Oblečení fotografa. Mělo by být formálne či neformálne?

K založení tohoto tématu mě napadlo po nedávné svatbě, které jsem se zúčastnila. Fotograf přišel v černých riflích, nějaké květované košili a se šátkem na hlavě, což mě teda dost zarazilo. Uvědomila jsem si, že i loni na jednu svatbu přišel fotograf v kraťasích a tričku. Mně to teda připadá jako pěst na oko. On má možná pocit, že když fotí, tak na fotkách není vidět, ale kromě něho tam fotí další hosté, většinou se filmuje, takže i on se na některých fotkách a videu objeví. V neformálním oblečení ať fotí v ateliéru, ale na svatbu by měl přijít trochu slušněji oblečen. Nám přišel fotograf v černých kalhotách a košili, to mi příjde akorát. Co si myslíte vy? Má fotograf chodit na svatbu oblečen formálně, či neformálně? Jde mi hlavně o focení na obřadu.
Odpovědět
Profilova fotka
tak já musím říct, že naše fotografka přišla v tílku a plátěných kalhotách, takových teplákových pohodlných,,, přítel si prý nejdříve říkal, že si mohla vzít něco slušnějšího,, mě to teda bylo úplně jedno,, ale když prý pak viděl, jak se válela po zemi, aby udělala fotky ze země, tak mu to rý bylo hned jasné,,, proč se takto obléklal,, jlavně pro ni je to pohodlné a ona pohodlí pro práci potřebuje,,, takže za mě --- oblečení bylo v pořádku :)
Odpovědět
Profilova fotka
u nas prisla fotografka oblecena jako na vylet na nejaky kopec ;-) mansestraky, cervena fliska a pohorkovite tenisky... co nadelas, je to jejich vizitka. Asi tech svateb maji ti fotografove tolik, ze na to proste z vysoka kaslou...
Odpovědět
Tak já si teda nedovedu představit, že by fotografka přišla třeba v šatičkách. Když jsem viděla, jak se válí po zemi, aby udělala hezké fotky... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jako neodsuzovala bych nijak oblečení fotografů, nebo zda je to jejich vizitka nebo ne, jsou tam od toho aby fotili a ne na přehlídkové molo, navíc souhlasím s ladie - nedovedu si foto představit ve společenském oděvu jak se válí po zemi a podobně.
Odpovědět
Cbabu, já jsem v práci taky od toho, abych pracovala a stejně si nemůžu dovolit přijít v čem se mi zachce. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
...já souhlasím s holkama, fotografové a fotografky se mnohdy válejí po zemi a kdoví co ještě, takže nějaké oblečení bych v tomto případě fakt neřešila ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jak už jsem psala v mém prvním příspěvky,,, a souhladím s holkama,, když se ta naše válela po zemi, tak si vůůůbec nedovedu představit, že by přišla v šatech, nebo něčem společenském,,, to v žádném přípdě,, a ona se prostě musí cítit pohodlně,, to určo taky má vliv na její práci
Odpovědět
betelgeuzz ale ty nie si v praci 20 hodin na nohach a pravdepodobne sa cely den nevalas po zemi...
Odpovědět
Profilova fotka
betelgeuzz to já samozřejmě taky, ale je trošičku rozdíl sedět v kanceláři (já) nebo lítat po focení. 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
vubec bych necekala ze prijde fotografka v satech nebo necem spolecenskem, ale i lezerne a pohodlne se da oblect docela slusne, treba i volit nejake neutralni barvy, ale to je pak asi na vkusu kazdeho. Ja to neresim, jen sem pridala zkusenost v cem nase fotografka prisla.
Odpovědět
Profilova fotka
jo a po zemi se nam fotografka nevalela a pokud si klekala nebo neco pod, tak mela svou deku, kterou pouzila aby se neuspinila...
Odpovědět
Profilova fotka
tak to naše fotografka, teda fotila i v leže na zádech, v leže na břichu, na boku a nedovedu si představit, kdyby s těžkým fotoaparátem,,, odraznou desko na stínování měla tahat ještě deku,,, :)
Odpovědět
Článek se načítá
Myslím, že by fotograf měl trochu přizpůsobit své oblečení tomu, že jde na svatbu. Neříkám kvádro, bílou košili a kravatu (i když i takového jsem viděla - byl to starší pán), ale připadá mi krajně nevhodné, aby fotil v třeba v kostele v kraťasách (byť je vedro sebevětší, opravdu se to nehodí) nebo havajské košili. Byla jsem na mnoha svatbách a většinou byl fotograf/ka oblečen/a nějak nenápadně v černém (třeba černé rifle a triko s límečkem, to je dostatečně pohodlné, ne?) a zdálo se mi to OK.
Odpovědět
Profilova fotka
tak určo třeba barevné kra´tasy nebo havajskou košili,, to už je trochu moc teda :) ale když jsou to neutrální barvy, tak nevidím probém,,,, jinak teda měli jsme kameramana,, ten měl myslím tedy černé rifle a košili( to je vidět, že mi asi bylo jedno , co mají na sobě) a bylo mi ho teda hodně líto, lilo z něj jak z vola,,,ty rifle bohužel nejsou nejpohodlnější,,,,byo tenkrát šílený vedro :(
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
kluk -- no však tohle jsem tu psala,, souhlasím se vším, co jsi napsal,,,,,
Odpovědět
Profilova fotka
...já také souhlasím s tím co napsal kluk, nikomu nebudu říkat co si má nebo nemá obléct, myslím, že je to na každého uvážení a pokud je to profík tak ví co se hodí a nepřijde vyloženě jako trhan ;-)
Odpovědět
Kluku, jo, taky souhlasím. Ale byl tu řešený borec v květované košili, v kraťasách nebo fotografka v gatích á la tepláky, ani jednoho jsem neviděla, proto nemůžu přesně soudit, ale moc košer mi to nepřipadá. Do saka tu, pokud vím, nikdo nikoho nenutil.
