Fotokoutek - agentura nebo svépomocí?

Ahojte, chtěla bych se zeptat jak jste řešili fotokoutek? Přes nějakou agenturu nebo jste si vytvořili sami? Pořád se mi to honí hlavou, ale nechci do toho dát desetitisíce. Měli jste vlastní polaroid? Na kolik vás to vyšlo? Moc dekuju za Vaše příspěvky.
Odpovědět
Instax ti pujci i ve fotolabu, naplne nejsou zas tak drahe, klidne postaci 40 fotek, aby se clovek vyfotil a vlepil to knihy. Na vytvoreni fotouktu staci napr jen obycejny stary paravan a dozdobit kytkou, zarovkami....nebo na zed naaranzovat zaclonu a take necim dopnit, nebo venku u pekneho stromu, moznosti je spousty...nebo nemit fotokoutek vubec a nechat hosty at se vyfoti kdekoliv, to take dobre funguje....rekvizity podle me ani nejsou potreba, nam stacil stary ram obrazu;) takhle utratis jen za fotky, knihu, fotoruzky a fixky;)
Odpovědět
Profilova fotka
Já budu mít svépomocí - tedy polaroid, do něj fotky, nějaké rekvizity, u toho kniha pro hosty na nalepení fotek a napsání vzkazu... Přijde mi, že ty agentury za to chtějí strašné peníze. Dát desítku jen za tuhle zábavu.. Já vím, že to zkrátka něco stojí, ale z celé svatby už jsem tak vysosaná, že tohle aspoň chci řešit jinak, než agenturou a dalšími lidmi na svatbu. Btw polaroidy se dají i půjčit za cenu filmů - minimálně v Praze, možná i někde jinde. Nemusí člověk hned kupovat, i když dneska už to taky nestojí takové peníze jako dřív :)
Odpovědět
https://www.polagraph.cz/pujcovna/
Odpovědět
Profilova fotka
@anitka2909 Měli jsme polaroid půjčený od fotografky, ta přivezla i rekvizity. Odpoledne jsme poprosili kamaráda, co rád fotí, jestli by si polaroid vzal na starost, tak v průběhu odpoledne a večera fotil, nejen s rekvizitami, ale i různé momentky a vzešlo z toho moc pěkné album :-) půjčení polaroidu jsme měli v ceně focení, platili jsme jen fotopapíry (asi 1300 Kč za 60 ks)
Odpovědět
Profilova fotka
Zkuste se zeptat i vašeho svatebního fotografa, jestli může zařídit. Já třeba nabízím jako doplňkovou službu ke svatebnímu focení za pár peněz. INSTAX doručuji. Baví to jak malé tak velké svatební hosty :) navíc může vzniknout krásná a originální kniha na památku. Vyplní i čas, když si např. na chvíli "zamluvím" nevěstu s ženichem na párové focení :) Půjčit se dá na více místech např. analogue.cz polagraph.cz atd.. když si to necháte zařídit od vašeho fotografa měli by jste to mít bez zbytečných starostí + vám doporučí jak na to, kolik filmu, rekvizity..
Odpovědět
Měli jsme vlastní instax mini. Nechali jsme ho k dispozici s návodem během novomanželského focení a svatebčané si s ním poradili i bez rekvizit a správného nasvícení :) Ale je pravda, že jsme měli k dispozici celý penzion se zahradou, takže tam se fotilo samo.
Odpovědět
My si sami vytvořili "pozadí" a každý se fotil tím, co měl ;) plus občas fotil i domluvený fotograf..
