Fotografka Magdaléna Straková - zmizela? :-)

Dobrý den, není tady prosím někdo, koho tak v období od srpna 2013 doteď fotila fotografka Magda Straková (photomls.cz)? Čekáme na fotky 2,5 měsíce, což bych ještě snesla, kdyby nás o zpoždění informovala. Co mě ale děsí je fakt, že nám už skoro víc jak měsíc nereaguje na pokusy o kontakt. Ani na emaily, telefonáty či sms. Neznáte ji někdo, nevíte, co se s ní děje? Mám velký strach, že se můžeme s fotkami ze svatby rozloučit a nevím, jak bych teď měla postupovat.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
:O no to snad nee..
Odpovědět
Profilova fotka
@helam Dobrý den, bohužel nemám pro vás dobré zprávy. Asi vás moc nepotěším. Moje klientka Dominika S., měla svatbu 31.srpna 2013 (fotografie najdete u mě v albu), je na tom stejně jako vy:( Měla velkou svatbu a "naštěstí" měla dva fotografy - mě a Magdalénu. Bohužel ani mě, ani jí nereagovala na telefonáty, emaily. Já spíš jako fotografka mám strach, jestli se jí něco nestalo. Data vašich fotografií určitě ale má, jen jde o to, zjistit, jestli je v pořádku. Věřím, že situace se vyřeší. Já neznám Dominiky podrobnosti o domluvené spolupráci. Jen je mi líto všech, kteří čekali na fotografie. Máte podepsanou smlouvu vy? Zaplacenou zálohu? Držím palce a věřím, že celá věc se vyřeší, ZeZu
Odpovědět
Profilova fotka
Teda teď jsem se docela vyděsila. Sice nás nefotila, ale její fotky doopravdy zbožňuju. Na druhou stranu musím říct, že si určitě nemyslím, že by byla nespolehlivá nebo by ty fotky zapírala. Fotí už dlouho a s lidmi vždy komunikovala bez problémů a snad nikdy jsem si nevšimla, že by si někdo stěžoval. Koukám na její facebook a poslední příspěvek je z 25.září, tak si spíš myslím, že se muselo stát něco hodně neočekávaného. Držím palce ať se Magda brzy ozve.
Odpovědět
@limda Mě se taky její fotky strašně líbí. Ale jak píše,š v podstatě poslední novinky (fotky ze svateb apod. jsou na netu nějak do května, nebo tak nějak). FB jsem četla taky, okamžitě mě vyděsilo, že tam jeden kluk někdy na začátku listopadu také píše, že se jí nemůže dovolat už měsíc. Což znamená, že telefon nezvedá minimálně dva měsíce. Já myslím, že se něco muselo stát, protože jestli ne a ona se nechává jenom zapírat, tak ....nevím co ]-( Ani vlastně nevím, jestli mám nějaká práva, fotky vymáhat.
Odpovědět
@zezufoto Tak teď jsem Vám odeslala odpověď a asi jsem ji v rozčilení nějak omylem zrušila ;-) Děkuji moc za podporu. Jsem z toho hrozně zoufalá, protože přesto, že jsem měla dost nákladnou svatbu, fotografku (Magdalénu) jsem měla pouze jednu. A to jsem byla tak vděčná, že jsem ji našla a podařilo se mi ji na poslední chvíli domluvit. Totiž můj původní fotograf mi volal, že ukončil fotografickou činnost! Její fotky jsou nádherné, proto jsem nakonec ještě byla raději, že mám ji a ne mého původního fotografa :-( . Smlouvu přímo nemám, pouze podepsanou objednávku, což jsem myslela, že stačí. Prosím, pokud byste zaslechla nějaké novinky od Vaší klientky, nebo pokud by mě chtěla kontaktovat, budu ráda, když mi dáte vědět. Děkuji moc.
