Jak probíhá focení na veřejnosti (v parku apod.)?

Ahoj nevěsty i fotografové, ráda bych se zeptala, jak technicky probíhá focení po obřadu (nebo před obřadem, nebo po obědě)... Většina nevěst má nádherné fotky v parku, nebo prostě někde venku, ale vůbec si neumím představit, jak takové focení probíhá - pokud se jedná o veřejné prostranství, tak co s kolemjdoucími zvědavci? Taky bych ráda takové fotky měla, ale nejsem zrovna extrovert a úplně mně děsí představa, jak se snažím pózovat (to už je samo o sobě pro mně utrpení, ale fotky mít chci) někde v parku a kolem stojí a pozorují důchodci, pejskaři, maminy s kočárky... Zároveň je mi jasné, že se v Praze a okolí těžko najde zapomenutý kus nádherné krajiny (nebo parku, nebo prostě někde je to pěkné), kde nebude na jaře, v sobotu odpoledne ani noha... Prosím poraďte, nebo se podělte o zkušenosti a tipy!
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, nemějte z toho obavy. Řekněte svému fotografovi, že nestojíte o veřejné fotografování s doprovodem "čumilů". I já se snažím své novomanžele unést někam mimo civilizaci. Rušivé prostředí s bujarými svatebčany nebo kolemjdoucími není dobré jak pro vás, tak ani fotografa - tedy ve výsledku pro fotky :-). Navíc takový "únos" si novomanželé většinou velmi užívají - v hektickém dni jde o ojedinělé uvolněné chvilky, kdy si oba užívají jeden druhého. I v Praze se taková místa najdou. Stačí třeba odlehlejší kout parku s hezkou zdí, stromem ... nebo nějaký lesopark, letiště pro větroně nebo vozovna .. určitě je mnoho míst, kde budete jen vy, váš manžel a fotograf. Pokud Vám na tom záleží už nyní, vytipujte si taková místa už dopředu, abyste ušetřili čas na svatbě. Pokud jste si vybrala dobrého fotografa, bude vám tato místa vyhazovat z rukávu snadno :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hezký den, určitě je spousta krásných míst, které nejsou tak frekventované jako parky za pěkného počasí, ovšem i v parcích se skutečně často fotí, a jediný rozdíl je snad jen v tom, že se častěji čeká až projdou lidé a uvolní záběr, častěji se prosí, zda by nemohli popojít jinam a podobně. To by mělo být ovšem starostí fotografa, stejně jako to, že si Vás zpracuje a komunikuje s Vámi tak, že Vás nejen focení bude bavit, ale ani si nebudete moc všímat případných kolemjdoucích :-) Na to, že jste středem pozornosti, si v ten velký den myslím zvyknete už před plným kostelem či obřadní síní, a dle mých zkušeností většina návštěvníků míst, kde se zrovna fotí je velmi vstřícná a pochopí nějakou tu případnou prosbu.. Záleží samozřejmě na tom, co chcete za fotografie, ovšem běžně nejprve fotím přirozené momentky novomanželů/snoubenců "na procházce", kdy nemusí nějak extra pózovat atd, zvyknou si na focení a uvolní se. Dle požadavků i nálady pak přecházím k inscenovaným snímkům a případným srandičkám pro oživení... Doporučuji také se s fotografem/fotografkou a způsobem práce seznámit na předsvatebním focení, třeba na pozvánku na svatbu..
Odpovědět
Profilova fotka
@lemona Ahoj, já taky nejsem moc na focení a my se fotili na Vyšehradě a věř tomu, že lidi vnímat nebudeš. Vyberte si hlavně fotografa, se kterým si sednete po lidské stránce. Pokud chceš můžu ti s čistým svědomím doporučit tu naši. Byla výborná.
Odpovědět
@salik_slama @fotohemala Děkuji za odpovědi, to mne nenapadlo, že výběr místa můžu vlastně nechat na fotografovi :-) Předsvatební focení jako "ověření kompatibility" mezi námi a fotografem je super nápad!
