Kolik stojí fotograf na svatbu?

zajima me jak resite fotografa???ani netusim kolik bych za nej mela zaplatit..rada bych samozrejme pekne fotky,ne jako od strejdy ale opravdu profesionalni,vzdyt je budu ukazovat cely zivot....
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Nevim jak jinde, ale u nás je několik fotoateliérů a ti nejlepší fotografové jsou samozřejmě známí :-) Jsme holt menší město. Můžeš se poptat známých apod. Ceny jsou různé, my máme 35,-Kč/ks + 200Kč za vypálení na CD
Odpovědět
Já jsem si našla fotoateliér na internetu. Některé mají dost pěkné fotky na stránkách, takže se dá docela vybírat. Platíme 4900,-Kč za 80 fotek + CD.
Odpovědět
My máte také v okolí samé výrobné fotografi. My budeme mít asi 60 fotek plus mínus. Album už mám zaplacené a nechala jsem ho u nich, aby ho nikdo neviděl 8-) Paní byla strašně moc ochotná a během deseti minut jsem odcházela - prostě profeisonálové. Takže asi 60 fotek a cena cca 1200 korun + přepálení na CD cca 200 korun + další náklady ( dovoz na svatební hostinu atd) Takže počí¨tám tak 2000 korun/ 60 fotek velikosti 10x15 ( z toho 5 oftek budou velké ) :-)
Odpovědět
Ještě jsem zapoměla, žádné další náklady nemáme. fotky budou velikosti 10 x 15, a každá další nad 80 stojí 8 Kč.
Odpovědět
Profilova fotka
Náš rodinný přítel je profesionální fotograf,takže jsme ho poprosili,aby fotil.Platit mu budeme jen materiál.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem si domluvila profesionála na svatební fotografii. Líbí se mi, že fotí digitálem za půl milionu, pán se rád pochlubil :-) . A dělá to trochu jinak. Zaplatí se mu paušál 1000 Kč. On pak naseká třeba 250 až 300 fotek. Pak je vyvolá na tzv. kontakty, to je A4 papír, kde jsou všechny ty fotky v malém formátku. Člověk si tam pak vybere, které se mu líbí a pak se nechají vyvolat a cena je pak jako za normální vyvolání fotek, jen si člověk vybere formát. Pokud chcete retuš, tak je tam nějakej malej příplatek. Viděla jsem jeho práci, byla to nádhera. Tak snad to dopadne dobře. ;-)
Odpovědět
Holky a nejsou ty fotky 10x15 malé?Na to, že to jsou od profesionála.
Odpovědět
Profilova fotka
Pockej, jak male? Ted format si muzes sama zvolit. Nezalezi, jestli to si to fotis sama doma nebo jeste te foti profesional. Formaty fotografii jsou porad stejne, jen volis.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My měli úplně super fotografa, všechny fotky budeme mít 13x18 (asi 60 ks) + CD, počítáme, že nás to bude stát tak 2.000,-
Odpovědět
Ene to jo.Ale já co jsem viděla svatební fota-tak většinou je fotmát 21x14.5./jinou velikost jsem ani neviděla/a ještě dávat 5000,- za 80 fotek+CD o velikosti 10x15 se mi zdá moc, nehledě na to, že 10x15 je pro mě klasika.Není na tom skoro nic vidět.Tady ten formát si nechám vyvolávat z běžného focení.Nehledě na to, že za jednu fotku 10x15 platím 4.90.
Odpovědět
Profilova fotka
Podle me zalezi na domluve, ale myslim, ze budeme mit stejny format. Nas by takove mnozstvi fotek vyslo asi na 2500 Kc, ale musime brat v uvahu, ze jsme z maleho mesta. Pokud to je fotograf pracujici primo nekde na zamku nebo nejakem jinem atraktivnim miste, tak by me to moc neprekvapilo.
Odpovědět
Jaký formát budete mít?Mno já nevím,nás se na formát neptali, řekli jsme focení na svatbu a automaticky nám udělali 21x14.5.Měli jsme asi 40 fotek+CD+dovoz na hostinu + album/na to CD jich bylo víc a vyšly nás na 3000.Spousty fotek máme na CD od známých, tak ty si můžu nechat přidělat ve fotolabu a výjde mi to o hodně levněji.Jen když to čtu tady 10x15 za osum korun-to je hustý.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Mame zakladni pausal 1000 Kc za prvni film, ostatni fotky se pocitaji na kusy: 1 ks za 27 Kc :-) Zalezi na fotografovi, jaky ma pausal a kolik chce za dalsi fotku. Osm korun mi prijde krasna cena. Jen ten pausal je ponekud vyssi :-) Nevim, co mame za format. Tohle neresim. Tenhle fotograf foti na kazde akci, mel ho i bracha na svatbu, tak vim, ze se mi ty fotky libily a tak je chci. Kdyby se mi to nelibilo, urcite by slo se domluvit na jinem formatu. Samozrejme ze budeme mit i spoustu kamaradu s digitaly, ale fotografie od profika jsou uplne neco jineho. Fotek bude dost a dost, toho se nebojim.
Odpovědět
No to jo,každej fotograf to má jinak.Mě jen zarazila velikost u svat.fotek 10x15.jako, že jsem to u nikoho neviděla, asi se takhle na tom dohodli.My se na nic neptali a udělali těch 21x14 a právě, že jse viděla 4 svatby a všichni měli tenhle formát.Těch 8 korun by se mi nezdálo moc, kdyby v tom byla započtená ještě práce.Ale jinak jo, protože vím, že mě to stojí 5 Kč.Když jich mám nad 50 ks,tak 3,90.Já na jiný formát nefotím a fotek nechám vyvolávat furt hodně, takže to už mám prozkoumaný.
