Jak naplánovat svatební focení?

Profilova fotka
Poraďte, jak naplánovat focení? Nevím, jak to časově zorganizovat. Obřad máme na 11 h., fotografku bych chtěla už na ranní přípravy, pak samozřejmě na obřad a focení po obřadu v zámeckém parku. Myslíte, že je dobrý nápad vyhradit na focení po obřadu cca 45 minut, pak jet na oběd a po obědě nafotit ještě nějaké portréty jen s ženichem (chtěla bych v lese, který je poblíž místu hostiny)? Nebo raději protáhnout focení po obřadu třeba na hodinu a půl? Fotografka mi nabídla dva balíčky, ale žádný z nich mi úplně nevyhovuje, proto jsme se domluvily na úpravě. Jinak ještě jedna informace, budeme mít ještě jednu fotografku, která bude fotit další fotky a hlavně večerní zábavu, je to kamarádka mé sestry, takže to bude za dobrou cenu a budeme mít alespoň více fotek.
Odpovědět
Profilova fotka
@marketa_sob Ahoj, měli jsme to dost podobně, až stejně jako ty. Obřad jsme měli v jedenáct. Fotografka byla u ranních příprav, fotila svatebčany před zámkem a celý obřad. Pak jsme se fotili po obřadu. To trvalo těch 45 minut, jak píšeš. Problém byl přesně v tom, že těch našich 40 svatebčanů bylo jako pytel blech a pořád někdo někam chtěl odcházet. Navíc byla zima, tak byli někteří trochu nevrlí. Spravila to až svědkyně s hruškovicí. Před svatbou jsem řešila, zda mít seznam fotek, které chci. A můžu Ti ten seznam vřele doporučit, protože jsem se nechala zviklat a nechala jsem to na fotografce a situaci. Samozřejmě základní fotky máme, ale třeba fotky jen s našima babičkama nemáme. (Babička by ráda něčím obeslala půl republiky a asi ji budu muset na nějaké fotce domalovat ve photoshopu..) Neumím si představit, že by naši svatebčani čekali dalších 45 minut, než se před hostinou vyfotíme my. Byli totiž dost nachystaní na hostinu. Takže jsme odjeli na hostinu, vyřešili tradice a dali se do jídla. V páru jsme se fotili až kolem čtvrté. To už byli všichni najedení a posilnění a taky všici věděli, že až my se vrátíme.... tak bude dort :) Tak se těšili na nás a na dort. Po krájení dortu a po produkci tchána s manželem (mým, ne jeho) na kytary (tedy asi v pět), jsme byli domluveni, že jak fotografka, tak kameraman už mohou odjet..
Odpovědět
Profilova fotka
Moc děkuju, ten seznam určitě pořídím. A od kolika hodin ráno má smysl tam mít fotografku?
Odpovědět
Já myslím,že záleží na domluvě.My měli obřad ve 14:22.V 10 hodin jsem byla objednána ke kadeřnici a tam jsme se sešly s fotografkou,která fotila tvorbu účesu a pak jela k nám,kde se pomalu začali scházet hosté.Byla s námi až do konce hostiny a pak ji svědci vezli domů,protože neměla auto (i tahle varianta byla domluvená).Hlavně je důležité zamluvit si fotografku včas cca 3 měsíce.
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, my to budeme mít tak, že se budeme fotit hned po obřadu - obřad ve 12:00. Nejdříve skupinky a poté hned my dva s manželem...Aby hosté nemuseli na nás další hodinu poté čekat, tak pro ně máme zajištěný program. Až skončí program a my se dofotíme, tak poté bude teprve oběd.
Odpovědět
@86veru86 jaky program mate?
Odpovědět
Profilova fotka
@nuninove budeme mít pro svatebčany projížďku parníkem, vyjde to na 2500Kč, takže to není tak hrozný a lidi se nebudou nudit.
