Fotograf-požadavky

prosím o vaše zkušenosti. Co chtít od svtebního fotografa: nápad,počet fotek v el.podobě,úprava fotek(- tím se myslí jen změna barvy,ořezání nebo i retuš?)počet vytisknutých fotek atd. A kolik je tak adekvátní částka za jeho práci. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý večer, to záleží fotograf od fotografa. Někteří nápad mají, někteří ne. Ohledně úprav je to stejné. Základem je ořez a práce s křivkami (fotky se zkontrastní). Někteří pracují s barvami, zvýrazní nebo trochu odbarví, ale osobně mám radši přirozenost. Také se občas dělají přechodové filtry - občas si asi všimnete ztmavených rohů nebo ztmavení oblohy. Retuš dělá asi většina, i když občas se setkávám s tím, že mají klientky trochu nereálné představy :-). Je třeba si s fotografem ujasnit, co je a není možné. Ale třeba červený flíček na tváři Vám vyretušuje asi každý. :-). Občas se lidem zdají ceny vysoké, nicméně práce není jen při focení na svatbě. Já třeba strávím s úpravami 1 celodenní svatby pracovní týden, zhruba jako když bych chodila 5 dní na 8 hod šichty :-). Takže když si vezmete, že na 1 svatbě pracuje dejme tomu 46 hodin a chce 7000,- tak je to 150,-/hod :-). Pokud by Vás zajímalo, kolik platili ostatní, dělala jsem o tom dotazník: https://www.vyplnto.cz/databaze-dotaz... Musíte se asi spíše zamyslet nad tím, co byste chtěla - jestli chcete spíše reportéra, který dělá hodně momentek a jde spíše do přirozenosti, snaží se nezasahovat nebo něco vyloženě něco uměleckého. Každý fotograf má nějaký svůj styl, např. někdo nemá rád nakloněné záběry, pak nezbývá než si fotky pořádně prohlédnout a nejlépe vyžádat fotky z celé svatby nikoliv jen výběr, který má na netu.
Odpovědět
Profilova fotka
Za prvy kvalita,zpracovani,napad. Nechci fotky kde budu vyretusovana,ze to nebudu ja, stejne jako nechci rozmazany fotky, hrozny upravy nebo fotky bez napadu a duse. At uz na portrety,nebo cokoliv vybiram fotografa podle toho zda na mne neco z fotek vyzaruje krom toho ze jsou povedeny. Zatim mame favorita za 15 000 na den,coz mi k vyslednym fotkam prijde umerna cena. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lenickaondrik Dobrý den, asi bych z Vašeho pohledu neřešil, co s fotkami fotograf dělá, ale zda se Vám líbí výsledek. Co se úpravy týče, někdo dodá hromady neupravených fotek a "úprava" u něj je vyvážení bílé, které nechá udělat automaticky, někdo pečlivě zpracovává každou fotku od barev až po retuš pleti a lokální úpravy kontrastu/jasu atd atd. a úpravou výrazně mění nebo umocňuje náladu/vyznění fotky. Totéž u tisku, někdo v ceně dodá fotoknihu a fotky na papíře, jiný má v ceně fotky jen v digitální podobě. Cena je u nás adekvátní od jednotek tisíc po desítky tisíc, pokud si to najde poptávku. Cena celodeního focení u nás bude nejčastěji někde mezi 10 a 16 000, což je, pokud fotograf fotky poctivě vybere a zpracuje, adekvátní. Jak jsou fotky zpracovány zjistíte na ukázce celé odevzdané práce fotografa, co dostanete za výstup a za kolik se podrobně ptejte vybraných fotografů a až vyberete toho pravého, nebojte se zeptat a podělit se taky o Vaše představy :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?