Kdy se fotit ve svatební den? Před obřadem?

Profilova fotka
Holky, kdyz mame obrad ve 14.00 hodin na zamku, kam prijdou vsichni pozvani, myslite ze je rozumne se jit fotit uz pred obradem nebo kdy vlastne jindy? Po obede se jdem hned presouvat na druhe misto, kde bude oslava vecer. Preci musime na to druhe misto dorazit s nima ne? A behem obeda je taky nemuzem nechat samotny, nebo jak se to dela?
Odpovědět
sandro...nevím,zda mi to vyjde,chtěla bych se fotit hned po obřadu a ostatním svatebčanům domluvit prohlídku zámku....kdyby to vyšlo,snad by to nemuselo být špatný...zámek z toho bude mít penízky navíc,my se stihneme v klidu vyfotit....co myslíš?
Odpovědět
Profilova fotka
Sandra, pohledej v tématech, uiž se to tady minulý měsíc probíralo.
Odpovědět
Sandro, tak my řešili taky. Měli jsme od paní fotografky na výběr: buď před obřadem, hned po obřadě nebo až ve čtyři hodiny odpoledne. Jelikož jsme měli hostinu 20 km od místa obřadu, tak poslední možnost jsme hned zavrhli a taky se nám nechtělo z hostiny odjíždět na focení, tak jsme zvolili variantu druhou, fotili jsme se hned po obřadu a svatebčani na nás museli počkat a pak jsme společně jeli na hostinu. Před obřadem jsem se fotit nechtěla, za prvé jsem nevěděla, jak moc budeme nervozní a aby na těch fotkách nebyla vidět naše "křečovitost" a taky abych si mohla vychutnat to, jak vystoupím z auta a všichni budou na nás čekat a ne, že my budeme na zámku první .
Odpovědět
Profilova fotka
Stika: hm neco na tom asi bude, nefotit se pred obradem, ale i tak, prijde mi blby aby na nas 70 lidi cekalo nez se nafotime a nez se zacne jist. Z toho bych byla asi taky nervozni myslim. Myslim ze se to bude dat nejak zkombinovat, i kdyz zas je fakt, ze je to hezky kdyz oni tam budou cekat a my tam prijedem...to jo. Ale treba se pujdem napred fotit pred obradem nekde jinde to by pak slo ne? A dofotit na zamku az po obede.
Odpovědět
Sandro, když je hezký počasí, tak není problém, aby se svatebčani prošli po zámecké zahradě, sami si fotografovali zámek, park atd. a vy se mezitím fotili. Tak jsem to měla namyšlené i já, jenže ouha, nám pršelo a tak svatebčani byli zalezlí v autě a vyloženě čekali jenom na nás a to mě pravda hrozně znervozňovalo, že jsme to fotili s maximalní rychlostí. Ale ty máš tu výhodu, že máte svatbu až ve 14,00 a tak budete mít dost času se fotit někde v přírodě a pak přijet na zámek a dofotit to už pak jen na zámku. Asi bych to tak udělala.
Odpovědět
Já se přiznám, že jsem proti focení před obřadem (ale je to jen můj názor a samozřejmě si nic špatnýho o těch, co to dělají naopak nemyslím, je to jejich věc)...to bych snad radši neměla fotku žádnou. Přijde mi to falešný, to se nemusíme fotit ve svatební den:-), ale třeba hned zítra můžu dojít do salonu a půjčit si šaty a oháknout sebe i partnera a jít dělat svatební fotku:-D...já v těch fotkách po obřadu prostě cítím to krásný že jsme manželé a ne dva "cizí" (to je nadsázka) lidi ve svatebním ohozu, nevím no. Možná z praktických důvodů se to leckomus může hodit, ale ale ale. Na nás svatebčani taky 2 hodiny čekali, ale dneska všichni rádi koukají na fotky a maximálně pronesou něco ve smyslu "tak aspoň víme, co jste tam tu dobu dělali":-)
Odpovědět
Vanilko, řeknu ti, že jsi vystihla další důvod, proč jsme se nechtěli fotit před obřadem. Asi by mě bylo divně, kdyby si každý myslel, že na těch fotkách jsme už manželé a já bych věděla, že ještě ne. Ale pokud by si Sandra udělala několik fotek před obřadem a pak ze zámku po obřadu, tak mě to přijde v pohodě, může si to v albu seřadit chronologicky a nemusí nic předstírat, napřed fotky před obřadem, pak obřad a pak už jako manželé.
