Fotograf u svatebniho stolu

Profilova fotka
Nevesty, pocitate s fotografem ke svatebnimu stolu? Kdyz ho mate na cely den? Ja ho tam chtela, prijde mi blbe ho proste nepozvat, kdyz bude fotit cely den a rodina zase, ze ne, ze je to nesmysl, tak ja teda jako nevim ...
Odpovědět
Profilova fotka
@skripmartina Určite je potreba s ním počítať - myslím že je minimálne slušnosť, keď tam už bude celý deň, mu ponúknuť obed, resp. jedlo, pitie, miesto kde sa može posadiť. Akú inú alternatívu navrhla rodina? Akože keď budú hostia jesť, tak on sa posadí niekam do rožku a vybalí svačinku z domu? Neviem si to predstaviť,
Odpovědět
Profilova fotka
No, oni prave nic nenavrhli .... oni meli svatbu pred xx lety kdy fotograf nafotil jen obrad, par fotek pred radnici a sel domu .... takze proto nechapou ... :)
Odpovědět
Profilova fotka
Hezký den, hodně záleží, jestli Vám bude fotit oběd, nebo mu dáte hodinu pauzu. Pokud Vám má fotit oběd, tak by něco dostat asi měl, ani to nemusí být to, co máte vy. Celodenní focení je velmi fyzicky náročné a ten čas na jídlo je opravdu jen během oběda. Hlavní chod nikdy nefotím, protože je to takové neetické fotit lidi jak žvýkají knedlíky :o), takže v tu chvíli je v podstatě čas, aby se fotograf najedl. Jinak nemusí sedět s Vámi u tabule, já osobně se cítím trochu nesvá, když sedím se svatebčany a dávám přednost tomu si sednout třeba k baru :o)
Odpovědět
Profilova fotka
Jistě že s ním počítáme :D bude mít své místo a oběd taky dostane. Bude při obědě i trochu fotit, tak asi nebude mít moc klid se najíst, ale určitě dostane stejné jídlo jako všichni ostatní. Bude celý den s námi a nedat mu oběd, nebo místo u stolu je blbé :)
Odpovědět
Profilova fotka
No tak keď nič nenavrhnú, tak nech neremcajú :) Určite ho posaď, ponúkni mu jedlo, pitie. Budete mať na hostine aj muziku - kapelu, DJa? Tých je tiež treba niekam posadiť a dať im najesť. My máme veľkú slovenskú svadbu, takže je to trošku inak, ale máme pre kapelu, fotografa a kameramana zvlášť stol, dostanu najest a napit to iste, co ostatni svadobni hostia. Dlhé roky som hrávala v kapele na svadbách a všade sme dostali najesť, mali sme neustále na stole nealko, dostali sme kafe, proste o nás bolo postarané. Kameraman a fotograf vždy sedeli s nami. Myslím že je to proste slušnosť. Tá porcia naviac sa už v tých výdavkoch stratí :)
Odpovědět
Profilova fotka
@skripmartina Mě sice fotila kamarádka, ale i tak bychom počítali i s fotografem. Dokonce jsme i ke stolu zvali muzikanty, kteří nám na svatbě hráli. Hráli totiž už od rána u nás před domem a pak zase hráli po hned po hostině. Tak myslím, že pozvat fotografa ke stolu je slušnost. Navíc, to jedno jídlo na víc už nikoho neochudí.
Odpovědět
Profilova fotka
No, ja prave razim stejnou teorii ..... a prave si rikam, ze to uz se v tom rozpoctu teda vazne ztrati :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak diky, holky :) Ja si nebyla jista ... jeste se zeptam primo fotografa, zda da prednost mistu u svatebniho stolu, nebo chce byt jinde, to zaleti na nem, fotit urco bude, ale jen polevku - krmeni a pak az krajeni dortu, taky nechci fotky kdy tam lide zvykaji maso a tak :) takze cas na jidlo mit urcite bude :)
Odpovědět
Profilova fotka
Když jsem fotila svatby, vždycky mě pozvali ke stolu... jako fotograf je člověk rád, že si sedne a hodí něco teplého do břicha... Bývaly i maratony, kdy v 5 jsem vstávala, v 7 u klientů... a zastavíš se v 8 večer.... a celou dobu v pozoru bez jídla? Ani mi nevadilo, že jsem seděla někde bokem, alespoň jsem si odfoukla, zkoukla, co mám nafoceno atd.... Zvěte fotografy! :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@skripmartina Dobrý den, určitě posaďte fotografa tak, aby měl přehled o dění a mohl rychle reagovat na aktuální děj. Samozřejmě nemusí sedět u rodinné tabule, ideální je konec stolu nebo místo, odkud může rychle vstát fotit aniž by zvedal ze židlí půlku svatebčanů. Co se týče žvýkajících lidí, to bych nechal na foťákovi - dobrý foťák určitě zvládne zachytit věc citlivě ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zatím jsem vždycky oběd dostal, i když jsem nebyl na celý den, ale pro jistotu se radší ptám, abych věděl jak se podle toho zařídit. Jinak souhlasim s kolegou výše.