Odpovědět
@koada :-D Zní to pěkně, ale opravdu si neumím představit, že bych kolemjdoucí nevnímala :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lemona Nebudes:-)Ja byla v takove euforii,ze jsem nevidela ani hosty pri nastupu na obrad.Proste cely den jsem byla takova sjeta:-) a vsechno mi bylo fbehem chvilky fuk...jen jsem si to uzivala...krasny den...skoda ze uz nebude:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lemona Když tak nad tím přemýšlím, tak si vůbec nevybavuju, jestli jsme v parku někoho potkali. Trochu mám pocit, že tam snad někde někdo šel, ale fakt nevím. Možná to bylo i tím, že byla sobota kolem poledne, tak hodně lidí doma asi obědvalo. Vlastně ani hosté nás moc neviděli. "Dole" v parku jsme udělali společné fotky a ještě pár samostatných, ale většina se fotila v jiných částech parku, kam se šlo po schodech, kousek do kopečka atd. A vidět jsme asi moc nebyli. Jo, vlastně jsme potkali policisty. A hned jsme je využili pro foto:-))))
Odpovědět
@vca @lemona Výraz "taková sjetá" je úplně přesný :-) taky jsem si tak celý den připadala. Já teda taky nejsem ráda středem pozornosti, ale v ten moment jsem lidi kolem vůbec nevnímala. Jestli na nás někdo koukal ani nevím. A co se týká pózování - pokud budete mít fotografa, s kterým si sednete a který umí navodit atmosféru, ani vám to nepřijde. My měli bezva kluka, byla s ním legrace a všechno probíhalo úplně přirozeně :)
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě se dá někde v okolí najít místo, kde budete mít víc soukromí, zase to už asi nebude ten zámecký park. Nicméně asi bych se tím úplně netrápila, stejně ty okolní "čumily" nebudete vnímat :) Hezký den.
Odpovědět
Profilova fotka
@lemona S tím výběrem místa, určitě to s fotografem proberte - bude mít své tipy, vy svoje a vyberete to, co Vám vyhovuje nejlépe... Někdo má rád romantiku, někdo netradiční, někdo hrady zámky, jiný koleje, staré nádraží a rozpadlé továrny ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lemona Věř, že v ten den se budeš cítit tak dobře, že lidi kolem Ti vadit nebudou. Ono je stejně nádherné to když jdeš a malé dítko tahá mamku za ruku se slovy "mami, mami, divej princezna". Mě to teda hodně potěšilo :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
@smisekivuska Ahoj smisekivuska a všechny nastávající nevěsty, které řeší podobné dilema, jako jsem řešila já, když jsem zakládala toto vlákno. Už jsem skoro 5 měsíců vdaná paní, a vždycky když si chci zlepšit náladu, prohlížím si své svatební fotky. Focení nakonec dopadlo tak, jste tu holky všechny psaly - ano, byla jsem středem pozornosti, nejen našich svatebčanů, ale všech kolemjdoucích (a že jich bylo, protože po propršeném týdnu byla opravdu nádherná slunečená a teplá sobota). Ale všichni se na nás usmívali a k mému překvapení mi to absolutně nevadilo - naopak, tu pozornost jsem si opravdu MOC a MOC užívala. I když se dívám na fotky a prohlížím si ty kolemjdoucí v pozadí, tak se všichni při pohledu na nás usmívají, je to opravdu moc milé. Takže se toho holky nebojte, ani vy nejstydlivější a nejplašší, určitě v sobě objevíte skrytý "gen celebrity" a všechno to pózování a focení a pozornost všech si skvěle užijete!
Odpovědět
Článek se načítá
Taky musim potvrdit, ze kolemjdouci jsem naprosto nevnimala.. vubec... jako byla jsem si matne vedoma toho, ze se na nas nekdo diva, ale bylo mi to v tu chvili uplne jedno.. tohohle se nikdo fakt bat nemusi.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Rady z pohledu fotografů střádáme celá léta, snad vám pomohou nejen v tom, jak se připravit na portrétování, nebojte se toho, ve svatební den stejně nebudete podobné věci vnímat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?