Kdy začít shánět svatebního fotografa? Hledám v Brně

Ahojky, chtěla bych vědět, kdy začít shánět fotografa? Hodněkrát jsem slyšela, že byl problém sehnat fotografa na svůj termín, což mě se taky osobně stalo a to jsem se ptala půl roku dopředu. Tady v katalogu firem je bohužel jen jeden fotograf pro Brno...
Odpovědět
Profilova fotka
@elleel Záleží jak je člověk náročný ;-) Ti nejlepší fotografové mají většinou plno minimálně rok dopředu. Zkus vyhledávač, je tady hodně diskuzí o fotografech a konkrétně diskuze o fotografech z Brna je zde: http://www.beremese.cz/diskuse/tema/f... Jinak koho já znám z Brna tak je to Pavol Bigoš, Tomáš Kejha, Simona Smrčková, Kamil Saliba, Lukáš Koňařík atd.
Odpovědět
@elleel no, tak jestli máš 11.6.,tak už se obávám, že neseženeš....já na tenhle datum sháněla od července a všichni dobří už byli plní (i výše uvedení Bigoš, Koňařík atd)....tenhle datum je fakt žádaný, to chtělo tak vloni v květnu začít..
Odpovědět
Profilova fotka
co nejdřív!!! My se brali 12.6. a skoro rok předem jsme rezervovali.o)
Odpovědět
@ lleel. Souhlasím s holkama, že co nejdříve. My to měli taky asi třičtvrtě roku dopředu zamluvené. Jinak pokud budou mít jmenovaní fotografové již plno - nezoufej. Znám spousty fotografů třeba z Prahy, co dojíždějí do celé ČR. Onehdy jsem si prohlížela galerii svatby z Brna a fotil to podle stránek taky pražský fotograf... ;-)
Odpovědět
Tyjo, tak to koukám, že jsem zaspala dobu...
Odpovědět
Profilova fotka
...stačí mrknout do těch diskuzí o fotografech, bitka o nejlepší fotografy, kameramany a živou hudbu na rok 2011 byla někdy na jaře ale určitě někoho seženete ikdyž výběr už bude omezený. Tohle je potřeba zařizovat jako první věc a co nejvíce dopředu ;-)
Odpovědět
Bohužel, v listopadu jsem ty dobré obepisovala, taltéž s dotazem na 11.6. a nic. Nakonec se to vyřešilo přesunem termínu na pátek 10.6. z důvodu nejen fotografa, ale i místa. Prostě to nej už je teď na soboty plné. Ale třeba budeš mít štěstí. Nebo si vystačíš s někým méně známým...
Odpovědět
@ elleel - zkoušela jsi stránku: http://fotografove.info/svatebni-foto... ?? Tam je výběr těch dobrých, řekla bych, ale samozřejmě záleží na vkusu a požadavku ceny... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
včera bylo pozdě.. Ti nejlepší (no spíš nejprovařenější) jsou rozberaní, ale někdo ještě určitě bude volný. Nevybírej jen z Brna, většina fotografů jezdí po celý ČR. Mrkni na facebook na svatební fotografy, pár dobrých jich tam je. Mně se třeba líbí Tomáš Dolejší, kamarádka měla z Brna Jakuba Hemalu, do tý doby jsem ho neznala, ale přijde mi velmi šikovnej. Ä ještě jsem tady na beremese viděla album od (pro mě) neznámýho jména a album vypadalo moc hezky - Tomáš Kejha.
Odpovědět
Ve svatebních albech jde dobře řadit dle okresu - když si zadáš Brno, vyjede pár pěkných galerií, krom výše zmiňovaných fotografů - Bigoš, Koňařík, Saliba, Smrčková, se mi líbí: Jakub Hemala, Tomáš Dolejší, Markéta Ouhrabková. Zkus se mrknout na jejich stránky - ti v Brně fotili... ;-)
Odpovědět
Ahojky!My si zamlouvali fotografku rok dopředu, ale znám osobně hodně dobře práci dvou brněnských fotografů - mám je v rodině:-D - a vím, že si nevěsty rezervují termíny už od října. Každopádně za optání člověk nikdy nic nedá.-)...
