Jak postupovat v případě přístupu fotografa?

Dobrý den, máte někdo zkušenost s fotografem, který odmítl z důvodu počasí fotit tam, kde jste chtěli? Respektive kterého nenapadlo udělat aspoň jednu fotku, kde v pozadí bude zámek? Bohužel nemáme ani jednu fotku se zámkem v pozadí emoticon Proto jsme dělali svatbu na zámku, aby tam ten zámek zvenku byl. Zevnitř máme sice pár krásných fotek, ale zvenku ani jednu. Nemám chuť za takovou službu platit. Navíc fotograf nestojí zrovna málo peněz. Znovu si půjčit šaty vyjde dost draze. Děkuji. Prispevek presunut do diskuze.
Odpovědět
Neprselo nikterak silne, pouze kapalo, ale byla zima. Na nas pozadavek nam bylo sdeleno, ze zamek neni hlavni predmetem foceni. Coz je pravda, nicmene par zaberu snad si ten zamek zaslouzi. Jedna se o zamek Chyse. Chyba byla, ze jsme na tom netrvali. Bohuzel v tom shonu jsme nebyli dusledni.Zadali jsme i napr reseni fotomontazi, bohuzel bez uspechu. Nicmene znovu ho zkusim pozadat o vyreseni situace.
Odpovědět

Odpovědět
Rozdíl je jestli to "odmítl," nebo jestli ho to "nenapadlo." Nicméně asi ani jedno nepovažuju za důvod nezaplatit za fotky, navíc když píšeš, že jste s jinými spokojeni. Člověk si vždycky zpětně něco vyčítá, já třeba nemám snad kromě jedné žádnou fotku s rodiči a dost mě to mrzí, ale nic už na tom nezměním. Můžete si se zámkem vyfotit třeba nějaké fotky na první výročí svatby. Je to celkem malicherný problém, zas takovou vědu bych z toho nedělala.... ;-)
Odpovědět
Rozumím, na druhou stranu si myslím, že proto jsme si vybrali profesionálního fotografa, který nestojí zrovna málo. Přeci nemůžeme za něho myslet. To jsme si mohli vybrat někoho za pár korun. Takže máme fotky u stromu a ve stromu. Fakt super. Navíc svatba je jednou za život, vícekrát se to opakovat nebude, takže těžko jiná fotka tento den nahradí...
Odpovědět
Profilova fotka
Náš zákazník náš pán. Je především na vás, jaké fotky chcete a kde se chcete fotit. Toto by mělo být domluveno už na předsvatební schůzce. Fotografové mohou být různí, někteří jsou více aktivní při focení, jiní zase hledají přirozené momenty a jdou tam, kam jdete vy. Pokud jste tedy na fotce se zámkem netrvali, nemůžete za to vinit fotografa, že ho to nenapadlo :)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky nemáme vyfocených pár věcí, co jsme mysleli, že budou, ale nenapadlo nás to fotografovi ani říkat...Ale všechny fotky jsou krásné, nenapadlo by mě ho za to nějak trestat nebo tak :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@natasasou "nemůžeme za něho myslet. To jsme si mohli vybrat někoho za pár korun" Jakože rozdíl mezi drahým a levným fotografem je v tom, že drahý umí sám přemýšlet a levný ne :-D ? Do hlavy vám žádný fotograf nevidí, ať už bere klidně 50 za půlden. Od toho jsou předsvatební schůzky, pokud jsou konkrétní požadavky :-) . Já bych automaticky šla taky určitě fotit do zeleně než před zámek, ale pokud by fotku se zámkem někdo chtěl, tak neodmítnu. Ale nemůžu souhlasit s tím, že by nešlo fotit v dešti, pokud vyloženě nelilo,... Nějaká fotomontáž je trošku nešťastné řešení, pokud jste jinak s kvalitou a stylem fotek spokojeni, tak bych si spíš domluvila focení na výročí na zámku :-) .
Odpovědět
Je to škoda, ale asi bych to až tak moc neřešila a nekazila si tím dojem z jinak krásné svatby, extra pokud máte krásné fotky zevnitř. Najděte nebo udělejte si pár fotek zámku samotného a přidejte do svatebního alba, aby bylo vidět, kde svatba byla, nemusí tam být přece nutně fotka i s vámi. Měli jsme tam svatbu týden před vámi a mám nějaké fotky jen zámku, i z dřívějška, klidně pošlu :-D My jsme měli svatbu venku před zámkem, takže tam logicky vidět je, a fotograf nás nastavil tak, aby skupinové fotky byly v pozadí se zámkem, ale ani by mě samotnou nenapadlo nad tím přemýšlet. S manželem jsme se šli spolu fotit jen do zahrady a parku, v přírodě je to stejně nejhezčí, zevnitř zámku máme fotky asi jen ze tří míst, už to bylo dlouhé a měli jsme hlad :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Jasněěěě, jinak přece nikdo nepozná, že to byla SVATBA NA ZÁMKU! :-D
Odpovědět
@qetinka86 presne tak, v prirode je to nejhezci. Zevnitr zamku by stacilo asi tak 5 fotek a zbytek venku. Jenze venku nemame ani z parku ani ze zahrady. Pouze u stromu a pod stromem.
