Na kolik vás vyšel fotograf? - Praha

Kolik jste dali za fotografa v okolí Prahy? Jaká je ideální doba focení? (profíci prosím nepsat, chceme vědět osobní zkušenosti klientů)
Odpovědět
1
2
Ježiš, to je furt dokola :-/ Stačí si otevřít fórum, zadat do vyhledávače a vyjede 40 podobných diskuzí... 1. fotograf nemusí být z místa obřadu, drtivá většina dněšních fotografů jezdí běžně po celé ČR 2. cena fotografa, který se o označuje nebo je profík je asi od 5.000,- do 30.000,- samozřejmě i víc 3. ideální doba focení neexistuje - někdo na fotkách ujíždí a nechce jen strojené pózy, ale je pro něj důležitá atmosféra svatby, momentky, takže fotograf fotí klidně od 8 od rána do 8 do večera, i déle pak jsou lidé, kteří tomu nedají, stačí jim obřad, pár fotek v parku s rodinou a vystačí si potom s 2-3 hodinama focení potom cokoliv mezitím nebo i nadto - celý víkend, focení druhý den místo dne svatby, předsvatební focení atd. atd.
Odpovědět
@julie_t Pokud Vás můj dotaz pohoršuje, prosím neodpovídejte. Samozřejmě nejsem úplně blbá a diskuze zde pročítáme už 2 hodiny. Nicméně jak jistě sama dobře víte, ceny se mění. Loňské a předloňské ceníky mi jsou k ničemu. Cena se samozřejmě liší.... překvapivě tušíme tuto skutečnost a přesto se ptám. Ptám se, protože chci být v obraze, nechci pročítat staré diskuze a nestojím o příspěvky profíků. To, že ideální doba pro všechny neexistuje, to je mi jasné... i toto překvapivě tuším. Jen jsem se dovolila zeptat na to, jestli tu byli novomanželé spokojení se svou (předem domluvenou) dobou focení, nebo třeba prodlužovali po dohodě na místě. Nevím totiž jinak, k čemu jinému by diskuze o fotografech měla být určena :-o? Prosím, pokud můj příspěvek KOHOKOLIV pohoršuje, neodpovídejte na něj. Jana - dcera profesionálního fotografa, která sice ví, jak fotky mají vypadat, ale neví kolik ta sranda stojí a dovolila se zeptat...
Odpovědět
A samozřejmě i vím, že fotografové jezdí po celém světě, ale opravdu neplánujeme navyšovat ceny o 3 tis. za dopravu proto, že jsme si vybrali fotografa z Moravy... Dává to smysl? Nám ano...
Odpovědět
Dobře, ale to vám stejně nic neřekne. 5 nevěst vám řekne, že jim fotograf fotil celý den a 5 nevěst, že 3 hodiny a všichni byli spokojení ... že tihle by víc jak 8.000 nikdy za něco takového nedali, blázni do fotek dají patnáct a víc a ani nemrknou. Mne to rozhodně nepohoršuje, je mi to úplně jedno, spíš to beru tak, že bez aspoň základní představy se stejně nic konkrétního nedozvíte. Takže napsat třeba hraniční cenu přes kterou nechcete jít, aspoň hrubou představu délky. Za mě teda k věci - měli jsme celý den, hlavně momentky, žádné rádoby vtipné pózy, celkem necelých 200 fotek, před svatbou jsem myslela, že na co taková hrůza fotek, ale teď mi to moc vůbec nepřijde a to některé věci jsme nenafotili podle plánu, takže by klidně cca 20 fotek navíc ještě mohlo být. Cenu jsme měli po známosti, ale pod 12.000 náš fotograf běžně nejde a to se tím neživí. S délkou focení jsem byla spokojená, jen teda některé ty záběry navíc bych ráda měla. Blízko u Prahy se mi líbí třeba fotograf Tomáš Vránek, ten nefotí pod 15.000,. Pak například Petra Trbolová, zhruba stejná cena.
Odpovědět
Prosím, úvahy jestli mě to něco řekne, nebo ne, nechte prosím na mě. Opravdu teď zrovna nejsem v náladě na moralizování od někoho jiného. Pokud Vás opravdu mé příspěvky pohoršují, ignorujte je. Vážně na to nemám náladu... Mě tu nebaví číst stále stejné příspěvky těch 10 fotografů pořád dokola. Jejich fotky mě nezaujali, nelíbí se mi a na své svatbě je mít nechci. Předpokládám, že tu jsou i nevěsty, které měli jiného fotografa než jednoho z těch 10 lidí, co tu píšou na každý příspěvek (pobavila mě otázka na doporučení někoho od Roudnice a první příspěvek byl fotograf ze Zlína) a vypadá to strašně zoufale. Proto se ptám znova a nechci se prohrabovat miliony stejných nabídek na focení od pár stejných lidí. Fotografku máme předvybranou, jen si dělám obrázek co je moc a co je málo. Fotky za 5 tis. jsem viděla a děkuji, ty nechci. Cena okolo osmi je taková... nic drahého, ale fotky nic extra nejsou... A tak se tu ptám i dalších, co vy na to? Uznávám, že laťka je nasazena vysoko a na fotky jsme dost kritičtí...
