Kolik jste dali za svatebního fotografa?

Profilova fotka
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat hlavně vás co už máte svatbu za sebou, kolik jste dali za fotografa a jak dlouho a od kdy do kdy(myslím, od oblíkání do prvního tance atak) u vás fotil.díky Lenka
Odpovědět
1
2
7
Profilova fotka
já jsem dala za fotografku 1500 kč,mám jedno cd asi z 900 ti set fotkama,a vyvolala mě dve veliké a za vyvolání to už jsem si sama vyvolavala jsem dala 7000kč,byli to ty vetsi formaty a prijela jak už jsem jsem si jen davala sperky a odjeli po nasem prvnim tanci asi kolem 6 h
Odpovědět
Profilova fotka
Dasho, děkuji moc. L
Odpovědět
Profilova fotka
tak my platili 7000Kc fotograf od rana asi do 18hod.... DVD s originalnima fotkama(asi 300) 200fotek vyvolanych + album na fotky. jo a fotky byly jeste upravene ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My meli prazskeho fotografa, ktery foti pro CTK, stal nas 7000 Kc s albem se 100 fotkama, 10 velkoformatovych fotek dle vlastniho vyberu udelane v jedne barve a nektere byly sepie, nektere cernobile, nektere do zelena... a jeste jsme dostali vsechny vyvolane fotky v elektronicke podobe a negativy uplne vsech fotek (asi 500).
Odpovědět
Profilova fotka
ted to ctu a vypada to jako vytahovani :-N , to ze foti pro CTK znamena, ze neni klasicky svatebni fotograf :-D, ale dela svatby jen jako hobby. Byl s nama do krajeni dortu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my budeme mít profesionálního fotografa jen na vyfocení v parku. Bude nás 30 velkých fotek a cd 2.500,--. Celý den budeme mít kameramana....
Odpovědět
Profilova fotka
No mě bude stát kolem 9-10 tisíc s cd,vyvoláním fotek a ještě ten den mi je přivezou a budemem mít focení od rána do cca konce hostiny :-)
Odpovědět
Ahojky, my jsme platili kolem 5000 Kč, focení jsme měli u obřadu a pak po něm a v parku - vybrali jsme asi z 500 záběrů fotky, které se nám nejvíc líbily, cena byla za jednu fotku. Takže záleželo na tom, kolik fotek jsme chtěli, my vybrali asi kolem 90, ale zredukovat to z těch 500 byla celkem fuška :-D, fotky to byly fakt krásné.
Odpovědět
Líbí se mi dámy jak tu hážete množstvím ze kterého jste si mohly vybírat ... :-) Svatební fotky přece nejsou o tom kolik ale v jaké kvalitě a o tom je i cena. Jsou fotografové kteří vám za tisícovku doslova vycvakají 500 snímků a jsou mistři kteří vám udělají fotek jen 200 ale každá bude obsahově jiná a všechny kvalitní. Ti jsou samozřejmě dražší. V konečné fázi ale za kvalitní fotky zaplatíte mnohem méně protože opravdovej profesionál necvaká bez rozmýšlení ... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
steakman: to je snad jasný, že nezáleží na množství, ale na kvalitě :-D :-D
Odpovědět
miriko No jak komu ... Já když tady čtu, že fotograf udělal za hodinku a půl (obřad + park) 500 fotek tak mi to přijde jako kdyby nevěděl co vlastně fotí. Stačí si to propočítat na minuty a vypadá to jako kdyby byl pan fotograf o tu spoušť opřenej ... :-D Ovšem ty ceny co čtu mě chvilkama šokujou ...
Odpovědět
Profilova fotka
steakman: tady se shodnem - mě se taky zdá, že pokud někdo fotí jen obřad a třeba v parku a nafotí několik stofek fotek, tak ty fotky musí být skoro všechny stejné, ne? Trošku se mi to zdá zbytečné. Když bych se chtěla nechat nafotit svatbu - obřad a focení venku nebo v ateliéru - kolik je tak rozumná cena? 500 fotek to být nemusí :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Já teda nevím, ale nám se paní fotografka věnovala tři hodiny a za tu dobu už nafotíte hodně záběrů a bylo opravdu těžké vybrat ze záběrů, protože každý byl originální a všechny byly kvalitní. Sice jsme si počkali, než byly fotky hotové, o to ale byly hezčí a profesionálně udělané. Když jsem na některých svatbách viděla, jak fotofraf přinesl hotové svatební album už za hodinu po focení, tak jsem nakonec byla ráda, že jsme opravdu na fotky čekali, protože to, co jsem viděla hotové u kamarádů hodinu po focení, mě šoklo - fotky jako by fotil amatér a to nemluvím o zavřených očích apod.
