Jak dlouho trvá focení novomanželů a kdy je to lepší?

Profilova fotka
Hned po obřadu nebo po obědě? Prosím vaše zkušenosti :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý večer, focení většinou trvá okolo 1-2 hodin, záleží jak se domluvíte s fotografem. Ohledně kdy je lepší se fotit záleží na VAšem programu a opět jak se dohodnete s fotografem, jak dlouho si ho zaplatíte. Obecně se nejvíce fotí rovnou po obřadu.
Odpovědět
My se budeme fotit až večer kvůli světlu
Odpovědět
Profilova fotka
Po obřadě jen z donucení, to je ta nejhorší varianta. Určitě radím po obědě, nejen kvůli mnohem lepšímu světlu, ale také kvůli pohodě svatebních hostů...
Odpovědět
my se fotili po obřadu, který jsem měli odpoledne, pro svatebčany jsem měli přichystané malé občerstvení , které jim mělo zkrátit čekání a trvalo nám to i s cestou tam zpět něco málo přes 2 hodiny.
Odpovědět
My se fotili po obědě, všichni už byli najezení, spokojení, stres opadl... kdo měl přespání, šel se ubytovat, zbytek si dával kafe a odpočíval a my se zatím v klidu a pohodě 2hodiny fotili
Odpovědět
My se fotili na dvakrát. Nejdřív po obřadu (vyfotili jsme hromadné fotky a pak jsme všechny hosty odeslali do restaurace, kde si mohli posedět a popovídat u skleničky, než se vyfotíme sami) a pak po obědě, kdy už se zábava rozjížděla a my tam nebyli potřeba.
Odpovědět
My máme v plánu po obřadu (bude to jinde než místo oběda) a pak v zámeckém parku vedle hotelu, kde bude oběd a hostina. Po obřadu max.hodinu focení - skupinovky, a večer taky tak hodinu, ale večer tím už naštěstí nebudeme obtěžovat ostatní. Byla jsem na svatbě, kde focení zabralo asi 2 hodiny, hrůůůza.
Odpovědět
Profilova fotka
Nejraději fotím novomanželé, když už je po hostině, v klidu a je tam možnost nerušeně jít fotit v pozdním odpoledni až podvečeru, kdy je nejkrásnější světlo a třeba není už takové vedro, pokud jde o horké dny v létě. Super je, když mají hosté buď připravenou zábavu a nebo se třeba jdou ubytovat, převléct, vrátit auta apod. .... Hlavně by novomanželé neměli mít špatný pocit, že se na chvíli vzdálili. Je dobré to zahrnout do časového harmonogramu svatby a počítat i s alternativou vrtšového počasí.
Odpovědět
Ahoj, taky jsme dlouho rozmýšleli jak to udělat. Nakonec to uděláme tak, že po obřadu se vyfotí rodinný skupinový fotky (zase tolik hostů mít nebudeme, tak snad se to stihne rychle), pak se sní oběd. Nakrojí se dort, hosté dostanou kafe, zákusky, svatební noviny a můžou se jít projít po okolí a my se zatím vyfotíme. :-)
Odpovědět
po obřadu uděláme jen rychle nějaké ty hromadné fotky a my se budeme fotit až po obědě, kdy nás tu hodinku nikdo nebude postrádat... ale pokud se budete fotit po obřadu (třeba na zámku), tak určitě to občerstvení, slyšela jsem přímo od kamarádů, jak je novomanželé nechali čekat 1-2 h někde před zámkem, bez pití a jídla, jakékoliv zábavy, nikdo nevěděl, kdy se vrátí..
