Instax wide vs. Instax mini

Ahoj nevěsty, přemýšlím o koupi instaxu a stále váham, který vybrat. Hlavním rozdílem je velikost fotografií. U instax wide je fotka zhruba 9*10cm a u instax mini je to 8*5cm, to už mi přijde dost malé. Ale instax wide je pouze v černé barvě, kdežto instax mini se dá koupit v různých barvách, navíc velikost fotoaparátu je poloviční oproti instax wide. Který z nich byste volili vy, případně nějaké jiné tipy na fotoaparát :) Moc děkuji
Odpovědět
1
2
Hrozně dlouho jsem o tom uvažovala, nakonec asi nebudu objednávat žádný, ale měla jsem úplně stejné dilema jako ty. Ten mini mi přišel fakt prťavý, teda ty fotky. To už je skoro jako pasovka :-D Ale cenově samozřejmě lepší a i různý doplňky jako rámečky apod. se na ten mini shánějí lépe. Asi záleží i na tom, jestli bys ten foťák využila pak i po svatbě. Já totiž určitě ne. Jsou teda i půjčovny těchto fotoaparátů, že platíš pouze ten papír, ale samozřejmě si ho musíš koupit od nich, tak nevím, jestli to nevyjde levněji si koupit foťák sama a papíry levnější někde jinde. Nakonec jsem se rozhodla nemít žádný, ale pořád je mi to tak trochu líto. Pro shromažďování fotek máme svatební aplikaci, kam hosté můžou nahrávat svoje fotky, není to sice taková sranda jako když tu fotku uvidí a můžou jí nalepit třeba do svatební knihy, ale snad to budou používat. Pro děti pak máme jednorázové fotoaparáty (mají k tomu takovou soutěž).... Dej mi vědět, jak ses rozhodla. A primárně na co to chceš? Jestli se můžu zeptat.
Odpovědět
@m4ruun Asi je otázka, na co ho potřebuješ. Na polaroidlove byl vcelku slušný popis rozdílu v obou instaxech, ale předělali web a nemůžu to dohledat. Vím jen, že mi psali, že fotka s wide vyjde o 10 Kč dráž za kus, což je vcelku znatelný rozdíl, jedna fotka tak vychází na nějakých 33 Kč (samozřejmě podle toho, kde budeš kupovat filmy, ale ten cenový rozdíl tam bude vždy). A při výběru foťáku, byť tohle je spíš takovej sranda foťák, bych nekoukala příliš na barvu ;-) , ale na fotky. My instax nemáme, ale máme lomo Dianu mini, je super a dělá fotky dost neotřelý, jen se prostě musí nosit vyvolávat, s čímž trochu bojujeme. Ale dělají na ní i nějaký instax nástavec, jenže je dost drahej. Takže dohromady ti nemám co poradit :)
Odpovědět
@taptap82 Já měla mít půjčeno z polaroidlove, půjčení foťáku bylo zdarma a cena toho filmpapíru byla normální, rozhodně by se nevyplatilo instax kupovat. Jenže jsem v předsvatebních dnech úplně zapomněla, že to mám zamluvený, a vzpomněla si až za týden, což mě trochu mrzí.
Odpovědět
@taptap82 primárně ho chci na svatbu, ale myslím, že by se dal využít i po svatbě, třeba při oslavách a tak, přeci jen je to takové zpestření. Co jsem koukala tak cenově jsou ty modely podobné, jediné, co mě trošku mrzí u toho většího je ten design :D o jednorázových fotoaparátech jsem také přemýšlela, ale tohle se mi zdá lepší, no uvidíme :D
Odpovědět
@vineta a můžu se zeptat jak se pohybovaly ceny za fotku ?
Odpovědět
@m4ruun mini 23,-Kč/ks, wide 33 Kč/ks
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj my, ja ho byla dnes okukovat v centrálu a asi zvolim ten barevný. Je proste hezčí, ikdyz zase vypadá jako hračka
Odpovědět
@vineta o půjčení jsem také uvažovala, ale nevím kolik fotek se vyfotí a když si koupím třeba film na 50 fotek a vyfotí se jen 20, tak mi 30 zbyde, ale foťák už nebudu mít, takže to bude k ničemu
Odpovědět
@m4ruun Určitě je to lepší než jednorázové, ale těm dětem mi to přišlo ok, protože těm dám do ruky instax a už se nedoplatim za papír :-D Ale možná nakonec tedy taky půjčím. Holky a to plánujete jakože na fotokoutek? Nebo prostě na focení, když budou svatebčani chtít něco vyfotit? Nebo do knihy hostů? Děkuji za nápady.
Odpovědět
@kockakacka takze ten menší? A viděla si i fotky naživo? Nejsou moc maličké ?
Odpovědět
@m4ruun Podle mě bys to prodala, možná pod cenou, ale někde na aukru nebo tak určitě. Ale chápu, ten odhad se dělá těžko.
Odpovědět
@m4ruun Já myslím, že platíš jen to, co profotíš, zbytek vrátíš. Chce se to domluvit přímo s nima, jsou i zde v profíkách.
Odpovědět
Článek se načítá
@m4ruun Super, taky by mě to zajímalo, já jsem si jen tak načrtla na papír, jak velké to je a přijde mi to fakt prťavé :-) ale možná je to jen pocit.
