Když fotograf fotí celý den, platíte mu oběd?

Ahoj holky, máme fotografa na celý den, včetně oběda a party, tak by mě zajímalo, jestli také dostává oběd? Máme celkem drahé menu, navíc by měl spíš fotit, ale chápu, že něco jíst musí... Na večerní raut samozřejmě jíst i pít bude, ale co ten rodinný oběd??? díky za odpověď! K.
Odpovědět
jasne, urcite jsme mu zajistili obed, stydela bych se ho nechat hladem 8-) a taky hladovy az do vecera? to by ho urcite nebavilo delat odpoledne fotky. Myslim ze je to bezne, vyfoti stul, jidlo, jak jite polevku a pak az se ji druhy chod tak se sam naji
Odpovědět
Profilova fotka
Taky mu dáváme oběd :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle téma tady už několikrát je: http://www.beremese.cz/diskuse/vyhled... Ale abych odpověděla - my bereme fotografa i DJ jako hosty (i když jsou tam pracovně), a tak s nimi počítáme jak na oběd, tak na raut. Pokud bude fotit už od rána, bude mít nejspíše do rautu celkem hlad :)
Odpovědět
určitě, byla jsem na více svatbách, je to standart pokud fotí celý den - fotograf jí to co svatebčané i včetně dortíku ;-) ...asi by mě nenapadlo chudáka nechtat hladového nebo mu dát bokem něco levnějšího.
Odpovědět
:-) ano
Odpovědět
Profilova fotka
My to máme udělaný tak, že máme vše na jednom místě, takže s rodiči a příbuznými máme oběd a kamarádi a známí mají mezitím venku polední raut..takže my jsme to udělali tak, že fotograf bude mít venku polední raut, nebude sedět s námi u společného oběda
Odpovědět
Ne. Bude jenom běhat s foťákem, pozorovat vás, jak se cpete, a když už mu bude praskat močák, tak v kabince (aby samozřejmě nikdo neviděl, že si dovolil dělat i něco jiného něž fotit) natlačí rohlík s vysočinou. Tak nevím, mám se smát? 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Ne, donese si prece svacinku! :-D A ted vazne, fotografa mame na cely den a bude mit misto u svatebni tabule jako kazdy jiny host.
Odpovědět
Profilova fotka
jelikoz te zajima drahe menu na osobu, myslim si, ze neni problem pro fotografa jist neco jineho, co predem domluvis s restauraci a s nim. Je to trosku neobvykle, protoze vetsina fotografu, DJ, a ostatnich lidi, kteri jsou na svatbe pracovne ji to same jidlo jako hoste, ale neni to nezrealizovatelne. Jako student jsem pracovala obcas na ruznych prestiznich akcich, kde jsem pomahala od pripravy stolu po servis a sklizeni jidla. Bud jsme meli tzv. lunch boxes (byl tam vetsinou sandwich, ovoce - jablko, mandarinka, banan, apod, nejaka sladkost - cokoladka, balicek bramburek, a piti , take piti bylo k dispozici ve dzbanech, ci v kontejnerech a my se obslouzili vzadu v kuchyni jak bylo potreba). Druha varianta, mnohem prijemnejsi byla, kdyz jsme obslouzili hosty a protoze jidla bylo vzdy mnohem vice, to co zbylo jsme hned po obede dostali sami (vetsinou to vyzadovalo trosku organizace od manazera, tzn. rozdelili jsme se do dvou skupinek a kazda jedla v jinou dobu, aby na place k dispozici stale nekdo byl kvuli zajisteni servisu hostum). Ale na tu druhou variantu mam mnohem lepsi vzpominky. Jidlo bylo mnohem lepsi nez nejake sendwiche, a take on kdyz clovek kolem toho je, tak na to ma automaticky i chut (to je proste lidske). Promysli si to, a rozmysli si, jestli je pro tebe dulezitejsi rozpocet, nebo brat fotografa jako hosta a tedy pak mit i podle toho i odvedenou praci - kdyz se o nej hezky postaras, budes mit o to hezci fotky. To je prirozene a lidske. ;-)
Odpovědět
Máme fotografku "pouze" na 4 hodiny a oběd dostane jako každý svatebčan...a dort s kávičkou také... ;-)
Odpovědět
To je zase stupidni otazka...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ano bude papat taky :)
Odpovědět
My jsme mu oběd platili - měl stejné menu jako my, akorát jsme ho posadili spolu s kameramanem ke stolečku trochu bokem, aby měli i místo kam ty svoje věci položit. Samozřejmě že během oběda fotili i natáčeli, to se bát nemusíš, jídlo si pak snědli v pauzách ;-). Na rautu večer už se pak obsloužili sami podle toho jestli zrovna točili/fotili nebo ne ;-).
