Kdy je nejlepší jít se fotit? Po obřadu nebo po jídle?

Ahoj, mám velké dilema, obřad je ve 12:00 a na hostinu je to cca 10 minut autem. Nevím kdy se jít fotit. Pokud hned po obřadu, tak na nás hosté budou hladoví čekat. Pokud až po jídle, tak kdy, když pak bude dorta a tanec novomanželů a pak je už zase večere. A jít hned po obědě taky asi nebude úplně vhodné. Zkuste mi prosím poradit. Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak taky záleží na tom, kde se chcete fotit. Jestli byste kvůli tomu nemuseli jet nikam dalekko, tak asi doporučuju až po obědě, ať opravdu nemusí hosté čekat, ale případně se už budou bavit a vy se jen chvíli vzdálíte.
Odpovědět
Profilova fotka
My to máme následovně.. obřad ve 13h na hradě... pak hned bude focení. Protože máme zplacený hrad a kdy jinkdy bysme se tam šli fotit, že... a oběd je předem avizovaný na 14:30 a každý to ví, takže se podle toho uzpůsobí. Kdo bude skučet, že má hlad, jeho smůla. Možná se pak budeme fotit i jinde po obědě/navečer... to se uvidí :)
Odpovědět
Profilova fotka
My měli obřad ve 13 hodin a fotili jsme se de facto na třikrát. Poprvé před obřadem jen my dva - 12:00-12:45, hosté si zatím hověli na ranním rautu a pak v koloně odjeli na místo obřadu. Pak jsem po obřadu fotili skupinkový fotky, následoval oběd v 14:30. Snědl se oběd a následovalo krájení dortu a servírování kávy. A pak jsme se šli fotit ještě jednou jen my dva - 17:00-18:15. Takže na portrétový fotky jsme měli asi 2 hodiyn času a bylo to tak akorát - my jsme při tom chodili pěšky po městě a koukali, kde se vyfotit. Svatbu jsme měli v historickým centru, tak nemělo smysl jezdit někam autem.
Odpovědět
my to máme naplánované přesně jako sangi, obřad ve dvě, pak hned focení a všichni budou předem vědět, že hostina začíná kolem 16:30
Odpovědět
Ahojky, my máme obřad taky ve 12:00 a přemýšlíme, že uděláme pár fotek ještě před obřadem (jen my dva), pak bude pár foteček po obřadě - ale to jen takové ty skupinky před radnicí. Pak půjdeme na oběd - máme to taky cca 10 minut. Aby nám hosté nepadli hlady. A po obědě si my zase odskočíme na focení, protože tu chvíli hosté vydrží, dají si zatím např. kafe, nějaké cukroví atd.... A až pak bude krájení dortu a všechno ostatní. Ale samozřejmě bude taky záležet na počasí a světle :-)
Odpovědět
My plánujeme obřad, potom přejdeme na hostinu, tam bude přípitek. Po něm se zahájí hostina a my se vytratíme fotit. Vrátíme se akorát na první tanec. Najíme se až někdy pak a ještě někdy potom o přestávce kapely se bude krájet dort. My ale neplánujeme nic jako společné pojídání čehokoliv, takže to není problém. A hostina = raut.
Odpovědět
Ségra se vdávala min. rok a taky nechtěla aby se hosté nudili a hladověli. Tak hned po obřadu byla hostina a pak se odjeli fotit. Bohužel než přijeli z focení se spousta hostů převlékla - nechápu! No a pak se teprve fotily společné fotky a ségra byla pěkně naštvaná, že hosté už na nich nejsou oblečeni, tak jak by měli :-( Naše malá šla za drůžičku a necítila se v těch šatech dobře, špatně se jí v tom chodilo, bylo jí rok a půl. No tak jsem ji po třech hod. taky musela nakonec převléknout. A pak teprv bylo to společné focení :-| Hrozná škoda. Takže já se budu chtít určo fotit hned po obřadu. Už i kvůli drůžičkám, budou mít nádherné šaty :-) Možná pak později odpoledne anebo k večeru taky by se dalo ještě pár fotek udělat... co takhle záped slunce ;-)
Odpovědět
no údajně je lepší focení při odpoledním sluníčku, ale také záleží jaké bude počasí :)) takže my to budeme mít takto: 13 obřad, 13:30-14:00 focení skupinek, poté oběd a po obědě a krájení dortu máme stejně naplánovanou 2 hodiny pauzu do rautu, takže v té bychom šli fotit portrétovky. Ostatní hosté se zatím půjdou ubytovat, převléknout, případně tam máme spoustu sportovního vyžití - bazén, golf, tenis atd.
Odpovědět
Profilova fotka
my mame obřad na 14hodin a fotit se budem cca od 11:00-13:00, pak se vrátíme do hotelu kde nás vyzvedne kočár, tam si ženich vezme na obřad čerstvou košili a upravíme se a pak hurá na obřad :-)
Odpovědět
Pokud bude pěkný počasí, šla bych hned po obřadu, protože se pak může přihnat bouřka a bude po srandě. Hosté hodinu vydrží. My máme obřad v 11, pak se jdeme fotit (mezi tím dostanou hosté občerstvení a svatební noviny), pak bude hostina a asi se budeme fotit ještě navečír.