Odpovědět
@taptap82 u jedné nevěsty jsem viděla, že ty fotky lepili na takovou velkou tabuli, ale i do knihy hostů se mi to zdá hezký, já bych je chtěla pověsit do rámu...natáhnout uvnitř špagát a fotky tam kolíčkama připevnit
Odpovědět
Jinak já z toho měla v plánu udělat ekvivalent knihy přání, rozdat k tomu fixy a nechat hosty napsat nějakou tu větu.
Odpovědět
Plus ještě jsem dohledala v mailu, že ty papíry jsou v balení po deseti, tak určitě není problém vrátit minimálně celé balení.
Odpovědět
@vineta asi teda ještě popřemýšlím o půjčení a třeba bych nakombinovala menší a větší fotky, díky za info
Odpovědět
Ahoj podělim se o zkušenosti. Pujceno z homobotu nestihali vratit predchozi tak nam poslali novy. Meli sme wide a nelituji jelikož ty fotky byla fakt sranda...meli sme formou svatebního stromu viz moje svatební album a pri 60 lidech se vyfotilo 80 fotek (jedno dvojbaleni mam v bazaru co zbylo) a rozhodne je to super pamatka a nenucena zabava
Odpovědět
Ten mini je fakt mini:)
Odpovědět
Profilova fotka
@m4ruun Ten menší rozměr se nám vždycky zdál už hodně malý a pokud si dobře pamatujeme, tak pokud pohledáte na webu a koupíte papíry po více kusech, tak ty wide vyšly stejně jak mini.
Odpovědět
@photo_nejedli jj koukala jsem, že to cenově vychází hodně stejně :)
Odpovědět
Profilova fotka
@m4ruun hlasuji pro Wide, velikost fotky hraje, narozdíl od barvy přístroje, prim ;-)
Odpovědět
Měla jsem půjčený wide od homobot - musím je vychválit do nebes! jelikož jsem si vzpomněla ve středu odpoledne!, že bych přece jen tuto zábavu na svatbě v sobotu ráda měla a pán byl velice ochotný, ještě ten den s tím zajel na poštu a v pátek to přišlo, půjčení přístroje je zdarma. Jinak jsme měli 50 hostů a měla jsem 60fotek a bohatě to stačilo, někteří si i odnesli fotky domů. Hosté to měli jako zábavu když jsme se jeli fotit a fakt to bylo fajn zpestření, rozhodně nelituju, všichni byli nadšení, všichni jak malé děcka skoro ´stáli frontu´ aby se mohli ´polaroidem´ vyfotit :-D Většina fotek přišla přímo ten den nalepit se vzkazem a takovou tou upomínkovou kartičkou anlepit do knihy, někdo si fotky navíc i odnesl. Přebytečné papíry pak určitě tady bez problému o pár korun levněji prodáš, ale nemyslím si, že zbydou, lidi si s tím fakt vyhrajou.
Odpovědět
@m4ruun teď jsem viděla na aukru Instax Wide - měli ho na svatbě a teď prodávají vč. 35 fotek. tak koukni :)
Odpovědět
Profilova fotka
@m4ruun Dobrý večer, jsme z Litoměřic a děláme fotografie i video. Rádi dojedeme. Zkuste si prohlédnout naši práci na webu nebo FB profilu. V případě jakýchkoli dotazů se neváhejte ptát. Nabízíme samozřejmě smlouvu, předsvatební schůzku (i s focením) a třeba i fotokoutek s okamžitým tiskem fotografií na Vaší oslavě. Vše je na domluvě. A proč to vlastně píšu? Protože s naším fotokoutkem ušetříte za přístroj a za cenu jedné fotografie z Instaxu jich můžete mít několik, například ve formátu 10x15 a k tomu v profesionální kvalitě. ;) Za tým Zachyť To.cz - Foto & Video Radek
Odpovědět
@radek_zachytto_cz dekuji za nabídku, ale fotografa uz máme 😊
Odpovědět
Profilova fotka
@m4ruun Škoda, že jste vybrali fotografa, který neumí nabídnout kompletní službu, o kterou stojíte. Jak jsem psal, děláme i video a určitě by nebyl problém to spojit. :) Navíc nejsme z daleka. Zkuste se podívat na náš web, třeba Vás video zaujme. Neberte to prosím hlavně nijak ofenzivně, pouze jsem Vám chtěl ukázat, že existuje i jiná cesta a my ji nabízíme, protože se našim nevěstám a ženichům snažíme vyjít vstříc ve všech směrech. Rozhodně Vám nechci vymlouvat Vašeho fotografa. Můžete koupit použitý Instax a udělat pár nekvalitních malých a drahých fotografií, to je také cesta. Za tým Zachyť To.cz - Foto & Video Radek
Odpovědět
@radek_zachytto_cz upřímně jsme vybírali fotografa podle fotek a schopnosti zachytit okamžik, to jestli nabízí možnost fotek s okamžitým tiskem pro nás nebylo rozhodující. Dala jsem si tu práci a prohlédla si vaši tvorbu a musím říct, že i přesto, že nabízíte širší služby bych si vás nevybrala. U fotografii s okamžitým tiskem neočekávam extra kvalitu, je to spíš zábava a zpestření :)
Odpovědět
Profilova fotka
@m4ruun Samozřejmě to není tak důležité, jako aby se Vám líbil styl fotografií. Věřím, že si poradíte a budete spokojena. Držím palce. :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
Ahoj nevěsty :-) chtěla jsem se zeptat, zda si některá z vás koupila Instax mini nebo wide a chystá se ho po svatbě prodat ? Naše svatba je v září. Raději bych měla svůj než půjčený, proto se zkouším zeptat i tady. Děkuji za odpovědi ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?