Odpovědět
Já jsem totiž sháněla fotografa na poslední chvíli. Ten formát 10 x 15 dělají automaticky, pokud bych chtěla jiný, tak mi ho udělají, ale za příplatek. Mně 10 x 15 zcela vyhovuje. Když budu chtít jinou velkost, tak si ji vytisknu z CD na fototiskárně. Oproti tomu, co jsme viděla u jiných fotografů v Brně, je ta cena super. Měla jsem totiž i nabídku 200 Kč za fotku (retušovanou), t.j. 3000,- za 15 fotek. Fotograf pojede z Brna do Rájce, t.j. 35 km tam a zpátky a za to si nic neúčtuje.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky jak to tady tak pročítám, tak nevím jestli máme dobrou cenu či ne. Bude nám fotit jeden známý profesionál a to celý den. Jsme dohodnutí na 1.500 Kč a předpokládám, že v tom je cestovné (cca 300 km), focení celý den a cd s fotkami. A vyvolání už bude na nás....
Odpovědět
teda Plíro,tak koukám, že opravdu jiný kraj-jiný mrav.My jsme žádnou velikost neřešli, řekli jsme svat.fotky a hotovo, proto se divím, že vám dělají jen 10x15.Ale právě, že zas nevím u Vás souvislosti :-) A bude s Vámi celý den?Když tedy by měl nasekat 80 fotek, to by bylo jen z obřadu a focení po?
Odpovědět
Domino, jestli jesem tu naši fotografuku pochopila, tak naseka 200 a mozna i vic fotek. Tech 80 jich bude vytistenych a na CD budeme mit i ty ostatni. Tech 80 si vybereme. Pokud bysme chteli, tak s nama cely den dude, ale ja z hostiny necham fotky na hostech a vsechny ty fotky necham nafotit na zamku. Pry se to jmenuje "z tarifu komplet preferuji fotky z obradu".
Odpovědět
Mno tak to jó.Když jich ještě 200 budete mít na CD.Protože to by vyšlo strašně draho,kdyby jich bylo 80 i když vytištěných.To by ti vyšla fotka na 60kč i kdyby to byla jako cena s prací i tak by se mi z toho podlomili kolena. :-) Tak to jich tedy budete mít hodně těch fotek :-) A to ještě určitě budou fotit příbuzní.
Odpovědět
To jo pribuzni, jak je znam, budou fotit o sto sest. Tech 80 fotek dostaneme dokonce i v albu. Nevim sice v jakem, ale alepon neco, alebum muzu kdyztak vzdycky vymenit. Mozna si budu moc vybrat na to jsme se ji zapomela zeptat. Ja ji domlouvala teprve v pondeli a svatbu mame v sobotu, tak to vypada, kdyz to nechate na pribuznych.
Odpovědět
:-) Tedy,to jste měli rychlovku.Já když jsem to viděla poprvé 4900+80 fotek 10x15+cd,se mi úplně podlomila kolena.Protože si většinou nechám tisknout mezi 60-80 fotkami 10x15 a nezaplatím víc jak 350 Kč.Z CD.Chápu, že v tom byla i práce, ale až takhle....jinak si určitě nechte přidělat i ty větší fotky, ty nejhezčí-na nich vše líp vynikne,šaty,kytice apod.
Odpovědět
Tak já raději nelenila a zavolala jsem si k mému fotografii. Takže já mám ve finále 60-80 fotek, co se vejde do albumu (již koupené velké 550 korun - ale hezké), zbytek dají bokem, abych je mohla rozdat 8-) Rozměr fotek mám 13x18, a z toho 5 oftek budu mít přes celé album takže velikost 18x24 :-D Tak snad se to povede. Ale docela jste mi zamotali hlavu s těmi rozměry? :-(
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme domlouvali fotografa hodně dlouho dopředu a mám dojem, že formát byl 13x18.
Odpovědět
muzete mi prosim poslat na interni postu kontakty na vami provereneho fotografa kteri foti v praze? ja nevim koho zvolit, nevyznam se ve foceni a prezentace maji vsichni podobne :-)
Odpovědět
tak nakonec mi kamaradka doporucila fotografa se kterym byla strasne moc spokojena,je taky z Brna,videla jsem i fotky a opravdu moc pekne,tak doufam ,ze ty nase se taky podari!bere si 2tisice za obrad a foceni venku,30fotek nam da i s fatoalbem,80 retusovanych, upravenych fotek na cd.Tak jsem moc rada cekala jsem to i za vic,mam radost ze vsechny fotky upravuje,rodine jen foto prepalim :-D
Odpovědět
Profilova fotka
holky, neporadíte mi? Mám dilema, až se budeme fotit po obřadě v přírodě apod., myslím takové ty pěkné fotky, tak co mám mezitím provést se svatebčany? Mají se na nás dívat, nebo co? Mám strach, že budou mít dlouhou chvíli. Restauraci, kde bude svatební hostina, máme v jiném městě, tak se docela děsím, že např. chlapi a jestli k tomu navíc bude vedro, budou mít dlouhou chvíli. Poraďte prosím :-( .
Odpovědět
Profilova fotka
To ted resime ve vedlejsim vlakne Den D. Precti si to tam.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky. Už jsem tam jukla. ;-)
Odpovědět
Pliro a Petrusko můžete mi prosím poslat do moji pošty kontakty na ty fotografy z Brna, o kterých se tu zmiňujete? Byla bych moc ráda, díky Lucka
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Ahojky. Můzete mi prosim ještě napsat nějak podrobněji kolik jste platili? Myslím třeba za fotku (jak velke), za hodinu, za cd atd. Ceny celkem jsou dost těžko srovnatelne.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?