Odpovědět
My mame v planu po obradu, spolecny pripitek, zahajeni rautu s rozkrojenim dortu a pak se nenapadne vytratit nejak odpoledne na foceni jen nas dvou. Obrad budeme mit cca ve 14h.
Odpovědět
My máme obřad až ve 14h a kvůli dobrému světlu na focení se půjdeme fotit už dopolko,od nějakých 9 do 12h...pak ve 13h odjezd na radnci...po obřadu pár foteček před radnicí s rodinou a pak hurá na jídlo....
Odpovědět
Článek se načítá
My máme obřad taky ve 12 hod. a o focení jsem také přemýšlela, vypadá to, že nejlepší variantou pro nás bude: 12 hod. - obřad, pak společné focení, 14 hod. hostina, asi v 16 hod. se vytratíme na naše focení. Bude lepší světlo, hosté budou najezení, jedině budeme muset přemýšlet o zábavě pro hosty, ale je možné, že to nakonec necháme na nich :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Hodně záleží na tom, jestli někam přejíždíte, nebo je všechno na jednom místě. Pokud je místo obřadu jiné než místo hostiny a chcete se fotit tam, co je obřad (jako my), tak musíte mít připravené zázemí pro hosty, aby se tu dobu nenudili, nehladověli, nežíznili a netrápili se. My jsme hned s oznámením dávali program - instrukce i ohledně toho, co lidé budou dělat, až se budeme fotit na hradě - tedy jet na místo hostiny, ubytovat se, dát si pití, zobnout nějaké bufetové občerstvení, projít se venku, číst připravené svatební noviny. A nebyl to problém. Pak jsme se ještě vytratili po hostině - před tancem a dortem a ještě jednou při večerním západu sluníčka - podezírám hosty, že si toho posledního zmizení ani moc nevšimli :-) a bylo to ok. Je důležité mít na paměti, že hosté i vy jste nejhezčí co nejdříve po úpravě :-) a taky nejochotnější se fotit na hromadné fotky. Pak už ti lidi dohormady dáváte těžko. A taky - při focení novomanželů nesmí hosté jen tak stát a čekat a nudit se a nevědět co dělat.
Odpovědět
Udělejte to na dvakrát, to je hodně běžné. Jedno focení hned po obřadu a druhé ještě navečer. Spousta lidí to tak dělá, aspoň nebudete tolik ve stresu z lidí a z času.
Odpovědět
My jsme se asi pul hodky fotili po obradu (ten byl v jednu),hoste,aby neumreli hlady meli k dispozici kolacky,precliky minipizzicky a tak a pak po obede,kdy si hoste davali kafe a odvazeli auta, jsme se fotili jeste jednou:-)..
Odpovědět
snoubencova sestra se fotila hned po obřadu. A fotili se dlouho. My byli před zámkem a kecali jsme. Focení měli asi hodinu a půl a kdybych už neměla menší hlad, tak by mi to nevadilo vůbec, takhle jen malilinko. -takže spíš zajistit pro hosty třeba nějaké malé občerstvení. Začerstva jsme rozhodně s nikým mluvit nechtěli, věděli jsme, že nevěsta se chce fotit, tak jsme vyhověli.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud si můžeš vybrat, tak až po obědě. Je to sice netradiční, ale všichni to nakonec uvítaj. Jinak budou hladoví a nevrlí a budou za váma pořád chodit, kdy už bude oběd. Po obědě už jim vůbec nebudete chybět. Budou napapkaný a spokojený
Odpovědět
rozdělit focení na více části- po obřadu skupinovky a i pár fotek Vás dvou (kolem hoďiny-je totiž pravda, že mají všichni hlad) a pak "utéct" z oslavy třeba na hoďku či hoďku a půl a dodělat další fotky- A má to i výhodu- můžes se fotit ve dvou lokalitách, takže nejsou všechny fotky z jednoho místa :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky,my měli obřad v 11 a nechtěli jsme nechat hosty hladové čekat...Takže po obřadu se jelo na hostinu.Po obědě jsme rozdali medaile našim rodičům za to,že nás tak dobře vychovali,dala se kávička,rozkrojil dort a pak jsme se odjeli fotit s manžílkem...Po návratu byl tanec,pak se udělaly ještě nějaké společné fotečky u hotelu.Kdybych měla možnost znovu se rozhodovat jak a kdy se fotit,neměnila bych to...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, domluv se s fotografem. Ten náš přímo navrhl, že budeme fotit chvilku po obřadu a pak v průběhu odpoledne, až budou ostatní mít kafe a tak... že je i lepší sluníčko, až k večeru... m.
Odpovědět
My máme fotografa na dvě hodiny. Bude fotografovat příjezd hostů, pak obřad, po obřadu běžné skupinky a potom hodinku co kdo bude chtít. Navrhl nám, že další fotografie už jen nás dvou nafotíme po svatbě - abychom byli uvolnění a mohli si dovolit zaexperimentovat bez strachu, že si umažu šaty.Určitě využijeme. Přeji krásnou svatbu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?