Fotograf na svatbě celý den? Jak jste to měli vy?

Ahojda holky potřebuji poradit za 5měs se vdávám a mam dilema jestli si vzít fotografa na celý den nebo jen na to nejhlavnější(oblikani nevěsty,příjezd do kostela a z,foto v přírode,první tanec).jak jste to měli vy ..děkuji za vaše rady a názory..
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@lucifrk taky jsem hodně rozmýšlela, nakonec jsem se rozhodla pro celý den, ať máme co nejvíc různých fotek, ty peníze mi za to stojí :) Ale mám teprve před svatbou, takže jestli jsem se rozhodla dobře nebo ne, ještě nevím... :)
Odpovědět
no to já mam také vybraného fotografa na celý den bude nás to stát 5000,- cca od rána 7hod do 20.hod jenže nám dá fotky jen na dvd žádné nevyvolá a u něho fotokniha stojí dalších 3tis.a jiná fotografka zase by fotila jen to nejhlavnější dostali bychom od ní album s fotkama který stoji(800) zdarma plus fotky na dvd..tak fakt nevím co bude lepší :) :)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít taky fotografku na celý den a to za 7000kč. Na fotkách mi velice záleží a proto bych je chtěla mít ze všech situácí. :)
Odpovědět
Profilova fotka
My měli fotografa na celý den a bylo to super. Album nám udělal, takže máme zachycený celý den od příprav přes kostel, focení i večerní zábavu. Určitě nelitujeme penízků, protože je to nádherná vzpomínka a člověk aj někdy z fotek zjistí, co dělalí ostatní :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucifrk určitě celý den, to jsou s rozumem utracene peníze ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucifrk Urcite cely den!
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, cena je obvykle vyšší, ale profi fotograf na svatební hostině dokáže zachytit emoce a tu správnou atmosféru, můžou z toho být vyvedené kousky u kterých se budete dobře bavit i za několik let :-) .
Odpovědět
Profilova fotka
Měla jsem fotografku jen na to nutné a dnes mě to mrzí. Zvolila bych celý den, kdybych se vdávala znova! Jinak bych si ještě pohlídala, co bude výsledkem. Když preferuješ fotografie, určitě by jsi měla chtít výběr upravených fotografií dostat vytištěné. Jak jinak posoudíš kvalitu? A když chceš fotoknihu, tak to přece už není žádný drahý špás, pořád je něco na slevomatu od známejch značek. A naházet fotky do programu není nic složitého.
Odpovědět
My na celý den, hned od příprav..
Odpovědět
Profilova fotka
@lucifrk Pokud bych mohl radit, ze svého pohledu, tak bych se přimlouval za celý den. Už jen z toho důvodu, jak krásně neopakovatelným dnem svatba je. Je to jedna veliká emoce a je parádní, pokud fotograf tyto různorodé okamžiky, které v průběhu celého dne vznikají, zachycuje. Snad i proto tak miluji focení svateb. Je to jedna nekončící zábava. :) Dalším - neméně podstatným - aspektem je, že pokud máte fotografa s sebou celý den a je to pohodový člověk (jiného ani nebrat! :) ), tak v průběhu dne si na něj ta přivyknete, že k večeru vznikají ty nejuvolněnější snímky. Naopak pokud fotograf naběhne na obřad, není s nikým v užším kontaktu, musí odvést co nejrychleji a nejlépe svou práci, tak ta uvolněnost, před cizím člověkem, ne vždy každému páru jde. Jednoduše řečeno, ideální snímky vznikají tak, že máte k fotografovi důvěru. Osobně se snažím při celodenních svatbách fotit páry 2x, pokud je to jen trochu možné. První série snímků vzniká klasicky po obřadu, v místě, které je časově a dostupností nejideálnější (zámky, parky..). Ovšem s nastupujícím večerem vyrážíme s novomanžely na druhé (samozřejmě předem domluvené) fotografování do přírody či na neobvyklá místa. Nejen, že je výrazně lepší světlo pro krásné fotky, ale zejména jsou novomanželé již více v klidu, neb všichni hosté už jsou spokojeni, najezeni, zábava v plném proudu. To jsou okamžiky, kdy se nejlépe s párem fotí. Neb už si jen všeho užívají, stres je fuč. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Naprostý souhlas s Honzou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
S kolegou fotíme svatby v podstatě výhradně celý den (nenabízíme žádné balíčky, ač domluva je možná), ale jde to, že pokud jsme na svatbě celý den, tak dokážeme ten den zachytit opravdu komplexně a zároveň děláme fotoknihu a pak vzniká zajímavý svatební příběh, který ve fotoknize opravdu vynikne. Zároveň se uvolňuje i atmosféra a fotografové najednou nejsou až tak cizí a do toho může vzniknout mnoho hezkých fotek při například západu slunce... nebo pokud máte raut jinde než svatbu, tak se zase otevírá více možností. Hanka
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
já mám na celý den za 8000 + ještě nás dofotí další den ..cca 250 fotek ..na fotografovi nešetřit! je to jedna z mála věcí, která nám bude ten den připomínat!