Odpovědět
Profilova fotka
@helam Odpověď mi od vás dorazila. Určitě vás s mou klientkou spojím, jsem s ní v kontaktu. Dodělávám pro ní fotoknihy. Natrapte se, věřím, že to dopadne dobře. I když chápu, že když s vámi svatební fotograf přestane komunikovat, stává se problém noční můrou. Já si uvědomuji, že fotografie z tak velké události jsou důležité ještě pro další generace a určitě to ví i MS. Doufám, že vám tedy aspoň touto cestou pomůžu, Zezu
Odpovědět
@zezufoto Děkuju moc.
Odpovědět
Ahoj nevěsty, my jsme měli svatbu 25.5.2013 na zámku Jemništi a fotila nás Magda Straková. Magda je výborná fotografka, ale i u nás komunikace vázla. Na fotky jsme čekali více jak 2,5 měsíce, ale je pravda že Magda marodila. Čekací doba je dlouhá a komunikace obtížná. Určitě je potřeba tu zakázku pořád urgovat i když nereaguje. Holky držte se, věřím , že své fotografie dostanete. Výsledné fotky jsou bezvadné ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Tak jenom pokud někoho zajímá, jak to dopadlo. Zatím žádné fotky od slečny Strakové přesto, že máme zjištěno, že slečna mrtvá ani zraněná není, jenom je naprosto nespolehlivá a neprofesionální, protože nemá ani tolik soudnosti, aby se postiženým klientům ozvala. A mě nezbývá nic jiného, než zoufalství, protože na její fotky jsme spoléhaly. Není mezi Vámi nějaká osoba znalá práva, aby mi řekla, jestli mohu podniknout nějaké právní kroky, abych fotky získala? Pochopitelně si slečna vzala zálohu 5000Kč. I když samozřejmě o tu mi tak nejde. Každopádně budoucí nevěsty před touto fotografkou opravdu varuji.
Odpovědět
Profilova fotka
:o( s takovou zálohou už nemá moc motivace asi něco dodělávat.... držím pěstičky a třeba se to čekání vyplatí a nakonec slečna dodělá..... ale trošku slušnosti .. jako zvednout telefon a říct, promiňte, nestíhám..... :-( Nevím v jakém znění máte sepsanou objednávku, ale většinou objednávka bývá vcelku nevýhodně postavena co se týče objednavatele.... Neporadím, neviděla jsem... Smlouvy bývají obsáhlejšía většinou přesně stanovují pravidla pro obě strany.... ale záleží na kuse.. každá smlouva a objednávka je jiná....Objednávky bývají závazné většinou jen pro objednavatele.... ale moc poviností pro zhotovitele z toho neplyne.... Nezkoušela jste třeba slečně napsat, aby Vám fotografie předala i v neupraveném stavu... třeba by byla sdílnější... a někdo komu věříte, by Vám je mohl pak upravit.... ale jestli má rozpracováno, nejspíš s tím nebude souhlasit .
Odpovědět
@helam Ahoj, tak to je děsný. ]-( Jaký jste měli termín svatby? Přesně z tohohle jsem měla taky hrůzu, když se nám neozývala... A my jsme neměli podapsanou ani smlouvu.
Odpovědět
Termin svatby byl 4.10. 2013. Bohuzel puvodni fotograf zkrachoval a tohle bylo na posledni chvili, takze jsem byla rada, ze mam alespon podepsanou nejakou smlouvu, spis objednavku, kde se v zasade pise jenom to, ze nam doda fotky a 2dvd. Ale kdy je doda, to se tam nepise:-( Nejhorsi je, ze nereaguje vubec na nic. Ani na emaily ci sms. Jednou za toho skoro pul roku byla zrejme nepozorna a omylem vzala me kamaradce, kterou sem tim poverila, mobil. A tak vlazne se omluvila, ze mela problemy, ale ze na tom zacne uz delat ( to byl zacatek prosince!). A od te doby zase nic. A negativni komentare na Facebooku, od lidi podobne postizenych jak ja, taky smazala. Mela bych ji spravne jeste doplatit nejakych 7000kc, to snad je urcita motivace? Pani Sarofinova a myslite, ze nejaky fotograf by byl ochotny cizi fotky upravit? Myslela jsem, ze ty upravy fotek nejsou u fotografu moc popularni. Omlouvam se za vynechani diakritiky. Pisu z mobilu a takhle je to rychlejsi.