Odpovědět
Svatebni fotky jsou podle meho nazoru mj. i o prostredi. Nemame ani jednu fotku ze zahrady ani z parku, pouze zpod stromu a u stromu. Jako sorry, ale to me fakt vadi.
Odpovědět
Profilova fotka
@natasasou Nezlobte se na mě, ale tohle by jste měla řešit s fotografem a ne v diskuzi.
Odpovědět
Článek se načítá
Aha, já z toho stromu nějak vyvodila, že z venku fotky máte, jen ne se zámkem. Chápu, že je vám to líto, ale už během svatby a pak následného focení (předpokládám, že jste měli focení po obřadu skupinky + fotky vás s manželem?) jste tím pádem musela vědět, kde vás fotí a že tam fotky z venku nebudou, a měla jste fotografa o to požádat, nebo se s ním ještě lépe domluvit předem. Náš fotograf je zároveň i kamarád, takže jsme to hodně nechali na něm, ale i tak jsme mu předem jasně řekli, že po obřadu se my dva chceme fotit v parku a zahradě (svatebčany jsme mezitím poslali na prohlídku zámku s majitelem) a předpokládám, že tak to funguje normálně - fotograf dělá fotky tam, kde chcete, pokud to není nesmyslný požadavek. Takže pokud jste výslovně zmínili, kde fotky chcete a on to odmítl nebo nedodržel, pak bych to s ním řešila, ale pokud jste mu nic neřekli, pak se obávám, že s tím není zpětně co dělat.
Odpovědět
Profilova fotka
Předpokládám, že umíte mluvit. Takže říct fotografovi, že preferujete fotografie venku se zámkem v pozadí, byste určitě zvládla, ne?! Promiňte, ale připadá mi to stejně absurdní, jako bych měla svatbu v zoologické zahradě, nechala se fotiti jen tam, kde ukáže fotograf a pak doma brečela a psala na diskuze, že nemám fotku před branou zoologické zahrady, kde je nápis zoo. Snad vím, kde jsem focená, ne?!
Odpovědět
a vy jste u toho foceni nebyli? proc jste mu to nerekli? kdyz jste videli ze vas u zamku nefoti nebo v te zahrade nebo kde... to fakt nepochopim :-D :-D ted uz holka smula :-D
Odpovědět
A proč jste mu to během focení neřekli? Nedokážeš fotografovi jasně říct své požadavky a následně mu nechceš zaplatit? To mi hlava fakt nebere. Navíc, že by ten zámek byl až tak úchvatný, že bych ho "potřebovala" mít na fotkách .... :-D
Odpovědět
Prosim vas, samozrejme jsme mu rekli, ze ty fotky chceme. On to odmitl s tim, ze zamek neni dulezity a ze prsi a je lidem zima. Chybou bylo, ze jsme na tom netrvali a nechteli se s nim pred 50 lidmi hadat. Snad ted uz to je k pochopeni.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, holt se stalo...asi bych ho požádala o schůzku a sdělila to, co zde píšete. Chtěla bych slevu nebo náhradní řešení... Je to škoda ale zajít tam znovu a dofotit foto v civilu by asi šlo a bylo fajn třeba na roční výročí. Berte to sportovně a nenechte se fotografem odbýt...právo je na vaší straně. P.
Odpovědět
Profilova fotka
Zajímavá diskuze ..,protože dle mého názoru je"nutnost"fotografa zaznamenat snímkem místo konání svatby...byť jen jedním jediným...o to přece,každé z nás jde...zaplatit si místo a fotografa,který nás na daném místě vyfotí ..bylo by zajímavé vyšplhat se na Chopok a pak z něj nemít vlastně ani jednu fotku 😱😀....není důvod ovšem fotografovi nezaplatit pokud jste z jeho prací jinak spokojeni,ale určitě bych smlouvala o finální ceně...😉
Odpovědět
Profilova fotka
Je potřeba si uvědomit, že i fotograf je pouze člověk a že ta práce není zrovna jednoduchá. Dost často musí být prostě všude a někdy se bohužel stane, že zapomene něco vyfotit. Osobně se snažím tohle vždy řešit domluvou a ujasnit si o jaké fotky komu jde. Jednou chce někdo sto fotek babičky, podruhé chce někdo přírodu a pak zase chtějí mít většinu fotek u aut apod. Je to vždy individuální, ale vždy by ta informace měla přicházet od nevěsty s ženichem co mají rádi a co vlastně chtějí. Také hodně záleží na přístupu. Zda jsou aktivní nebo ne. Jednou mě nevěsta tahala po stromech a jindy jsem jel s novomanžela 5 km polem, jen aby jsme udělali fotky u kapličky uprostřed polí. Ale jestliže jsou pasivní a veškeré invence se míjí účinkem, tak postupně jsem i já pasivní a fotím spíše reportážně. Pokud fotku odmítl udělat i když jste si o ni řekli, tak je to nějaké divné. Ale dost by mě zajímala i druhá strana pravdy z pohledu fotografa.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?