Odpovědět
Zdravím holky. Neřeším, v čem přijede kameraman nebo fotografka. Je to na jejich uvážení a zkušenosti :-)
Odpovědět
Profilova fotka
herminka -- psala jsem že to byly plátěné kalhoty,, ale takové ty volné jakoby tepláky,, a vůbec mi to nepřišlo nevhodné a to jsme měli svatbu na zámku,,, no nicm,, končím tuhle diskusi :)
Odpovědět
Myslím, že pro fotografa. který se živí focením svateb, nemůže být těžké, finančně nedostupné, ... pořídit si něco pohodlného a opticky vyhovujícícho, třeba tmavé kalhoty a nenápadnou košili. Chodit v modrých riflích a třeba falanelové kostkované košili je neslušné a opravdu se to na svatbu nehodí a vypovídá to něco o jejich neúctě k zákazníkům. Může si přece sám cíleně vybrat takové oblečení, v kterém se může válet, běhat, tahat těžké věci a potom se to dá jednoduše vyprat. Jako investují do techniky, mohou přece investovat i do svého oblečení. Nedávno jsem tady viděla album ze zámku a kameraman byl na fotkách vidět - kostkovaná košile! :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
tiež si myslím že ak má fotograf a kameraman nejakú profesionálnu úroveň, musí vedieť aj vystupovať a chovať sa adekvátne k situácii a udalosti na ktorú ide. kazil by celkový dojem keby prišiel v obleku na svadbu, ktorá by bola v duchu grilovačky a naopak v teplákoch na oslavu do pekne nazdobenej reštaurácie. ale to je len môj osobný názor. toto ma ani nenapadlo s fotografom a kameramanom prejednávať, považujem to za samozrejmosť ;-) tak dúfam že nebudem nemilo prekvapená, ale tak dúfam že som si vybrala dosť velkých profesionálov na to aby vedeli čo sa patrí :-D
Odpovědět
Profilova fotka
myslim, ze ma prijit normalne oblecen, klidne rifle nebo nejaky kalhoty a kosili - kdyz vidim ty pozy, do kterych se dostavaji, kam vsude kvuli pekny fotce lezou, tak mi prijde nemistne po nem chtit, aby dorazil v obleku
Odpovědět
Profilova fotka
naše fotografka měla tričko bílé a letní kalhoty černé a asi to pak rouvnou hodila do praní , opravdu si ji nedovedu představit ve společenských šatech ;-) Hlavní jsou fota a né oblečko fotografa :-D
Odpovědět
Profilova fotka
no neviem.. ja som za zlatu strednu cestu.. nemusi prist v obleku/satach, ale tiez nie obleceny dobludu.. bola som na jednej svadbe, kde fotografka prisla do kostola v letnom tielku (s uplne holym chrbtom), a kratuckych sortkach. To uz aj hosti trocha poburilo. Na hostine potom sice nebola, ale do kostola to fakt nemusela prehnat (aj ked postavicku na to mala :-)). Na druhej strane, na sestrinej svadbe fotograf mal jednoduche cierne nohavice, a cierne tricko (ci taku sportovu koselu, uz si nepamatam celkom). A aj sam sa citil v poho..
Odpovědět
Profilova fotka
to su problémy, nech si príde trebars aj v trenírkach (sice v novembri by mu bola aj zima ale neva) ked to jemu nevadí. hostia by na neho trošku pozerali či je ok ale svadba predsa nie je o fotografovi a kameramanovi a je už fakt divne, ked snažiť sa ovplyvnovať všetko čo na tej svadbe bude. dokonca aj oblečenie fotografa. bodaj by väčšina neviest nemala nervy na prasknutie ked sa zaoberá fakt doslova somarinami. podla mna toto je jedna z nich. ja chcem aby moje fotky boli pekne. fotograf nemusí byť ani upravený ani pekný, hlavne že jeho práca ma uchváti. je to už fakt na nom v čom príde. ale myslím že vačšina ma sudnosť a ako otrhanci nechodia.
Odpovědět
Oblečení fotografa bych nijak extrémně neřešila....naše fotografka měla dost soudnosti, takže přišla v červenobílém pruhovaném topíku, světlých slušných 3/4 a červených balerínkách.......kdyby přišla třeba v teplákovce, tak bych na to asi chvíli zírala, ale stejně by mi to asi moc nevadilo. Jinak k tomu, že si pod sebe může dát deku.........vidím to v živých barvách, vycházeli jsme z kostela, fotografka se vrhla střelhbitě k zemi a vše fotila ...... jen nevím, jak by u toho stíhala rozkládat deku :D. Vzhledem k tomu, že se válela na silnici, v trávě, v kostele, tak chápu, že přijít v něčem společenském je u této profese a při správné akčnosti fotografa, nesmysl.
Odpovědět
Kazdy ma strasne velke poziadavky od fotografov a vela krat im nedaju ani napit aj napriek tomu ,ze vonku je 30 stupnov ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?