Fotograf z oblasti Zlína - tipy a doporučení

Profilova fotka
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli máte nějaké tipy na fotografy ve Zlíně nebo okolí a případné tipy, na co si dát pozor nejen ve smlouvě aj. S hrůzou jsem na svatbě přátel zjistila, že fotografové mají tendenci chodit v džínách a triku a dělat kýčovité večerní fotografie s pyrotechnikou. Chceme profíka, který bude oblečen adekvátně události. Zatím jde o předběžné tipy, svatba bude příští rok, termín ještě nemáme - pravděpodobně mezi květnem a červencem (a taky dle toho, jestli nám vyjde hrad v Malenovicích - termíny jsou jen jednou v měsíci) Díky!
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Myslim si, ze se nas to netyka vsech. Jak dziny tak kycove fotky :)
Odpovědět
Profilova fotka
@esufi Dobrý den, podívejte se prosím na naše internetové stránky. Pokud Vás naše tvorba zaujme, tak bychom se velmi rádi zařadili do výběrového řízení na fotografa pro Vaši svatbu. Já chodím na svatby v obleku, fotím repotážní fotografie. Manželka chodí v šatech a fotí detaily, tedy žádná pyrotechnika :) Smlouva je samozřejmností. Pokud Vás nezaujmeme, tak si ve smlouvě dejte pozor, aby obsahovala kromě ochrany fotografa i něco pro Vás. - počet dodaných fotografií v definované kvalitě / tisku - podmínky odstoupení od smlouvy - co se stane pokud fotograf nedodrží smlouvu / nedostaví se apod. Obecně vše co očekáváte by mělo být nějak zahrnuto. Body typu reklamace nutné úplně nejsou, neboť ty se řídí platným zákoníkem, pokud není ve smlouvě stanoveno jinak. Hezký den Martin Hnátek | MarLin Photography
Odpovědět
Zvláštní nároky na fotografa... Ať si jde pro mě za mě fotograf v pytli, hlavně že odvede dobrou práci. To samý s focením pyrotechniky (i když nějak nevím, co si pod tímto termínem představit), ať si fotí třeba ptačí hovínka, hlavně když je pak nebudu mít na svých fotkách... a nebo ať tam vypadaj dobře :-D Být tebou bych si spíš dala záležet na výběru kvalitního fotografa, vzhledem k tomu, že ještě ani nemáš termín, se tvý šance na dobrýho fotografa zužují, my si je rezervovali víc než rok předem... L.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, každý má svůj styl, ale když fotografa dopředu upozorníte, aby nepřišel v riflích a triku, tak by to nemusel být problém. Popravdě nám se fotí v riflích velice dobře, ale na svatbu bereme něco slušnějšího. Z druhé strany jako fotografům nám bývá líto, když se novomanželé z krásného oblečení převlečou právě do riflí hned po obědě. Na Zlínsku fotíme často, můžete se mrknout k nám na stránky nebo FB;) J+P Nejedlí
Odpovědět
Profilova fotka
Na svatbách se válím po zemi, lezu do kopců, padám pozadu přes kameny, do květináčů, občas po kolena ve vodě. Měla bych nosit šaty? To mám raději fotky, které s dobrým pocitem odevzdávám v džínách a košili, než radost z toho, že jsem byla za princeznu. Ale to jen na okraj :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s Petrou Trbolovou...už chci vidět jak si fotograf v obleku lehne na zem do trávy nebo na prašnou cestu v parku;) Ale pokud chcete fotografa, co fotí jen ve stoje nebo z mírného podřepu....tak proč ne...je to Vaše volba, ale myslím, že v tomto případě jde o odvedenou práci a ne o to jak je oblečen.
Odpovědět
Některé argumenty fotografů proč fotit v riflích/teplákách mi přijdou více než úsměvné :) Nikdo po Vás nechce, abyste na sobě měli oblek za 10.000 Kč, ale levnější černé kalhoty a košile ještě nikoho nezabily (automatická pračka vypere vše)....navíc většina hostů fotí zároveň s fotografy a mít potom na amatérských fotkách někoho nevhodně oblečeného bych já osobně nechtěla. Kazí to atmosféru a celkový dojem. Ale tak to už je o profesionalitě dotyčného.
Odpovědět
@lea212 Nezveličovala bych, o teplácích zde nikdo nemluvil... Vždyť i tmavé džíny s košilí mohou být vkusné a "nerušit" na fotkách hostů (k tomu bych také něco měla, ale to patří do jiné diskuze). Na pár svatbách kamarádů už jsem byla a viděla ledacos... fotograf v džínách a košili, ležel na zemi, v trávě, nohou v rybníce, v seně,... všude, kam potřeboval pro dobrý záběr. A pak pan kameraman v obleku, líně se sunul celým svatebním dnem a ani jednou jsem ho neviděla se ohnout, natož pak si lehnout do trávy!!! Výsledek? Fotky dech beroucí, video...škoda mluvit, dle mýho vyhozené peníze... Takže tak...
