Klasická fotografie

Dobrý den, fotografové, Jsou mezi vámi stále takoví, kteří zůstali věrní filmu?
Odpovědět
jéé, my budeme mít focené na klasický film :-) :-) ale jsou to bráchovi kamarádi, jinak svatby nefotí, ani nejsou profi fotografové, takže je to jen takhle ze známosti... bude to trochu adrenalin, ale těšíme se :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, na film sice nefotím, ale na přání zákazníka se snažím, aby fotografie vypadaly co nejvíce "klasicky"
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já na film fotím, velice ráda, starou Praktikou. Ale jen pro svoji zábavu, svatbu jsem takto nezkoušela, ale lákavé to rozhodně je :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Klasika kinofilmová a hlavně větších formátů je skvělý relax a stále má co dát, tedy pokud má čas člověk trávit noci v temné komoře (cvakat na film, protože je to cool a pak to poslat do labu, v tom smysl nevidím, ale pravda polaroid a lomo style je teď hit..) ;-) Pokud jde o focení svatby na klasiku, pár možných a hlavně schopných kontaktů mám, takže v případě zájmu klidně napište do interní pošty ;-)
Odpovědět
@fotografkavhm Tak to by mě zajímalo, co říkáte na klasickou fotografii, jako profesionální "digitální" fotograf :-) my s nastávajícím mužem se analogové fotografii věnujeme na amatérské úrovni, tak já jen tak sonduju ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@amies Co říkám na klasickou fotografii? Popravdě? :-) Je veliká škoda, že téměř vymizela :-( Žádný digitál nikdy nenahradí její kouzlo, je to jako byste dala do buchty margarín místo másla :-) Účel to splní, ale chuť je jiná :-) Focení na film je jako hra, hrajete a čekáte na výsledek...No asi jsem trochu poeta, ale takhle to prostě cítím :-)
Odpovědět
@fotografkavhm To jsem ráda, já si také myslím, že digitální fotografii v mnohém předčí a to včetně kvality. Myslím, že se v této době snad i trochu vrací, ale jak píše kolega profesionál výše, taky proto, že je to cool. Takové lidi třeba ani fotografie moc nezajímá :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Pěkný den, focení na film...hmm. Tak po pravdě- začínal jsem před 25 lety, jak jinak než na film. Před deseti lety jsem s nástupem digitálu nerad pomalu přešel na digi. Až dodnes stále občas fotím na film- tedy pouze na čb a pouze pro sebe. A to proto, abych si mohl pro sebe udělat fotky v komoře na baryt. Dokonce jsem si před měsícem pořídil Pentax 67, aby to stálo za to :-) Ale zcela upřímně- na svatbu bych to v žádném případě nedoporučoval. Je to velice nepraktické a na svatbě jde opravdu velice drsně o čas. Fotograf schopný dadat Vám opravdu kvalitní fotky na filmu, aby měly to, na co jsme denska zvyklí, bude velice drahý a ne bez důvodně ( např.:http://josevilla.com/). Jinak filmu fandím, ale na svatbě jde o zachycení emocí. A hlavně- a to si málokdo uvědomuje- jde o kvalitní zpracování filmu ve všech fázích a finální výstup. Je sice hezké, že někdo je umělec a fotí na film, ale když si to nechá vyvolat někde v minilabu a vyjet fotky na minilabu, bude to dneska přinejlepším trystní pohled. Takže pozor na to ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mé nejlepší záběry vznikly právě na film...jinak Pentax 67 mám taky. Ráda bych ho použila právě na svatbu ale... Miluji film a ještě před dvěma lety jsem na něj fotografovala a kombinovala s digitálem.
