Kolik času jste věnovali svatebnímu focení?

pěkný podvečer:) ráda bych věděla, kolik času jste strávili focením, případně kolik času na focení plánujete? A také přesouvali jste se na jiné místo nebo jste vše vyfotili na jednom místě? Děkuju moc
Odpovědět
Na focení (po domluvě s fotografem) plánujeme zhruba hodinu až hodinu a půl. Fotit se budeme pouze na místě obřadu (na zámku). Ještě zvažujeme večerní focení (fotograf doporučoval vybrat jiné místo), to už časově neřešíme.
Odpovědět
ahojky, my se fotili na jednom místě, teda v celém parku :-) a trvalo to asi dvě a půl hoďky, je fakt, že to bylo dýl, ale měli jsme skvělého fotografa a já si to víc než užívala. :-)
Odpovědět
My se fotili hned po obřadu v zámeckém parku, trvalo to asi hodinu a to byl pro mě strop, nenávidím focení ;-) Ale třeba můj bratranec se jeli fotit až po obědě a byli pryč přes tři hodiny - to jsem myslela, že snad jeli na Karlštejn, nebo co. (svatba byla na již. Moravě) Záleží na tom, kolik času jste ochotní tomu věnovat a kde všude se fotit, většinou je to po domluvě s fotografem.
Odpovědět
Profilova fotka
my se byli fotit po obědě.Přesouvali jsme se kousek.Kolik jsme věnovali času?ani jsme to neměřili.Vyfotilo se pár fotek a šli jsme zpět se bavit:-) ale asi cca hoďku
Odpovědět
fotili jsme se asi 1h - 1h 15min před obřadem, abychom měli fotky za světla (obřad jsme měli totiž až v 17. hodin, protože jsme chtěli svíčky :-) ), po obřadu jsme fotili skupinové fotky se svatebčany i známými, kteří přišli jen na obřad - cca 30 min a po večeři jsme se byli s manželem ještě fotit na pokoj a po hotelu "za tmy" asi na hodinu. Nikam jsme nepřejížděli, fotili jsme vše v hotelu (tím že tam byly i přípravy, obřad, hostina i ubytování), takže jsme využili komplet všechny prostory hotelu :-). Čas na focení uteče opravdu rychle (zvlášť když se budete v rámci focení přesouvat - i když třeba jen z pokoje do haly a na chodbu a k recepci, čas to taky zabere), takže z vlastní zkušenosti můžu doporučit si na to vyhradit minimálně 1,5 hodiny (klidně rozdělit na 2 části, aby se hosté nenudili a aby fotky byly s různým světlem - bude to mít potom pokaždé jiné kouzlo ;-) ) + čas na focení se svatebčany
Odpovědět
Profilova fotka
my se chceme fotit hned po obřadě cca hodinku v zámeckém parku, a pak jestě cca hodinku na večer na různých místech. Obřad máme na 11:00, tak snad nám hosté do oběda nevyhladoví:-) Focení po obede radeji riskovat nebudu, znám se:-D
Odpovědět
Fotili jsme se asi hodinku po obřadě v zámeckém parku. Svatebčané čekali na nádvoří, tak je dobré pro ně zajistit nějaké občerstvení (nápoje, plastové kelímky, pár chlebíčků, cukroví...) Nejlepší je, pokud by mohli svatebčané v době focení např. na prohlídku zámku nebo je nějak zabavit. Poté jsme se přesunuli na oběd a po obědě jsme se fotili asi 1,5 hodinky v místě hostiny. Měli jsme jí v rekreačním středisku v přírodě, takže nebylo nouze o krásná místa a nikam daleko jsme se přemisťovat nemuseli. Svatebčané se na naše focení i chodili dívat a kdo chtěl, mohl se vyfotit také. Určitě bych rozdělila na více částí. Všichni chceme mít hezké fotky a když už je to pak dlouhé, jsou všichni nervozní.