Odpovědět
To by člověk nevěřil, že se musí shánět tak dlouho předem. Jestli to takhle půjde dál, tak za pár let si budeme muset shánět fotografa 3 roky předem...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
...ono to tak prostě je, když člověk tady na beremku vidí kolik je ročně svateb a kolik je těch "nej fotografů" tak je opravdu nutné zařizovat to hodně dopředu ;-) jak jsem psala výše, záleží jak je člověk náročný a kolik chce do toho investovat, pak se určitě najdou i jiní fotografové ;-) většinou ale holky chtějí "to nejlepší" protože ze svatby zůstanou akorát ty fotky a třeba video, takže proto takový nával x-) co jsem tady na beremku četla tak třeba koncem léta 2010 už měla spousta fotografů plno na celou sezónu 2011. A co se týká brněnských fotografů tak vidím příspěvek marilky, její manžel fotí tak Tě třeba zaujme ;-) Štěpán Vláčil :-)
Odpovědět
Tak to my začali shánět taky až teď, sehnali jsme firmu, která je tady v katalogu firem senofoto. Nikde se tady o ní nepíše, ale fotky vypadá, že má hezké.
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, ono záleží na termínu... určitě ale není na škodu začít i rok dopředu pokud chceš hodně žádaného fotografa. ale myslím si, že ty by už ses po nějakém měla už hodně brzo ohánět. určitě zkus na firmy.cz zadat fotograf brno a uvidíš kolik jich je. já se ale při výběru rozhodovala, podle toho jaké dělal fotky a ne podle toho odkud byl. za kvalitu jsem ochotná připlatit i za najeté kilometry...
Odpovědět
Ti nejžádanější jsou rozebraní i rok dopředu, existuje ale i spoustu šikovných dobrých fotografů kteří nejsou tak známý a mezi nimi určitě někoho najdeš i dnes. Překvapuje mě kolik lidí je ochotno za usporu pár tisic svěřit focení své svatby někomu kdo nemá absolutně žádné zkušenosti a vlastně ani neumí fotit :-(
Odpovědět
Tak už to máme vyřešené. Přípravy a obřad nám nafotí bráška a umělcké foto po obřadu výše zmíněná firma senofoto (Petr Blažíček)...
Odpovědět
Profilova fotka
@davidkaras S tím nic nenaděláš, kolikrát jsme se tady některým holkám snažily vysvětlit že fotky jsou opravdu jediná památka, která zůstane a proto by se na fotografovi nemělo šetřit a stejně neposlechly, pak to většinou dopadlo opravdu hrozně, bohužel :-| eleel: tak to jste vybrali velice rychle x-)
Odpovědět
No, už jsme ho sháněli delší dobu, tak už toho mám plné zuby a jsem ráda, že už mám další úkol splněn. 8-) Fotky má hezké, cenu příznivou, tak jsem nechtěla otálet, aby nebyl později zase obsazenej...
Odpovědět
Navíc mám s ním domluvené i boudoir fotografie, tak jsem zvědavá, jak to dopadne...
Odpovědět
Určitě záleží na zermínu. ty nejlepší termíny mají dobří fotografové rezervované i rok dopředu, ale na "běžný" termín, třeba mimo červen, červenec, srpen a třeba v pátek, to by mělo stačit i 6 měsíců dopředu a pořád myslím, že se dá dobrý fotograf v pohodě sehnat.
Odpovědět
@elleel Ahoj já mám svatbu začátkem srpna a už fotografa mám sehnaného. Má krásné fotky a je ochotný udělat úplně všechno co si vymyslíme. To mi vyhovuje tak mi ani nevadí že mu budu muset zaplatit benzín aby přijel 70 km k nám. Pokud se budeš chtít podívat na jeho stránky ta na true-design je to mladý kluk a je opravdu strašně ochotný. Klidně mu můžeš napsat a uvidíš třeba se s ním domluvíš. Je i na Facebooku jako Petr True Valla. Tak kukni a uvidíš. Ale je nejvyšší čas někoho sehnat. Má tam i ceník a není vůbec drahý. Tak hodně štěstí snad seženeš.