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s fotohemala. Posaďte fotografa tak aby měl o všem přehled a nic mu neuniklo. Jak tu píše kolegyně, že jí ráda u baru, tak pro mě je to peklo. Sedím zády k lidem a pořád se otáčím zda-li se neděje něco co by stálo za vyfocení. Nejideálnější místo je na konci tabule. Mohu kdykoliv odbíhat a mám o všem přehled. Klidně i u stolečku vedle s kameramanem, či řidíčem :) Ale prosím dejte chudákovi najíst.. myslím že si to opravdu zasloužíme ;-) Jinak se pokaždé na tuto skutečnost ptám na svatební schůzce, aby nedošlo v daný den nepříjemnostem. Přeci jenom bych si raději dopředu koupila onu bagetu a nechala jí hozenou v horkém autě abych alespoň něco měla :P
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@zankova_photo To je pravda, taky mám rád o všem přehled a nechci aby mi něco uniklo... třeba játrový knedlíček v polívce ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Vždycky chci místo někde na konci stolu...nebo někde odkud se rychle dostanu do víru dění. Jinak mi to přijde jako slušnost. Párkrát mi byl nabídnut i speciální sólo stůl, což mi přijde zbytečné. A znám i pár fotografů co neměli zajištěný oběd a normálně během dne odjeli na jídlo. Zatím jsem i na každé svatbě dostal výslužku a vždycky mi byla doslova vnucena:) Ale na druhou stranu mě to těší, protože to považuji za nějaký projev poděkování a že byla spokojenost ze strany novomanželů.
Odpovědět
@71ahmed nebo játrový knedlíček uvízlý v krku???
Odpovědět
Profilova fotka
Jelikož jsem svateb již fotila více, na různých místech ČR, cizince - čechy... tak se mi opravdu stalo, že jsem najíst nedostala. Přišla jsem na hostinu, lidé se usadili, mě se motala hlava z velikého vedra, ale místo jsem nenašla. Došla jsem tedy se slušností za svědkyní, zda-li neví kam se mohu usadit. Přišlo jí to trapné a došla za nevěstou a s omluvou se to vyřešilo a dostala jsem přidělené místo :). Na jedné svatbě se mi stalo, že mi bylo již ráno řečeno že mám jídlo se svatebčanama formou rautu v jiné budově.. ale na otázku zda-li jim mám fotit krmení polévky atd mi bylo řečeno že samozřejmě ano. Takže jsem byla cca 1,5hodinu v místnosti kde všichni dlabali a já tam stála jak trubka a fotila... když jsem dofotila a přesunula se do vedlejší budovy, raut se pomalu stahoval dolu a zbylo tam posledních pár věcí. Připadala jsem se ponížená, zničená, hladová a měla jsem sto chutí se omluvit že jedu domů. Od této zkušenosti vždy zjišťuji dopředu jak to bude s jídlem :)
Odpovědět
Profilova fotka
No my jsme to brali jako samozřejmost , Měli jsme zastolí do U a na konci seděli fotografky,kameraman,muzikanti. Můj názor je že i když jsou tam tito lidi ,,na práci" měli by mít někde svoji židli no prostě kousek místa kde si dají krom jídla něco k pití a běhěm dne i trochu odpočinou. Fotění nerozumím,ale být celý den furt ve střehu je dost makačka
Odpovědět
Náš fotograf fotil od 9.00 hod ráno do 1.00 ráno. Nepozvat ho ke stolu bych pro sebe hodnotila jako hrubou neslušnost. Sice měl místečko až na konci, ale nenapadlo by mě nechat ho se někde stravovat z přivezené svačiny. :-) Na rodinu nedej. ;-) Byl moc rád, protože samozřejmě nefotil pořád, tak se měl i kam posadit, a nemusel někde postávat nebo sedět sice u stolu, ale koukat smutně lidem okolo do talíře. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdá se, že rodina vůbec netuší, jak to na dnešních svatbách chodí. Pokud se nechcete před fotografem ve svatební den cítit trapně, rozhodně mu udělejte místo u stolu. Někde na konci, nebo tak, aby ho nikdo moc neblokoval. My jsme měli kulaté stoly a fotografku jsme usadili hned vedle našeho, kde ale zrovna bylo nejméně hostů. Mohla si odložit tašku s věcmi na volnou židli, všechno viděla a mohla kdykoliv vstát a fotit. Dnes to prostě chodí jinak a fotograf je jedním z hostů. A o ten jeden oběd navíc nezchudnete!! Vysvětlete to rodičům :)
Odpovědět
Profilova fotka
@zlobr No, oni byli na svatbe vazne naposledy moji mame pre 25 lety a tam byl fotograf taky akorat na obrad a par skupinek pred radnici, takze se snim nepocitalo, na hostinu pak uz nejel a nic dale nefotil ... vysvetlim, respektive nenecham si do toho kecat, tak dekuji za nazory, uz mu tisknu jmenovku ke stolu :)))
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, to jsou nekonečně opakující se témata, názory a pohledy na věc, více třeba zde http://www.beremese.cz/forum/fotograf..., nebo http://www.beremese.cz/forum/na-svate..., nebo http://www.beremese.cz/forum/fotograf.... Vše závisí od Vás, jak se rozhodnete, v případě, že fotí opravdu celý den, tak je slušné ho pozvat. V západní Evropě, kupř. v Anglii fotografa málokdy pozvou ke stolu. Je to jen a jen na Vás.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?