Odpovědět
Taky mi přijde nejlepší varianta- po obřadě jen skupinovky a až po obědě někdy odpoledne , až se rozjede zábava, jít dofotit portréty. Oni totiž hosté se vždycky nemůźou dočkat oběda a i kdyby měli kdovíjaký program, tak by se stejně našli takoví , kteří by remcali. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak vždycky se najde někdo, kdo bude remcat, ať se to udělá tak, či onak..:-) Já jsem byla na svatbě, kdy byl také pro hosty zajištěn program - jednou prohlídka zámku, jednou takové zábavné představení a nikdo si nestěžoval, ba naopak, hosté si to chválili...nikdo si nestěžoval i proto, že tam nezůstali svatebčani bez pití a drobného pohoštění...ale je to na každém, jak si to naplánuje.
Odpovědět
Jj drobné pohoštění je dobrý nápad, alespoň na chvíli jim to zacpe ústa. :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
já bych se chtěla fotit hned po obřadu, když ještě budu hezky upravená a bez nafouklého bříška po obědě :-D proto jsme zvolili tuto variantu a hosté se snad nudit tu hodinu nebudou a na oběd se aspoň budou víc těšit :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Osobně většinou ihned po obřadu nafotím skupinovou fotku, včetně případných menších skupinek (cca 30 minut) a focení novomanželů nechávám až na pozdější dobu, ideálně po hostině, pokud to čas dovolí. Jednak vám za zadkem nestojí 100 hladových svatebčanů a nečeká, až dofotíte portréty, takže se nemusíte stresovat a honit to a druhak k večeru bývá také mnohem lepší světlo :)
Odpovědět
Profilova fotka
@adinka_k Ahoj, můžu tě poprosit o zaslání seznamu fotek na mail svatba.ZP@seznam.cz? (abych měla nějakou představu). díky :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
S hlavním focením si určitě počkejte na krásné podvečerní světlo ;-)
Odpovědět
@svatba28 @adinka_k Holky, taky řeším otázku ohledně focení...obřad budeme mít cca 40km od našeho bydliště, tnz.že pojedeme asi 50 min, pak 30 min obřad a pak asi uděláme skupinové foto a pak zase pojedeme cca 50 min zpátky na hostinu. S manželem se teda budeme fotit asi až po obědě...hosté budou v klídku a najezení a bude to snad bez stresu a nervozity.
Odpovědět
Profilova fotka
@markiss21 Ano, takto je to nejlepší :) Doporučuji po obřadu vyfotit hlavní skupiny- společnou, rodiny, svědky, pátelé co nebudou na obědě(je totiž dost veliká pravděpodobnost že na odpolední party již dorzarí převlečený:)) Proto je lepší tyto skupinky nafotit hned :) focení novomanželů je nejlepší (tedy pro mě) rozdělit na dvě až tři části. Npař. pokud má někdo svatbu na zámku, je samozřejmě vhodné udělat pár portrétků i v okolí zámku(případně i v interieru pokud si to nevěsta přeje) ale stačí třeba půl hodinky aby se mohlo jet brzy na oběd.(pokud je obřad v místě hostiny, tak po obřadu bych určitě portrétovky nefotila). Poté v klidu oběd, dort kafe a jde se fotit s novomaželi :) všichni jsou spokojený, najedený :). nemám ráda dlouhé focení proto mám ještě radši když např. fotíme tak kolem 40min, poté se vrátíme ke svatebčanům, následují zvyky jako první tanec atd a poté při večerním světle kdy je slunce nízko dofocuji zbytek portrétů v protisvštle(pokud samozřejmě počasí dovolí:))
Odpovědět
Známá měla fotografku už od rána, až do večera :) Po obřadu jen skupinové, pak se jelo jinam na hostinu. Takové to hlavní focení bylo po obědě.
Odpovědět
Profilova fotka
@svatba28 ahoj, seznam nemám.. což byla ta chyba :) vytvoř si svůj seznam.. ten, který odpovídá a je na míru Tobě a Tvé rodině, přátelům, skupinkám...