Odpovědět
Profilova fotka
Milé nevěsty, na focení si vyhraďte tak hodinku, hodinku a půl (někdy i dvě - záleží na tom, jak moc se oba chcete fotit a jak moc je to pro Vás důležité). Nejraději focení dělím na dvě části - po obřadu a pak po obědě. Po obřadu skupinky a portrétovky v místě do té doby, než novomanželé začnou být hladoví :) A pokud je nálada, tak ještě jedno focení po obědě. Docela se mi toto osvědčilo :)
Odpovědět
My jsme se fotili celkem 2h a to jsem chtela max hodinu. Presuny jsme meli pesky vzdy tak 50m, ale nezda se to, fakt to trva dlouho a rychle to utece.
Odpovědět
Profilova fotka
My se fotili hned po obřadu ještě u kostela, potom jsme poslali svatebčany do restaurace a my se šli fotit. Trochu se nám to protáhlo, asi na hodinku a půl, takže svatebčané na nás museli čekat v restauraci, ale měli připraveno drobné občerstvení, takže hlady neumřeli :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já na tohle trdlování před objektivem nejsem, takže jsme se nechali fotit jenom při obřadě. Ale jinak pokud chcete echtovní fotky s kulisama a zapózovat si jak modelíny z katalogů, odhaduju tak dvě tři hodinky :-)
Odpovědět
My skoro dvě hodiny, ale bylo to zbytečné a únavné. Fotky máme krásné, ale unavili jsme se hodně, radši jsme mohli do rána pařit! ;-) Doporučuju vzít si s sebou pití!
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Taky skoro dvě hodiny, ale výborně jsme se u toho bavili. Řekla bych, že to byla nejlepší část celého dne ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dvě hodiny mi připadnou hrozně moc. Budeme se fotit v místě hostiny a plánujem tak hoďku. Svatba přece není jen o focení. Chceme si ji s hosty užít a ne být celé odpoledne v trapu.
Odpovědět
Profilova fotka
fotili jsme se asi hodinu po obřadu hned na zámku a v zámecké zahradě ( hosté na nás čekali na zámeckém dvoře a měli k dispozici pití) a pak jsme se ještě fotily hodinu po obědě venku
Odpovědět
Ja teda nevim,ani me osobne to foceni nejak nebere,i kdyz to muze byt zabava,ale ja bych to tomu memu nemohla proste udelat,chudaci chapi co se nekde musi fotit dve hodiny ! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak podle mě na svatbě je hlavní svatební den, fotky z něj mají být "jen" milá památka...Blbé je, když někdo focení podcení a nic moc mu nezbyde, ale stejně špatné je celý den podřizovat jen fotkám. Vím o lidech, kteří se fotili klidně 5 hodin a to už mi přijde trochu extrémní, jako kdyby svatba nebyla o ničem jiném než se nalíčit, oblíknout a mít tisíc póz u stromu, v lese, na letišti, pod letištěm.... =-) My plánujeme hodinu na naše focení, cca půl hodiny na mě a družičky a půl hodiny rodinné fotografie...přijde mi to až až.