Odpovědět
Budeme mít na celý den, vždyť to má být jeden z nejdůležitějších dnů ve vašem životě, tak proč ho nezvěčnit třeba 1000 fotek. Paměť jak slon nemáme, takže se rychle zapomíná na to krásné a fotky nám to můžou znovu a znovu připomínat. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
.... určitě rovněž doporučuji celý den ale určitě od rána u nevěsty a potom podle toho jak se bude celá svatba vyvíjet.... závěr a tzv. " veselé " hosty v pokročilé hodině už určitě fotit není potřeba ale je to VAŠE SVATBA .... :-) tak si to užívejte a vzpomínky Vám zůstanou z fotek a videa na co se vždy rádi podíváte..... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Celý den fotografovi umožní vytvořit mnohem hlubší a poutavější příběh, než pouze nafocení obřadu a rychlé vyfocení skupinek a portrétů po obřadu. Ideální je, když se podaří zachytit alespoň něco z příprav (nejen) nevěsty a pěkná tečka v sérii může být třeba první tanec, nebo část programu večerní zábavy.
Odpovědět
take jsem mela cely den, a jsem moc rada. Protoze prvni pulku jsem byla nekde zavrena, licila se apod.. vubec nevim co se delo, tak jsem to vse pak mela na fotkach. take byl vetsi klid a proste foceni se prizbusobilo rytmu svatby. takze fotili od prijezdu, obrad, obed, po obede a kaficku se slo ven, krajeni dortu, prvni tanec, pak jeste nejake momentky s prateli. I tak mi to prislo napresovany. Ale pak jsme si udelali fotoknihu z celeho dne a porad na ni koukame. Ta svatba totiz desive rychle utece, pulku jsi v tranzu a fotky jsou jedine vzpominky. Penize za fotografa je mi nejmin lito, klido bych pridala.
Odpovědět
Profilova fotka
Nemůžu než souhlasit s profikem Honzou a Hankou. Oba mají ve všem pravdu a myslím, že to potvrdí každý svatební fotograf. Svatbu je třeba vnímat jako celek, a nevytahovat z ní jen určité pasáže. Zeptejte se nevěst, co si nejvíce pamatují ze svatby. Žádná vám asi neřekne, že to je příjezd do kostela nebo obřad. Co si ale pamatují je svatební atmosféra celého dne. Na svatbě se toho děje opravdu hodně a není to jen to hlavní, jako jsou přípravy, odjez do kostela, obřad a první tanec. Myslím, že když už jste se pro fotografa rozhodla, tak je škoda ho nemít celý den. Až budete mít po svatbě, tak budete ráda. Strašně rychle to totiž uteče a spoustu věcí si uvědomíte až z fotek!
Odpovědět
Profilova fotka
@lucifrk Přidávám se k těm, kteří jsou pro fotografa na celý den, i když my jsme měli jen na obřad a focení po obřadě. Důležitá je však kvalita a mně osobně 5 000 za celodenní focení přijde dost nízká cena, ale předpokládám, že jste si fotografa vybrali na základě jeho práce :-) Jestli ti jde o vytištění fotek, můžete si je nechat dodělat kdekoliv sami, např. Fotolab je má v nejvyšší kvalitě velmi kvalitní a existují i různé slevové akce, jak už tady někdo psal.
Odpovědět
Ahoj, chtěla bych se zeptat na názor, mám nabídku na fotografa na celý den (8.00- 22.00) za 17 000 Kč. v ceně je již cesta a 250 fotek velikosti 10 x 15 a samozřejmě fotky na médiu. Je to přehnané?Vím, že fotí výborně, trošku jinak než ostatní, žádné takové to nucené usmívání do aparátu,...
Odpovědět
Profilova fotka
@lucifrk Ahojky. Přidávám svůj názor ;-) Mám objednaného fotografa od pá večer ( to bude holčičí akce ;-) ) na celou sobotu a určo udělá fotky i v něděli ....to vše za úžasnou cenu 4 000,- Kč :-D :-D Takže já jsem PRO vzít fotografa na celý svatební den :-) :-)
Odpovědět
@nire ak sa ti zda drahy, tak skus zrusit tie fotky (250 je hrozne vela), tym by si to mohla skresat na 15000Kc a za usetrene peniaze si radsej casom urobte fotoknihu....inak my sme platili 5000Kc za asi 3hod. fotenie v pondelok po svadbe + foto na DVD, takze ta tvoja cena je podla mna primerana
Odpovědět
@sweetest a to je profesional s profi technikou? lebo neverim, ze by niekto taky fotil za tu sumu...iba ak by to bol nejaky super znamy a dal vam to za tretinovu cenu...
Odpovědět
Profilova fotka
@bajana Ano je to profi fotograf a zároveň kamarád ;-)
Odpovědět
@sweetest tak to potom ano :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nire Cena mi neprijde prehnana, tech vyvolanych fotek je ale asi opravdu trochu moc, na tom by se dalo pripadne trochu usetrit.. My mame profi fotografku na cely den, cast priprav a prijezdy hostu az do vecerni zabavy, behem ktere bude fotit hosty ve fotokoutku, cena je 10tis. a v tom je i 150 upravenych a vytistenych fotografii 13x19cm a DVD se 300 upravenymi fotkami.
Odpovědět
oprava: 200 fotek, ne 250. Dále celkem 500 fotek na DVD a web s těmi 200 fotkami. Toto je můj známý z dob studií na VŠ, vím, že fotí skvěle, ale ta cena mě překvapila, počítala jsem tak max. 10 tisíc za fotografa :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Minimálně od odjezdu z domu po pozdního odpoledne. Fota strýčků tančících ve dvě v noci na stole nafotí už i kamarád s mobilem. Ale ráno, obřad, hostina, klasické focení a třeba i nějaká odpolední zábava nemůže chybět.
Odpovědět
My máme celý den, protože jsem na fotky maniak a naši fotografové jsou úžasní a chceme mít zdokumentovaný i podvečer, tanec a tak
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?