Jaký je v létě ideální čas na focení?

Zajímá mě Váš názor - jaký je v létě ideální čas na focení? Podle předběžného harmonogramu vychází obřad na 12hod, na13hod oběd a focení novomanželů se mi vpasuje až na 14:30 dvě hodinky a potom skupiniové foto ...takže by se fotilo až do 18hod. Dopolední focení nepřipadá v úvahu - chi aby byl ženich překvapený a viděl nevěstu až během obřadu :) Bude tedy lepší se fotit hned po obřadu s tím,že oběd vyměníme za hostinu a oběd uděláme pozdní + večer grilování už podle plánu?
Odpovědět
Profilova fotka
@ev001 Dobrý den, rozhodně bych harmonogram prokonzultoval s Vaším fotografem, neb on je tou osobou, která bude mít jasnější představu, co a jak fotí a kolik času mu to zabere. V mém rychlém pohledu na Vaši časovou kalkulaci mi příjde, že máte neskutečně moc času vyhrazeno na focení skupinového fota. A pokud fotografovi poskytnete 2 hodiny focení s Vámi a novomanželem, je i to luxusní čas. Většinou bývá tento úsek též kratší. V mém pohledu, pokud máte celodenního fotografa, bych to spíše rozdělil - tj. focení např. hodinu a něco s novomanželi a posléze ještě v podvečerním světle jedno focení. Z pohledu rozmanitosti světla by byly fotografie zajímavější. Taktéž bych skupinové fotografie neodkládal na nejposlednější chvíli - nedáte poté dokupy již všechny hosty. Nebo jen s většími obtížemi. Hosté jsou nedisciplinovaní :) , unavení, mají své nároky apod. Tj. skupinové snímky je ideální dělat ihned po obřadě, dokud máte všechny pokupě. Je li to v dané lokaci a za daného počasí možné. Pokud bych popsal mou častou variantu - fotil bych hned po obřadě skupinové snímky, posléze fotil s novomanželi v místě obřadu na vzpomínku toho, kde se brali. Odjel na oběd, usadil v klidu hosty. S podvečerním sluncem bych vyjel ještě na jedno focení s novomanželi do zajímavějších lokací, které už jsou čistě na dohodě. Pokud by hosté byli aktivní, viděl bych u nich alespoň náznak zájmu, vytáhl bych je po návratu ještě ven v místě hostiny a pofotil s nimi (zejména kamarády) trochu uvolněnější snímky, aby bylo i s nimi něco zábavného. :) Berte to jako můj pohled ... co fotograf, to jiný názor. :) PS: V dnešní bláznivé době je vše dost podřízené počasí. Takže harmonogram se může dost měnit, podle toho, kdy nebude pršet. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím Evi ? :-D Gratuluji ke svatbičce a přeji hooodně štěstí do života 8-) No nejlepší čas na focení pro nevěstu asi po obědě, aby byl jakýsi duševní klid, že nevyvolávaj hosté, kde jste...že mají hlad...a čeká se je na vás...( i když vlastně je právě náplň zábavy 8-) tzn minimálně zorganizovat program pro hosty úkolem svědka..) Pro fotografa, aby mohl ze sebe dát maximum pro vaši spokojenost je lepší - líbivější odpolední slunce kolem té páté. Sluníčko nepraží přímo nad hlavami, začínaj jemné stíny, pro portréty milejší osvícení a venkovní prostor nabírá energičtější barvy, perspektivu a tak.. Samozřejmě si musíme umět poradit s jakýmkoliv světlem a to kdekoliv a v různou denní/roční dobu - to je jedna z hlavních pomyslných met jakési profi dráhy úspěšného fotografa.. někdy je potřeba odrazka, blesk a někdy naopak nic a pro takového focení vás dvou určitě aspoň dvě hodinky (něco se ztratí jízdou, nachystáním našich udělátek a taky to focení :-) ). Vše je na domluvě mezi vámi, proto mám sám rád osobní schůzku před, kde společně všechno prodebatíme, časy kdy kde co, jaký lumpárny nebo děj přiložíme do Image fotek, jemně se skrze vás seznámit z vašeho vyprávění se samotnými hosty.. fotogaf je pak lépe nachystanej, jednodušeji se mu předvídá a o to víc v klidu najde a zachytí kouzelné okamžiky, vzácné momentky absolutně charakterizující kohokoliv .. Takže jsem pro Image focení vás dvou v klídku chvíli po "obědě", pokud budete chtít nějaký děti - družičky na těchto fotkách, vezměte sebou ještě nějakou tetu nebo babičku, mamku na kterou dají, kdyby zrovna chytili nějakou divnou náladu, ať to nenaruší vaše focení a má je kdo chvíli zabavit. Držím moc a moc palečky ať Vám to klapne na sto pro a jste spokojení ;-) s pozdravem Jindřich
Odpovědět
@honzajezdik_photography No doufám,že se počasí letos dostatečně vyřádilo :)Jinak díky za Váš názor i nápady, budu se inspirovat. Obřad i hostinu máme na jednom místě. S prof. fotografem počítám jen na část dne. plánuji to asi takto: přípravy by zachytil náš šikovný příbuzný a na obřad by se už připojil profík a byl by s námi tak 6hodin, večer zase bude fotit ten zmiňovaný příbuzný a kamarád :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?