Odpovědět
Měli jsme fotokoutek svépomocí. Bála jsem se, že to bude provar, ale dopadlo to skvěle, neměnila bych :). Pár tipů: -polaroid jsme si půjčili, konkrétně Fujifilm Instax Wide. Původně jsem uvažovala, že si koupím ten Instax Mini, ale přijde mi, že dělá ty fotky fakt maličké. Ty z Widu jsou o něco větší a za mě ideál. Půjčení stálo jen asi 250kč, větší investice jsou ty náplně -pozadí jsme žádné neměli, v místě oslavy nám paní provozní poradila koutek s cihlovou zdí, tam jsme jen dali stůl s rekvizitami a fotky vypadají před tou zdí super -promyslete umístění, pokud ho dáte někde mimo hlavní zábavu, budete tam nejspíš muset lidi nahánět, nebo zůstane ladem. My ho měli v takovém předsálí u vchodu, kde byl i bar, což bylo super, protože tam proudili lidi ven na kouřovou, nebo k baru, a vzájemně se tam odchytávali a zastavovali na fotky -doporučuju do fotokoutku viditelně umístit pochopitelný návod, co od hostů očekáváte. Chcete, aby vám lepili fotky do knihy hostů? Nebo je někde přikolíčkovali? Mají na ně psát krátké vzkazy? Napište to jasně a nespoléhejte, že to lidi pochopí sami. Někdo to vnímá jako zábavu pro hosty a nenapadne ho, že vy chcete ty fotky na památku. Stejně ale počítejte s tím, že někteří hosté si ty fotky i tak odnesou. Někteří to dělají tak, že vyfotí dvě podobné fotky, jednu si odnesou a druhou vám nechají, takže mějte těch náplní raději více -velký úspěch měl starý vyřezávaný rám na obraz - je to klišé, ale lidi to baví :). Samozřejmě nějaké ty knírky apod. z Aliexpressu. S rekvizitami jsme to moc nepřeháněli a hosté si vyhráli i tak. Zase jsem nechtěla, aby to byly fotky jak z návštěvy pouti a myslím, že to vyšlo tak akorát - vtipné, ale vkusné. -moc mě potěšil někdo pohotový (vlastně ani nevím, kdo:)), koho napadlo vzít polaroid na náš první tanec, jelikož tou dobou už tam nebyla fotografka a většina lidí měla v ruce prskavky, tak se mobilem moc nefotilo. Vyšlo z toho pár krásných fotek. Stejně tak mám radost, že je z polaroidu i pár fotek z průběhu - např. zachycený ženich, jak klopí panáka (normálně je abstinent a já se bála, že se na svatbě tím pádem až tak nepobaví, ale opak byl pravdou a tahle fotka pro mě má cenu zlata :D). To je samozřejmě o pohotovosti hostů, ale klidně tím někoho pověřte. -kromě polaroidu jsme koupili dva jednorázové foťáky na film, které různě kolovaly. Dali jsme je vyvolat a pak na ně zapomněli :). Takže jsem po víc jak měsíci letěla do fotolabu a ty fotky jsou samozřejmě spíš vtipné, než nějak hezké nebo stylizované, ale dost jsme se u nich pobavili. Navíc je to takové milé retro mít i takové fotky.
Odpovědět
@k_vitkova a kde jste si půjčovali ten foťáček prosím?
Odpovědět
@anitka2909 Ve Fotolabu, objednala jsem hodně s předstihem přes jejich stránky na konkrétní datum a pak jen vyzvedla na pobočce :). Vyhovovalo mi právě, že jsem tam koupila i náplně a ty jednorázové foťáky, které jsem pak s vracením polaroidu dala rovnou vyvolat.
Odpovědět
Profilova fotka
Na jedne svatbe, kde bylo usazeni systemem mensich kulatych stolu a ne jeden dlouhy, dostal kazdy stul jeden jednorazovy fotak s cislem. Tak potom nevesta vedela ktery stul co fotil. Jinak se mi libi to fotoalbum tvorene hosty. nakonec to muze byt i nejaka pekna "knizka", kde kazdy ma stranku a na ni nalepi fotku a napise cokoliv. prani, pozdrav,...
Odpovědět
@anitka2909 ahoj, taky budeme mít půjčení i s rekvizitama přímo od fotografa co nás bude fotit... :-) zkus se poptat toho svého. Třeba vím, že ten náš ho půjčuje i kolegům, tak ho pro tebe možná bude moct sehnat :-)
Odpovědět
Článek se načítá
tak nakonec si to tedy vypůjčím https://www.polagraph.cz/pujcovna/ a rekvizity mi sehnala kamarádka po jedné její známé, která měla svatbu před rokem.... Moc děkuji za typy :-) bála jsem se jak to bude drahá záležitost a nakonec to není tak hrozné :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Také doporučuji koupit si polároid a udělat so fotokoutek sami, nejintuitivnejsi je polaroid od fujifílmu, má i nejlepší papír. Lépe zainvestovat do větší mašinky aby dělala fotky aspoň 7x10cm. Ty mini jsou opravdu moc mini..
Odpovědět
Profilova fotka
U nás je také možné si zapůjčit jak fotokoutek, tak i Instax. Navíc fotokoutek má individuálně ručně malované pozadí se jmény novomanželů a datumem svatby. K fotokoutku máme i rekvizity, svítící boxy a podobně.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?