Fotograf/fotografka na svatbu, máte tip?

Profilova fotka
Ahoj holky, scháním fotografa/ fotografku na svoji svatbu. Původně měl fotit kolega z práce, ale bohužel nemůže. Svatba se má konat 6.7.2013 v Hranicích. Nechci profesionála ti jsou docela dost drazí. Focení bych chtěla od rána kdy mě budou připravovat, obřad, hostina pak nějaké to pozování a zábava. Měli by jste nějaké tipy? Díky za odpovědi.
Odpovědět
Profilova fotka
Mohu nabídnout své fotoslužby :-) Celodenní focení nemám zas tak drahé, mrkněte na můj web, případně kontaktujte pro bližší info sem do pošty či email :-) Váš termín mám volný a fotím po celé ČR.
Odpovědět
Profilova fotka
@zaba_zaba Zdravím Vás. Přemýšlím, zda smím mít na tak přátelském serveru, jako je beremese tu drzost, abych napsal, že si myslím, že děláte chybu. Ale risknu to. :) Dle mého, ve vší slušnosti a vážnosti mého tvrzení, není rozumné svěřit tak důležitý akt, jako je svatební den, do rukou amatéra. Tedy někoho, kdo jako že fotí, leč záruka jeho služeb je nulová. Je to prostě zásadní chyba. Nemohu se zbavit dojmu (možná zkresleného a neobjektivního), že na svatbě není nic důležitější (z daných služeb), než právě fotograf. Ten jediný Vám zaznamená průběh Vašeho dne, že se k němu budete moci i po letech vracet, až už budou květiny uschlé, alkohol vypitý a vzpomínky zašedlé. Budete mít co ukazovat Vašim potomkům a budete se kochat nad tím, jak vše probíhalo. A aby to celé dobře dopadlo, neb to není vůbec snadná úloha, ba naopak, právě proto je nutné využít služeb profesionálů. A ano, tyto služby něco stojí. Ale musí tomu tak být. Profesionál je garance, že dostanete kvalitní snímky, které vzniknou nejen díky kvalitnímu vybavení (v řádu statisíců), ale též díky letité zkušenosti v oboru. Amatér, kamarád, strýček ba ani sourozenec toto prostě nenahradí, pokud se fotografování nevěnuje profesně. A není nic horšího, než nemít ten nejdůležitější den Vašeho života špatně zachycený. Vždy mi přijde dost smutné, kolik jsou nevěsty ochotné investovat do květin, výzdoby, luxusního místa pro obřad či otevřeného baru pro všechny hosty - leč na fotografa, tj. toho, kdo by jim celou tu krásu špičkově zachytil, nechtějí vynaložit peníze. Je to dle mého obecná chyba. Omlouvám se za můj názor, ale napsat jsem ho musel. Nemyslím to zle. Ba právě naopak. Třeba to povede k zamyšlení, zda není lepší si najmout třeba jen na obřad a romantické focení profesionála a až další část svatby svěřit amatérovi (když už).. Přeji Vám krásný nacházející víkend a jen vše dobré. Honza
Odpovědět
Profilova fotka
@zaba_zaba Absolutní souhlas s Honzou, vystihl to zcela přesně.
Odpovědět
Profilova fotka
Musím souhlasit s příspěvky výše, vždyť i profíci se dají sehnat celkem levně (i když já bych si radši připlatila aměla pěkné fotky)....a hlavně máš aspoň trochu záruku, jak ty fotky pak budou vypadat. Pokud ti na fotkách nezáleží, tak se na fotografa vykašli úplně a nech cvakat svatebčany, ale myslím, že bys byla později hodně zklamaná..... Ale je jasné, že to je vaše věc a udělej si to po svém, ale spíš seženeš amatéra nějakého známého, než tady úplně cizího člověka, to by byl fakt risk :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak s nikým Vás nesouhlasím. Vím že fotky jsou důležité a budou mi památkou. Ale nedám za fotografa na jeden den 6000Kč. Budu se muset obracet více na známé zda někoho neznají.
Odpovědět
@zaba_zaba My měli Jirku Dukáta z Brna - a byli jsme velice spokojeni. Fotky nám udělal vynikající a za velice rozumnou cenu. Udělal nám i předsvatební focení, namysleli jsme místa a časy focení, průběhy... Prostě luxus. Na některé z nich se můžeš podívat na našich stránkách a sama posoudit - http://svoji.zde.cz
Odpovědět
Profilova fotka
... dobrý den, myslím sí, že svatební den je pro Vás jako pro každého dost velká životní událost a proto se rovněž přikláním k názoru kolegy aby jste zvážili možnosti fotografa...... Pokud se podíváte na několik nabídek od profesionálních fotografů tak se dá určitě vybrat i domluvit cena,.... :-) každopádně za zkoušku to stojí a nemáte co ztratit spíš na druhou stranu můžete získat.... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@honzajezdik_photography @zaba_zaba Souhlasím s Honzou. Obecně na svatbách v Česku se hodně projí a propije, ale na fotografiích se šetří.