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, já se beru v červenci 2012 a už mám fotografa zamluveného. sem si říkala radši dopředu než aby bylo pozdě, chtěla sem se zeptat jestli nevíte někdo o nějaké internetové stránce kde se dá sehnat hudební skupina nejlepší by byl Olomoucký kraj nebo Morava popř. Slezko. Díky moc za radu... :)
Odpovědět
@dedata já taky teď tak trochu pomáhám sehnat fotografa pro kolegyňku, tak mám trošku přehled :-). Promiň, ale ty fotky true-design mě připadnou příšerné, to fakt neeee :-( . Jak psala myslím kajsav asi nejlepší fotografy najdeš na http://www.fotografove.info/ , je jich tam dost, stačí vybrat
Odpovědět
Určitě se vyplatí co nejdřív! A to opravdu zdůrazňuji a říkám to všem, co se plánují vzít. My máme svatbu v srpnu a fotografku jsem zamluvila loni v červenci, přičemž už tehdy mělo skoro plné léto. Pokud chcete ty nejlepší, tak určitě rok před, na některé i s větším předstihem. A nešetřete. Teď v lednu jsme se rozhodli i pro video (ačkoli jsme ho předtím nechtěli) a to je boj!:) A to zbývá pořád několik měsíců...takže fakt čím dřív, tím líp.
Odpovědět
@sofie12 Ono asi záleží na tom jaké fotky chceš a kolik na ně máš peněz. Nám se fotky od Peti líbí a už je na každém jaký má názor. Mě se zase nějak obzvlášť nelíbí fotky od fotografů ze stránky kterou jsi tady uvedla ty. Jsem ráda že jsme si fotografa našli a že je ochotný nafotit to co si vymyslím. Až si budeš chystat svoji svatbu tak na to budeš možná koukat jinak.
Odpovědět
co je "nejlepsi" fotograf a kameraman.. to je prece naprosto relativni pojem a jen proto, ze ho nekdo propaguje neznamena, ze bude to nej.. nekdo z horni dolni muze byt ve finale jeste lepsi.. spis jakmile nejaky obchodnik slysi svatba, tak je to pro nej obrovsky zdroj penez.. a fotky nejsou jedine, co ti po svatbe zustane.. nekterym zustane i rozvodovy rozsudek ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je jasné že každý má jiný vkus a každému se líbí něco jiného, jsou fotografové horší a fotografové lepší ať si každý vybere dle libosti a dle možností, nicméně mezi fotografy v odkazu jsou opravdu Ti nejlepší v ČR ;-) spíše mě zarazilo jak se tady píše že našli fotografa který nafotí co si vymyslíte...já myslím že fotograf má být ten kdo fotí, kdo vymýšlí, kdo je kreativní a neustále přicházející s nápady...kdybych se měla ještě starat o to jak co a kde budeme fotit, to by bylo fakt náročné ;-)
Odpovědět
@kajsav Je jasné že fotograf musí být ten kdo se podívá a ví jak bude ta fotka na tom a tom místě vypadat. A musí taky uznat jestli je to vhodné a nebo to tam bude lepší. Ale já mám v hlavě spoustu nápadů jak bych chtěla mít fotku a kde. Bude to focené v místech kam chodíme a když to tam člověk zná a líbí se mu tam, tak bych chtěla mít fotky z těch míst. A když to fotografovi řekneš tak je ochotný tu fotku udělat tak jak jsi si ji představila. Nebudu se s ním přece dohadovat že on to chce tam a já jinde. Je fajn že bude on ten kdo to bude vymýšlet ale já už mám taky spoustu vymyšlených fotek a chtěla bych aby i on respektoval naše přání a ne aby bylo vše podle něho. S tím jsem za fotografy šla a podle toho jsme taky vybírali.
Odpovědět
Profilova fotka
@dedata zajímavý přístup, hlavně že máte rozmyšleno co a jak ;-) kolikrát tady vidím v albech spousty fotek a u toho poznámku "tohle chci" nějak si neumím přestavit že dám fotografovi nějaké cizí fotky co jsem stáhla na netu a on nás pak bude přesně podle toho aranžovat, ale to je asi opravdu extrém :-D já jsem byla ráda že se nemusím o fotky starat, fotografka si několik týdnů před svatbou zajela na místo konání, všechno si obhlídla, spolu s kameramanem pak hledali nejvhodnější místo pro focení v přírodě, celou dobu byli v kontaktu a vymýšleli na nás co a jak, pro nás to bylo všechno překvapení a byli jsme opravdu nadšení ;-) x-) ale jak říkám, fotografů je hodně, každý si najde to svoje x-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?