Máte zkušenosti se svatebním focením v zimě?

Každé zkušenosti ráda přivítám, budeme mít svatbu v únoru. Přijde mi, že focení třeba na sněhu není tak běžné a ne každý fotograf tyhle fotky zvládne. Popřípadě, koho by jste doporučili? Mám tipy a zatím se nemůžu rozhodnout.
Odpovědět
Profilova fotka
@petromila1979 My tedy v zimě neměli svatbu, ale jen takové předsvatební focení. Lítala jsem venku v šatech a i když mrzlo, tak dobrý - přežila jsem to ve zdraví :-) Fotila nás Bára Mráčková. Kdyžtak koukni ke mě na profil, mám tam album z celého toho focení :-)
Odpovědět
@petromila1979 konkrétní jméno ti neřeknu ale ono asi záleží co od toho očekáváš. v zimě a sněhu se venku asi moc pohybovat naštěstí nebudete protože reportážní fotku na sněhu zvlášt ještě třeba za slunečného dne dokonale nevyrobíš protože takový rozsah foťák nezvládne :-S ale pokud ti jde o ty inscenované fotografie někde na sněhu tak toho bych se nebál... ty by ti měl zvládnout i amatér co má focení jako koníčka a vezme si s sebou stativ a seskládá ti je do HDR fotek natož pak profesionál. ;-) prostě si vyber styl který se ti líbí a nech si ukázat fotky na sněhu a jen si zkontroluj že ten sníh na nich vypadá jako ve skutečnosti a není to jen bílá plocha na fotce. Takže spíš se jako každý zaměřit na to aby ti vyhovoval ten konkrétní styl focení než se přímo obávat sněhu případně s ním pak ty možnosti na sněhu prodiskutovat a rozhodnout se jakým stylem by to mělo být pojaté...
Odpovědět
Profilova fotka
@petromila1979 Dobrý den. Prvně velká gratulace k Vaší chystané svatbě! Ráda bych Vám nabídla své fotoslužby. :-) Váš termín mám zatím volný, fotím po celé ČR. Fotila jsem zimní svatbu na sněhu minulou sezonu. Pokud budete chtít, můžete se na některé moje práce podívat na můj profil zde nebo na mých webových stránkách. Neváhejte mě zkontaktovat :-) Mějte se pěkně, Petra
Odpovědět
Profilova fotka
A on letos bude sníh? :) Upřímně, focení na sněhu je jednoznačně snazší alternativou, než focení v létě. :) Už jen proto, že sníh odráží zpět na postavu/obličej příjemné měkké světlo, což nelze říci např. o zelených travnatých letních plochách. Každý profesionál Vám zvládne nafotit svatbu v zimě, navíc s větším potěšením, neb se bude lišit od tradičních letních. Tudíž bych volil podle stylu / financí / osobního přístupu - neb sníh, potažmo zimní počasí, není pro fotografa limitující. Pokud někdo zklame, bude to spíše prokřehlá nevěsta, které bude chladno, případě ženich, který bude nešťastný, že se mu na polobotky od Hugo Bosse lepí bláto. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Nemyslím si, že by to byl nějaký extra challenge pro fotografa, takže vybírejte srdcem:-) Také mám objednanou jednu únorovku, tak doufám, že bude sníh a ne bláto...:-) Hezký víkend!
Odpovědět
Profilova fotka
souhlasím s ostatními, že bych v tom neviděla takový problém :) a jak napsal honzajezdik_photography... to poteseni bude urcite velke :) osobně se také těším na únorové focení z tohoto důvodu :)... jen aby ten sníh skutečně byl :)
Odpovědět
Profilova fotka
Focení zimní svatby na sněhu je náhodou lahůdka :-) Určitě bych to brala a budu ráda, pokud se podíváte ke mně na web.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@verunka_korunka Ta první fotka, to je naše zdejší @jennyska :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@limda no vidíš :-) ani nevím kde jsem ji našla... ale vím, že se mi strašně líbila... ještě jsem někde viděla jednu pěknou zimní s jeřabinami. Ta byla krásná jak tam zářili ty červené jeřabiny, ale nemám ji uloženou.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Pokud jde o zimní focení, měla bych pro vás několik doporučení. Pokud jde tedy o fotky, tak doporučuju vybrat si dobrého fotografa a nechat to spíš na něm. Pokud jde o vás, tak si s sebou vezměte "chodící věšák", protože nevěsta musí být navlečená jako pumpa, aby delší, než několikaminutové focení vůbec vydržela. Lodičky do tašky a na nohy sněhule, rukavice, teplý kabát nebo klidně deku, termosku s punčem. Na některých fotkách bych to přiznala, na některé odložila a dělala, jaké je mi úžasné teplo. Zapomeňte, že jste na nějakém focení a užijte si to. Smiř se s tím, že se zmáčíš nebo někde trochu ušpiníš, hoď to za hlavu, užij si to a určitě budeš mít skvělé fotky. Držím palce.
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 12 měsících
Profilova fotka
škoda jen, že poslední roky není v zimě záruka sněhu..:/
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, teď v lednu budu fotit jeden pár a protože pokud není panenský sníh (bude to v Praze a tam pochybuju, že nějaký panenský sníh bude :D), zvolila jsem variantu focení ve skleníku ve Fata morganě. Nevěstě bude teplo a navíc bude na 100% krásné prostředí. Takže podle mě to chce asi nějaké 2 varianty - venku no a pokud bude ošklivě, což se v tuto dobu stát může, mít nějakou variantu, kde to bude určitě pěkné. Třeba v nějakém hezkém interiéru :o) Sníh vypadá na fotkách nejlépe když svítí sluníčko nebo když hezky sněží, když je pošmourno, tak většinou nic moc, ale dá se s tím taky poradit :o)
Odpovědět
Z celého našeho svatebního dne se nejvíc těším právě na to zimní focení! Sníh bude, jinou variantu nečekám!
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, termín mám volný a pokud se Vám má práce zalíbí, rád zodpovím vše co Vás bude zajímat... Přidávám také jednu fotku z 12.12.2014, byla opravdu zima :) ač to tak na fotce nevypadá... přeji příjemný den.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, rádi bychom Vás oslovili s naší kreativní službou - pokud se Vám zalíbí naše tvorba budeme potěšení, když nás kontaktujete. Více než slova je láska k fotkám, kterou Vám můžeme zrealizovat. Děkujeme za přečtení těchto pár řádek a zhodnocení naší srdeční tvorby <3 K&J
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, v případě, že ještě shánite fotografa na svojí svatbu, hlásím se taky do konkurzu. Termín mám volný. Jinak na mých stránkách můžete najít i inspiraci k zimnímu focení. Ukázkové fotografie byly nafoceny v únoru 2010. S pozdravem, Ján Senčák
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?