Odpovědět
Profilova fotka
@honzajezdik_photography Ja s Vami souhlasim,take jsme chteli a meli profesionaly...Ale ne kazdy to tak chce.Toto leto jdu za svedka a snoubenci nechteji zadneho fotografa.Fotky pro ne nic neznamenaji.Proto bych to nevztahovala na kazdou svatbu.Nekomu staci mene ci nic
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@zaba_zaba Dobrý den, trošku mě mrzí váš názor že by jste nedala 6000KČ za fotografa za jediný den, ale za 15 min obřadu např. na Karlštejně by jste 20 000KČ dala?:( víte, tím že fotograf svatbu vyfotí tak teprve celá práce začíná. Pro mě postprodukce znamená více jak samotné focení a na jedné svatbě dělám cca 14dní po nocích. Samozřejmě vybavení fotografa je velice drahá záležitost, mrzí mě že někdo dokáže říct že mu je líto dát 6000KČ za fotografa za celý den(tato cena je jedna z nejnižších co by vám vůbec mohl fotograf nabídnout za celý den focení). V celém světě se za svatební fotografie platí xkrát více naž v ČR, věřte že když by vám svatbu vyfotil např známý který vlastní zrcadlovku a pak by jste od něj měla zcela rozmazaný polibek a většina fotografií(protože se většinou fotí za extrémně špatných světelných podmínek) by dopadlo podobně, tak by jste to třeba obrečela ale nikdy tento den nezopakujete tak jaký byl... Opravdu ti co mají zkušenost se svatbami vědí z jakého úhlu daný okamžik zachytit, jak si poradit s ostrým sluncem v poledne, jak si poradit s velice tmavým prostorem hostiny... opravdu zkuste se zamyslet ať nelitujete, nepřála bych vám to ...:(
Odpovědět
Profilova fotka
@zankova_photo Plně souhlasím. Fotky spolu s prstýnky je to jediné hmatatelné co Vám ze svatby zůstane. Loni jsem měla dvě nevěsty, které mi pak zpětně psaly, jak nad fotkami od strýce/švagrové doma brečí. Bohužel to už nejde vrátit zpátky. Jedna nevěsta dokonce nemá ani jednu fotku z obřadu, protože to příbuzný technicky absolutně nezvládl. Chápu, že představa je to lákavá a když přece dobře umí vyfotit svého pejska/dítě/kytičku, tak zvládne i svatbu. Svatební focení je ale velmi náročná disciplína, kde se skloubí reportážní, portrétní a makro fotografie. To jsou nároky, které nelze klást na kde koho. Profesionální fotograf nejen, že s Vámi komunikuje, sejde se s Vámi a probere vše důležité, fotí na svatbě celý den, ale pak stráví dny nad probíráním, úpravami, retušemi, tiskem atp. Každopádně zase respektuji, pokud Vám o fotky vůbec nejde a nejsou pro Vás důležité.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Do Hranic to mám kousek, takže se také nabízím! :)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@zaba_zaba My měli Jirku Dukáta z Brna - a byli jsme velice spokojeni. Fotky nám udělal vynikající a za velice rozumnou cenu. Udělal nám i předsvatební focení, namysleli jsme místa a časy focení, průběhy... Prostě luxus. Na některé z nich se můžeš podívat na našich stránkách a sama posoudit - http://svoji.zde.cz
Odpovědět
Profilova fotka
Zazila jsem svatbu kde snoubenci taky nechteli utracet "zbytecne velke penize" za profi fotografa a nenechali si to vymluvit, pry ze budou stacit fotky od teticek a kamaradu. Nakonec dostali profi fotografa jako svatebni dar a byli za to neskutecne radi, byl to nejlepsi a nejtrvanlivejsi dar :-) Foceni nadsenych amateru sehnanych pres kamarady vyjde sice levneji, ale je s tim temer vzdycky spousta problemu. Uhanejte pak kamarada, at uz vam konecne fotky prinese nebo dokonce snad aby ve svem volne case delal zadarmo nejake upravy a retuse. Ve vysledku nemusite mit ani fotky ani kamarada.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za příspěvky. Ale fotografa mám už vyřešeného.
Odpovědět
Profilova fotka
http://jitkapekari.blogspot.com/
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?