Fotograf - syté, výrazné a přirozené barvy. Znáte?

Nevěsty, rozmýšlím fotografa, pročetla jsem toho tady hodně... upoutaly mě fotky s výraznými, sytými barvami (zelená tráva, modré nebe) - např. Josef Cvrček, Zdeněk Michal, Petr Čepek. Neznáte ještě někoho, kdo fotí podobným stylem? Třeba toto se mi moc líbí: http://www.josefcvrcek.cz/fotograf-sv...... nebo http://www.fotopetrcepek.cz/index.php...... - fotka 04 nebo obecně tyto: http://www.fotomichal.cz/svatebni-fot...
Odpovědět
1
2
@kersenilla ahoj, koukni ke mně do alba, měly jsme barvičky krásně intenzivní, a to i za ne úplně ideálního světla v podzimním dopoledni... fotograf Ján Senčák
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít pana Zápotockého. Asi není tak úplně známej, ale mně se jeho tvorba líbí. Koukni tady: http://fotoatelier-zapotocky.cz/fotog...
Odpovědět
My budeme mít Michala Szydlowského, myslím, že nafotí a upraví i tak, jak si představuješ. Můžeš mrknout tady http://michalszydlowski.com/ :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Jukni do meho alba, Irena s Honzou (livephotography) jsou super a fotky nadherne
Odpovědět
Profilova fotka
Roman Voříšek z Brna má krásné syté barvy. http://www.roman-foto.cz/
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji zaměřit se na celkový styl fotografií, jakoby prozkoumat fotku s více úhlů. Sděluje to co má? Vyjádří hlavní událost? Lidi, o které jde, apod. Líbí se mi provedení (styl) fotografií? To je většinou hlavní rozdíl fotografické tvorby. Barevné ladění a sytost barev lze upravit individuálně podle Vašich představ.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s @jardadohnal. Udělat syté barvy je asi to nejmenší.
Odpovědět
Můžu doporučit Jmj foto. Našla jsem teď honem jen jejich stránky na facebooku. Jsou z Vysočiny. A fotí výhradně jen plnobarevné fotky. Případně bych ti na ně mohla dát další kontakt. http://www.facebook.com/jmj.foto?ref=...
Odpovědět
Děkuji všem za tipy a rady. Ohledně udělání sytých barev - myslíte, že každý fotograf je k tomu ochotný? Mám na mysli, když si vyberu nějakého fotografa a pak mu ukážu práci někoho jiného, že chci fotky upravit zrovna takto, bude to brát třeba jako urážku. Dokonce jsem četla, že se to jedné nevěstě stalo... případně proč bych si měla vybrat fotografa, který fotí převážně (pro mě) až "bezbarvě" nebo barevně tak, jak se mi to nelíbí a pak ho žádat o převádění všech fotek do mnou požadovaných barev? Není to zbytečná práce?
Odpovědět
Profilova fotka
@kersenilla Já myslím, že je to jen věcí dohody. Jestli fotograf není přístupný k diskuzi o tom co chcete, tak to asi nebude správná cesta.
Odpovědět
Článek se načítá
@paveldufek Děkuji za Váš názor :-) Nemám zatím takovouto zkušenost, jen jak říkám - někde jsem to tu četla a myslela jsem si, že by se fotografa mohlo pak dotknout, že si ho vyberu a pak po něm budu chtít jeho práci vlastně dost měnit... Pokud to tak není a je to jak píšete, pak jedině dobře :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kersenilla No já nevím, možná to někteří tak dělají. Ale rozhodně to není správný přístup. Když už si někoho vyberete a líbí se Vám co dělá, tak by měl být přístupný dohodě. Někdo zase chce sephiové fotky a asi každý vyhoví a udělá je.
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně tohle se mi stalo. Fotograf nafotil hromadu fotek, nechal si zaplatit a teprve potom upravoval. S úpravou jsme nebyli spokojení. Nejspíš se ho to dotklo, nebyl ochotný nic opravovat, originály nám nechtěl dodat. Reklamovoli jsme, ničeho jsme nedosáhli. Pak se obrátili na právníka, takže po půl roce máme část peněz zpět. Teď nám fotky spravuje (nejen že se nám nelíbily, ale byly na nich všemožné kazy) jiný fotograf a teď vím, jak by měla taková spolupráce vypadat. Pečlivě si vyber toho, kdo ti má fotit nejdůležitější den v životě. Obě jména můžu poslat ve zprávě, nebudu tady veřejně na nikoho plivat.
Odpovědět
Profilova fotka
@karoli Můžu se zeptat? Jak na Vás působil při domlouvání ten "fotograf"? Byl v pohodě, nebo na to tlačil? Ptám se pro to, aby i ostatní věděli na co si dát pozor. Děkuji za odpověď, když se Vám bude chtít. Znám některé fotografy, kteří se tváří tak neutrálně, ale při svatbě pak přestanou fotit, protože nemaj v ceně tohle a támhle a vymýšlejí si. Potom svatebčané zaplatí další peníze aby je vyfotil s rodinou a dalšími příbuznými. Kdybych to nevěděl od celkem blízkých lidí, nevěřil bych tomu. A to ti fotografové dál fungují a protože řeknou nízkou cenu, tak mají zakázky. Jen se to pak prodraží.
Odpovědět
@karoli tak toj je tedy hodně nepříjemná zkušenost :-( měl ten fotograf nějaké recenze, co sis přečetla předem nebo jsi o něm nic nevěděla?
Odpovědět
Nemá někdo zkušenost s Kamilem Holubem? Líbí se mi jeho fotky, ale nikde jsem o něm nic nenašla...