Odpovědět
Tak ode mě 2 doporučení na fotografy co běžně fotí Prahu (nežijí tam, ale mají uvedeno, že je to obvyklá destinace, což o něčem asi taky svědčí), tady se nevyskytují a jejich cenovou relaci máte. Pak ještě mrkněte na www.klarinetka.cz Přímo pražská fotografka, cenu nevím. Ale ono by opravdu stačilo napsat to, co jste napsala mě hned do úvodního příspěvku - že není probém zaplatit deset a více tisíc a fotky máte rádi opravdu kvalitní a profesionální a hned si to síto příspěvků a doporučení podstatně zmenšíte. Jinak jak je tady ve zvyku, bude většina odpovídat, že oni měli 300 fotek za pětku a bohatě jim to stačilo. Obě potom víme, jak takové fotky vypadají, taky jsem na fotky háklivá. A omlouvám se za tu kousavost ;-)
Odpovědět
My měli Radka Foučka, jelikož nemá zveřejněný ceník, informujte se u něho :-). Nerada bych tady šířila nějaké ceny, co nejsou pravdivé, domlouvali jsme se s ním už dříve, nevím, jaké jsou aktuální ceny, ale jsou přijatelné :-). Je kousek od Prahy a jezdí tam, tuším, zdarma, tak kdybyste se chtěla ještě podívat na jiné fotografy ;-). Myslím, že cena je vzhledem k výsledným fotografiím více než příjemná :-). Navíc je Radek i skvělý člověk, který vykouzlí hostům úsměvy. Měli jsme variantu od příprav nevěsty do novomanželského tance (přípravy, obřad v kostele, skupinové focení, jídlo, párové focení, rozkrojení dortu, 1. tanec a tanec s rodiči). Naprosto nám to tak vyhovovalo, poté už stejně jen plynula zábava a nebyla potřeba fotit :-).
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbajanaahonza Tak my odpovime z pohledu nas jako klientu. Meli jsme fotografku na 8 hodin a zdaleka to nestacilo, bohuzel jsme nemeli na delsi foceni v dobe svatby penize. Dnes bysme dali skoro cokoliv za aspon 12 hodin (v lete vic) a to z jednoducheho duvodu - hodne se nam libi nocni fotky:) Jinak dnes, kdy uz precejen stojime financne pevne na zemi nez hned po skole, bychom meli strop cca 35tis.
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbajanaahonza Ahoj, chci jen upozornit na zajímavou možnost, a sice že v Praze dnes probíhá svatební veletrh a je tam také řada pražských fotografů. Byla jsem tam včera a bylo skvělé si s nimi popovídat, porovnat různé přístupy, podívat se na ceníky.
Odpovědět
Já jenom nerozumím tomu, proč se někdo ptá na ceny fotografů v diskusi, místo aby napsal přímo jim?
Odpovědět
@izzybickerstaff Možná proto, aby získal tipy na fotografy v odpovídající cenové relaci, kteří nejsou tady a které nezná. A nebo proto, aby nepsal stovky mailů všem fotografům, které najde na googlu.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Článek se načítá
Lidi dobrý, prosím, znovu - prosím, nekomentujte tu proč se na to ptám. Nemusíte tomu rozumět - ptám se já a mám pro to své důvody, které myslím nemusím nikomu obhajovat. Je to diskuze, je. Je o fotografování, je. Tak se ptám. Pro rýpaly znovu a už opravdu naposledy (fakt mě to nebaví).... plánuji naší první svatbu (to je možná důvod proč hodně věcí nevím) a ve spoustě věcech se nevyznám, tak zjišťuji, porovnávám a na hodně věcí si dělám názor. Chci být v obraze. Nehodlám obepisovat všechny fotografy v okolí a od všech mámit ceník. Jak jsem tu již psala, máme předvybranou fotografku, jenže si řekla o třetinu peněz víc, než jsme počítali a než měla ceník před rokem a půl. Proto tu neplánuju pátrat ve starších diskuzích. Ceny se dost mění. Chci vědět, co je moc a co je málo a chci mít i víc příspěvků. Je mi jasné, že se tu sejdou třeba i velké extrémy - 3 tis. x 35 tis. , ale jsem ráda za víc pohledů. Už jsem si udělala obrázek na běžnou cenu dortu, rautu, obědu, ale chci si udělat ještě svůj obrázek o focení. Pokud tato diskuze kohokoliv pobuřuje, nechť se nezapojuje, protože mě to akorát rozčílí, že tu někdo rozvine diskuzi o tom, proč se někdo ptá tady místo aby... (udělal, napsal, porovnal, zeptal se atd.) a přitom by bylo nejlehčí do jedné řádky napsat - 10 tis., doba focení 6 hodin a stačilo to. Prosím, buď odpovídejte k věci, nebo vůbec. Děkuji za pochopení a velmi děkuji všem, kteří odpovídají k věci, super.
