Množství upravených fotografií

Ahoj holky. Koukám na nabídku fotografů a zaráží mne počet upravených fotek. Přijde mi to zbytečně moc. Všude nabízí 200,300 i 400 . Na co proboha tolik fotek? 100 mi přijde jako maximum. Co si o tom myslíte vy?
Odpovědět
Profilova fotka
@cabuz Dobrý den. Počet upravených a retušovaných fotografií je podle zvoleného fotobalíčku - pokud jde jen o obřad, skupinky a portrétní foto novomanželů je cca 100 fotografií dostačujících, pokud však ale mají snoubenci zájem o nafocení celého dne (vč. příprav, hostiny. zábavy apod.), musí dojít k navýšení počtu fotografií. A zde je pak spíše na snoubencích a fotografovi, zda budou i tyto fotografie upravovány. Já osobně upravuji fotografie všechny.
Odpovědět
My mame fotek 350 a je to akorat. Mame fotky od priprav po pulnoc. Z kazde udalosti mame nekolik fotek, uz jen skupinky delaly pres 30 fotek. K tomu hodinove manzelske foceni a 20 minut nocniho foceni, ze ktereho mame zajimave fotky. A krom oficialniho prubehu svatby mame spoustu kouzelnych momentek. Mne to mnozstvi pripada uplne akorat, do fotoknihy prijde vetsina fotek, do alba potom vyber tech nejlepsich, takovych 50 kousku. Me potom dostavaji ty nabidky, kde fotograf predava treba 1000 fotek, bud absolutne bez upravy...
Odpovědět
Profilova fotka
@cabuz My máme cca 450 upravených fotografií z celého dne a přijde mi to tak akorát. Fotograf přeci neví (pokud se předem konkrétně nedomluvíte), o které fotky třeba z gratulací stojíte (chcete si dát do alba jak Vám gratuluje maminka? nebo babička? nebo dlouholetá kamarádka?...). Nezdá se to, ale na svatbě je za celý den spousta situací, které stojí za zachycení, takže 200 - 500 fotek (dle délky focení) není nakonec moc. Je pravda, že nekdy tu vidím alba, kde je 10 téměř stejných fotek, to už by měl fotograf sám trochu zredukovat...
Odpovědět
Profilova fotka
Mě teda přijde 100 fotek z celého svatebního dne zase zoufale málo. Nedovedu si představit všechny ty zajímavé okamžiky vmáčknout do sta fotek a mít v tom ještě všechny ty kombinace skupinek s hosty na svatbě co se fotí obvykle po obřadu. Osobně bych ráda kvalitní fotky, ale zároveň nemít z půlhodinového focení třeba dvě. Neříkám, že mi má fotograf předat dva tisíce fotek, ale konkrétně těch sto mi přijde za 12 a více hodin strašně strašně málo.
Odpovědět
Profilova fotka
zalezi na tom, co vsechno chcete na fotkach mit, jak je velka svatba, jak dlouho trva atd. my meli fotografku pouze na obrad a kratce po, z cehoz vzeslo album o cca stovce profi fotografii. za me to bohate stacilo. nesnasim se fotit, nejsem fotogenicka a pozovanim pred objektivem jsem si rozhodne den kazit nechtela. ]-( predstava, ze by me nejaky fotograf "pronasledoval" uz od rana jeste doma pri pripravach a pak i na hostine, mi byla primo protivna. ale to mame kazdy jinak, spousta holek to proziva a zarizuje si treba jeste foceni extra jiny den. ja byla rada, ze to mam za sebou. :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Dobry den, hodne zalezi na delce foceni, poctu ucastniku a celkovem prubehu celeho dne. Pokud fotograf foti cely den zhruba 12 hodin je normalni odevzdatav neco mezi 250-450 fotkami. Zalezi na domluve fotografa a zakaznika. My vzdy davame o neco vic nez slibime, protoze na vetsine svatbe je tolik momentu, ktere ke svatbe a lidem patri, ze to proste chceme zachytit cele. J+P Nejedli
Odpovědět
Profilova fotka
@cabuz Hezký den. :-) My dodáváme z fotografování celého svatebního dne zhruba 200 - 300 upravených fotografií, na přání nevěsty a ženicha to ale samozřejmě může být i méně - a jsme schopni i na tomto základě lehce slevit z ceníkové ceny. Během celého dne nafotíme asi tak 2000 snímků, ze kterých vybíráme ty nejlepší záběry.
