Fotograf Blatná - JAPI foto - varování

Bohužel musím napsat velmi negativní recenzi na paní fotografku Martinu Ředinovou. Paní fotografku jsme měli objednanou na svatební focení v krásném prostředí zámku Lnare. Focení proběhlo, sice pršelo a svatebčané mrzli, ale říkala jsem si,že za ty fotky to stojí, že budou určitě super. Ve smlouvě bylo napsáno,že fotky trvají standardně 2 měsíce,ale že si vyhrazuje právo na to, je odevzdat pozdeji - budiž, chápu. Na fotografie jsme čekali skoro 3 měsíce, načež nám bylo dnes telefonicky sděleno, že fotografie se bohužel díky špatné kartě ztratili a nemůžeme je tedy dostat. Ze svatby tedy nemáme fotografie žádné. Vím,že se může stát cokoliv, technika může selhat, ale myslím si, ze v dnešní době je mnoho možností fotografie zálohovat, fotografovat na více zařízení apod.. Toto bych čekala u fotografa amatéra-ne profesionála. Jako náhrada nám bylo nabídnuto focení v jiný termín, což je nám samozřejmě k ničemu, náš svatební den již máme za sebou a díky této zkušenosti i s tak trochu trpkou vzpomínkou. Fotky nám to již nevráti, ale aspoň mohu touto cestou varovat nevěsty, které o této paní fotografce uvazuji. OPRAVDU NEDOPORUČUJI Hodně si to rozmyslete.
Odpovědět
Profilova fotka
Je mi líto, co se stalo a fotografie Vám nic už nenahradí, ALE paní Vám vrátila peníze a nabídla jiné focení, což je max, který může udělat. Sama píšete, že technika je technika a pokud selže, tak se můžete postavit na hlavu a nic s tím nenaděláte a věřím, že i fotografka zažívala dost krušné chvíle u počítače. Ano, většina fotografů fotí na dva foťáky, ale já osobně mám 90% fotek na jednom a na druhém jen nějaké navíc fotky, na které potřebuji jiný objektiv. Ano, většina profi foťáků má 2 sloty na kartu, ale třeba hodně kupované Sony A7 (ii) má třeba slot jen jeden, až teď nová řada má teprve dva. Je mi trochu líto fotografky, za techniku opravdu nemůžete a hned ji takto nedoporučovat asi není úplně fér. Nevím, jakým způsobem s Vámi jednala, ale její nabídka je prostě maximum, co pro Vás může udělat. Letos mi psala i jiná nevěsta, kde jsem byla jako fotografka jen na obřad a společné focení, protože na zbytek chtěli video, že jim psal kameraman, že nemá nic, že karta nefunguje a nemůžou z ní nic dostat. Takže jí šlo primárně o video a nemá nic. Tohle se bohužel děje a je to noční můra všech kameramanů i fotografů... Ale takové varování bych pochopila, kdyby se fotografka nedostavila nebo se neozývala a dělala mrtvého brouka.
Odpovědět
Nezlobte se na mě, ale tohle by se prostě profesionálovi stát nemělo. Nehlede na to,že si mohla novou kartu vyzkoušet, jestli funguje a spolupracuje s jejím počítačem. Ještě než na ni začala fotit. Fotky z nejdůležitějšího dne v životě a jsou v trapu. A myslím si,že mám právo na to, vyjádřit nespokojenost,když prostě nespokojená jsem. Záleží na každém, jestli si paní fotografku objedná, ale měla jsem potřebu sdělit svou zkušenost.
Odpovědět
Profilova fotka
@ajce32245 A jak zajistíte, že se Vám technika nepokazí? Ani jako profesionál neporučíte větru/dešti... A jaký byl teda přesně důvod? Nová karta, která nebyla vyzkoušená v počítači a fotky se tam nenačítají? =-) A samozřejmě máte nárok vyjádřit nespokojenost, ale jako varování? Paní s Vámi komunikovala a nabídla kompenzaci, víc opravdu neudělá :-(
Odpovědět
Věřím,že má i spoustu spokojených zákazníků, ale my mezi ně prostě nepatříme. Stejně jako bych napsala kladnou recenzi pokud by jsme obdrželi fotky, se kterými bychom spokojeni byli, tak chci napsat negativní recenzi za toto co se stalo. Ať už to bylo jakkoliv, vím,že nám to fotky nevrátí.
Odpovědět
Bylo mi řečeno, že při přenosu fotografií z nové karty do PC, se něco pokazilo a o fotky přišla. Nerozumím tomu, jsem laik, ale osobně si myslím,že když objednávala novou nevyzkousenou kartu,tak to mohla vše vyzkoušet předem, jestli spolu nová karta a PC komunikují.