Odpovědět
Profilova fotka
@esufi Dobrý den, Esufi, pokud bychom měli termín volný, tak rádi přijedeme do Zlína. Jsme z Kroměříže a ve Zlíně fotíme pravidelně a rádi ;) Smlouva i předsvatební schůzka je samozřejmostí. Fotky máme hlavně na facebooku, už nestíháme aktualizovat web :-D Když se bude naše práce líbit, ozvěte se. Filip a Linda
Odpovědět
Profilova fotka
@lea212 Jsem ráda, že někdo sdílí stejný názor
Odpovědět
Profilova fotka
@mm_foto Pokud si neumíte poradit a nosit s sebou vybavení, je to Vaše věc. Naštěstí je na každém z nás, koho si vybereme na spolupráci. Nerada bych zažila co minule u přátel - pána v okopaných botách, džínách a reklamním tričku. Na církevní sňatek, který měl poměrně úroveň, to byl dress code jak vyšitý. Neumět se obléct adekvátně na společenskou událost (pokud tedy snoubenci nemají neformální svatbu) ukazuje na úroveň profesionality. Nemyslím si, že vzít si kožené boty, slušné tmavé kalhoty a košili je tak omezující.
Odpovědět
Profilova fotka
@leninka88 bohužel rok předem rezervovat nemohu, protože Malenovický hrad vypisuje termíny jen v září na celý rok. Na rok 2015 tedy dosud nejsou stanoveny.
Odpovědět
Článek se načítá
My jsme měli super zkušenost s Josefem Omelkou - oblečení jsme teda neřešili, ale přišel v košili a kalhotech - žádné jeany. To by se myslím dalo domluvit. Jednání měl super, dokázal lidi zorganizovat, poradit, rozesmát a fotky jsou fakt super. Nemuseli jsme se prakticky o nic starat, bylo vidět, že má zkušenosti :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že vše je o domluvě mezi nevěstou a fotografem. Ale stále si myslím, že prioritou by pro nevěstu měly být pěkné fotky a výběr fotografa podle jeho práce a ne podle outfitu, které má na sobě :-) Připomíná mi to přísloví: "Nesuď člověka podle toho, jak vypadá" :-) Samozřejmě nejsem zastánce okopaných bot, křiklavých triček a roztrhaných džín...Ale pohodlnost je pro mě dost důležitá, naštěstí jsem se ještě nesetkala s nikým, kdo by měl problém s tím, v čem jsem jako fotografka byla na svatbě :-) Rozdíl je také, zda je svatba v kostele nebo třeba na hradě, podle toho své oblečení také přizpůsobím. Ono lezt po zídkách ve společenských kalhotách nebo sukni by nebyl žádný med :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@marlinphoto Děkuji za nabídku a rady :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, Zlínsko je moje druhá domovská oblast (na Kroměřížsku máme babičku, kde necháváme syna, když jdeme s ženou fotit :-). Budu potěšený, pokud se podíváte i na naši práci. Dnes jsem dal na profil fotky ze svatby z minulého týdne... kolem oblečení tady toho padlo už mnoho. Za mě snad jen zásada: hlavně být nenápadný. Takže k tomu patří i pohodlné, ale zároveň slušné oblečení (tmavá košile (vozím sebou min. 3, tmavé kalhoty a boty). Naučil mě to můj otec, který už má odfoceno přes 300 svateb a mně jeho zkušenosti často přijdou vhod :-)..co se týká smlouvy, ta je samozřejmostí.
Odpovědět
@esufi Jj, v tomhle je to zákeřný, když vypisují termíny až na podzim nebo v zimě, člověk pak vlastně nemůže nic, max. rezervovat předběžně...
Odpovědět
Asi takhle. Když se mi líbí práce nějakého fotografa, musím mu dát prostor pracovat tak, jak je mu to příjemné, protože jen tak odvede tu nejlepší práci. Takže doporučuji, najdi si fotografa, jehož práce se ti líbí, zeptej se ho v čem fotí a zda je ochoten fotit v něčem jiném, co by odpovídalo tvé představě "slušnosti". Pokud ochoten nebude, hledej dál, ale neosočuj ho z neprofesionality! jenom proto, že nezahodí svoje dobré jméno pro jednu svatbu, kterou by musel fotit ze stoje z chodníku. Btw, když si najmu profesionálního fotografa za tisíce až desetitisíce, požádám ostatní svatebčany, aby své kompaktíky nechali doma, pak mám jistotu, že fotograf na fotografiích nebude a že mu též jeho práci nebudou kazit "blesky" a zvednuté ruce s třpytivými krabičkami.... Vše se dá vyřešit. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
pokud máte takovéto požadavky, na 100% si objednejte VERONIKU A PETRA MLÝNKOVI!!! :) jsou to nejlepší,co si na svatbu můžete objednat...se vším všudy! :) http://mlynkovi.cz/ nebo na FB: https://www.facebook.com/pages/Veroni... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, fotím výhradne v obleku a všeobecné obchodní podmínky a ceník jsou nedílnou součástí smlouvy s klientem. Večerní pyrotechniku zatím nedělám, ale součástí každé svatby (pokud neprší) je krátké a velmi pusobívé večerní focení (viz. snímek dole). Doplnil jsem nabídku o fotokoutek (3x2,5m) a na požadání pošlu odkaz na dočasnou galerii pro posouzení stylu fotografování (své stránky budu aktualizovat v září/říjnu). Malenovický hrad vidím z okna. :-) S pozdravem, Petr
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, v případě zájmu jsem také k dispozici.
