Kdo všechno a v jaké kombinaci se fotí?

Profilova fotka
Ahoj zajímalo by mě, jaké děláte společné fotografie. Takové to novomanželé s rodiči, se svědky, sourozenci, nevěsta s mužskou částí svatebčanů a ženich s ženskou, ... prostě jak jste to měli vy, nebo máte v plánu vy. Díkys
Odpovědět
My v plánu skupinky měli, ale po obřadu bylo jediné místo k fotografování ve stínu a to znamenalo stát v -7 °C na jednom místě. Takže jsme to odpískali, udělali jednu fotku se všemi, jednu fotku se svědky, rodiči a prarodiči a jednu s kamarády. Pak hosté naskákali do aut a jeli do tepla. Během oslavy se pořídilo několik náhodných skupinek, ale nic organizovaného. Na fotkách mám všechny a nechybí mi ty striktní, o kterých píšeš.
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle je strááášně různý. Někdy se chce vyfotit snad každej pár a snad všechny kombinace kamarádů, takže to trvá třeba hodinu a půl - zažil jsem dvakrát, že se to fakt hodně rozjelo a nedoporučuji, skoro nikoho to nebaví když se to takhle zvrhne, novomanželé jsou šíleně unavený, postávající lidi znudění... Doporučuji vyfotit se s rodiči, svědky, sourozenci. Pak případně větší skupiny kamarádů když to je nějaká uzavřená skupina, třeba lidi ze školy spolu, lidi z práce spolu, lidi z nějakýho koníčku spolu, to jsou dobrý fotky. Klasika je i to že se vyfotí všichni chlapi, všechny ženy, ale to může být náročnější na větších svatbách svolat... ale vypadá to dobře. Víc bych to fakt nepřeháněl, pak je mnohem lepší během svatby kdykoliv chytnout kohokoliv kolem ramen a houknout na fotografa "vyfoť nás" - taková fotka bude často lepší než dvacátá stejná na stejným místě u organizovanýho focení. Jsou i svatby kde se vyfotí jen rodiče a svědci a zbytek se prostě vůbec neřeší, taky je to dobrý.
Odpovědět
Profilova fotka
Naprostý souhlas s předchozím příspěvkem .... ani nebudu nic doplňovat, je to napsáno přesně.
Odpovědět
Profilova fotka
Osobně jsem zastáncem toho nefotit skupinovky na jednom místě po obřadu. V praxi to vypadá tak, že nevěsta se ženichem stojí půl hodiny na jednom místě, ostatní postávají kolem, nudí se, většinou jsou hladoví, je horko... Je to zápřah pro všechny, včetně fotografa, který toto musí často koordinovat, pokud se mezi hosty nenajde někdo dostatečně průrazný, kdo se ujme vyvolávání hostů... Doporučuji spíš vyfotit hromadnou fotku a ty nejdůležitější (rodiče, svědci, sourozenci, prarodiče), plus případně ty odcházející (ne všichni jsou zvaní na oběd, pokud přijdou večer, už nemusí být slavnostně oblečeni apod.). Běžte se občerstvit, dejte si oběd, pak vyhlaste skupinové focení. Všichni budou v lepší náladě ;) Nejlepší fotky jsou stejně nestrojené momentky, které fotograf zachytí v průběhu dne. V posledních letech hodně frčí i polaroidy, na které se hosté fotí sami - mohou fotky rovnou lepit a vytvářet i fotoknihy s přáním apod. Linda (Filip Matuška - photography)
Odpovědět
Ahoj, my jsme fotili před městským úřadem - je tam takový miniparčík, polostín, ideálně na focení :-) nafotili jsme se kdoví s kým - já jsem chtěla i s neteřemi a synovci, aby bylo vidět, jaká jsem teta :-D Udělali jsme asi 6 skupinek - např. se svědky, sestrami. Měli jsme 2 fotografy, takže kdo se nefotil s jedním, fotil se s druhým. Pak taky byla potřeba uklidit síň, protože jsme měli létající motýly z textilu a museli jsme to zamést po sobě ]-( V důsledku je to na tobě - je to tvůj den a na ostatní se neohlížej ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?