Odpovědět
Fotky před obřadem máme taky - ale jsou to fotky typu: tatínek odvádí nevěstu z domu, nevěsta nasedá do auta, nervózní svatebčané před obřadem... Když na ty fotky kouknu, mají prostě jinou atmosféru - trochu napětí, očekávání, naděje... Zatímco na fotkách po obřadu je vidět daleko víc uvolnění, radosti, jsou víc pohodovější, rozesmátější, míň aranžované... Prostě to z nás všechno spadlo a focení po obřadu jsme si užili daleko víc.
Odpovědět
Jo, to je samozřejmý. Vždyť každá z nás má fotky před obřadem (jak z domova, tak i z kostela nebo zámku nebo obřadky-příchod, předání...to jsou pořád slečna a mladý pán, nikoli manželé)...ale ty hlavní svatební fotky jsou pro mně až manželské. Jsem ráda, že to tu někdo cítí podobně, mně se to fakt příčí, ač vím, že se to dost rozmáhá poslední dobou.
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem pro focení po obřadu..my se fotili až po hostině ( to bylo kolemm třetí odpoledne)...hosté se bavili čtením svatebních novin, děti v dětském koutku a my s manželem focením na zámku.... :-D :-D :-D
Odpovědět
Já jenom chtěla říct, že před obřadem, i kdyby nás vyhnali do parku, nikdy bychom nedocílili takové pohody a uvolněnosti, jaká byla po obřadu úplně samozřejmá. :-)
Odpovědět
My máme pár fotek před obřadem a pak po obřadu a už ani nevím, který jsou ty před obřadem ;-) A musím říct, že mě víc znervózňovaly ty lidi, kteří na nás po obřadu čekaly. A dvě hodiny, jak píše Vanilka, bych to asi nevydržela.
Odpovědět
Článek se načítá
My to měli za půl hoďky nafocené a fotek máme hromadu a krásných. Takže i takhle se to dá zvládnout :-)
Odpovědět
Jo, to musím souhlasit s Len, určitě se to dá zvládnout. Ty dvě hodiny u nás byly dány tím, že jsme se nejdřív fotili před kostelem (po obřadu) a potom šli obíhat vodňanské parky a ještě atelier, což bylo labůžo, na podpatcích a v sukni s vlečkou, ale bylo krásně a byli jsme takový povznesený, takže to nevadilo. Tím se to natáhlo. Fotky ze zámeckého parku je určitě možný udělat za slušnou dobu a bez zbytečných průtahů.
Odpovědět
Profilova fotka
Aha, koukam nazory se lisi, ale vetsina jste pro foceni po obrade. No uvidime no. Necham to asi jeste zatim lezet pak se uvidi. Az bude hotovy program dne atd, tak nekam holt soupnem foceni.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem také pro focení po obřadu. Vanilka to vyjádřila přesně. Taky jsem měla naplánováno - jako Stika, že se svatebčani zatím projdou po zahradě, ale bohužel nám taky pršelo. A protože jsme měli obřad venku a lidi by se tísnili pod stanem, tak jsme je poslali napřed na hostinu. Někdo se jel ještě převléknout, někdo už jel "hodovat". Vzhledem k tomu, že jsme to měli jako raut, tak to nevadilo. Někdo na nás čekal, ale věřím, že to bylo otravné, protože jsme se i v dešti vydrželi fotit asi hodinu :-D
Odpovědět
Nám taky focení po zámku a něco před zámkem v parčíku trvalo cca půl hodinky, ale v tom dešti to muselo být pro svatebčany zavřený v autě nekonečné ;-(
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Mám velké dilema s tím, kdy se fotit. Před obřadem to bude bez prstýnků atd. Navíc nechci, aby mě přítel viděl před obřadem. Když se zas budeme fotit po tom, budou se hosté nudit... Tak co s tím? :-(
Odpovědět
Řeším podobné dilena... Po obřadě nebo po obědě... Ale asi si prostě počkají s nějakým malým občerstvení... Je to naše svatba a my to platíme ne?