Odpovědět
@noffi Děkuji, aspoň někdo tu je ještě normální a pochopil to :-)
Odpovědět
@zoe_se_vdava Díky z tip, přítel mi to říkal, ale tenhle víkend to bohužel časově vůbec nedáme. Nicméně by to určitě bylo zajímavé... už třeba jen kvůli výběru prstýnků. No, co se dá dělat.
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbajanaahonza Já ti rozumím. Jen si myslím že na to jdeš úplně blbě. Služby se neprodávají jako rohlíky někde v Tescu (tolik za tolik) S tímhle přístupem jsi na dobré cestě k pěknému průšvihu. Projdi si starší diskuze a pochopíš že se tohle nevyplácí a taky můžete být úplně bez fotek. Hledala bych hlavně reference. Jestli je ti za těžko psát fotografům o ceník, tak teda nevím.. Byla tu o tom celá diskuze proč fotografové nemají ceníky na webu. Doporučuji přečíst hlavně názory těch co ho tam nemají, protože dobře vědí proč. Neber to prosím jako rýpání, ale když něco chci, tak proto musím i něco udělat. A z toho co píšeš mi připadne že je ti ten fotograf tak trochu šumák :-(
Odpovědět
Já teda napíš za mě poslední věc, i když vím, že názor není v této diskuzi vítán - pokud nemá fotograf z jakéhokoliv důvodu na webu ceník, myslím, že by to měl zákazník respektovat a cenu, kterou zaplatil nešířit někde na diskuzích po webu. Od toho tam ti fotografové mají, že kalkulace a podmínky jsou po dohodě pro každou svatbu individuální a i když se to někomu nemusí líbit, je to jejich podnikání a čistě jejich věc. Pokud jste tak nároční na fotografie jak píšeš, tak určitě víc jak desítku čistě pražských fotografů vybraných nemáte, takže si myslím, že by zabralo mnohem méně času tyto fotografy na cenu poptat než odepisovat na ´nevhodné´ odpovědi v diskuzi. Omlouvám se tímto za příspěvek mimo téma a za názor.
Odpovědět
@julie_t Souhlasím s názorem, že pokud nemá fotograf na svých stránkách ceny uvedeny, je nekorektní je tu za něj prezentovat. Proto jsem ani já cenu nenapsala, ale aspoň jsem sdílela svou zkušenost s délkou focení a informovala, že cena je určitě přijatelná :-). Asi to autorce příspěvku takto stačí :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli má ceník fotograf na webu či ne, je vcelku asi jeho styl marketingu vůči klientům, buď si klientelu může vybrat nebo nechce aby se klient hnedka odradil cenou, možné je cokoliv. Já třeba ceník na webu měl, zkusil jsem ho dát pryč abych zjistil jestli se něco změní či nikoliv. Co se týče ceny, to je široké spektrum a kvality toho fotografa... Já jako svatební fotograf budu mít příští rok také konečně svatbu a mě vychází kameraman i s fotografem cca 15tisíc.
Odpovědět
Proč by to měl být průšvih? Lidi dobrý, píšu to fakt jak tatar? Jen chci vědět, kolik jste dali za fotografa - nepotřebuji vědět koho jste měli. Prostě si chci udělat jen názor na to, kolik ta sranda stojí. Je opravdu tak těžké to pochopit? To je stejné, jako jsem se ptala na totéž ohledně dortů - lidi mi napsali kolik, napsali že v pohodě a já mám představu kolik to tak stojí. Ano, je mi JASNÉ že každý fotograf stojí jinak. NEJDU PO TOM NEJLEVNĚJŠÍM!!! Nicméně předpokládám, že i po osobní dohodě se cena nebude lišit o 5 tis. Opravdu mě jen zajímalo, kolik za to lidi dali. Já tu přeci nerozebírám, jestli mají fotografové ceníky na svých stránkách, nebo ne. Nevím, kde jste tohle dámy vzaly... Licamann - tohle je mimo téma. Já opravdu nechci rozebírat jestli fotografové na stránkách ceníky mají/nemají - chápu důvod a beru to jako jejich věc, naprosto...Jinak myslím, že cena pěkná, vzhledem k tomu, že to je i s kameramanem.
