Jaká byla cena vašeho fotografa?

Profilova fotka
Ahoj, pomalu sháním fotografa na svatbu. Našla jsem jednoho, který se mi moc líbí a stojí 10 000 za den+cesta, je v tom zahrnuto i předsvatební focení: http://backovi.cz/ . Jen nevím, jestli to není moc drahé..Kolik jste platili za fotografa vy? Můžete přidat i ukázkovou fotku? :) Děkuji za vaše názory:)
Odpovědět
Nedivala jsem se do odkazu, takze neznam kvalitu, ale i s predsvatebnim focenim mi to prijde dobre. My budeme platit 10 000 za 8 hodin, v cene je 50 vytistenych fotografii, webova galerie a DVD.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, cena mi nepřijde přemrštěná, záleží na kvalitě a nabídce... u mne např. cena záleží na svatebním balíčku - ceník naleznete na mém webu :) Za kvalitní práci si samozřejmě musíte zaplatit ... u mne je samozřejmostí smlouva a IČO (v dnešní době při výběru fotografa doporučuji; naleznete mnoho diskusí, kde nešťastní novomanželé pláčou, že fotky nemají ...) Přeji šťastnou ruku při výběru
Odpovědět
pokud je ten fotograf dobrý, tak to je adekvátní cena. I když já osobně bych volila někoho s originálnějším stylem. Co jsem vypátrala, tak ty balíčky začínají na 6tis (aspoň v našem regionu), takže pokud nechcete vyloženě jen ten základ, tak se stejně minimálně na 8tis dostanete a pak už bych se spíš rozhodovala podle stylu jeho práce, jestli se na ty fotky chci koukat i za dalších X let. Toto je asi jedna z věcí, na které by se nemělo až tak šetřit, hosté určitě přispějou nějakým finančním darem, tak se vám to vrátí a budete mít krásné vzpomínky.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, myslím si, že cena je to celkem běžná a za celý den je to v pořádku. Seženete levnější, ale i dražší fotografy, záleží, co se vám líbí. ;-)
Odpovědět
Cena je dle fotek asi tak akorát, mohla by být klidně i vyšší, tam opravdu záleží, kdo co chce a kde to chce... My budeme mít fotografa z Brna taky za cca 10 a má tam i možnost si připlatit za druhého fotografa a fotokoutek, jde o to aby se hosté nenudili, když půjdeme fotit a můžou tak hezky zaplnit čas. Plus jeho hlavní výhoda, že dává fotky do dvou týdnů, což je super! Co tak pročítám diskuze, tak to trvá většinou měsíc a u některých dokonce více. Ale asi nejvíce důležité je, že se Ti fotky musí líbit a dát to dohromady s rozpočtem.
Odpovědět
Profilova fotka
mne se prave libi ta atmosfera z tech fotek od pana Backa. Vim, ze fotky a prstynky jako jediny zustanou na pamatku, proto chci mit opravdu hezke fotky. Jen je maly/velky problem v tom, ze se snoubencem jsme oba studenti, takze musime finance hodne resit s rodici, jelikoz sami z brigady bychom svatbu rozhodne nezaplatili. A me mamce ta castka 10000 prijde vysoka..ale ty fotky jsou asi me nejvetsi prani, aby zachytily tu atmosferu:) a nemas zuzka0011 nejaky tip na nejakeho jineho fotografa, ktery te zaujal, kdyz rikas, ze tenhle nema tak originalni styl? Dekuju za tipy:)
Odpovědět
@anyroxy muzes mamce treba pro srovnani ukazat ceny jinych fotografu z okoli. Mne se z toho taky nejdriv udelalo mdlo, ale holt ty ceny jsou takhle nastavene a na fotkach mi hodne zalezi. Myslim, ze v pripade nutnosti jde usetrit na jinem miste...(nebo pokud budete mít seznam darů, co třeba napsat tam: příspěvek na svatebního fotografa? nemuseli byste tam uvádět cenu. to by byl velmi smysluplný svatební dar :-) )
Odpovědět
Profilova fotka
cena je dle mého akorátní, spíše nižší... My měli fotografa na celý den za 13.tisíc a to v tom žádné předsvatební focení nebylo.
Odpovědět
My dávali za celý den 7000,- , ale měli jsme malou svatbu, jen my dva, svědkové a fotograf.
Odpovědět
@anyroxy já jsem ze zlínského kraje, takže ti moc neporadím. Ale moc se mi líbí Daniel Venter Fotografie, ten má právě balíček startující na 6tis. a jeho fotky jsou u nás vyhlášené. Jinak to s cenovým limitem chápu, jsem ještě na rodičovské dovolené a těch peněz taky není moc. Podařilo se mi sehnat paní na celý den za 4000,-. Kdybych ty finance měla, tak bych si taky ráda připlatila, ale je to holt takhle, tak se nedá nic dělat.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, výběr svatebního fotografa je hodně důležitý. Jsou to vzpomínky na celý život. Cena záleží na kvalitě, originalitě a stylu fotografa. A záleží na Vás, jaký styl se Vám líbí. Pro mne jsou velmi důležité emoce, přirozenost a detaily a ty také zachycuji tak, jak je vnímám. Vyprávět příběh svatebního dne, je můj cíl a každá svatba je jedinečná. Ceník poskytnu do zpráv. Přeji hezký den
Odpovědět
Profilova fotka
Nás vyjde mezi 6 a 7 tis. za cca 8 hodin.