Odpovědět
Blbý je, že před svatbou nemá člověk prstýnky (což by ještě tak nevadilo), nechci aby mě viděl přítel, člověk bude neuvolněný a nervózní... Po obědě už zas účes, líčení, dost možná ani šaty nebudou zrovna... fotogenické :-)
Odpovědět
No a proto zbývá jediná možnost ... po obřadu... dělá to tak spousta lidí a všichni to přežili a to mám obřad v půl jedné takže až dofotíme budou určo dvě
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my jsme se dohodli s paní fotografkou, že skupinové foto bude hned po obřadu a ostatní až po obědě. Uděláme se hotům kafe, dostanou svatební noviny a k tomu svatební dort a my se vytratíme. Budem se fotit tak 5 min. od restauračky, tak že tam nebudem počítáme max. 1 hod.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, my se budeme fotit po obradu a protoze mame fotografku cely den tak asi i po obede :-) Kdyz svatebcany pripravis na to, ze po obradu bude foceni trvat cca 1 hodinu uz s tim budou pocitat a nemel by byt zadny problem. A kdyby nekde mel nejake reci tak ti za to nestoji, je to tvoje svatba a zarid si to podle toho jak ty chces. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já už sem o tom přemýšlela a na rady nějaké diskuze zde, se budeme fotit po obřadě, bude nám to trvat dlouho, ale uděláme hostům menší občerstvení a možná i svatební noviny, aby teda chudáci netrpěli, ale focení si kvůli nim nebudu kazit, chci fotek hodně, takže počítám až 2 hoďky.. Ale souhlasím s Wendulkou, je to vaše svatba, tak to i ostatní musí pochopit! Mimochodem, vlastně asi díky Wendulce máme taky Zuzanku Scharf, máš fakt krásný fotky..tak dík.. :-) A dětem dáme bublifuky, tím zabijem dvě mouchy jednou ranou, budou bubliny a nebudou se nudit.. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
lucie: jeee, to mam radost, ze jsem te mohla inspirovat nasema fotkama. :-) moc se na to foceni tesim bude to sranda :-)
Odpovědět
My máme taky Zuzanku :-) i když je z daleka
Odpovědět
Profilova fotka
niklinka: jedna nevesta taky psala, ze jsou sice z daleka, ale Zuzku chteji ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Wendull, tak já odepíšu zas sem.. :-D Ty vaše fotky sou i na Zuzky webu, sou fakt úžasný, doufám, že se jí něco takovýho podaří i s náma! Niklinka, a to sem si myslela, že za náma pojede daleko, ale na vás teda nemáme.. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
lucie: urcite se ji to podari, ve skutecnosti totiz vypadam mnohem hur nez na tech fotkach :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že focení se po obědě je opravdu nejrozumnější kompromis jak pro hosty tak pro novomanžele. Stejně je po obědě takový ten trávicí útlum, kdy každý odpočívá. Hosté se nebudou trápit hlady a novomanželé už budou mít prstýnky. Akorát je potřeba nějaký to dolíčení nevěsty po obědě. My jsme takhle zmizeli po obědě na 2 hodiny a nikomu jsme ani moc nechyběli :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?