Je focení odpolední svatby v říjnu za 10000Kč adekvátní?

Nebo kolik peněz Vám přijde za focení adekvátní? (Jihomoravský kraj.) Chceme ve 13 hodin oblékání šatů-obřad-hostina-dort-portrétní a skupinové foto a první tanec. Fotí toto někdo v JMK i za 6-7 000 Kč?
Odpovědět
pokud je to vyhlášený fotograf/ka s odpovídajícími výsledky, proč ne... nám fotí celý den (od rána) za stejnou cenu Michaela Pomajbíková z Veselí ;-). Jinak nevidím důvod, proč by měla roční doba nebo měsíc hrát roli v ceně.
Odpovědět
Profilova fotka
Dle mého skromného názoru je přeci vždy cena za službu úměrná jen a pouze tomu, jakou službu posléze obdržíte. Nelze tedy srovnávat čas, místo, ani roční období - pokud nesrovnáváte dvě sobě velmi podobné výsledné služby. Není tedy možné říci, zda je cena adekvátní, neb nelze tušit, koho, a s jakou výslednou kvalitou fotografického výstupu, jste si vybrala. Nehledě na to, že co klient, to názor. Pokud jste sama s tím, kdo Vám má nafotit svatbu, spokojena ... a pokud jste sondovala i ceny u podobně fotografující konkurence a stále jste s tím, koho jste zvolila, spokojena, pak máte vybráno a cena je ok. Zjednodušeně řečeno - za některé fotografy je to moc. Za některé jiné je to zase málo. A za některé je to cena adekvátní. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Asi už bylo vše řečeno. Každý fotograf si určí svou cenu sám a každému klientovi se líbí něco jiného. Znám fotografa, který nejde s celodenním fotografováním svatby pod 25tis. a přitom bych si od něj svatbu nafotit nenechal. Jiným se ale jeho styl líbí a klientelu, která tuto částku zaplatí, má. Je to čistě jen na Vašem rozhodnutí a nelze říct zda je to moc nebo málo. Pro někoho může být drahý, naopak někdo bude rád, že takového fotografa může mít. Přeji Vám hodně štěstí a dobrou volbu.
Odpovědět
Profilova fotka
Vše bylo řečeno, Každý svůj výkon a čas hodnotí jinak... Když jsem nemohla já osobně sehnat na své datum svatby kameramana, tak jsem byla ochotná zaplatit cokoli za někoho, kdo ten čas bude mít :D Jinak roční období by určitě nemělo hrát roli. Většina lidí pracuje celý rok za stejné peníze, tak nevidím důvod, proč by třeba v zimě měl fotograf svou hodnotu času a práce degradovat.... Když už jsou slevy, tak na nevyplněné nebo vypadnuté termíny.. ale někdo dá slevu i na zimu.. Tisíc lidí, tisíc chuťí. Jinak já na své práci hodnotím kvalitu, a hlavně svůj drahocenný čas, kterého následnou úpravou fotografií daruji hodně... Ne jen těch (pár) hodin svatebního dne.... Jinak do 7000 já osobně nafotím prakticky celý den... Přeji šťasnou ruku při výběru a krásný svatební den.. Hanka
Odpovědět
Profilova fotka
Hezký den, adekvátní může být cokoliv, co se setká s poptávkou klienta a naplní to jeho očekávání (bohužel málo co je tak subjektivní...). Takže záleží jen na Vás, zda se Vám líbí práce fotografa a jak si jí ceníte - zda budete hledat dál, nebo Vás natolik oslovil, že do jeho práce investujete. Adekvátní cena může být v závislosti na výstupu fotografa a očekávání klienta v rozmezí 2 000 - 30 000,-, to abychom stanovily alespoň nějaké hranice.. BTW, myslím že i za cenu, kterou považujete za adekvátní (uvedených 6-7t), šikovného fotografa na polovinu dne najdete :-) Krásný den a dobrou ruku při výběru
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?