Odpovědět
Záleží jak moc jsou fotky pro tebe důležité, pokud ano, tak souhlas s PRO, aby za něco stáli tak cca hodinu po obřadu (rodina, skupinky, přátelé) a pak určitě dvě tři hodiny, mít předem představu místa pro různorodé záběry. Chystám se dělat fotoknihu, takže ať je z čeho vybírat, i když se nefotím zrovna ráda - nejsem přirozená ani modelka, tak doufám, že nás fotograf navede, užijeme si to a nakonec to bude i sranda. Není nic horšího než rychlé focení ve stresu a nervózní hosti postávající okolo. Odrazí se to i na práci fotografa, který bude pod tlakem, tak na tobě, protože ty pohledy, že ti to dlouho trvá vnímáš... Netypicky stylizované fotky proložené klasikou a momentky vypadají fakt úžasně. Navíc jedině fotky ti kromě prstýnků a vzpomínek zůstanou. Hosti s tím jsou srozuměni, zřejmě budou mít zábavu bez nás a respektují to. Krom toho čím déle se fotíš, tím víc ti to ani nepřijde a většinou se to pěkně rozjede až po prvotním ostychu. Nepotřebuji milióny fotek, ale prostě mít z čeho vybírat, a na rodinné digitální foťáky bych se nespoléhala, protože zrovna tohle jsou nevratné a jedinečné okamžiky. I když z nich taky vybereme. Pokud to bereš jako nutnost, že ti fotky zůstanou v krabici a jedna na stole, tak ti klidně stačí pár klasických záběrů u stromu a na schodech. =-) 8-) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Fotili jsme se skoro 2 hodiny po obřadu a pak další asi 2 hodiny večer.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se fotili cca pul hodiny po obradu. Hoste se mezitim presunuli do restaurace, kde se podaval sampus a obcerstveni. My se k nim po pul hodine pridali a pozdeji odpoledne jsme jeste udelali par spolecnych fotek. Po zbytek dne jsme to nechali na fotografovi - 'at foti co vidi', takove fotky jsou stejne nejlepsi. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Fotili jsme se cca 0,5h po obřadu- jen skupiny se svatebčany a pak cca 1,5h po obědě a cca 1h večer.
Odpovědět
My budeme mít fotografa jen na hodinu. Bude fotit obřad, nás a pak skupinky. Bude to 50 fotek. Zdá se mi to moc fotek na málo času, ale je to jejich standardní balíček, tak snad ví co a jak... Máme malý rozpočet na svatbu, takže si nemohu dovolit fotit 4 hodiny za 9000 Kč.
Odpovědět
Profilova fotka
My se po obřadu fotili cca 1,5 hodiny..spoustu dalších fotek pak až do rána fotili už jen hosté :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se fotili asi hodinku (původně jsme chtěli 2, ale to bysme nestihli příchod odpoledních hostů), byla jsem dopředu s fotografem domluvená, kde se chceme fotit a on si to tam prošel. Takže rychlovka. Máme spoustu krásných fotek a hosté si ani nevšimli, že jsme byli pryč.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím budoucí nevěsty :) Většinou samotné focení novomanželů fotím max hodinu. Někdy jsou velice nervózní svatebčané a poté jsou nervózní i novomanželé a všechny upozorňuji ať dopředu hlásí že se jedeme fotit, né vždy to svatebčané pochopí a byla jsem svědkem toho že babička mezitím odjela domů, že jí to urazilo. Po samotném obřadu vyfotím společnou fotku, poté skupinky s rodinou a většinou se jede na hostinu a soukromé fotografie fotím až po jídle právě když už lidi nejsou hladoví. a následně dofocuji veselé fotečky s přáteli. Takže z mé zkušenosti se dají udělat krásné fotečky určitě dříve jak za 2h, někdy fotíme půl hodiny v zámecké zahradě a poté dalších 30-45min max. po jídle na loukách a v pěkném okolí.
Odpovědět
Ma mame v planu asi pulhodinove foceni skupinovek po obradu a pak foceni ve dvou po hostine, na to mame vycleneno 1,5 hodiny :) Behem naseho foceni mame pro hosty jeste pripraveny kratky program pro zpestreni. Cela svatba vc. obradu se kona na jednom miste a ani na foceni nemame v planu nekam prejizdet, cely areal je plny zajimavych exterieru i interieru, ze neni treba vymyslet nic dalsiho :)
Odpovědět
Profilova fotka
Fotili jsme se asi hodinku po obřadu kolem zámku, bylo to tak akorát a fotek spousta, zbytek máme momentky od hostů
Odpovědět
Profilova fotka
Nejlepší je rozdělit focení do několika částí :) stihnete víc míst a i jiné světlo dodává jinou atmosféru, fotky se zapadajícím sluncem jsou prostě super a svatebčani nejsou tak otrávení jako když jim zmizíte na tři hodiny v kuse. U nás ještě není zvykem se fotit, před obřadem,ale i to je super nápad....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?