Odpovědět
Článek se načítá
@helam Je pravda, že my jsme ty fotky taky z ní páčili pěkně dlouho. Chápu 2 měsíce na úpravu fotek, ale tohle je fakt hrůza. Moc Vám držím palce, ať to dobře dopadne.
Odpovědět
Profilova fotka
@helam Pokud budou použitelné tak určitě... já si myslím, že pokud svou práci někdo dělá rád, tak se bude snažit vyhovět a pomoci....Je pravda, že spousta fotografů tuhle službu neposkytuje, protože se neradi podepisují na fotkách někoho druhého.... bývá to sporné a né moc populární....za prvé to není dofocené podle představ fotografa, který s tím má dále pracovat a musí, jak se říká, vařit z toho co je ........ a nerad se pod to někdo podepíše, protože by někdo mohl považovat třeba špatně kompozičně odfocené snímky za jeho, i když je pouze upravoval... ale běžně upravuji lidem třeba fotografie, které si sami pořídí někde na dovolené, mají je barevně nedokonalé a chtěli by mít třeba pěknou fotoknihu.... nevidím důvod, proč někomu nepomoci, když na dovolenou si asi fotografa s sebou nepoveze, ale chce mít něco navíc. Pěknou vzpomínku z dovolené, na kterou se třeba víckrát v životě nedostane.... Tak vnímám podobně i Vaši situaci.... zkuste a poptejte se a zkuste slečně napsat.... a třeba to klapne..... s takovouhle čekačkou.. raději dříve, než ty fotografie s prominutím někde zašantročí... což by byla věčná škoda :o( a hodně by to mrzelo.... Tím nechci říct, že by je zašantročila a nějak ji hanit, nemám s ní zkušenosti... ale lepší vrabec v hrsti... než holub na střeše.... ale to je jen můj subjektivní názor, jak bych postupovala já.....
Odpovědět
Profilova fotka
@helam a držím palečy.... třeba to zvládne dodělat osobně...Přeju hodně štěstíčka.... a krásnou vzpomínku...
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyz to tu tak ctu, tak jsem rada, ze mi pred rokem na muj dotaz odpovedela az po tydnu a ja si mezitim vybrala jineho fotografa. @helam snad se fotek dockas, tohle je fakt hrozny pristup :-(
Odpovědět
Dekuji holky za podporu a pani Sarofinove za tip!
Odpovědět
Profilova fotka
Fotky má krásné,ale ten přístup jak píšete je neskutečný...Věřím, že se najde fotograf co by Vám ty fotky třeba z Rawu upravil, ale mám obavu, že je nebude chtít dát z ruky :/ Moc držím pěsti,aby to nakonec dobře dopadlo.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že fotky, aby je upravil někdo jiný, paní fotografka z ruky nedá :-( Ale je pravda, že komunikovat by měla, toto jí nedělá dobrou reklamu. Pokud nehodila flintu do žita či nepověsila řemeslo na hřebík, věřím, že se fotek dočkáte. Alespoň v to doufám za Vás :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@helam Ja vim ze je toto vlakno jiz starsiho data, ale zajimalo by me jak to dopadlo. Dockali jste se tech fotek nakonec, ozvala se vam fotografka?
Odpovědět
Fotky mám od soboty. Bylo to neskutečné martýrium a už bych ho nerada někdy podstupovala. Bez obalu příznávám, že jsem paní fotografku neuvěřitelně otravovala (denní telefonáty, sms, emaily, dotazy na FB..), abych fotky dostala, ale mám je a jsem ráda. Nejsem na to moc pyšná, ale neuvěřitelně se mi oddechlo, opravdu jsem si myslela, že fotky někde ztratila. Jsem ráda, že už na to nemusím denně myslet a vracet se k tomu. Mějte se hezky, ještě jednou všem děkuji za podporu.