Odpovědět
@zuzan22 Fotograf mi není šumák - i když to bude druhý fotograf, tak je dost přísně vybírán. Nicméně jde o to, že náš rozpočet je překročen už o 50 tis. a já chci jen být v obraze co je normální částka za fotografa. To snad jde pochopit, ne? Průšvih to nebude, nevím proč by měl být... já nehledám fotografa kvůli ceně, jen si chci udělat obrázek. Nic víc, nic míň. Tady se z toho zase dělá filozofické cvičení a zašlo to někam, kde to být rozhodně nemá. Znovu - pokud nemáte nic k diskuzi, nepište prosím. To mi fakt nepomůže...
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbajanaahonza Můj text byl neobjektivní ale cenu sem přesto napíšu, většinou je objednávaný celý den a ten zhruba stojí 10tisíc korun. O bonusech a tak všelijak to už není debatou toho to tématu, tak snad stačí takhle cena odemne :D
Odpovědět
@licamann Moc děkuji!
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbajanaahonza prumerna cena fotografa v praze je okolo 15-20 000/ den. Pokud hledate druheho fotografa tak nejlepsi asi je at ma Vas hlavni asistenta- jsou zvykli spolu pracovat . asistent bere cca 10-15% ze zakazky, tedy alespon u me. Jinak normalni cena neexistuje, jaka je normalni cena auta? Bud cenu daneho fotografa akceptujete protoze chcete mit praci od nej at jiz z duvodu jeho zkusenosti, pristupu atd.. a nebo hledate pomer cena/vykon coz je dle meho nerozumne. Neexistuje zadny standard podle ktereho porovnavat a napriklad 800fotek od jednoho fotgrafa neznamena vetsi hodnotu nez 200 fotek od jineho. Pokud jsem nebyl dost k tematu tak se omlouvam . hezky den Tomas W.
Odpovědět
Nám fotila svatbu studentka, která se tím ale víceméně živí. Stálo nás to 8 000,- Původně ale chtěla víc, nakonec si to rozmyslela :)
Odpovědět
My máme fotografa z Brna (jsem z Prahy, ale cestovné je 590 Kč, to jde), 8 hod focení za 10 000 Kč (+to cestovné), ale dostali jsme mimosezónní slevu, jinak stojí 11 990 Kč. Myslím, že optimální by bylo mít 10 hod, ale zase jsem nechtěla dát za fotografa víc jak 10 000, byl to takový můj strop. Ranní přípravy mít vyfocený nebudu, nejsou to fotky, který bych nikomu ukazovala a a ani nemusím mít vzpomínku na to, jak mě kadeřnice česala. Takže snad těch 8 hod bude stačit. Fotograf je http://www.fmaxstudio.com/
Odpovědět
Profilova fotka
Meli jsme par fotografu a cena byla cca 10tis mam dojem za 8 hodin. Byla to mala svatba a casove to stacilo :-)
Odpovědět
Já jsem měla na svatbu sestry fotografa za 7000,- ale to bylo dost ze známosti, jinak nefotí za míň než za 12tis. Ale taky teď jezdí fotit spíš do Norska nebo Itálie. Myslim že jsme ho vychytali v tu správnou dobu, kdy byl ještě ochotný na focení se slevou ze známosti kývnout.. Jinak teď se mi hrozně líbí focení od http://www.coupleofprague.com ale za kolik fotí nevím. Nebo ještě http://www.littlecloud.cz a teď mě zaujal nový projekt od Jany Bouškové (jinak dělá skvělá svatební videa) –> http://www.svatebnicirkus.cz
Odpovědět
K te idealni dobe foceni - my chteli reportaz, takze se fotilo cca od 10 hod dopoledne do 2, 2:30 rano. Mame zachycen vlastne cely den. Portrety jsme fotili zvlast v jiny den, cca 6-7 hodin. Ale my jsme fakt hodne na fotky :) Co se tyce casu - tak kazdy rika nejlepe brzo rano nebo navecer, ale profik si musi poradit se vsim. Portrety jsme fotili od 9 do cca 3-4 odpoledne a fotografka s tim umela pracovat - na nektera mista jsme jeli drive, v pripade potreby nas dosvitila..atd.
Odpovědět
kamarádka se nechávala fotit tady v atelieru když čekala miminko a měla opravdu krásné fotečky, tak zkus kouknout sem.http://www.glamourfoto.cz/kontakt.html
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?