Fotograf - jak dlouho bude fotit a za kolik ?

Dobrý den, chci se zeptat, jak dlouho tak mám počítat s focením, aby to nebylo zbytečně dlouhé a kolik jste platili nebo budete platit vy? Děkuji za informace.
Odpovědět
Profilova fotka
Na kvalitní párové focení počítejte cca hodinu až dvě.;) A cena se odvíjí podle kvality fotografa.:)
Odpovědět
Já bych se poradila s fotografem :) Každý má malinko jiný styl :) Někdo třeba nemá vůbec balíčky a čas na svatbě neřeší ..:))
Odpovědět
Profilova fotka
No, složitá otázka :-) Asi bych neřešil jak dlouho, ale co je zajímavé / chcete nafotit. První obrázky padají z příprav nevěsty a ženicha. Je tam zajímavá napjatá atmosféra a neopakovatelný moment který si zaslouží dle mého názoru určitě na foťák / kameru zachytit. Obřad je samozdřejmě to důležité a zde asi fotoaparát by chybět neměl. Další blok který je zajímavý je příchod na hostinu, společné jídlo, krájení dortu atd... Tady už díky tomu že nervozita ze svatebčanů opadává vznikají nejlepší momentky. Lidi se prostě baví, jsou uvolnění a přirození a fotograf jen sleduje děj a "loví" záběry... .. a za kolik? No to už je jen na Vás kolik do fotek chcete investovat. V podstatě savatební fotografie jsou jedna z mála hmatatelných věcí (mimo prstýnku, manžela/manželky a tchýně) co Vám ze svatby zůstane :-)
Odpovědět
Nam teda bude fotit kamarad. Standardne foti za 1 000,- na hodinu, dal nam to za pulku. Budeme ho mit od priprav, obrad, hostina, raut, tance, zabava, cca 10 hodin. :) budu mu posilat, co se mi libi za inspiraci a reknu mu, co chci urcite nafotit.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud budete chtít přípravy, obřad, společné fotky, hostinu, krájení dortu, společný tanec - minimálně 8 hodin. Vše záleží na harmonogramu vašeho dne. někdo se fotí hned po obřadě, jiné páry až po společném obědě... Domluvte se s fotografem, on vám poradí, jaký balíček je pro vás nejvhodnější. Pokud budete chtít krásné fotky od profesionála ,tak 10 hodin od 10 tisíc víc....samozřejmě vše je o vás, seženete i za 5.000,- Kč....,ale nikdy to nebude taková kvalita. Taky záleží kolik upravených fotek budete chtít.... je hodně aspektů. které ovlivňují cenu....neměla by cena hrát hlavní roli na úkor kvality. Přeji krásný výběr fotografa.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít fotografa na 8 hodin za 9 tisíc. Je to alespoň v našem regionu velmi žádaný a oblíbený fotograf a má nádherné fotky. :-) Proto úplně asi nejde říct, že se cena vždy odvíjí od kvality.. Někteří fotografové, které jsem našla, fotí za 20 tisíc a tak hezké fotky nemají.. Chce to prostě hledat a vybírat v poměru kvalita/cena, nešetřit na tom, ale zároveň nespoléhat na to, že vždy platí čím vyšší cena, tím kvalitnější fotograf..
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý večer, ono primárně záleží, co chcete na fotkách vidět ... jak je uvedeno výš, někteří fotografové balíčky nemají, jiní si počítají práci od hodiny a další čas neřeší. Vřele doporučuju podívat se, jak který z fotografů fotí a podle toho se domlouvat dál. Obecně na svatbě šetřit není dobrý přístup a pro fotografa, to platí taky. Každopádně přeju dobrou ruku při výběru a ať se vám všechno vydaří! Tomáš
Odpovědět
Profilova fotka
Poslední dvě svatby jsem si dal hezky 14 a 16 hodin :) Rozdíl při výběru bude asi hlavně v tom jestli někdo chce ucelenou přirozenou reportáž, nebo jen pár fotek z obřadu a portréty, to druhé neumím, tak moc neporadím... ale u reportáže je určitě důležité, aby s vámi fotograf byl hned od rána, někdy třeba ani ne tak kvůli fotkám, ale hlavně aby zapadl do kolektivu a nepřekvapil vás až při obřadu jako úplně cizí člověk. Večer už pak záleží jestli vám stačí na fotkách odpolední oficiálnější část a jak se začne rozjíždět párty už fotky nechcete, nebo chcete fotek víc. Někdy ty noční fotky z hodně rozjeté párty bývají právě ty nejlepší, pokud tedy taková párty vůbec je, někdy když jsou svatby klidnější už zase v noci nic moc k focení nebývá :) Tak možná nejdřív mít aspoň základní představu o své svatbě a taky podle ní si vybrat fotografa.
Odpovědět
Profilova fotka
Krásný den Martino, pro ucelený "příběh" celého dne je ideální focení od svatebních příprav po večerní zábavu. Z mé zkušenosti je to minimálně 8 hodin focení. :)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme fotografku tuším na 12 hodin za 12 tisíc :) Ale záleží na typu svatby, v Praze na nás všichni koukají jako na blázny, že u nás na jihu svatba začne třeba v 9 ráno přípravou nevěsty (družičky, maminky, babičky, sousedky, atd. v jednom pokoji :-D ), pak předávání, obřad a tak dále až do noci. A fotograf je u všeho, takže těch 12 hodin minimálně. Jinde je zas časté, že se všichni sejdou až na obřad a na oslavu, tam pak stačí mít fotografa na pár hodin.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?