Odpovědět
Profilova fotka
My jich máme 483 :D A přijde mi to sice dost, ale pro nás akorát :D Je tam všechno včetně momentek atd.. Ale třeba naše fotografka má 4 různé balíčky a v každém je jiný počet fotek a je možné se domluvit i individuálně co a kolik fotek by se ti líbilo :) A určitě s každým profi fotografem se dá dohodnout :)
Odpovědět
Profilova fotka
@cabuz za fotografy bych chtěla raději upravovat méně fotografií ale...když je svatba jako řemen po česku je co fotit a novomanželé jsou spokojeni.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já osobně letos odevzdávala z jedné svatby 700 upravených fotek a věřte, že to fakt nešlo zmáčknout do menšího počtu :-) Fotila jsem od sedmi ráno, takže přípravy, hosté sjíždějící a tak...obřad, gratulace, skupinovky..když bylo na svatbě 8o hostů, to nejde někoho vynechat při skupinovém focení :-) Hostina, kde jsem zůstávala do půlnoci. Na hostině: tombola, fotokoutek, další různé soutěžě, nevěstě trvaly přípravy rok, takže všechny dekorace měla ručně sama vyrobené a samozřejmě to chtěla mít nafocený. Už to udělalo asi třicet fotek. Zábava byla úžasná, lidi se bavili, chodili na panáky, to vše tam nevěsta samozřejmě chtěla mít :-) Měli s manželem nacvičený první tanec, který trval 10 minut, předváděli různé zpěváky, tanečníky...to nešlo vybrat jen něco :-) Svatební strom, nevěsta chtěla mít zachycené podpisy, alespoň těch důležitých lidí. Portréty se fotily dvakrát. Jednou v místě obřadu, po druhé v místě hostiny. Vše zakončené ohňostrojem. Věřte, že jsem vytahla opravdu jen a jen to, co nevěsta požadovala, aby měla zachyceno. A je pravda, že jsem se u pc zapotila, jako nikdy :-) Opakem toho byla letošní svatba, také celodenní, ale s počtem třiceti lidí, nevěsta neměla vizážistku, líčila se sama, jen řasy, při skupinovém focení začalo pršet, takže všichni utekli.Po obědě se všichni převlékli a utekli na pokoje odpočívat. Moc se netančilo, nikdo na tento typ zábavy nebyl, svatební tabule byla klasika, jen ubrus, příbory...takže také žádné extra focení. A z takovéto celodenní svatby jsem zas naopak měla problém vytěžit 300 fotek. Ona je každá svatba úplně jiná a fakt záleží na mnoha faktorech a požadavcích nevěsty. Uvedla jsem dva extrémní příklady z mé vlastní zkušenosti, že opravdu to může být tak a nebo naopak :-) Ale průměrově z celodenní svatby odevzdávám 400 upravených fotek a přijde mi to tak akorát :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, když jsem v polovině 80tych let fotil první svatbu, nafotil jsem celou na jeden film, tj. 36 obrázků, deset fotek z obřadu, nějaké foto skupinové, zbytek zábava. Tenkrát si člověk rozmyslel, kdy zmáčkne spoušť. V polovině 90tych let se fotilo v průměru na 4 - 6 filmů, tj 6 x 36 fotek. Dnes, není problém nafotit i tisíc fotek z celého dne a z nich pak vybrat 300 - 400 fotek, které se dál upravují. V průměru tedy z celodenního focení odevzdávám cca 300 - 400 fotek. Na druhou stranu je nutné uvést, že do fotoknihy bych vybral max. 50 - 70 fotek (více fotek by nudilo), v tomto případě by Vám asi opravdu stačilo mít těch 100 fotek. Počítejte ale s tím, že některé momenty se nemusí vejít do takového výběru.
Odpovědět
Profilova fotka
Na svadbě vyfotím přes tísíc fotek a odevzdávám od 150 do 300 fotografií. Těch 300 je opravdu už moc a tak mají u mne zákazníci minimálně 2 online galerie - v první jsou všechny upravené fotografie (až 300) a v druhe pouze výběr (cca 50), aby to mohli někomu vůbec ukázat a ten u toho neusnul. :) Další galerie je na předsvatební fotky a poslední na více než emotivní foto-video klip. Poněkud vyšší počet fotografií dost často zapříčiní foto-koutek. Ty fotky jsou naprosto cool a není problém jich vybrat i přes 30 kusů. Z mého pohledu 150 KVALITNICH fotek naprosto stačí, ale jak již bylo napsáno výše, jsou i velmi akční svatby, kdy může být 300 snímků málo. 8-)
Odpovědět
Článek se načítá
Děkuji všem za odpovědi. Bála jsem se , že když bude těch fotek moc, tak budou jedna jak druhá a bude to nudné. Ale jak je vidět není tomu tak. Zase jsem o něco chytřejší :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Uf, opravdu někdo retušuje 200fotek? V balíčcích mám kolem 50-70ks a z praxe můžu říct, že čas u počítače strávený je zhruba stejně dlouhý jako focení svatby samotné.
Odpovědět
Profilova fotka
Nechci vám do toho kecat, ale jádro pudla bude v tom, co kdo nazývá "upravené fotky" ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
:-) to asi jo...
Odpovědět
Profilova fotka
Ano upravovat není retušovat. Ale hlavně není problém fotografa pořádat, aby podle svého připravil dvě složky "best - výběr" a "lepší béčka". Zákazník který chce jen 100 fotek z celé svatby většinou za týden volá, že tam nemůže najít tetičku z druhého kolene, která strašně touží po své fotografii a při společné fotografii se zapomněla u šampaňského ... tak jestli jí tam někde nemám :)
Odpovědět
@tomasdrozd @fotorepo Tak jaký je rozdíl mezi tím upravovat a retušovat?
Odpovědět
Profilova fotka
@cabuz upravit muzete treba kontrast, jas, vyvazeni bile atd. a to je otazka par vterin u kazde fotky. Retus je uz vylozene zasah do fotky, kdy neco predelavate..napr. zjemneni pokozky, kdyz mate akne atd. a to je uz je narocnejsi na cas.
Odpovědět
Profilova fotka
mejzy85 v zásadě odpověděla za mě. Ještě bych to doplnil o ořez.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?