Odpovědět
Profilova fotka
Nás stál fotograf 2.500 Kč, to si účtoval za práci plus dopravu, dal nám dvd s obalem, kde bylo cca 200 fotek plus ještě nějaké upravené. Cena se mi zdála přiměřené, další 1000 Kč nás stálo vyvolání zhruba 150 fotek a to jsme nechávali vyvolávat i od kamarádů. Celkem ze svatby máme něco kolem 400 fotek. Jinak my si nechali fotit jen obřad a pak po, fotky se nám moc líbí, práci fotografa můžete posoudit v mém albu.
Odpovědět
jaro2008 S tvým krásným nickem ti nemohu odporovat i kdybych chtěl sebevíc ... ;-) Focení na obřadu a po něm by nemělo přesáhnout 2,5 - 3,5 tisíce korun s minimálně 50 fotografiemi na papíře v ceně a dalších 100-150 uravených fotografií na CD. Taková je běžná praxe. Za celý den to může být tak o dva tisíce výše ale když si vezmeme, že to dnes některé firmy za deset nabízejí i s videem tak se mi zdá cena kterou jsem tu četl 9-10 tisíc za celý den focení silně přehnaná.
Odpovědět
Profilova fotka
steakman :-) Díky za odpověď - tak to jsem ráda, protože jsem si říkala, že to není možné, aby focení obřadu a venku bylo tak šíleně drahé. Taky bych si představovala do těch 3500 i s tím počtem fotek. Tak ještě sehnat někoho, kdo to nafotí :-)
Odpovědět
manesa No 1 snímek každých 20 sekund ... nevím nevím ... z toho moc jistota záběru nevyzařuje. Běžně se dělá tak 1000 za celý den a z toho se minimálně polovina smaže protože se fotí některé fotky v double. Neber mě ale moc vážně, občas učím fotografii a navíc jsem panna takže jsem šílenej pedant a někdy nesnesitelnej (jak říká moje žena) ... Nicméně jste krásný pár, vy by jste si to zasloužili zadarmo ... pro reklamní účely ... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
nás stál fotograf tisícovku. Máme něco přes 400 fotek, zároveň nám dělal i kameramana, máme 2dvd sestříhané a 3 nesestříhané. A 1cd s těma fotkama. a asi 40 nám jich vyvolal.
Odpovědět
steakman: :-D Díky, zadarmo by se nám to šiklo, aspoň by jsme měli něco navíc na zařizování nového bytu :-D Samozřejmě, že jeden záběr tam byl třeba i dvakrát, třikrát, kdyby se náhodou napoprvé nepovedlo -a proto zřejmě 500 záběrů. Ale můžu říct, že jsme byli opravdu spokojeni - jak s kvalitou, tak s přístupem, který byl k nezaplacení a tím pádem bylo pro nás focení opravdovým zážitkem ;-)
Odpovědět
manesa No to věřím, to znám ... každej halíř na začátku dobrej ...
Odpovědět
Zdravím. taky plánujeme focení, chtěla bych se vejít do těch max. 5-7 000.Ale chci se spíš zeprtat,je lepší focení před samotným obřadem,nebo po něm, máte zkušenost. Někdo říká,že je to lepší,hosté nemusejí čekat,nafotí se pak jen skupinky a rodina a jede se dlabat. Každý říká něco jiného... :-.
Odpovědět
Achojky tak já budu za foťáka dávat 1500+za benzím 200 tak 1700Kč a bude tam od obřadu(obřad je v 11:00h) a taky budu mít CD s fotkama a ten foťák tam bude asi prej tak do 3:00 ale říkal mi,že by tam vydržel klidně do 5:00 prostě jak budeme chtít ... pak jsou stejně už všichni opilí!!! :-N :-N :-N
Odpovědět
kozlikmazlik Rozhodně až po protože většinou jsou nevěsta i maminky pořádně nervózní a na fotkách je to potom vidět. Po obřadu už jsou většinou všichni uvolněni. Ze zkušeností ale vím, že nejlepší je to nafotit po obědě. To je totiž chvilka volna a lidi jsou uvolněni. Hned po obřadu se nafotí většinou jen skupinka kde jsou všichni ti kteří se obřadu zúčastnili.
