Jak dlouho jste se po obřadu fotily s novomanželem?

Profilova fotka
ahojky děvčátka, mám jen menší dotaz, jak dlouho jste se pak po obřadu fotily s novomanželem? My cca necelé dvě hodiny a skoro každý si stěžoval, že to bylo dlouho..Nám to tedy osobně nikdo neřekl, že mu to vadí, ale stejně se to k nám dostalo..
Odpovědět
1
2
Jsem budoucí nevěsta, tak do toho asi nemám co kecat, ale je to jen a jen na vás, s tím se musí počítat, že se to protáhne. My máme na focení naplánovanou jen hodinu, tak doufám, že se fotograf bude činit :-D, nemám ráda, když jsou lidé hladoví, natož hosté na naší svatbě, obřad je v 11. a nejpozději ve 13 hodin musíme mít i odfoceno, i když bude samozřejmě na stolech něco na zobnutí, vím, co to je, mít hlad :-DDD
Odpovědět
Profilova fotka
Tak z toho já si hlavu nedělám.. Raději budeme mít kvalitní, hezké a netradiční fotky, než že bychom řešili, jestli někomu bude v břichu kručet o půl hodiny či o hodinu déle.. Nemyslím, že svatebčané dorazí na obřad hladoví, před obřadem je pro jistotu welcome drink s něčím na zub, ale rozhodně tomu nebudeme přizpůsobovat focení ze kterého vzniká památka na celý život.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
my asi 2 hodiny pred obradem a pak navecer neco pres hodinu. Moc moc doporucu foceni pred obradem, svatebni den ubehne rychle, i nasi fotografove rikali ze jim to prijde lepsi. A zabava na svatbe pak tak rycle nevazne, kazdy je na svatbe kvuli vam, tak se tesi ze vas uvidi celou dobu. Dobre mi prijde i fceni mimo den svatby, taky jsme to zvazovali.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj! Mě teda svatba ještě čeká, ale na pár jsem již byla a všude to probíhalo tak, že těsně po obřadu se fotili jen skupinovky s příbuznýma, pak se jelo na oběd a po obědě se šli nevěsta se ženichem fotit třeba na 2-3 hoďky. Přišlo mi to fajn, protože všichni už byli najezení, takže si nestěžovali. Po dobu focení pak byl program - psaní do knihy hostů, apod., to už záleží na tobě....
Odpovědět
Profilova fotka
mě překvapilo, že si každý stěžoval.. Měli jsme sebou i něco k jídlu i k pití, takže nikdo určitě nemohl hladovět.. Tak zamrzí to, ale co se dá dělat..
Odpovědět
Profilova fotka
Proto je lepší po obřadu udělat jen skupinovky a pak sóĺo ve dvou až po obědě a před večerní zábavou. Navíc bývá i leší světlo ve 4 odpoledne než v pravé poledne, kdy je sluníčko příliš ostré. My to budeme mít taky tak i za cenu, že se na chvilku možná budeme vracet namísto činu - ale máme to teda od míst ahostiny necelé 2 km, tak to jde. A jinak si z toho nic nedělej, vždycky se najde někdo, kdo si stěžuje, ono zejména pokud jste měli docela teplo, tak hosté by se raději schladiliv klinatizované místnosti než aby byli na pařáku (nevím teda, kde jste to měli vy)...takže ty stížnosti docela chápu, i když to samozřejmě zamrzí. A to že ti to nikdo neřekne, to je taky normální, přece nebudou kazit radost novomanželům...tak si alespoň postěžujou rodičům či ostatním tetičkám.