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj, já jsem z těch, kdo by si za fotografa, pokud se mu líbí, raději připlatila. 10 000 korun včetně portrétového focení před svatbou mi připadá tak akorát. Zkusila bych zvolit následující argumenty: samotné portrétové focení stojí tak 1 500 Kč (aspoň tak nějak to mívá kamarádka fotografka, co jsem tak vyzvěděla). Fotograf s vámi stráví celý den, má docela zodpovědnost, aby zachytil vše důležité a nic mu neuteklo. A v neposlední řadě stráví spoustu času úpravou fotek. No a pak vám ještě odevzdá DVD, někdo dává třeba flešku, vyvolané fotografie atd. A fotky jsou to, co vám zůstane. Tak držím palce, ať to vyjde, zkus třeba promyslet, zda by se dalo slevit jinde...
Odpovědět
Backu znám, sama jsem se ho poptávala. Koukala jsem, že jsi až z Plzně, to je 460km. Opravdu není ve vašem okolí někdo podobný? 3 tisíce za dopravu navíc mi příjde už dost, ještě navíc, když vám to bude platit někdo jiný, kdo třeba nepochopí, proč jste si vybrali tak vzdáleného fotografa. Jinak my budeme mít něco přes 10 tisíc + doprava na 9 hodin.
Odpovědět
Profilova fotka
Prave tady v okoli Plzne jsem nenasla nejakeho podobneho fotografa jako je on..Potuckovi jsou dobri, ale o hodne drazsi. Vim, ze ta cesta bude draha, ale opravdu mi na fotkach hodne zalezi.
Odpovědět
Já jsem si chtěla za fotografa připlatit kvůli kvalitě apod. Platili jsme 13.500,- Kč a vyplatilo se. :-) Takže za mě, nešetři ;-)
Odpovědět
My platili 5000 za celý den (8:00-20:00) a máme přes 700 upravených fotografií v digi. Nafoceno bylo do puntíku to, co jsem chtěla i kolona jedoucí městem :-D
Odpovědět
nebudu rikat presnou cenu naseho fotografa, protoze vestina z nich ceniky nema verejne... ale pohybovali jsme se v podobne cenove relaci i s predsvatebnim focenim. Nasim rodicum to tez prislo drahe, ale to je zkratka soucasna cena u dobrych fotografu (coz ale neznamena, ze neexistuji i dobri levnejsi a naopak drazsi spatni...) meli jsme smlouvu, kterou jsme upravovali na zaklade mych pripominek, zadnou zalohu, jasnou predstavu o spolupraci na zaklade predsvatebniho foceni.... nelituji ani koruny...
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, pokud se chcete mrknout, kdysi jsem dělala průzkum na téma výber sv. fotografa a byla tam právě otázka, kolik fotograf stál (ovšem odpovídali i ti, co neměli celodenní, tak je třeba to brát v potaz :-).) https://www.vyplnto.cz/realizovane-pr... Ta cena 10000 za celý den je opravdu adekvátní a řekla bych, že 1 z těch nižších. Když jsem začínala, trochu mě dopálilo, že i když si člověk nic nevydělá, na zálohách za sociální, zdravotní a důchodové jde měsíčně 5000. I když si nic nevydělám. V podstatě člověk fotí jednu půldenní svatbu měsíčně zadarmo. + jsou tam náklady na vybavení, atd. Toto platí ale v případě, že to člověk dělá na HPP, pokud je student, důchodce nebo má normální zaměstnání, tak tam zálohy buď nejsou nebo jsou opravdu malé, takže tito lidé fotí samozřejmě levněji. No, já jsem student, dověděla jsem se to tak, že jsem naštvaně volala na sociálku :-D. Hodně lidí má z tzv. víkendových fotografů srandu, je fakt, že občas nejsou moc kvalitní, ale potkala jsem i dost těch, kteří byli stejně kvalitní jako staří kmotři, co fotí 20 let :-). Hlavně teda z řad mých spolužáků, abych byla přesná. Takže najít někoho levnějšího je možné, ale ne úplně jednoduché.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím Vás, zkuste se podívat na moji tvorbu (web), jsem z Plzně a pár volných termínů ještě mám. Pokud se Vám práce zalíbi a termínově se trefíte, ozvěte se :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budem platit 4000 Kč, slečna má super fotky :)
Odpovědět
Profilova fotka