Odpovědět
Profilova fotka
@helam tak to rada slysim, ze nakonec vsechno dobre dopadlo :)
Odpovědět
Profilova fotka
@helam na tohle uhaneni by hlavne nemela byt pysna fotografka, ty se tim netrap. Hlavne ze mas fotky doma ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@helam zajímalo by mě v čem byl háček :/ :(
Odpovědět
@zankova_photo To mě taky:-( Říká, že byla v nemocnici. To určitě může být pravda. Nechci ji nějak nespravedlivě napadat, tak si raději mé další úvahy a postřehy nechám pro sebe :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@helam to pravda byt muze, akorat je to tedy znacne neprofesionalni. Nebudu tu rozvadet, v jakem oboru delam, nicmene mam doma seznam klientu, ktery neustale obnovuji a se snoubencem jsme dohodnuti, ze kdyby se mi nedejboze nekdy neco stalo, vsechny klienty obvola a nabidne jim nekolik moznosti jak situaci resit. Zabere mi to tydne 5 minut a mam klid na dusi, ze se to nejak vyresi a neshodi me jmeno pred novymi potencialnimi klienty.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Chtěla bych se vyjádřit k Magdě Strakové, která nám fotila také svatbu, i když už v roce 2011. Zřejmě se muselo stát něco velmi vážného či neočekávaného, proč Magda nereaguje a nekomunikuje (samozřejmě to není omluvou pro již rozjeté a zazálohované objednávky...), ale z vlastní zkušenosti nemohu jinak, než Magdu chválit, její profesionální celkový přístup byl naprosto fantastický. To, že jsme na fotky pak nějakou chvilku čekali (ale nevzpomínám si, že by to bylo bůh ví jak dlouho) je pochopitelné vzhledem k množství akcí, které Magda fotí. S každou fotku si pak dá práci, za svými obrázky si stojí. Takže určitě nad ní nelámejte hůl, každému se v životě určitě děje něco nepříjemného a neočekávaného, kdy nemá náladu na zbytek světa... a já doufám, že bude brzy vše v pořádku, protože fotky Magdy jsou dokonalé!
Odpovědět
Ja se musim ke @k.savoy pridat. Magda nam fotila svatbu v roce 2010 a byla skvela. Komunikace s nim byla mnohem profesionalnejsi nez od nekterych znamych fotografu tady na beremku a fotky jedinecne! Mezi lidi zapadla, krome vlastniho foceni ani nevim, kde a kdy fotila, ale nektere fotky byly opravdu momentky. Na fotky jsme cekali myslim kolem 3 tydnu. A az to bude aktualni, urcite bych ji rada na foceni rodiny a mimca. To, jak jsem sama pi. Strakovou zazila a co jsem o ni za ty 4 roky na beremku cetla, krome tohoto vlakna opravdu nepamatuji, ze by s ni nebyl nekdo spokojen. Proto verim, ze to bylo opravdu nedorozumeni, ale chapu kdyz nekdo ceka na fotky ze svatby nekolik mesicu a nevi, co se deje...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
I když vidím, že diskuze je již staršího data, musím se přidat a varovat případné zájemce o fotografie paní Magdalény Strakové. Nám dluží fotky ze svatby ze dne 1.11., od té doby nereaguje. V tomto období už byla v tříměsíčním skluzu dle diskuzí různě na netu a přesto zakázky brala dál. Je to od ní velice neprofesionální.
Odpovědět
Profilova fotka
@martule81 To je hrozný, že od ní lidi pořád nemají fotky. :-( Fakt, když si vzpomenu jak jsem si jí hrozně přála... Držím palce ať se fotek dočkáte!
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?