Odpovědět
Profilova fotka
@ajkaskajka no s délkou focení jsme na tom byli stejně. Stále od tchánovců posloucháme, že sme se dlouho fotili (největší problém s tím má manželovo babi). Chápu bylo horko, ale na hradě bylo hodně stinných míst a navíc i restaurace, kam si mohli dojít pro pití a my to uhradili. Dokonce jsme měli s sebou i malé lahvičky s pitím a ty můj bratr rozdával mezi svatebčany. Ale stejně to bylo málo. Fotili sme se hodinu a půl, máme krásné fotky, ale zase sem se dozvěděla, že když nás fotili tak dlouho, tak jich budeme mít víc. Nějak nechápou, že nezáleží na kvantitě ale na kvalitě. Na svatbě manželovo bratrance, která byla loni jsme taky čekali tak dlouho. Prostě ne každému se zavděčíš. U nás si třeba zvedají i zatahování před obřadem - že nás v tom horku zbytečně zdržovali (Jenomže kdyby něco takovýho nebylo, tak by to mrzelo mě i manžela) a o zatahování po obřadě už vůbec nemluvím ... prý bylo některým špatně z horka ... ale nikdo nám to nepřišel říct, mysleli jsme si, že je vše v pořádku. Kdybychom tohle věděli, tak jsme všechny psolali napřed do místa hostiny (to bylo původně v plánu aby na nás nemuseli čekat,a le to obojí rodiče odmítli, že musíme jet společně.
Odpovědět
Profilova fotka
@ajkaskajka No a teďka jsou bez tak všichni zvědaví na fotky co? :-) Bych tim rejpalům pak nic neukázala ;-) Já sice taky do toho nemám co kecat..ale my to máme naplánovaný tak, že po obřadu si vyfotíme skupinové foto..pak se pojedeme naobědvat, rozkrojíme dort a rychle pryč na portrétové fotky novomanželů..noo a až přijdeme tak přijdeme..program žádný vymyšlený nemáme, nic nás nenapadá..družičky se toho trošku obávají, ale tak aspoň dáme lidem prostor nás trošku zdrbnout a popovídat si mezi sebou..
Odpovědět
Profilova fotka
@raniha Tak tak,taky nemáme "program" na odpoledne, uběhne to jako voda, aspoň si mezi sebou popovídají; akorát dodělávám ještě svatební noviny, ale je to jen pár stránek, aby si hosté početli a zároveň si to odnesou na památku (když to pak vyhodí - což předpkládám, to je jejich věc)...jinak nic. Organizovanější zábava bude až večer - svědkyně něco málo chystá :-)
Odpovědět
my jsme se fotili až po jídle. Byl obřad, oběd a pak jsme odjeli se fotit, čili nikomu to myslím nevadilo, rodina se bavila dál. Fotili jsme se asi hodinu. Pak jsme zase přijeli a byli do večera na hostině. Protože mi pak bylo z těch zatáček autem zle a měla jsem migrénu :-D, tak jsme večer odjeli s manželem domů, ale zbytek rodiny zůstal, dal si večeři a ještě asi do půlnoci slavili. Byli jsme malá svatba :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mě hlavně mrzí a štve to, že jsme nikoho nenutily, aby na nás čekali, ti kteří se přijeli podívat mohli jet domů a ti kteří jeli na hostinu(oběd) mohli vyrazit do hospůdky..Nikdo nechtěl.. Kdybychom měli fotografa za dvacku, tak se fotíme 10 minut, ale není to zrovna levná záležitost, tak proč toho nevyužít. No, stalo se...
Odpovědět
Profilova fotka
@ajkaskajka Tak pokud měli možnost odjet napřed do hospůdky (a to možnosti věděli), tak pak teda nechápu, proč si stěžovali...je samozřejmě lepší, když celá svatební kolona odjíždí zároveň, ale když to jinak nejde (např. ze zdravotních důvodů starší lidé nemohou postrávat nebo posedávat hodinu v teple venu), tak se kaše na to "co by se mělo" a uzpůsobí se to situaci.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My jsme se po obřadu nakonec fotili asi tři hodiny,bylo to celkem dlouho,ale nikomu to nevadilo. Hosty,kteří na nás nechtěli čekat,jsme poslali napřed do hotelu,kde měli připravené občerstvení, jinak jsme hostům domluvili možnost prohlídky zámku.Taťka si z nás dělal legraci,že už musely všem fotografům dojít karty :-) Byla jsem ráda,že si nikdo nestěžoval,i když na nás třeba čekali o něco déle.Všichni to brali tak,že je to náš den a ať si to užijeme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No my máme mít hodinku v Lysicích a potom hodinku po obědě budeme mít v Rosa Coeli:)
Odpovědět
Profilova fotka
Hned po obřadu se udělalo jen pár fotek celé rodiny - a i to byl skoro problém, protože než jsme se rozkoukali, tak nám část svatebčanů začala prchat k autům, takže jsem je museli nahnat zase zpátky do parku. Ale to bylo fakt asi 10 fotek, pak se všichni přesouvali k autům a postupně přejížděli (kousek cca 1km) na hostinu. My s novomanželem jsme mezitím stihli ještě nějaké focení. Odjížděli jsme v posledním autě. Potom odpoledne kolem 16hod jsem si odběhli jen "za humna" asi na 40minut. Jinak se fotilo průběžně. nechápu jak, ale z obřadu, který i s čekáním před a gratulacemi po- trval sotva hodinu máme cca 250fotek :-) Pak dalších cca 200 ze zbytku dne. A fotky jsou to moc hezké, žádné odfláknuté rychlovky.