Odpovědět
petula.bir No to je sice pravda ale to by ten tvůj fotograf měl vědět, že v tu chvíli se dělají ty nejlepší fotky. Lidi jsou uvolnění a někteří začnou blbnout. Dobrý fotograf by nikdy neměl svou práci finančně odměřovat podle času který na svatbě stráví ale spíše kvalitním obsahem fotografií.
Odpovědět
Souhlasím se steakman - rozhodně až po obřadu - jednak opravdu opadne ta nervozita, ale mě třeba ženich viděl poprvé až když jsem procházela uličkou k oltáři, takže kdyby jsme se fotili před, nebylo by to už překvapení ;-) Navíc po obřadu už má člověk takový ten jiný pocit, nedovedu si představit, že bych se fotila v té nervozitě před obřadem, ale někdo to tak dělá, takže je to každého rozhodnutí.
Odpovědět
ahojte, my jsme zaplatili za focení 3500,-- (fotografka fotila od příprav doma, obřad, zámecká zahrada,hostina) žádné fotky vyvolané nemáme, dostali jsme CD s upravenými fotkami a musím říct, že jsem moc moc spokojená a to je asi to hlavni:-)
Odpovědět
steakman: chtěla jsem se zeptat,někde jsem tu četla,že občas učíš fotit, odkud jsi a neděláš i nějaké kurzy fotografování:-)?
Odpovědět
Profilova fotka
Na stal fotograf 4 400,-, venoval se nam tak cca 2 hodiny, nafotil prijezd, obrad, foceni uvnitr zamku a pak v parku. Celkem necelych 200 fotek. Z toho nam 90 fotek vyvolal, na CD jsme dostali vsechny fotky co vyfotil + jsme dostali gratis "lipatka" na fotky do alba a jednu velkou fotku ve stylu retro - rozmery 35x45 cm.
Odpovědět
Profilova fotka
A koukám, že si Steakman dělá reklamu... :-) Cena za fotografie může být hodně různá. Promítá se do ní např. i místo obřadu (jestli tam fotograf musí dojet autem anebo to má v místě bydliště) a samozřejmě počet snímků. Obvykle platí, že čím víc fotek, tím je to levnější. Většinou si fotografové účtují buď paušál (zjistěte si kolik fotografií dostanete, jestli jsou v ceně započítané úpravy, jestli dostanete fotografie také na CD apod.) nebo si účtují cenu za fotografii (pozor tam bude určitě stanoven minimální odběr a většinou bývá omezená možnost výběru z fotografií). Obecně platí, že ceny se pohybují mezi 30 a 60 Kč za fotografii, ale už jsem i viděla fotografie za 90 Kč. Každopádně doporučuji profesionálního fotografa. Nesázejte na digitální foťáky. Takové fotky jako profík vám nikdo neudělá. Pořádně se ale fotografa vyptejte a hlavně nechte si ukázat práce daného fotografa (nejen aranžované snímky, ale i momentky)!!!
Odpovědět
novako Dokaž mi prosím kde jsem si jedinou větou udělal reklamu a uvařím si k večeři své vlastní boty - jsou velké. Nikomu nic nenabízím ani nevnucuji - jen se o tom bavím. Má profese není prašivá ani ilegální tak nechápu proč se do mě pořád všichni obouváte. Vdávám dceru a mám tu právo být stejně tak jako řezník nebo právník. Stejně žádné svatby letos už nechci ani vidět ... nestihl jsem jet kvůli nim ani na dovolenou. Já můžu díky své profesi doporučit nebo poradit a to dělám s nejlepším vědomím a svědomím. Kdybych byl zedík tak bych o focení mohl tak maximálně polemizovat ale ne radit ... :-) Věř, že to není za účelem reklamy ... teď chci hodně odpočívat a ne nabírat další svatby ...
Odpovědět
1
2
7
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?