Odpovědět
@esufi my meli Zuzanu Bobovníkovou a jsme na 100% spokojeni.....krasne fotky....vubec se nepletla pod nohy....hoste ji chvalili jak je mila a usmevava....za nas trefa do cerneho.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, jsme kreativní tým fotografů, kteří dokážou Váš svatební den zachytit ve všech pestrobarevných formách nejen obrazových, ale také emočních. Díky individuálnímu přístupu a zkušenostem jsou pro nás Vaše přání a představy prioritou. Vaše spokojenost je našim srdečním úspěchem. V momentech, kdy naši kolegové litují toho, že se nemohou „ rozpůlit „ nám neuteče jediná vzpomínka na neskutečné autentické záběry. Pokud se Vám naše nabídka líbí, rádi se s Vámi sejdeme osobně na nezávazné informační schůzce - děkujeme za Váš čas, který věnujete tomuto příspěvku :-) Kamila&Jan
Odpovědět
Profilova fotka
Tak místo jsme změnili z kapacitních důvodů na zámek Lešná, 8.8.2015. Fotografa máme v jednání, uvidíme, co se z toho vyvrbí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Vím, že už zde proběhly různé diskuze, ale myslíte, že je možné sehnat ve Zlínském kraji fotografa pod 8 tisíc za celý den?
Odpovědět
Profilova fotka
@saro1602 možná dá. Zatím, co jsem koukala, jsou ceny docela různorodé a taky jde o to, co v tom "balíčku" služeb všechno je. Možná zkuste založit novou diskuzi/otázku, třeba se vám ozvou.
Odpovědět
Profilova fotka
@saro1602 když jsme hledali my, samozřejmě i finance byly jednou z kritérií, pod 8 jsme ale nikoho snad ani nenašli - ale u nás je hlavní zda se foto líbí - né každý se nám zavděčí. Nicméně jsme našli a doufám že to vše vyjde! A taky je otázka času... pojem - na celý den. My nejprve chtěli jen na 8h, pak jsme protáhli na 10h a nakonec jsme usoudili že nejlepší bude od nevidím do nevidím... :D cena mezi 10 h a neomezeným se lišil pouze 2K, takže volba byla jasná.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, dovolím si nabídnout i své služby. Pro objednání svatby na příští rok nabízím slevu 10%. Navíc při objednání balíčku "Top", nebo "Extreme" z mé nabídky bych si neúčtoval cestovné. Pokud se Vám bude má práce líbit, tak se určitě domluvíme. Hezký den, Martin Pokora
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, žiji ve Zlíně, takže jsem po ruce. Pánský společenský oblek beru při fotografování svateb a společenských akcí jako "monterky". Získávám si pojmenování "fotograf elegán", neboť se při řadě příležitostí (společenské akce, svatební veletrhy, módní přehlídky, ...) míjím s fotografy v oblečení a obuvi, které osobně nepovažuji za adekvátní dané události. Jde o docela zarážející kontrast. Extrémem bylo, když na vysokorozpočtové svatbě, kterou jsem letos fotil na Slovensku, pobíhal celý den kameraman v riflových 3/4 šortkách a ťapkal si to v sandálech ... :-| Bohužel, ani Zlínsku se podobný fenomén nevyhýbá. Volba vhodného oděvu je (nebo by měla být) součástí profesionality fotografů a kameramanů. Já pro případ potřeby ulehnutí na zem během svatebního focení nosím plachtu a na vstoupení do vody mám gumáky. Existují i elegantnější řešení, než být do společnosti nevhodně oblečen a vymlouvat se na to, že se při focení fotograf může ušpinit. Co myslíte, že jsem měl na nohách při pořízení těchto záběrů? (gumáky - gumáky - polobotky - polobotky) ... svatební fotograf v obleku, co si na část focení nazuje holínky, nikoho nepohorší - naopak se na chvíli stane bavičem svatebních hostů :-D
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?