Jak zmenšit fotky, abych je mohla vložit na beremese?

ahoj, vůbec nechápu jak mám do alba na těchto stránkách dostat vlastní fotografie, kdy jedna má velikost třeba 3 MB a tady je požadavek 700 KB. Můžete mi prosím někdo poradit???? Děkuju moc........ :-( :-)
Odpovědět
1
2
musíš je převzorkovat, máš nějaký program na úpravu fotek?
Odpovědět
ahoj, to právě nemám a netuším, co to znamená převzorkovat.......
Odpovědět
to znamená změnit velikost tím, že změníš množství pixelů na té fotce (takže se nezdeformuje)
Odpovědět
já používám toto http://www.faststone.org/FSViewerDeta... je zadara, jednoduché a krásně funguje ;-)
Odpovědět
moc, moc moc děkuju :-) jsi zlatíčko. jdu na to. ;-)
Odpovědět
rádo se stalo, kdybys potřebovala poradit co s tím, jsem tu ;-) :-D
Odpovědět
jsi moc hodná, ale stejně jsem se do toho nějak zamotala a už ani nevím, co se děje. Nemůžeš mi prosím napsat nějaké záchytné body, co jako za 1,2,3 atd. Budu ti moc vděčná, jinak tam ty fotky nikdy nedam :-)
Odpovědět
máš to nainstalovaný?
Odpovědět
ve chvíli kdy si to nauinstaluješ a otevřeš v tom fotku co chceš upravit, tak sjed miší na levou stranu obrazovky a tam se ti objevý lišta, na té najdeš Quick resize a tam dáš třeba 800x600 a ono se ti to zmenší, pak to jen uložíš a je to ;-)
Odpovědět
no, těžko říct..... :-D
Odpovědět
no tak jestli si to instalovala snad víš, ne? :-D jo a samozřejmě myší... ne miší :-N
Odpovědět
tam to chce stahnout nějak buďto exe,exe site 2,zip nebo portable a to nevim v čem to stahnout??????
Odpovědět
Článek se načítá
stáhni exe, to pak půjde jednoduše nainstalovat
Odpovědět
Tak už jsem to zvládla a fotky jsou už v albumu, konečně komplet. Jsi zlato a máš můj veliký DÍK. x-)
Odpovědět
Holky mě to podle toho nívodu nejde....jsem tupec
Odpovědět
lucenek nejsi, zde najdes i jiny postupy: http://www.beremese.cz/forum/show.php... http://www.beremese.cz/forum/show.php... http://www.beremese.cz/forum/show.php... nejjednodusi (a bez jakehokoli stahovani dalsich programu) je pouzit skicar neboli painter ktery uz mas nainstalovany vramci windowsu ;-)
Odpovědět
Mám fotky na dvd o velikosti do 700kB, ani tak mi nejdou uložit, já se snad scvoknu :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Fotky musíš nejdříve uložit do PC a pak teprve vkládat sem. ;-) Jinak dávám sem návod, pro ty kteří nemají v PC naistalován jakýkoliv program na úpravu fotek, postačí k tomu malování, které by mělo být v každých windowsech Otevři foto ve WIN-programu „Malování“. Klikni v záložce „Obraz“ na „Roztáhnout či Zkosit“. Zmenši údaje „Vodorovně / Svisle“ o 10%. Výsledkem je zmenšená fotka. Pokud se objeví bílé okraje, klikni v záložce „Obraz“ na „Atributy“ a zmenši údaje „Šířka / Výška“ tak, aby zůstal jen obrázek. Zmenšenou fotografii ulož jako JPG(!!!) na disk. Podívej se jakou velikost (kB) fotka nyní má. Pokud je fotka stále moc velká, opakuj proceduru. Pokud potřebuješ fotku otočit, použij v záložce „Obraz“ klikačku „Převrátit či otočit“. Výřez fotky: Označ část fotky která má zůstat, zkopíruj (Ctrl+C), otevři v „Malování“ nový soubor, vlož zkopírované pomocí „Ctrl+V“ a ulož jako JPG na disk.
Odpovědět
lucenek a jsou ve formate jpg? kdyz to jinak nepujde, posli je bobovi majlem a on ti je hodi do alba (jeho majl najdes zde: http://www.beremese.cz/aboutus/about_... ) ;-) a necvokej se ;-)
Odpovědět
jsou ve formátu jpg, tak já to zkusím eště jednou, děkuji za rady :-D
Odpovědět
huráááá nejsem tupec :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Lucí no vidíš, šikulka ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky ani nevíte, jak dlouho jsme nad tímhle, jak sem dostanu naše fotky ze svatby, přemýšlela :-( Jako Radka píše, všechny fotky jsou kolem 3 MB a co s tím no? Tááááák a teď, protože jste mě takhle hezky pomocí rad holkám taky pomohly, zítra to hned doma vyzkouším - jupííííí. Díky holky, díky, jste skvělýýý!!! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, tak vám mnohokrát děkuju za radu - díky vám už máme s Ríšou taky svatební albíčkooo :-D
Odpovědět
kacka.s: to je prima že máš už album, jen ještě, co takhle otočit ty fotky co mají být svisle a jsou horizontálně? :-N
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Já mám ty fotky na cd, to stačí jako uložené v pc nebo ne? A když je zmenším tak to nějak těm fotkám na cd neublíží? Vím že se ptám hloupě, ale jse mi o to abych je pak z toho cd ještě mohla dát vyvolat.
Odpovědět
pavlapap: ono ti to na tom CD nejspis nepujde ani zmensit, protoze budou nejspis chranene proti prepsani...nejlepsi je nahrat si je do PC a pak upravovat....a porad mas ten original v dobre kvalite na CD, takze v PC si s nima muzes delat co chces ;-)
Odpovědět
A jak to prosím nahraji do pc? :-(
Odpovědět
Pote co se ti otevre CD v pocitaci oznacis vsechny fotky ktere tam mas, kliknes na ne pravym tlacitkem a vyberes "kopirovat"....potom kliknes do slozky v PC kam je chces vlozit, kliknes zase pravym a das "vlozit"
Odpovědět
Profilova fotka
já mohu doporučit Jpeg resampler .Je velice jednoduchý,zmenší Vám naráz i celou složku s fotografiemi(ty si můžete poslat do nové složky...nemusíte si přepisovat kvalitní fotografie pro tisk). Stáhnout si ho můžete na tomto odkaze. Je zdarma a velice malý na stažení. http://www.stahuj.centrum.cz/grafika_... ...Po otevření zakliknu velikost souboru (zadám maximálně 650kb),po té vyberu složku kterou chci zmenšit a na konec kam je chci poslat ;-) Snad Vám to bude užitečné :-) .
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?