Jak originálně požádat svatebčany, aby nefotili?

Dobrý den, máte někdo nějaký originální nápad jak požádat svatebčany aby nepoužívali své fotoaparáty a nefotografovali na své mobilní telefony? Budeme mít svého fotografa, který vše zdokumentuje. Účastnila jsem se svatby, kde všichni fotili jak zběsilý a kazilo to celkový dojem svatby a o ztížení práci fotografky ani nemluvím. Děkuji za všechny typy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No tohle je klasika :-) Mobil na svatbách je mazec a fakt je to, že snad každý zůčastněný tam něco fotí, nebo natáčí. Mnohdy je i problém něco nafotit jak se tam pořád někdo plantá s mobilem... pro fotografa celkem hard situace. Jediný způsob je kulantně svatebčany požádat aby fotohračky nevytahovali, ale jestli to bude fungovat, to netuším :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@szuzi Myslím, že tady originálnost není na místě ;-). Pokud máte web, případně pokud dáváte k oznámení nějaké informace, napište to tam. Já jsem psala něco ve smyslu, že máme profesionálního fotografa, tak ať nevytahují mobily a raději plnou pozornost soustředí na nás, že naživo vypadáme lépe. Původně jsem chtěla dát ještě ceduli ke vstupu do kostela, ale nakonec jsem to nechala plavat. A fotila jen jedna teta, která bez mobilu neudělá ani krok a vždycky všechno musí dokumentovat :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ja jsem to psala do instrukci na web a jeste jsem se nekolikrat setkala s tim, ze na to upozornil oddavajici pred obradem. S cim jsem se bohuzel nesetkala, ze by to lidi respektovali. Ne ze by saskovali s mobilama, jak pominuti, ale sem tam se vzdycky nasel nekdo, kdo nejakou tu fotku udelal a pak zverejnil...
Odpovědět
Profilova fotka
No mobil ještě v pohodě, to je prostě dnešní doba. Nejtežší pro fotografa a kameramana jsou svatebcani s foťakem co vám lezou do záběru a ještě používají blesk. Tak to je a prostě to k tomu patří. Když jen oznámite, profesionální fotografie budou k dispozici po svatbě od profi fotografa, tak si to třeba někdo vezme k srdci 😊
Odpovědět
Pokud je na svatbě koordinátorka, při usazování k obřadu tohle může sdělit hostům ona, to je přesně úkol pro ni :-) Setkáváme se s tímto přáním u snoubenců často a hostům to v takovém případě říkáme (ve stylu je tam oficiální fotograf, fotek bude dost, ať si obřad raději užijí a koukají se, než by fotili) a téměř všichni to vždycky pochopí.
Odpovědět
Profilova fotka
Cedule při obřadu, říct jim to osobně až jim dáte vývazek a slivovičku při příjezdu, zmínit tot i na tom svatebním webu https://www.instagram.com/p/Bkp_pVchPuq/
Odpovědět
Profilova fotka
Úplně obyčejně nevěstě řeknu že když si mě platí tak by bylo dobré aby mi tu práci nikdo nekazil protože jinak jí nezaručím že na fotce předávání prstenů nebudou záda strejdy Pepy. A funguje to vždycky. :)
Odpovědět
My jsme to psali do svatebního manuálu. Neco jako, užijte si nas den, atmosféru a obrad si nekazte pres vyhled displeje telefonu. Snad to bude dodrzeno.
Odpovědět
Profilova fotka
Já sem měla danou ceduli v rámečku po cestě na obřad :-) Všichni to u obřadu respektovali a přišlo mi i že telefony nepoužívali skoro vůbec i během celého dne/noci :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsme to měli v rámečku při cestě k obřadu :) A všichni to respektovali a nikdo s tím ani neměl žádný problém. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Dá se to zmínit už v oznámení (pokud to grafika a prostor umožní) na svatebním webu a pak ještě připomenout ve svatební den cedulkou nebo i jednoduchým požádáním človíčka, který zve hosty na obřad a říká jim instrukce, jak se seřadit a podobné :)
Odpovědět
Ahoj, taky jsem na svatbe nechtela, aby u obradu lidi vytahovali mobily a cvakali - tak jsem to taktne napsala na nas svatebni web, ze na miste bude profesionalni fotograf, at to nechaj na nem a uziji si to ;). A vsichni respektovali, byli rozumni.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?