Odpovědět
Profilova fotka
My asi hodinu a půl, zabavili jsme je občerstvením a nikdo si nestěžoval, a i kdyby, tak mají smůlu, je to naše svatba ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ninive211 víš co na tom bylo nejvtipnější.. Stěžovali si mladší, starší (babičky, tety,,) vůbec...
Odpovědět
Profilova fotka
@ajkaskajka No jestli to bylo hned po obřadu a hosté na vás někde museli čekat 2 hodiny, tak se nedivím, že se jim to nelíbilo. Na pár svatbách jsem to zažila a většině lidí to vadilo. Přijde mi to vůči hostům neslušné, nechat je tak dlouho někde čekat, lepší je jít na hostinu a fotit se až po obědě. My jsme měli po obřadu naplánované jen skupinové fotky, ale nějak se na to zapomnělo a tak se šly dělat taky až po obědě a dost lidí si to chválilo. A hned potom jsme se odjeli fotit jen my dva, asi na hodinu a půl. Ostatní se zabavili v hotelu na bowlingu nebo čtením sv. novin. Takže já v tomhle souhlasím s tvými nespokojenými hosty, je to blbé.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli obřad v 15:30, oběd jsme neměli, takže hned se pak šlo na raut. Společně jsme si připili, něco málo pojedli a zhruba za hodinku jsme odjeli na focení. Uričtě jsme byli pryč tak 2 hodiny a klidně bych si dovedla představit být mimo i déle. Na svatbě se hosti perfektně zabavili. Měli jsme tam stolní fotbálek, spoustu foto-rekvizit, bazar fotek, jídlo a pití, takže bylo co dělat a nikdo nám pak neřekl ani ň. Všem hostům jsme připravili svatebního průvodce, kde měli napsáno, jak dlouho zhruba budeme pryč a jakou zábavu mají připravenou, aby se nenudili. Jinak já se toho taky hrozně moc bála, že všichni budou remcat, jak dlouho jsme pryč, ale nakonec to hosti vzali úplně v klidu. Držim palce!
Odpovědět
Profilova fotka
@capybarka nesouhlasím, ale nevadí.. Měli jsme svatbu na zámku, byla by škoda se nefotit v parku a jet rovnou na hostinu, kde moc nejsou prostory k focení..
Odpovědět
Profilova fotka
@ajkaskajka Byla jsem na svatbě kamarádce, která měla svatbu taky na zámku a fotit se chtěli v parku. Takže tam postavili stůl s občerstvením a pitím a focení zkrátili třeba jen na čtvrt hodinky. Na občerstvení se většina z nás docela hladově vrhla a tak nám to čekání na ně uteklo. Ale neumím si představit, že bysme tam postávali 2 hodiny. Zbytek focení si odbyli až odpoledne po obědě, kdy jsme si skoro ani nevšimli, že tam nejsou. Na jiných svatbách jsme taky jak blbci čekali 2 hodiny na oběd, než se manželé vyfotí, bylo pokaždé horko a na jedné svatbě jsme za tu dobu nedostali ani napít a to bylo fakt na nic. Prostě pokud si pozveš hosty, tak máš povinnost se o ně postarat. Žádné je to naše svatba, tak si to uděláme podle sebe a nekoukáme nalevo napravo. Pokud ti nezáleží na tom, jak se cítí, tak máš udělat svatbu ve čtyřech. Ano, máš právo si udělat podle sebe, ale pak se nediv, že se k tobě donese, že nebyli spokojení.
