Jak dlouho se fotit?

Milé nevěsty, možná taková hloupá otázka, ale třeba se mi to vyjasní při zkušenostech ostatních - jak dlouho je podle vás vhodné se nechat fotit na svatbě profesionálem? Náš vybraný fotograf má buď možnost 3hodin (obřad, portréty, skupinovky) a nebo pak 6hodin (to samé plus hostina, dort, první tanec) a my pořád váháme... Samozřejmě jde i trochu o cenu, ale spíš nevím, jak moc jsou lidi nadšení z focení při jídle - mám pocit, že dort mi eventuelně vyfotí i táta na svou zrcadlovku a že by ta první (kratší) varianta stačila - stejně si ve výsledku vystavíme 5 nejhezčích fotek a tím to hasne... Ale zase se bojím, aby mě to pak nemrzelo. Díky moc za vaše podněty. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme celodenní focení. Od připrav až po večerní zábavu :D Máme domluveny i klasické fotky, ale my chceme především takové ty momentové kde je zachycena atmosféra a kouzlo fotky sduší :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít 10 hodin. Jsem hodně vysazená na focení (sama dost fotím), takže jsem chtěla co nejdelší dobu a co nejvíce fotek, aby bylo co nejvíce na památku... Takže aby tě to potom nemrzelo, doporučila bych delší variantu. Mně samotné bude skoro i chybět, že paní fotografka odejde před setměním, protože v noci se dají dělat zajímavé umělecké fotky, ale to vyfotí táta (má 3 zrcadlovky :-D ). Přece jen, je to jednou za život, vše je načinčané, tak ať je to pěkně zdokumentované.
Odpovědět
Profilova fotka
u nas na veceri vsichni jedli, fotografka udelala par fotek jidla,dezertu a sla se najist taky, prijde mi dost divny fotit prezvykujici lidi a mit tak stovku zbytecnejch fotek. Ale pak budete mit dort, prvni tanec atd, my jsme radi,ze jsme meli fotografa celej den protoze ono se to nezda, ale 3 hodiny je jak nic, my jeste jeli dalsi den fotit, novomanzelskych fotek totiz neni nikdy dost 8-) 8-)
Odpovědět
My mame ty 3 hodiny. Staci nam obrad (cirkevni - 1 hod), chvili pred, a pak skupinove fotky a a my samotni. Prijde mi to dostacujici. Dort a svatebni tanec v pohode vyfoti nekdo jiny... 'fotografu' mame dost. Mne se hlavne u balicku nelibilo ze mi vsude 'cpali' foceni pripravy, o ktere jsem fakt nestala, tak proto jsme se rozhodli takto. Ja zastavam nazor za je lepsi mit 10 krasnych fotek nez 100 krasnych fotek. Takze zalezi na tobe :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@shigella 3 hodiny jsou strašně málo, ten den strašně uteče... A já jsem za 100 krásných fotek, ze kterých budu moct udělat pěkné jednotné album než za 10 krásných a dalších 300 "rádoby" fotek od všech strýců atd. Myslím si, že té delší varianty nebudete litovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud vám to finance dovolí brala bych tu delší variantu ;-) nás bude fotit bratránek a jeho bývalá slečna, sice se rozešli ale vycházejí spolu a moc hezky fotí oba dva budeme mít od příprav až po skupinovky po obřadu a pak už jen bratránka na ty momentky u dortu, jídla, her a tance :-D
Odpovědět
My to časově nemáme omezeno..v balíčku byly: přípravy,obřad,párové focení,skupinové focení, hostina... S fotografkou jsem se domluvila,že přípravy vynecháme :-)
Odpovědět
My chceme mít na fotkách všechno. Takže celý den. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme focení: obřad, oběd, spolecne fotky, fotky v páru, přejezd, krájení dortu, tanec...Zbytek budou fotit známí, kamarádi..:-)
Odpovědět
změnila jsem to na poslední chvíli na delší variantu. v celkovém rozpočtu je ta částka zanedbatelná. a fotky jsou jedna z mála věcí zo z té svatby zbydou. máš sice pravdu, že ti stačí jen pár fotek nejlepších....ale mám ekrásně vyfocený dort, připravenou nazdobenou tabuli (fotograf tam vklouznul před hostinou). krmení polévkou...jak lidé jedí nefotil. a po jídle zbyla ještě chvilka na pár fotek v trávě....takže za mne delší variantu.
Odpovědět
Profilova fotka
My meli celodenni foceni. Pripravy, obrad, hostina, zabava. Neumím si predstavit, ze bych nektere fotky nemela. Samotne foceni novomanzelu jsem sfoukli po dortu a trvalo cca 45 min a fotek mame az az...
