Instax mini 25 x instax mini 70

Máte někdo zkušenost? Rozhoduji se, který koupit. Cenove jsou si hodně podobné.
Odpovědět
Profilova fotka
my budem kupovat asi instax wide - dle mého je lepší mít trochu větší ty fotky než jsou vizitky... ;-)
Odpovědět
@nelly228 Na Wide slyším všude samou chválu ohledně velikostí fotek ;-) Je pravda, že jsou jednou tak větší. Taky jsem o něm uvažovala.
Odpovědět
Taky máme Wide, na svatbě byl super a využíváme i mimo... I tak jsou fotky celkem malinké, ten Mini mi přijde fakt moc mini...
Odpovědět
Profilova fotka
@jakub2005 tak mi příjde, že až takový cenový rozdíl mezi něma není takže bych šla do toho wide :)
Odpovědět
My na svatbě (a tedy i normálně doma) měli a máme Instax Mini 8. S fotkami jsem na 100% spokojená. Navíc se k tomuto formátu dají na aliexpressu koupit nalepovací barevné rámečky (20 ksů asi za 20Kč) a vypadá to v albu super (na svatbu jsme na některé i předepsali naše jména a datum stavby, takže si hosté odnášeli fotky i s popiskem). Taky se na aliexpressu dají ve větším množství nakoupit filmy, které pak vyjdou skoro na polovinu toho, co stojí tady v ČR (200 kusů jsem kupovala za cca 2300). Wide je sice super, ale všechno to vyjde o moc dráž. Já na svatbu kupovala 200 filmů a u formátu Wide bych se nedoplatila... Z toho mini ty fotky zase tak malé nejsou, abych měla pocit, že to za ten rozdíl ceny stojí... Ségra má Mini 25 a nevidím moc rozdíl mezi mojí Osmičkou a tím jejich... Na svatbě jsme měli oba dva a na fotkách bych to nepoznala.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakub2005 Dobrý den, také doporučuji raději WIDE verzi - fotky nejsou tak titěrné...
Odpovědět
Profilova fotka
zdravím, ze zkušenosti bych doporučil raději mini 8, respektive mini 9 (nový nástupce) než ty dva, nad kterými uvažujete. Pokud ho chcete koupit, předpokládám, že ho chcete používat dlouhodobě, možná bych se zamyslel nad touhle věcí: https://www.megapixel.cz/fujifilm-ins... T.
Odpovědět
@moudry_fotograf Děkuji za odpověd. Proč byste mi právě nedoporučil Mini 70? O tom jsem hodně uvažovala, protože není nutno provádět žádná nastavení a fotoaparát automaticky rozpozná úroveň jasu v prostředí a přizpůsobí jí dobu expozice a intenzitu blesku. Mini 9 mi přijde totožná s mini 8 a nemají žádné funkce. Myslíte, že fotografie u obou fotoaparátů budou stejné ať mají funkce nebo ne? @fotohemala Děkuji za Váš názor. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jakub2005 je to spíš o pocitu z toho kterého modelu než o racionálním důvodu. výstup je zhruba stejně kvalitní a mini 8/9 na mě působí významně odolnějším a méně poruchovým dojmem .. to je asi celý.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?