Odpovědět
Profilova fotka
@ajkaskajka Já naprosto souhlasím s tebou, měli jsme to taky na Sychrově a byla by fakt škoda nevyužít tamní prostory na focení:) My jsme na to všechny hosty upozorňovali dávno před svatbou, že se po obřadu budeme asi tak 2 hodinky sami fotit a stejně jim to pak přišlo dlouhé. Ale nedá se nic dělat, s naší organizací to nešlo udělat jinak. Nikdo neremcal, počítali s tím. Vždy když jsem byla na svatbě, bylo to také tak a v životě by mě nenapadlo zazlívat nevěstě a ženichovi čas na focení. Jsme dospělí a umíme se zabavit sami :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli se fotit hned po obřadu nebo až během hostiny, v tom ještě jasno nemáme... @capybarka má pravdu v tom, že by program neměl být na úkor hostů, na druhou stranu, jak píše @apacheee, někdy to nejde udělat jinak a přece jenom, je to svatba a ta s sebou ve své klasické podobě dost věcí obnáší - třeba i to focení novomanželů, které holt nějakou dobu trvá... pokud se zajistí občerstvení, hosté si mají kam sednout, případně je domluvená prohlídka zámku a podobně, jde vidět, že na hosty se myslelo a na oplátku bych od nich čekala nějaký nadhled.
Odpovědět
Profilova fotka
@capybarka víš, ale oni remcali hlavně ti, kteří se jeli jen podívat a byli pak pozvání na večerní raut a zábavu (to jsem zapomněla dodat). Hosté ne, jen jeden človíček, ale tomu se nelíbilo nic. Měli jsmemít po obřadě zátah, ale nevěděli jsme v kolik, tak asi ti, kteří se jeli jen dívat, chtěli vidět i zátah.
Odpovědět
@capybarka Mně to teda blbé nepřijde spíše normální... každý chce mít hezké fotky, pokud měli vodu a pití nechápu... u kamarádky si zase stěžovali, když odjeli po obědě, že byla nuda... NIKDY SE NEZAVDĚČÍŠ NIKOMU. Navíc je velmi velký rozdíl CENY fotografa, který tě nafotí po obřadě a hned odjede, než když čeká dalších x hodin, které si samozřejmě zaplatíš...Podle mě, když jdu na svatbu musím s tím počítat, a je to má svatba... tak co... My se budem fotit po obřadě a jelikož si zveme jen lidi, které tam mít chceme...ne všecky tetičky či urýpané strýčky vůbec se toho nebojím.. Navíc budeme mít během našeho focení nachystaný zábavný program, občerstvení...atd
Odpovědět
Profilova fotka
@kacmud Tak fotograf přece nečeká několik hodin jen tak bez činnosti, fotí hostinu. Ale to je jedno.
Odpovědět
Profilova fotka
@ajkaskajka jak říká většina holek, určitě to není divné! My se fotili také cca 2hod, pro svatebčany bylo nachystané občerstvení a svatební noviny, takže to přežili ve zdraví :) U nás spíš všichni remcali před, že to je dlouhé, neslušné, co budou dělat.... Ale nakonec to prý uteklo ani nevědí jak :) Nedělej si s tím starosti, hlavně, že budete mít krásnou vzpomínku ve formě fotek! ;)
Odpovědět
@terfar Co byl bazar fotek?
Odpovědět
Profilova fotka
@vappe nechali jsme vyvolat několik povedených fotek, které jsme s manželem cvakli během doby našeho vztahu, pověsili jsme je někam na viditelné místo na svatbě a svatbčani si mohli jakoukoliv fotku koupit za jakoukoliv cenu a tím přispět na kočičí útulek .
Odpovědět
My cca 2 hodinky....:-) projeli jsme potok, pole a rozbořené zídky.....:-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?