Odpovědět
Profilova fotka
Po obradu bylo skupinove foceni a zbytek foceni probehl az po obede a zakrojeni dortu. Svatebcane byli najezeni a v klidu :-) nechali jsme jim tam svatebni noviny s krizovkoi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pro případy , že by nikdo nevěděl co se kdy bude dít.. Tak jsme na drzo udělali na naší svatbě plán dne, který jsme rozesílali svatebčanům s oznámením.. nebo později... Každý pak věděl, co kdy , jak a v kolik.... bylo to super. Nikdo se na nic neptal a nikdo nebyl zmatený :D
Odpovědět
Článek se načítá
Samozřejmě až v podvečer, záleží na ročním období, ale většinou to bývá od 17.hodiny a počítejte tak 2 hodiny. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jak tak pročítám místní odpovědi, tak bych si dovolil jen zmínit, že se opomíjí jedna zásadní věc - záleží totiž na tom, zda máte obřad a hostinu na stejném místě, či naopak rozdílném. Z mého fotografického pohledu je nutné zachytit novomanžele v místě, kde se oddali - z čehož logicky vychází hned po obřadu - pokud se přejíždí na hostinu někam jinam. Posléze, v podvečer, vyrážíme fotit ještě jednou, na jiné místo (většinou otevřená příroda), pro rozmanitější svatební portfolio. A samozřejmě, jak bylo zmíněno, pro lepší světlo. Leč foto z místa, kde se novomanželé vzali, je pro mě prostě důležité, neb jasně ilustruje budoucím generacím, kde se maminka s tatínkem sezdali. :) Mimochodem - vždy se trochu bojím nechat romantické fotografie novomanželů AŽ po hostině - neb pokud je nějaká pravděpodobnost, že si nevěsta značně ušpiní svatební šaty - je to právě na hostině. Proto jsem vždy rád, pokud alespoň minimální prvotní sada portrétních fotografií novomanželů vznikne před hostinou. A po hostině fotíme ještě jednou - čekaje na ideální podvečerní světlo. Leč obecně - vše je dáno harmonogramem svatby, načasování jednotlivých událostí je klíčové a je tudíž důležité toto konzultovat s Vaším fotografem/kou. Každá svatba má trochu jiná specifika, není tedy možné odpovědět obecně. Také se liší doba, po kterou jednotliví fotografové fotí .. pokud je na místě kameraman, je nutné probrat ideální časový harmonogram též s ním. Atd. Přeji hodně štěstí, ať vše klapne dle Vašich představ. :)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít dvoje focení. Po obřadu hromadné. Pak půjdou ostatní k připravenému občerstvení a necháme se vyfotit sami. :) A pak navečer v místě, kde je hostina, zatímco ostatní budou mít k dispozici fotobudku, svatební strom a knihu přání. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Řekla bych, že je to individuální...stejně tak jako každá svatba je jiná. Záleží na tom, v jakém čase se obřad koná, na hamonogramu celé svatby....proto vřele doporučuji se s Vaším fotografem před svatbou sejít a projednat plán celého dne tak, aby vše hezky navazovalo, fotograf váš den co nejméně narušoval a přitom aby vaše fotky fakt za něco stály ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My meli vecerni obrad od 21 hodin, takze vetsi cast foceni probehla jeste pred obradem (po "hostine"). To jsme se fotili od 18:30 do 20 hodin pred hradem a na hrade, pak obrad a po obradu jeste foceni v ramci prohlidky hradu.
Odpovědět
no hlavne kdyz se foti nevesta az po obede, tak zvlast v horkych dnech muze mit znacne rozlity make-up, leskle tvare a rtenku nikde...takze ja se primlouvam za foceni pred obedem :)
Odpovědět
Profilova fotka
Problém s čekáním svatebčanů (a problém se sluníčkem, viz dále) jde vyřešit tak, že se fotí portréty ještě před obřadem - ideálně hned, jak je nevěsta nalíčena a načesána, takže ráno nebo dopoledne. Ráno/ dopoledne je skvělé světlo, nevěsta má make-up ještě nerozmazaný od slziček :) ve vlasech nemá rejži a cítí se tak nějak svobodně :) Pokud je obřad v 11 nebo ve 12 a jdete fotit hned po obřadu, tedy kolem 13 hodiny, tak chytnete tu "nejhorší" možnou dobu na focení. Lepší varianta je ta, že jdete na hostinu, dáte si chvilku oddech a vyrazíte fotit např. po 16-17 hodině. Fajn je také udělat pár fotek k večeru, to bývá skvělé světlo, romantika jak vyšitá. Jinak na samotné focení je potřeba počítat minimálně s 1 hodinou, ideálně s 1,5 - 2 hodinami. Záleží, jak je fotograf šikovný a jak zvládá improvizovat a co přesně od něj očekáváte. Není to legrace naplánovat si ten svatební den, že? :) Navíc když je u nás zvykem dělat obřad tak nesmyslně brzy :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?