Odpovědět
@vokurek nestrašte mě :-) :-) když jsem se dívala na portfolia svatebních fotografů v regionu, tak kromě těch dobrých jsou i "profi" fotografové s fotkami jako přes kopírák, příliš a ještě špatně upravenými, kýčovitými atd., určitě jste takové viděli - a přitom by mělo být označení "profesionální svatební fotograf" zárukou nějaké kvality, ale člověk musí nakonec opravdu vybírat, za koho stojí peníze dát... ze začátku se nám do téhle nabídky fotit na klasický film moc nechtělo, ale po tom, co jsme viděli jak a co kluci fotí (lidi, reportážní foto), tak se nebojím, že bych pak nad svatebními fotkami měla plakat :-) budou dva, je to na doporučení mého velmi kritického bráchy :-D , mají už něco odfoceno, dobré vybavení, fotky samozřejmě nenosí vyvolávat do fotolabu a navíc naše svatba bude uvolněná, venku, bez přesunů, takže to nebude nic hektického :-) takže opravdu věřím, že budeme nakonec rádi, že máme trošku jiné fotky, než s fáborkem "jsme manželé" apod. :-) :-) a není to o pěnězích, tohle taky není varianta za pár stovek, materiál a samotné fotky budou stát docela dost
Odpovědět
Profilova fotka
Ve škole jsme měli nafotit na film cihlu a posléze vyvolat a nazvětšovat. To byl panečku porod. A když si vezmu, že ještě před pár desítkami let to bylo úplně normální a každej správnej táta měl v koupelně fotokomoru. Kam ten svět spěje? :)
Odpovědět
Profilova fotka
na film pravidelne fotim a fotky si vyvolavam doma v komore. obcas se najde nekdo, kdo chce portretni fotky z klasiky - proto je i nabizim na svoji strance. na svatbu bych si s klasikou uz netroufl. i kdyz pouzivam nejrychlejsi klasiku od canonu a dam na ni svoje objektivu na digital, stejne bych byl hoodne ve stresu :). kazdopadne fotky z kvalitniho filmu maji ve vysledku mnohem lepsi dynamicky kontrast nez digital :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@amies Krásný den, fotografuji si na film svoje věci, převážně dokumentární cykly. Ráda bych nafotografovala i svatbu, ale problém je, že za to dnes nikdo nechce platit, protože náklady jsou nemalé... Což je škoda.
Odpovědět
@khiriaphoto Dobrý den, otázku jsem původně položila jen tak pro zajímavost, ale svatbu už jsme měli a "celou" focenou na film. "Celou" je v uvozovkách, protože jsme chtěli pouze obřad a portréty. Po domluvě s fotografkou jsme pořizovali materiál my, celkově asi za 1100kč (Delta 400, Adox Silvermax, celkem asi 5 filmů, vývojku.. další chemii ne). Myslím, že když zákazník neočekává, že fotografií bude stejné množství jako když se fotí digitálem, je to cenově dostupné (resp. konečná cena by nemusela být o mnoho vyšší). Ale záleží také na tom, jestli si fotograf stanoví vyšší cenu, protože fotí klasicky. @vokurek Dobrý den, děkuji za příspěvek. Jak píšu výš, svatba už byla a byla focena na film :) Asi máte pravdu v tom, že film nenabídne vše, co digitální fotografie, ale platí to i opačně. Pokud dovolíte, vezmu jako příklad Vaše fotografie, které se zobrazují pod Vaším příspěvkem. První - vypadá dokonale, ale takováhle dokonalost již není realita. Takto by tuto scénu nevidělo ani lidské oko. Takové fotografie jsme nechtěli.. Další fotografie, které zde uvádíte, podle mě reprodukovatelné na film jsou. Naše fotografka fotila převážně na Ilford Delta 400 a zrovna tento film má tak jemné zrno, že mnohdy může být od digitální fotografie nerozeznatelný. A zrno dodává fotce specifický vzhled, který se pak někteří snaží paradoxně získat použitím filtru v post procesu. Co se týče nepraktičnosti a času - zase záleží na zákazníkovi, myslím, že jsme byli docela pohodoví zákazníci, neočekávali jsme zachycení každé vteřiny a stovky fotek, ale počítám, že jsou i zákazníci, kteří vyžadují dokonalost v každém detailu a focení svatby na film by pro ně mohlo být zklamáním. A co se týče zpracování filmu - považovali jsme za samozřejmost, že je fotografka nestrčí do labu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@amies Otázka počtu fotek by měla odpovídat analogu i u digitálu. Náš profesor ze studií fotografie na VŠ, když jsme si stěžovali, že toho máme málo vždy říkal: Kdybyste měla tyhle dvě super fotky na filmu, jak byste jásala! A je to tak... Bohužel spousta nevěst hledí na kvantitu a ne na kvalitu. Kéž by bylo více takových, kteří by věděli, že cca 100 snímků z celého dne je akorát!:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?