odměřená.. ta Terezka z tch-photo mi tehdy řekla, že si mám fotografa vybrat sama a dobře, protože na ni se budem všichni celý den koukat. A jestli se mám potýkat s tím, že mi někdo bdue celý den odsekávat, nebo prostě nebude v pohodě, tak to nee...
Odpovědět
Profilova fotka
Ale ona Lucka má zase úžasný fotky, který se promiň,ale s Terčinýma nedají srovnat, taky fotí, dva i s manželem, a co vím, tak ti co ji na svatbě měli byli moc spokojení, nejen fotkami,ale i přístupem. Terka je prostě mladá holka, fotí, krásně,ale svatby zatím, ještě moc nejdou, nevím, příjde mi že to není její šálek kávy, což věřím, že bude jen lepší a lepší,ale já bych si ji pro svatební fotky teď ještě nevybrala, taky si uvědom, že Lucka má profesionální techniku a Terka , základní zrcadlovku a prostě i kdyby se stavěla na hlavu, tak s tím takové fotky udělat ani nemůže(hlavně ve špatných světelných podmínkách) A ještě skrz rezervace na příští rok, důvod proč hodně fotografu, přijímá rezervace později, je ten, že je pak taky míň zájemců ruší, hodně jich začne přijímat až od září. či října, kdy končí hlavni sezona a nebude tolik starostí, kolem probíhajících svateb... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak děvčata, poslouchejte, teď vám něco řeknu.. docela mě diskuze tohoto rázu mrzí a docela i štvou... S Luckou jsem se seznámila asi před půl rokem, kdy jsem si ji vybrala jako svatební fotografku a tento víkend mi fotila svatbu (album bude následovat co nevidet)... Lucie je opravdu vyjímečná fotografka.. nejen, že svému řemeslu rozumí, její fotky mě berou dech, ale co je pro mě důležitější má hlavně lidský přístup a srdce na pravém místě a právě to se odráží v jejím umění... Vždy mi ve všem vyhověla, psychicky podržela ve svatební den, když bylo potřeba... Takže přestaňte tady drbat někoho, koho neznáte... Nikdy se mi nestalo, že by neodpověděla na maily, okamžitě reagovala na vše a já bych za tuto holku a fotografku dala ruku do ohně... Tato diskuze mi opět potvrdila, že svět je plný rýpalů a jak málo stačí, aby se o tak poctivém člověku rozjela taková pomluva... Vím, že proti gustu není dišputát, ale mrkněte na mé album, které teď jdu vytvořit a ať si každý udělá svůj úsudek...hezký den všem...
Odpovědět
@alexxa78 o kvalitě jejich fotek tu ale nepadla řeč :-) my je měli mezi favority na špici takže nevím proč tohle řešíš, asi všechny víme jak fotí a nikdo to tu nezpochybňuje, natož aby pomlouval. Já zde mluvím z vlastní čerstvé zkušenosti kdy prostě komunikace vázla a potom působí takovým dojmem, jak je tu řečeno.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já nevím, mě spíš, příjde divné jak se tady objevují nový uživatelé, s 1-3 příspěvky, jeden háji jednu stranu druhý druhou :) :-p ....Že Lucce trvá s odpovědí na email docela dlouho je pravda, mně se stalo, že mi třeba ani neodpověděla, když jsem se jí na něco ptala,ale o tom, že je úžásná fotografka o tom žádná :) Každý fototgraf má nějaký styl a Lucka, patři u reportážní fotografie, k nejlepším co máme. Ale né každému tento styl musí vyhovovat. No věřím, že každá nevěstinka nakonec najde toho svého fotografa,ale jedna rada na závěr, raději si trošku připlaťte než,aby jste pak plakaly nad výsledkem. My jsme taky moc peněz neměly a dopadlo to tak, že jsem ještě hodiny seděla nad fotkama, které jsem upravovala, byly v nízké kvalitě, červený oči,špatné retuše,a stejně ani potom jsem nebyla spokojená, Ale ze svatby mi zůstalo přece jen to nejdůležitější SKVĚLEJ CHLAP :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@flowerbl ...Holky, já věděla že příjde tento argument, že o její kvalitě nebyla řeč... ano, to je pravda... ale když Ty můžeš zde veřejně prohlašovat kvůli jednomu mailu, že je Lucka taková či onaká, tak já mám přece též nárok na to sdělit moji zkušenost s Luckou.. věřím, že má každý den ve své schránce desítky mailů a nechci hájit to, že třeba nestíhá na vše odpovídat včas.. ale proč to tady hned tak veřejně rozmazávat... to mě zamrzelo, tak jsem chtěla sdělit svoji zkušenost s Luckou, nic víc.. nechci tady rozjíždět nějaké žabomyší války...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
je tu veselo :-D souhlasím s tím, že otázka byla na cenu a průběh focení, přidaly se zkušenosti kolem a kolem a to je přece vždycky dobře. Je dobře, že každý má oblíbené to svoje a jak jsem tu pochopila, podle zkušeností si to i nacení, buď na 15tisíc, nebo na 3 :-) To už je potom na zvážení každé nevěsty, co si zvolí.