Odpovědět
Profilova fotka
@paveldufek Domluva byla úžasná, vypadalo to, že nám snese modré z nebe. Ve svatební den byl taktéž perfetní. Zálohu jsme zaplatili půl roku před svatbou, zbytek těsně po svatbě (celkem nemalá částka). Tím jeho snaha pravděpodobně skončila. Vytáčky, nesplnění závazků, porušení smlouvy v několka zásadních bodech. Žádné nevěstě bych tohle nepřála. @kersenilla Byl to bratr mé kolegyně z práce, která ho několik měsíců vychvalovala do nebes. Svatby profesionálně fotil několik let v zahraničí. Měla jsem dojem, že je opravdu profesionál. Při jednání byl ochotný fotky později jakkoli upravit, nabízel všechno možné. Nakonec se nic z toho nenastalo. Spolupráce s mým fotografem byla jedno velké zklamání.
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě je dobré vybrat foťáka dle toho, zda se Vám zamlouvá jeho práce a nespoléhat na slib, že Vám vše následně upraví každou fotku přesně dle Vašich představ - většina fotografů má svůj styl práce i úprav. Na druhou stranu to neznamená, že nemohou přizpůsobit výstup (v rámci možností) klientovi. Běžně na přání klienta dělám např. více fotografií do černobílé (či jinou specifickou úpravu) atd. A protože jde o fotografie pro klienta, nechávám si i před focením zaslat fotky, které se líbí právě jemu, abych věděl, kterým směrem mám svůj přístup "přiohnout". Někdo má raději reportážně pojaté snímky a přirozené barvy, které jsou pro druhého "vybledlé" a fotky málo stylizované a naopak, jiný chce od každého kousek... Takže prostoru k tomu, jak vyhovět přání je dost, chce to jen vybírat dle práce, která se Vám líbí a popovídat si s fotografem o Vašich představách.
Odpovědět
Profilova fotka
Také si myslím, že si z nabídky můžete vybrat fotografa, který vám je sympatický a dělá práci, tak jak si ji představujete. Sympatický fotograf by se samozřejmě neměl urazit, pokud po něm budete chtít nějaký styl. Nicméně i tak je nejlepší, pokud Vás svojí prací osloví i bez domluvy ;). Pro mě je samozřejmostí si s nevěstou a ženichem sednout několik týdnů před svatbou u kávy, popovídat si, co chtějí, jak a kdy. Dokážu jim i poradit s harmonogramem - kdy a jak zařadit focení. Většinou se nám při takové schůzce podaří udělat i předsvatební fotografie, abychom se "sladili" . Navíc fotky můžou budoucí novomanželé použít pro nejrůznější materiály (oznámení, plakáty apod.). Fotky odevzdávám hlavně barevné. Nejlepší z nich (100-200) ale převádím do černobílé či tlumené barvy. Snad jsem poradil ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Ráda bych přidala i vlastní názor :). Mám nejraději klienty, kteří mi napíšou že si mne vybírají podle práce, znají mojí práci a proto jí chtějí. Pro mě není problém dodat fotografie upravené jinak na přání zákazníka, ale již to není ta má práce, to co mě baví, čemu já dávám duši a cit. 2.2. jsem měla fotit svatbu, ozvala se mi svatební koordinátorka že nevěsta shání ,,fotografa,,. Svatba byla za necelé 3 týdny, chtěla jsem se s nevěstou sejít a vše domluvit a projít ale koordinátorka mi řekla že jí je JEDNO jak to bude nafocené...já jsem od té svatby couvla. Nevěsta nechtěla mou práci, neviděla jedinou ukázku toho co dělám, tohle mi přišlo opravdu smutný a takovou práci bych ani dělat nechtěla, focení mě baví, dávám do toho hodně a chci aby nevěsta byla naladěná na stejnou strunu. Proto vám všem doporučuji hledat vždy podle tvorby, to co vás osloví, tam kde vidíte že je TO ONO :). Já dodávám pouze upravené fotografie, nikdo ode mě nedostane jen např. 20 upravených fotografií a zbytek že by si měli platit apod. Ale každý to dělá jinak a je opravdu každého volba(pokud samozřejmě termín není již rezervovaný) vybrat podle svého oka. Důležitá je vždy komunikace a vzájemná souhra :) Přeji jen ten nejlepší výběr....
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, také přeji ten nejlepší výběr, paní Zaňková to napsala opravdu hezky ;-)
Odpovědět
jednoznacne doporucuju Kurta Viniona. Osobne jsem lepsi fotky nevidela
Odpovědět
Osobně děkuji všem kdo vyjádřil svůj názor :-) Souhlasím, že bych si ráda vybrala fotografa, jehož práce mě osloví rovnou, nikoli až po následné úpravě fotek - proto tato diskuse :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kersenilla Zdravím Vás. Nejsem si jist, zda jsem dostatečně sytý :) , ale třeba zaujmu... Odkaz na mou práci naleznete hned pod tímto textem. S pozdravem, Honza J.
Odpovědět
Profilova fotka
@kersenilla Dobrý večer, mrkněte na moje stránky...sytost barev není problém :-) nabízím ještě k sobě druhou fotografku, pokud bude zájem. V případě zájmu napište.
Odpovědět
Profilova fotka
Já dávám přednost přirozeným barvám a kontrastu, ale pokud je přání! Základem je dobře naexponovaná fotka, povedení je druhořadé a dá se nastavit v editoru. Ale pozor, dost čato je vidět "umění", kterým se zakrývá neznalost řemesla a mizerné vybavení.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka

Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?