Odpovědět
@xlkx97 možná Vám připadá, že Vám fotografové přípravy "cpou". Jenže ty přípravy - kromě krásných fotek, které se dají vykouzlit a které pak v albu vypadají krásně mají ještě další význam - seznámení s fotografem, vzájemné "oťukání se", zvyknete si na to, že Vás někdo fotí apod. Na aranžovaných fotografiích tak budete působit mnohem uvolněněji. Není náhoda, že opravdu dobří fotografové mnohdy nabízejí jen celodenní focení, ví proč to dělají ;)
Odpovědět
Článek se načítá
Ono taky záleží na stylu svatby - když se někdo líčí sám, tak u toho nechce fotit... :-) jinak my budem mít malinkou svatbu - jenom rodiny a svědkyně s partnery, žádné hry a organizovanou zábavu neplánujeme, nebudeme zametat talíře, jíst svázaní atd. Každopádně zatím všem přispívajícím moc děkuji - vypadá to, že celodenní focení jasně vede. x-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lea212 Přesně tak! Těch fotek z příprav je třeba jen pár, ale to zvyknutí si na fotografa a třeba i to abych se seznámil trochu víc s rodinou je šíleně důležitý :)
Odpovědět
@lea212 Chapu Vas nazor, ale nesouhlasim. Ne kazda nevesta si preje mit pripravu vyfocenou a seznameni a otukani se je mozne provest na predsvatebni schuzce. Ja si chci pripravu uzit se svedkyni a maminkou, chci se stat princeznou, preji si soukromi a nepotrebuji to mit zdokumentovane. Preji si aby priprava byla tak trochu tajemna a jen moje. Ale co nevesta, to nazor, a rozumim tem, ktere to vidi jako Vy. Pro me jen skoda, ze mnoho 'opravdu dobrych fotografu' jak pisete, muj nazor neakceptuje a stale dokola mi vysvetluji ten svuj profesionalni.
Odpovědět
@xlkx97 na to "oťukání" mi přijde nejlepší předsvatební focení, které třeba náš fotograf nabízí za 1.000kč. Zvlášť pro lidi, kteří se nikdy nefotili s profesionálem. OT: prosím, nepište mi stále do zpráv ty nabídky... fotografa mám, hráče na harfu taky nesháníme a ani nechceme na svatbu odvézt Superbem... =-) díky!!
Odpovědět
@xlkx97 samozřejmě, to už je na každém, jak se rozhodne. My jsme třeba měli na svatbě 15 lidí a přípravy jsem nafocené mít chtěla..
Odpovědět
Profilova fotka
Tak zvyknout si na fotografa a seznámit se s ním lze i na předsvatebním focení ;) Oťuknete si jej, vyzkoušíte si, jakou umí navodit atmosféru a zda-li se cítíte OK :)
Odpovědět
Profilova fotka
My mame od priprav az do vecer pak at si odejde kdy chce a jelikoz je to mamcinyho spoluzaka bracha a vyrustali vsichňi spolu tak si bude brat 4000 :-) a ma super fotky
Odpovědět
my měli focení zhruba na nějakých 8 hodin - ranní přípravy u mě, obřad, společné + novomanželské fotky po obřadu, fotky ze šraňku, fotky z hostiny (vyfocení sálu, dortu, společné jezení polévky...), pak fotografka dělala detailní fotky kytice, prstýnků a pak jsme měli ještě druhou část novomanželského focení + první tanec. Potom už jela domů. Udělala bych to tak znovu - tohle by nikdo tak pěkně nenafotil. Na večerní zábavu pak už mohli fotit kamarádi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě hlavně kvalitní fotograf průběh ničeho nijak nenarušuje. Já mám ze salonu pár fotek, za který jsem fakt strašně vděčná a byla jsem tam já, svědkyně, kadeřnice/kosmetička (2v1) a fotograf s asistentkou a vůbec mě tam nevadili, bylo to super. Vůbec - kromě účelovýho focení (skupinky po obřadě a pak focení novomanželů) - by fotograf neměl do ničeho zasahovat. My třeba máme fotku z rozbíjení zlatý cihličky, co jsme dostali od rodičů a ani já, ani manžel jsme nevěděli, že nás fotil a přitom ty fotky jsou dokonalý. Jo a při jídle se podle mě nefotí =-) - možná tak pár hahafotek při společným krmení, ale fotit lidi s otevřenýma hubama je trochu neprofesionální a na žádný svatbě jsem to nikdy neviděla. Na fotografovi bych prostě nešetřila a jsem moc ráda, že jsme ho měli na celý den od příprav až po dokonalý fotky při západu slunce. Nicméně je to otázka preferencí, určitě se najdou lidi, kterým jsou fotky fuk a nemuseli by mít na veselce fotografa vůbec ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Délka focení individuální podle programu. Z praxe 4-5 hodin je zajištěno 90% všech důležitých fotek. Nedá se to naprosto zobecnit, ale opravdu to tak většinou je.
Odpovědět
Díky všem za dodání odvahy, nakonec jsme se plácli přes kapsu a máme mou vysněnou fotografku na 12h.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?