Odpovědět
Profilova fotka
@ajce32245 Dobrý den, ono se může stát, že karta funguje. A po vyjmutí z foťáku se pokazí. Mám s tím taky jednu zkušenost. Ale to nic nemění na faktu, že nám soudruzi vymysleli foťáky se zápisem na 2 karty a ty používají profíci.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, nerad se pouštím do této diskuze, ale nedali mi to. @gabrielkaada za tohle opravdu ručí fotograf a to bezdebat. Opravdu je to vše co mohla fotografka v tuhle chvíli udělat (vrátit celou částku peněz, nabídnout kompenzaci), ale určitě by bylo možné nevěstu varovat dříve a ne po uplynutí doby odevzdání fotek. Co se týče zálohování, toho není nikdy dost a opravdu je to noční můra fotografa nebo kameramana, ale tohle zálohování se trochu odvíjí také od ceny za kterou fotograf fotí. Není možné chtít po fotografovi na celý den za 6000 chtít, aby měl všechno v cajku (není mířeno přímo zde na fotografku nevím jaká je její cena). Já osobně mám 2 fotoaparáty s 2 pamětovými kartami a dokud nemám svatbu odevzdanou, vždy tam také zůstávají. Pro vás @ajce32245 ještě by poprosil nebo se chtěl dozvědět od fotografky zda zkoušela z karty dostat, protože existuje spousta programů a specializovaných firem na obnovu dat z pamětových karet ( samozřejmě stojí to dost peněz, ale takové momenty z vaší svatby se nikdy nebudou opakovat). Ale hlavu vzhůru, nejde o život a na ty nejhorší vzpomínky se vždy nakonec vzpomíná s úsměvem. Snad mají vaši kamarádi,rodina dostatek fotek i na mobil. S pozdravem Patrik
Odpovědět
Tak podle FB paní fotografky vypadá spíše na hobby rodinnou fotografku než ostřílenou svatební matadorku... Ono vyfotit miminko a vyfotit svatbu je jiný sport ☺️ kolik Vás focení stálo, jestli se mohu zeptat?
Odpovědět
Paní fotografku jsme měli na focení obřadu, které stálo 4500,- (varianta mini focení). Před námi ji mělo několik našich známých a její fotky se nám líbily. Proto jsme ji taky volili. Měli ji také na svatbě,takže jsme nepředpokládali žádný problém.
Odpovědět
Focení trvalo cca 1,5-2 hodiny. Ještě jsme to zkracovali kvůli špatnému počasí.
Odpovědět
Ještě je i zvláštní, že ztrátu fotek zjistila až tak pozdě, normální fotograf přijde ze svatby a okamžitě zálohuje.
Odpovědět
@kasingr to mi taky vrtá hlavou. Že po 3 měsících zjistila,že je něco špatně. Prý pouze u našich fotek, ale tak s tou kartou musela fotit dal a muselo by být tedy znehodnoceno vice fotek. Nechápu to no. Bylo to pro mě velké zklamání. Škoda, že nejde vrátit čas, volila bych jinak.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@ajce32245 Profesionál vypadá opravdu jinak a ideálně zálohuje ihned při focení (fotí na dvě karty zároveň). Bez toho už bych v dnešní době svatbu vůbec nefotil. Zkoušela jste jí navrhnout ať fotografie nechá obnovit? Skoro ve všech případech to jde obnovit, akorát je to hodně drahé. Ale jde o svatbu, takže o peníze zas tak nejde.
Odpovědět
Byla jsem tak v šoku,že jsem se nevzmohla na slovo. Nechali jsme si to projít hlavou a pak ji volali,aby jsme se znovu zeptali, co se tedy stalo a jestli to opravdu nepůjde. Bohužel nám nyní telefony nezvedá. Volali jsme z několika čísel. Chápu,že je neděle,tak možná nebere telefony, i když můj by mohla, když se stalo toto. Budeme tedy volat zítra a do té doby než telefon nezvedne. Chci vědět, jaké kroky podnikala, aby naše fotky zachránila.
Odpovědět
Profilova fotka
@ajce32245 Ach jo, mě to za vás tak hrozně mrzí (taky mi na fotkách strašně záleží). Ale mělo by to být varování pro ostatní nevěsty - prosím pěkně, berte si na svatbu opravdu profíky. Neprofík se pozná mimo jiné tak, že používá free hosting a nestojí mu ani za to, aby si udělal pořádné webovky. :-) Na takový zjevný amatérismus by se nikdo neměl spolehnout, zvlášť u svatebních fotek. A řeší se to tu na fóru pořád dokola: ztracené fotky, fotky odevzdané dlouho po termínu, nebo vůbec, pokažené fotky atd.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?