Odpovědět
Jinak jsem si teď dala trošku práce a koukala na galerie i jiných místních fotografů, a bohužel(dík) musím říct, že žensky mají k tomu focení větší cit. U chlapů fotografů mi to focení přijde takový osekaný o pocity. @bajunka a ty tak moc retušuješ a přesvětluješ záměrně?
Odpovědět
@alexxa78 fotky máš parádní :-) opravdu nádhera... myslím že vzít si koordinátorku na svatbu povýší tu svatbu a pak i focení a video jak tam píšeš může probíhat snadněji (to je jen můj poznatek, prorotže prostě všechno je ťip ťop a pak to tak i vypadá :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@eiramh já myslím, že tady o mně debata vůbec není :) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@eiramh jinak je mi líto jestli jsem ti šlápla na "kuří oko", občas by ses divila, co za retuše si lidi přejí :) a máš pravdu světlé fotky jsou záměrně, protože se mi to líbí,ale klientům odevzdávám, několik barevných verzí,aby si oni mohli vybrat tu svou a mezi nimi pochopitelně i tmavší....Je mi líto, že jsem se navezla do tvé kamarádky případně do tebe,ale tak to prostě je s méně kvalitní technikou opravdu nemůžeš dosáhnout kvalitativně na fotky s profi, což poznáš hlavně při špatných světelných podmínkách, ne nadarmo se jim říká šumítka... na druhou stranu jsou fotografové co můžou mít výbavu třeba za mega a jejich fotky stojí za prd, protože to prostě nevidí necítí....a souhlasím, u svatebních fotografu upřednosťnuju ženy,ale zas chlapi jsou super na modní fotografii, tam si myslím že vedou ....
Odpovědět
@bajunka narážku s kuřím okem nechápu? psala jsem jen, že jsem si procházela ostatní fotografy a tohoto jsem si u tebe všimla :-S Když se začali řešit ostatní, nebudu hodnotit něco, co neznám, a raději se nejdřív podívám, než o tom začnu mluvit. Holky se ptaly na cenu a focení u PK a koukej kam až ses dostala :-| tohle je diskuze o svatbách a ne o focení.
Odpovědět
Profilova fotka
@eiramh Když si vybírám fotografa tak snad řeším focení? :) A já právě psala o Lucce, že je super, ty jsi sem začla plést Terku a nakonec mně a promiň snad objektivně uznáš, že Lucka fotí líp než Terka?(taky jsem napsala, že věřím, že její fotky budou čím dál tim lepší). Já jen reagovala na tvůj dotaz ;-) .
Odpovědět
@bajunka ...? já jsem sem nikoho nezačala plést. Odpověděla jsem na dotaz jako první, sdělila cenu za služby od PK z loňského roku a přidala svůj názor. Já tu nejsem od toho, abych někoho srovnávala, líbí se mi fotky obou holek a to hodně a hlavně každé mi přijdou úplně jiné. Uvědom si že jedna je profík a druhá to má jako koníček. Ať si každý vybere podle svého gusta. Tohle mi přijde na hlavu, dohadovat se donekonečna, proto už odepisovat na tvoje zapšklé komentáře nebudu :-p
Odpovědět
Profilova fotka
No já se nechci nikoho konkrétního dotknout, ale také mi přijde, že některým fotografům trochu vylezl nosánek nahoru. Raději nebudu konkrétní, ale aby si nějaký dodavatel dovolil neodpovědět mi ani po dvou týdnech na emali s konkrétní otázkou, to by u mě skončil. Taky se mi to stalo a ani jsem nepřemýšlela o tom, že bych někoho takového platila. A co mi připadá nejdivnější - že tady jsou lidi ochotní dát 15-20 tis. za foto a vůbec jim nevadí takový přístup v komunikaci. Já si myslím, že ona ta profesionalita přístupu k zákazníkovi hodně vypovídá o dané osobě i její práci.
Odpovědět
Profilova fotka
Opravdu netuším, co ti příjde na mých odpovědích zapšklého... Né, že bych se chtěla nějakzastávat Lucky,ale zkuste si představit kolik mejlů ji denně musí chodit a nejen z ČR, a teď do toho ten svatební maraton, tak se může stát, že nějaký mejl přehlédne, tak jí klidně napište znovu... a zkuste být trochu trpělivé, určitě už koncem září října bude mít cenovou nabídku na příští rok a víc času na vyřizováni ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
:-D zajímavá diskuze Nám fotili Lucka s Jindrou svatbu, těhotenské fotečky i rodinné a bezkonkurenčně jsou pro nás TOP ;-) Přístup a komunikace na 1 :-D a také si myslím, že je lepší si za kvalitu připlatit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sarulinda Mohla bych prosím poprosit zda bys mi do IP nenapsala cenu za rodinné focení od Lucky? Taky jsem ji teďkom psala a ještě se mi neozvala a dost by mě zajímala cena. Moc děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
fotky má fantastické, bohužel na email není schopná více než 2 měsíce zareagovat...jaká pak asi je s ni domluva..ale mrzelo mně to, protože fotky jsou opravdu prvotřídní. tak jsme si museli najít někoho jiného...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?