Kolik času si vyhradit na svatební focení?

Milé dámy a milí fotografové! Jak dlouho to tak trvá, to venkovní focení? Kolik si vyhradit času? Díky
Odpovědět
nase trvalo hodinu a pul
Odpovědět
Profilova fotka
mě připadalo, že se fotíme chvíli, ale trvalo asi hodinu a půl. Takže pokud to budeš mít jako my, že svatebčané odjedou do restaurace, půjdete se fotit a pak za nimi teprve pojedete, takže myslet na to, že se to protáhne ještě o cestu.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se fotili cca 2 hodiny včetně cesty na místo a zpět, nám to přišlo jako chvilka, ale rodina brblala, že jsme byli hrozně dlouho pryč... Takže určitě je dobré si zajistit pro hosty zábavu v mezičase.
Odpovědět
Profilova fotka
No my počítáme taky tak nějak něco mezi 1,5 - 2 hodinama.
Odpovědět
Profilova fotka
Osvědčilo se mi párové fotografování realizovat až po hostině. Po obřadě udělat skupinové fotografování, fotografování se svědky, rodiči, babičkama... atd. a samotné párové fotografování nechat až když jsou všichni napapaný. Pokud to samozřejmě lokalita dovolí a nemusí se nikam dlouze přejíždět. Je i lepší světlo než většinou v pravé poledne a novomanžele to tolik nenutí být rychle zpátky mezi rodinou a hosty. Samotné párové fotografování je zhruba na ty 2h, ale jednoduše platí, když se nikam nespěchá a je na fotografování čas, zase je výsledek o něčem jiném. Však jistě všichni víte, že když něco děláte v časové tísni, většinou výsledek nestojí za moc :-N
Odpovědět
Profilova fotka
cca 30 min nam muselo stacit :o) zalezi na tom,jak moc dulezite jsou pro tebe fotky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@anettka_ Dobrý den. Předně bych tuto otázku prokonzultoval s Vaším fotografem - on/ona Vám nejlépe popíše styl své práce a najdete společný kompromis vycházející z harmonogramu Vaší svatby. Obecně se snažím poobřadové focení manželského páru neprodlužovat na více než hodinku a čtvrt (slibuji vždy hodinku max a pak se to občas lehce protáhne :) ). Důvod je velmi prostý - nikdo, ani ti nejchápavější hosté, nechce čekat 2 hodiny, než se novomanželé nafotí. Nehledě na to, že 90% obřadů probíhá v létě kolem poledne, tedy za plného letního slunce. Pokud není logicky vymyšlené řešení, co budou hosté dělat (kde počkají) v době focení, je každá minuta navíc pro ně skutečně otravná. Je tedy nutné myslet i na ně (zejména na důchodce). Stejně tak, polední slunce je pro fotografa (tedy minimálně pro mě) ne příliš ideálním světelným zdrojem, tudíž s novomanžely, pokud to časová situace dovoluje, řešíme focení na dvě etapy. Základní focení v místě obřadu na památku (cca 60 min). Druhé podvečerní focení s ideálním světlem, pohodou pro svatebčany (již jsou v místě hostiny, v klidu, pijí, jedí :) ) - kdy vytváříme rozmanitější snímky, neb je nám čas lépe nakloněn. btw - z důvodu zvýšené pravděpodobnosti možné nehody s nevěstinými šaty během hostiny (nikdy nevíte, že Vám někdo nezvrhne červené víno do šatů) se snažím VŽDY fotit alespoň pár romantických snímků nevěsty a ženicha před odjezdem na hostinu. Já ty fotografie pro ně mít musím a hostina je prostě riziková. :)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se fotili (tedy jen my dva) asi deset minut. Manžel děsně nerad pózuje :-) Ale v podstatě to úplně stačilo, stejně bych ho do nějaký "romantických scén" nenašroubovala a nakonec jsem byla ráda, že jsme nebyli dlouho pryč. Pokud se novomanželé vytratí na dvě nebo víc hodin, hrozí podle mě nebezpečí, že pak už "rozjeté" svatebčany těžko doženou...
Odpovědět
Já počítám tak hodinku a půl....
Odpovědět
Profilova fotka
@anettka_ Skupinové fotky půl hodiny, my dva sami pak hodinu a půl. Měli jsme obřad i hostinu na jednom místě, všichni hosté znali předem harmonogram a mezitím pro ně bylo připraveno drobné občerstvení, nikdo si nestěžoval.
Odpovědět
Profilova fotka
My se budem fotit pred obradem, o pul 11 vyjizdime, navrat 12.30, obrad ve 13.00. mame obrad i hostinu na jednom miste, proot jsem se tam s nima domluvila, aby kolem toho poledne pred obradem nosili nejen kolace a zakusky, ale i rolady. Uz se tesim na tu syrovou, jen tam prijedu, hned si ji dam, at v tom horku pri obradu neomdlim ... fotografove doporucovali min hod. a pul na foceni, nechala jsem rezervu i na cestu.
Odpovědět
My se fotili před obřadem a dali jsem si na to 2 a půl hodky.. měnili jsme tři místa a stihli jsme vše tak akorát :-)
Odpovědět
Článek se načítá
to focení před obřadem taky není na škodu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@anettka_ Dobrý den, čím delší čas na focení, tím lepší výsledek. Dá se to nafotit za půl hodiny, ale za optimální považuju 1,5 hodiny a pokud někdo fotí před obřadem a má dostatek času, hosté nervózně nečekají, tak to je úplně ideální scénář :)
Odpovědět
Profilova fotka
Délka focení je individuální podle situace a požadavků. Za minimum považuji půl hodiny a maximum hodinu a čtvrt. Víc bych to neprotahoval. Mně i novomanželům připadá, že hodina uteče jako nic, ale je třeba myslet i na ostatní svatebčany. Svatba bez přítomnosti nevěsty upadá a někdy jsem slyšel kvůli délce focení i uštěpačné poznámky na svoji adresu. Novomanželům to nikdo nevyčítá, protože fotograf to má ve své režii. Také neplatí, že čím déle se fotí, tím jsou lepší fotky. Je třeba rozpoznat, kdy to novomanžele už tolik nebaví a chtěli by již být na hostině. Pak už lepší fotky neuděláte. Doba focení se dá zkrátit pečlivou přípravou a organizací. Když se novomanželé vytratí po hostině v době čekání na kapelu, tak to tolik nevadí. Já focení plánuji tak, že tomu věnujeme 30–45 minut včetně odjezdu na "romantické místo". Mám připraveno několik scénářů a operativně některý vyberu. Během svatebního veselí pak novomanžele vytáhnu na 2 až 3 krátká focení na cca 10 minut. To už mám pečlivě připravené a je to v místě hostiny nebo poblíž, kam se dá rychle dojít.
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme si pro jistotu rezervovali fotografa jeste den po svatbe, to uz nebudeme muset nikam chvatat....
Odpovědět
Profilova fotka
@anettka_ Dobrý den, doba focení záleží na tom, kolik fotek byste rádi měli a zda Vás focení baví. Už jsme měli i 30minutové i 3hodinové focení. Obvyklá doba bývá cca hodina. Dobré je vymyslet program na tento čas pro ostatní hosty, aby na Vás jen nečekali a nestresovali Vás. Inspiraci na focení najdete na našich stránkách. Hezké přípravy! Michaela Pokorná
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?