FOTOKOUTEK bez fotografa

Profilova fotka
Ahoj holky, zajímalo by mě jak udělat na svatbě fotokoutek, když fotograf bude už doma. Máte to nějak naplánované? Přemýšlela jsem jestli si zapůjčit fotoaparát, nebo zakoupit jednorázové fotoaparáty a hosté by nám zanechali (večerní) vzpomínku, že by se vyfotili sami? Co vy na to a Váš názor? Ohledně půjčení se bojím, že by fotoaparát někomu spadl nebo se stalo cokoliv.
Odpovědět
Profilova fotka
A bude se tam vůbec chtít někdo fotit? Byla jsem na svatbě, kde se ve fotokoutku nikdo nefotil, vlastně asi nikdo nepochopil, že se tam máme jit fotit, takže to tam bylo stále osirele :) nějaké drahe fotaky bych tam ležet nenechavala, opatlane ruce, rozlite pití nebo divoke děti asi nebudou pro takove zařízení to prave ořechove :)
Odpovědět
Profilova fotka
@ivulela Ahojky, mam na fotokoutek zařízenou kamarádku, která bude fotit. Má kvalitní foťák a na fotokoutek to od ní bude stačit. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Spíš bych doporučila, abyste pověřila kamarádku/kamaráda coby druhého fotografa. Určitě někoho šikovného mezi přáteli máte. Půjčování profi techniky je trochu složitá věc, existují půjčovny, ale není to zrovna levné. S půjčením foťáku od profi fotografa (i kdyby to byl kamarád) spíš moc nepočítejte, já třeba od určitých zkušeností techniku nepůjčuju nikomu ani nejlepší kamarádce :-). Ne, že bych byla skrblík, ale vím, co se technice může stát, když spadne nebo hůř, když se opomene vrátit nebo se dokonce ztratí. Proto by Vám asi nikdo, kdo se tím živí, nebude moc ochotný půjčit, lepší máte kamarádku s poloprofi foťákem.
Odpovědět
Profilova fotka
Hezký den, zapůjčovat fotoaparát a nechat jej pro použití svatebčanů mně také přijde dost rizikové, tak bych se přikláněl spíše k alternativám: Hodně muziky udělá instantní foto od Polaroid, Fujifilm Instax apod. - jedna fotografie sice vychází docela nákladně, ale pro svatebčany je to vždy velký zážitek, když vidí, jak se jím fotka objevuje na papíru. Navíc přístroje nejsou tak drahé jako zrcadlovka, takže případné poškození nebude tolik bolet. Další možnost je použití kvalitnějšího tabletu nainstalovaného ve fotokoutku, kde si svatebčané jen zmáčknou "spoušť" a hned vidí výsledek. Dostupné jsou také aplikace přímo pro fotokoutek, kde lze z fotky rovnou vytvořit přání, zaslat emailem, nasdílet a podobně. V tomto případě je však vhodné zajistit dobré nasvícení fotokoutku, aby byly fotky z tabletu použitelné... Existují dodavatelé, kteří pronajímají automatické "fotokoutky" ve formě fotoboxu se světlem a zabudovaným fotoaparátem, včetně velkého displeje na prohlédnutí... (Smilebox atd.) Jednorázové fotoaparáty jsou také fajn doplněk a většinou mají úspěch. Jinak k využití fotokoutku - pokud v něm není fotograf, který jej nabídne, je samozřejmě většinou nutné na tuto možnost svatebčany upozornit a poprosit je, zda se Vám mohou tímto způsobem zanechat památku =) Jakub
Odpovědět
Jednorázové fotoaparáty jsou dobrý nápad, kor pokud budou na svatbě děti. Moji známí to tak měli a vznikli jedinečné momentky.....
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji moc za rady, ještě to zkusím promyslet. S kamarádkou je to dobrý nápad, ale zase nechci hosty obtěžovat a přidělávat jim starosti . :)
Odpovědět
Ahoj kamaradka mela na svatbe fotkoutek reseny tak, ze byl klasicky fotak umisten na stativu a namiren na bile platno, spoust byla na dalku, tzn ze ten kdo se fotil si vzal do ruky jen dalkovy ovladac a stiskl tlacitko a ono ho to vyfotili, timpadem nebyla velka sance ze fotak nekdo znici (mozne je jeste fotak na stativu dat za nakou ohradku kam by se nikdo nedostal a nemohl ho treba schodit)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych tedy také pověřila nějakou kamarádku či kamaráda, nejlépe nějakého baviče aby se toho ujal.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivulela Dobrý večer, jsme z Litoměřic, ale rádi dojedeme po celé ČR. Děláme fotografie i video. Děláme třeba i fotokoutek s okamžitým tiskem fotografií na Vaší oslavě. Vše je na domluvě. Za tým Zachyť To.cz - Foto & Video Radek
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?