Odpovědět
Profilova fotka
@marketa_sob Dobrý den, jako už tu bylo zmíněno, i my fotíme po obřadu většinou hlavní skupinové foto, menší skupinky těch nejdůležitějších a lidí, kteří už nebudou odpoledne ani večer a novomanželé si s nimi foto přejí. Jsme předem na všem domluveni z předsvatební schůzky a po celou dobu jsme s nevěstami v kontaktu a ladíme harmonogram spolu tak, aby je to co nejméně zatížilo. Když je obřad v místě, na které už nebude možné se vrátit, tak i tam uděláme pár portrétních fotografií. Stejně tak, když vidím, že počasí je nestálé, uděláme i pár portrétů v průběhu dopoledne, pokud to čas umožňuje ( občas mají nevěsty prostoje, tak si je na chviličku půjčím :D). Už několikrát se nám to vyplatilo. Další focení, směřujeme už po svatebním obědu a když novomanželé chtějí tak i v podvečer.
Odpovědět
Profilova fotka
Mne by zajimalo, jak zabavit hosty v nepritomnosti zenicha a nevesty. RAda bych mela pekne fotky, ale jak to udelat, aby se lide nenudili?
Odpovědět
Profilova fotka
Dobré ráno, toto by měl hlavně zorganizovat fotograf sám. Dobrému fotografovi na společné snímky stačí 30-45 min a na skupinové foto cca 15 minut. Samozřejmě čím více času, tím lépe, ale zase je o Vaše svatba a měli byste si ji užít. Můj největší extrém bylo 20 minut na skupinky i fotky a i tak se to dalo:-) Rozhodně skupinová fota vyřěšit hned po obřadu (nejlépe mít předem dopředu rozmyšlené jak skupinky budete skládat), dejte ale pozor aby se s Vámi najednou nechtěli fotit všichni a neukrouhli Vám tak Váš drahocený čas ze společného focení. Vše by se mělo vejít do cca 5 hodin focení. Je potřeba ale všechny host psychicky připravit na vaší nezvěstnost a vpustit je někam na kávu, občas takový otrávený a hladový strýc zkazí celou svatbu:-) Přeji hodně štěstí
Odpovědět
Profilova fotka
@sacumi My jsme se fotili hned po obřadě, a protože jsme měli všechno na jednom místě, bylo pro hosty přichystáno drobné občerstvení a všichni si to moc pochvalovali.
Odpovědět
@sacumi Ahoj, my po obřadě vyfotíme skupinové fotky, pak hurá na oběd.. A pak rozdáme hostům kafíčko, zákusky, svatební noviny na čtení a na hodinku dvě se odebereme na zahradu na focení.. Budeme tam mít i koně a kozy, takže se hosté můžou klidně jít projít, pohladit zvířátka nebo se dívat na focení a bavit se tím, jak mě kůň nakopne :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@khiriaphoto @makovaapanenka @wallflower ahoj vsem, dekuju za odpovedi. Nam fotograf uz zaslal nejake povidani, aby se pak prubeh foceni zaridil, ale doporucuje udelat fotky jenom v paru nejen hned po obradu, ale i pozdeji, protoze treba v podvecer je nadherne svetlo, coz se mi taky libi. Ale snoubenec zase nechce odejit z party a nechat tam hosty o samote... Tak premyslim, jak je zabavit...
Odpovědět
Profilova fotka
@sacumi No, my jsme se sice fotili hned po obřadu, ale byla jsem unesena, a pokud vím, tak to nikomu z hostů nevadilo. Už tam byl DJ i raut, takže kdo chtěl, mohl tancovat nebo hodovat. Nevím, kolik budete mít hostů, my jsme měli asi 45 a věř mi, že si vašeho zmizení ani nemusí všimnout. Soudím i z vlastní zkušenosti hosta na množství svateb a opravdu jsem ženicha s nevěstou nesledovala nepřetržitě celou dobu :-) Předpokládám, že vaši hosté jsou svéprávní lidé, kteří nepotřebují, aby je někdo pořád vodil za ručičku ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@makovaapanenka Ja si to prave taky myslim, ale snoubenec ne... asi ho budu muset nejak presvedcit. :-D Tak uvidime.
Odpovědět
Profilova fotka
@sacumi Doporučuju jít se fotit, až bude na místě DJ/kapela, šikovný DJ/kapelník dokáže i moderovat a bavit hosty. Zkus to snoubenci navrhnout takhle ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@makovaapanenka zkusim, zkusim a uvidime. :-) dekuju za radu!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?