Kolik fotek je tak akorat ze svatebniho dne?

Ahoj holky. Mam nabidku od fotografa na 350 upravenych fotek a z toho bude 60 vytisknutych. Fotograf s nami bude cely den... ale odmita mi dat neupravene fotky. Ze pry jen ty upravene.. Myslite, ze tech 350 kousku je dostacujicich? Cena je 14000 Kc. Moc se mi jeho fotky libi, jen si nejsem jista, jestli je 350 kusu dost... :( ( Kolik jste mely vy / nebo mate? Svatbu mame pro 90 lidi.. Dekuju za kazdy komentar. V.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím. i když nejsem holka tak zkusím se podělit o svůj názor :). 350 fotek může být dost i nemusí. Já můžu být na svatbě třeba 10h a odevzdám 400 fotek a na druhé budu stejně dlouho a odevzdám 600. Jakto? Protože ono záleží jak ten svatební den vypadá a co se děje. U té první se může třeba celkově 2h přejíždět mezi místy, poté se novomanželé chtějí jen rychle vyfotit, tak mají méně fotek. Je to svatba třeba o 30ti lidech, kde není žádný tanec, či nějaká další podobná zábava. Prostě je to menší poklidná svatba, kde lidé sedí, povídají si a jsou hlavně spolu. Mno a ta druhá svatba má přes 70 lidí, všechno je na jednom místě, tančí se, jsou hry. Kolem lítají děti a novomanželé stráví focením třeba ty 2h. Tak v tomto případě bude fotek prostě více. Já osobně neříkám kolik maximálně odevzdá, ale minimálně. A pokud to číslo nedodržím, tak se to snažím podobným způsobem vysvětlit i klientům. Snad jsem aspoň trochu pomohl :) PS. mě by to přišlo trochu málo, ale taky záleží na stylu focení. Někdo fotí hodně reportážně tak nechá více fotek, třeba sérii která dokumentuje nějaký okamžik. A někdo fotí a odevzdává tak, že každá fotka sama o sobě je dokonalá. Takže záleží co preferujete vy :)
Odpovědět
Jasně že je. ;-) až moc... V reálu pak je jen pár, na kterých ti opravdu záleží. A žádný profík neposkytne neupravené nebo nepovedené fotky. My jsme měli cca 400, ale stačilo by tak 100.
Odpovědět
Ahoj, s námi byl fotograf ráno od příprav po novomanželský tanec. To bylo asi nějakých 8 hodin. Máme od něj něco málo přes 500 upravených fotografií. Ale za daleko nižší cenu. Neupravené také neposkytuje. A je toho mrak. I kdyby jich byla polovina, nám by to bohatě stačilo. Nejčastěji si prohlížíme a ukazujeme stejně jen pár vybraných :-)
Odpovědět
Za mě taky 300 a více, je tak nějak rozumně :)) Zatím to počtem vždy vyšlo, samozřejmě když je víc skupinek, víc her a aktivit, velká párty na konci tak to o nějakých pár desítek naskočí. :)) A určitě bych ani neupravené fotky nechtěla, je to stejně akorát když někdo mrkne, a váš fotograf si určitě žádnou dobrou fotku pro sebe nenechá.:) přesně jak píše @backovi
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, záleží jak na bohatosti děje svatby, tak na aktivitě fotografa (zajímavé snímky se dají udělat i bez zásadních dějů). Neb rád fotím a prací práce více utíká, mám problém spíše redukovat počet fotek na únosnou míru jak pro zpracování, tak pro prohlížení. Z celodenního focení tak odevzdávám 450-550 upravených fotek vzhledem k tomu, že většinou JE co fotit, se to už moc nedá redukovat, aby tam bylo VŠE a nechce se mi mazat povedené fotky... 350 ks z celého dne může samozřejmě zachytit to podstatné a v tomto počtu bych problém neviděl, pokud půjde o top výběr poctivě zpracovaný... Odevzdávání neupravených fotografií, nebo dokonce "všech nafocených" fotografií, je absurdní jak pro pověst fotografa, tak pro diváka (z dílny se vypouští jen pečlivě vybrané a precizně dopilované dílo, práce fotografa je i výběr fotek, a rozhodně ne nejméně důležitá! a klient má dostat nablejskaný výstup a né hromadu odpadu a práci přenesenou na něj...).
Odpovědět
Na kolik fotek se člověk po svatbě bude dívat? Myslím, že člověk si bude opakovaně projíždět jen nějaké momenty a to bude tak okolo 100 fotek :-) ;-) Ty fotky potom bývají už hodně podobné :-D Já bych asi opravdu neřešila počet výsledných fotografií, ale spíše to, aby na nich byly zachyceny významné momenty :-) 8-) Ps: opravdu se stále někdo ptá fotografů, zda dostane neupravené fotky? =-) :-N
Odpovědět
My máme upravených cca 200 na cd, vytisklých cca 100 malých, 20 středních a 3 velké. Ještě máme jedno cd, kde je asi 600 fotek - všechny fotky + momentky, na kterých se netváříme nejlépe, ale jsme za ně rádi. Fotograf přije na půl 8, odjel cca v 5, v půl 6 a s cestovným jsme platili 5 000 Kč. My jsme se na neupravené fotky neptali, pan fotograf nám je dal kdyby se nám zalíbila i nějaké nepovedená :D :D Abychom každé návštěvě neukazovali těch 100 fotek, udělali jsme fotoknížku a tu dali i rodičům :-)
Odpovědět
Mame 750 fotek od fotografa, vsechny jsou povedene a nepotrebuji upravy. 60 nam jich upravil a vytiskl a vsechny mame i ve verzi na internet. Fotil od rana az po spolecne foceni po obrade. Odpo fotil bratranek, to cekam aspon 1000 fotek. Platili jsme 7tis a jsme spokojeni. Fotograf pomahal s cim se dalo. Nandaval mi zavoj, na ktery jsme s kadernici zapomnely, vazal zenichovi kravatu, takze byl napomocny i jinde ☺
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, pokud budete mít chvilku přečtěte si tento krátký článek na téma "kolik fotek je akorát" http://www.fmaxstudio.com/blog/kolik-... hezký den,
Odpovědět
Profilova fotka
My obdrželi 400 fotek za celý den a že fotografka dorazila již na přípravy a zůstala do 22, kdy byly ohnivé show, a je to až kam. Dobrý fotograf ti neupravené fotky určitě neposkytne, pokud ano, je to podezřelé. :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?