Odpovědět
Profilova fotka
Kolikrát ještě??? ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojte tak jelikož jsme měli celou svatbu formou rautu, a jelikož byl pan Jursa moc příjemný ;-) , tak jsme mu samozřejmě jídlo nabídli přijde mi krutý chudáky fotografy trápit celý den hlady, to by se taky potom mohlo odrazit na výsledku :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Jistě,fotograf,kameraman a řidič limuzíny měli u stolu svoje místo stejně jako ostatní a jedli totéž. Přece je nebudu trápit hlady :-) a kapela večer taky měla samozřejmě raut k dispozici.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Není úplně nutné, aby řidič ( pokud to není kamarád ) fotograf, kameraman, nebo lidé z kapely či DJ seděli přímo u svatební tabule. Nachystaný stoleček bokem je jim mnohdy příjemnější - specielně kvůli tomu odbíhání, které je u velké tabule rušivé. Ale nedat fotografům a spol najíst ?? To snad ani není myšleno vážně.. Za 8 let co zpívám na svatbách se mi ještě nestalo, že by toto někdo řešil.. Opravdu si nemůžeme v drahé restauraci vybalit rohlík se salámem a čutoru s čajem :-D Ale ani není nutné aby hudebníci a foťáci pili panáky a neohlíželi se napravo nalevo.. Jen je důležité se na tomto dopředu domluvit a mnozí účinkující, Djs a to už mají přímo ve smlouvách.. Dopřejte nám dobré podmínky a my pak budeme hrát, zpívat, fotit či natáčet s mnohem větší chutí, jsme přece lidé... ;-)
Odpovědět
Já si teda nemylsím že by to byla nějaká povinnost, nakrmit prakticky "personál" to je stejný jako dát oběd i servírce, protože na svatbě obsluhuje. Fotograf fotí, tak jakej je v nich rozdíl.....Já to beru jako personál. Můj kameraman mi přímo řekl že se tam nejde najíst ale pracovat. Nicméně oběd i jídlo na rautu mít budou, ale na obědě budou v jiné místnosti jako my. Mylsím že je třeba trcohu rozlišit pracovní a citové vztahy...
Odpovědět
Ahojky, my jsme oběd platili oběma fotografům, připadlo mi to slušné. Navíc, nechtěli jsme je nechat umřít hlady - přeci jen pracovali celý den :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Přijde mi to jako samozřejmost. Asi bych se hambou propadla, kdyby byli naši dodavatelé kteří s náma budou celý den o hladu. Kapela přijede až večer, takže si vezmou raut.
Odpovědět
Určitě ano, my jsme komplet platili oběd, rauty i nápoje všem - fotograf, kapela, řidiči...Ale předem jsem se se všemi dohodla, že s nimi mohu počítat. Nakonec stejně trošku trapas, protože fotograf si přivedl asistentku, kterou předem nenahlásil. Ale jen se rychle přišoupla židle a bylo po problému. V restauraci stejně vždycky počítají s porcemi navíc :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
ať to uděláte, jak to uděláte. Každý fotograf to bude akceptovat. Nicméně se mi nikdy jako fotografce nestalo, že bych nebyla přizvána ke svatební tabuli. Nicméně jak již bylo řečeno, klidně bych si i ráda sedla někam mimo. Věcí tahám sebou docela dost, takže je lepší sedět mimo svatební tabuli. Ale nemyslete si, že se fotograf nerušeně nají. Vlastně ten oběd ani moc nelze vnímat. Pořád je co fotit. Ale je pravda, že jsem si pokaždé připadala jako člen rodiny.
Odpovědět
Profilova fotka
@zezufoto: Chutná Vám ještě knedlíčková polévka? :)
Odpovědět
Profilova fotka
Rozhodně bych mu oběd zaplatila. I kdyby neseděl u svatebního stolu, ale aby byl hlavně najezený a vklidu. :-D To se potom člověku snad i líp pracuje, nemyslíte?
Odpovědět
Ahoj, určitě ano. někdy se vyloženě nehodí, aby fotograf/fotografka seděla u stolů s rodinou a tak je vhodnější, když sedí třeba někde vedle (vedlejší místnost, u baru, atp) ale tak, aby věděla, kdy se krájí svatební dort, kdy novomanželé spolu obědvají dohromady polévku atp... aby to všechno bylo zdokumentováno. My ji ohladu nenechali :)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme meli po cely den raut, ktery nachystala den predem moje sestra, a ve svatebni den jsme meli najate studentky na obsluhu a pomoc do kuchyne a na bar. Takze jsme pocitali jako samozrejmost ze nejen kameraman a fotograf, ale i ostatni "personal" se poradne naji. Nam treba oba panove (kameraman a fotograf) zustali dele nez bylo domluveno a od fotografa jsme nakonec jeste dostali slevu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hezký den všem, je pravda, že jsem za léta fotografování nezůstal nikde hladem, čímž bych odpověď dále nerozváděl ;) Co se týče jiného jiného "svatebního menu" pro fotografa, kameramana, kapelu atd. - nesetkal jsem se ještě s kolegou, který by s tím měl problém, takže proč ne... Sezení s rodinou a svatebními hosty přímo u svatební tabule také není nutnost, možná naopak, ale v případě fotografa a kameramana, je více než vhodné, aby seděli alespoň ve stejném prostoru a mohli tak reagovat na případné dění, které by bylo vhodné zachytit.
Odpovědět
Profilova fotka
Urcite ano. U nas jedla fotografka, video, DJ i ridic to same co my. Fotografka nam i menu fotila a bylo fajn, ze si mohla svoje jidlo a nerusit tak od jidla ostatni. Navic mi prijde divne to, ze mate foto na cely den, drahe menu a ve finale resite kazdou jednu porci. Bud na to mam a platim to vsem, anebo na to nemam a dam neco "normalnejsiho" vsem...
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?