@anyroxy Hodně záleží na Vašich představách. Fotografie které jste uvedla mají jen minimální úpravy, které se dají u celé svatby zvládnout za několik málo hodin práce. Jsou ale fotografové, kteří retušují fotky ze svatby i několik dní, dělají mnohem složitější úpravy tak, aby jste na fotkách neměla třeba kruhy pod očima, různé pihy nebo jiné vady pleti. Jejich výstup je s tímto neporovnatelný a přitom cena je podobná. Proto bych ve vašem případě možná oželel to předsvatební focení a investoval celou částku jen do svatebního dne. Spousta nevěst se tu snaží ušetřit na fotkách, ale bohužel zapomínají na to, že fotograf se nekupuje podle ceny jako rohlíky v supermarketu. Za kvalitní prací je vždy řada zkušeností a mnoho hodin práce, které ve výsledku pozná i naprostý laik. A ta práce něco stojí. Přikládám svůj oblíbený citát, který to myslím dostatečně vystihuje
Odpovědět
Profilova fotka
@sonickaaaaaa Děkuji Soni. :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
@anyroxy Ahoj, souhlasím s ostatními, že pokud chceš opravdu kvalitu, tak nakašlat na předsvatební focení a investovat jen do svatebního dne. Deset tisíc za celodenní fotografování není moc, je to průměr odpovídající kvalitě výsledných fotek (tedy obrázky hezké, ale šlo by to i lépe). Plzeňské fotografy neznám, ale můžu doporučit třeba Petra Gebauera z Karlových Varů, který má za srovnatelnou cenu (9500,- za 8 hodin focení) přece jen profesionálnější výsledky. Ale - a teď možná budu sama sobě odporovat :-) - nakonec dej hlavně na svůj instinkt. Když tě dotyčný něčím osloví, okouzlí jdi do něj. (Ale prohlédni si dobře fotky z celého svatebního dne, ne jen pár dobře vybraných momentek.)
Odpovědět
My jsme měli Štěpána Vláčila (Brno) a se slevou za 14 tisíc. Jak už jsem psala v recenzích rozhodně nedoporučuji!! Bylo nás tu hodně nevěst, které jsme si s ním nevěděly rady. Divím se, že už má zase na svém webu obsazené termíny!!! Jsem přešťastná, že jsem se rozhodla i pro profi video, protože by mi zbyly akorát oči pro pláč... (omlouvám se, možná to patří do jiného tématu, jen je to rada pro ostatní budoucí nevěsty, protože sama bych si tehdy ráda přečetla takové recenze a ubylo by mi spoustu starostí a nevyhodila bych tolik peněz).
Odpovědět
Cely den za 3500,- s tim, ze dostaneme 150 fotek/2 dvd, s moznosti vytisku. Foti znamy, ale tolik si uctuje i na jinych svatbach a foti krasne.
Odpovědět
Cena mi přijde hodně nízká. Když si odečteš náklady, které ten fotograf má, tak se za takovou cenu musí hodně ohánět, aby vůbec přežil - tzn. bude fotit svatbu každý víkend ne-li i 2 týdně. Potom nebude mít samozřejmě tolik času na postrpordukci tvých fotek a sjede je nějakou hromadnou akcí v lightroomu. ¨Je taky možné, že to dělá při zamstnání,a le pak se nemůžeš divit, že dostaneš fotky za 3 měsíce a později. Šetřit na fotografovi je podle mě blbost. Chápu, že pokud jste studenti, je to problém, ale v rozpočtu by měla cca platit rovnice cena fotografa = 3x cena šatů. To že vy jste studenti tomu fotografovi hypotéku na byt, zimní gumy na auto a amortizaci fotovýbavy (cca 40 000 za za sezonu) nezaplatí.
Odpovědět
My budeme platit 7000 za celý den i s dopravou. Ovšem to je cena aktuální z doby, kdy jsme ho zamlouvali, bylo to hodně dopředu. Dneska je jeho aktuální cena za celodenní focení 9000 - ale i ty bychom mu rádi dali, je skvělý ;-) Do těch deseti tisíc mi to přijde tak akorát - my bychom dražšího asi nezvládli zaplatit, na druhou stranu ty fotky za to stojí :-)
Odpovědět
My budeme mít dva na 6 hodin za 8500. Dostaneme nejméně 300 vyretušovaných fotografií. Byli jsme i na schůzce a oba vypadají pohodově. Řekli jsme si své představy tak doufám, že to vyjde. Mají moc hezké fotky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rumpeak tak treba kazdymu na fotkach nezalezi nejak extremne....podle tveho vypoctu bych mela dat 30tis za fotografa....no nikdy....pritel se nerad foti a ani ja nejsem zadnej fanousek foceni....jasny par fotek chcem, ale nepotrebujem zadny hogo fogo....nastesti budem mit kamaradku, ktera poloprof. foti (pekne) za 4000 na den (samozrejme veskere jidlo a piti) a to jsme maximalne spokojeni...tahle cena je samozrejme jen pro nas, ale kdybych nemela ji stejne bych dala max 7000 za den...vic je pro nas zbytecny
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?