Fotograf Beroun?

Zdravím všechny nevěsty, novomanželky i profesionály... Sháním na 18. září fotografa (nejlépe z Berouna nebo okolí). Jde mi jen o nafocení obřadu a fotek po něm v parku. Celkově by to časově vyšlo nejdéle na dvě hodiny (myslím si, ale že ani to ne ). Nevíte o někom, kdo by to udělal za slušnou cenu? Předem děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Jakou máte cenovou představu?
Odpovědět
@amaka_cz Doufám, že bych se mohla vejít do 2000,-. Ale nevím, jestli je to možné...
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že to možné je, od kamaráda apod. Tady si to neumím představit hmm :-(
Odpovědět
@amaka_cz Uvidím, jestli se někdo ozve... Co jsem ale hledala na internetu, pohybují se ceny kolem pěti tisíc na celý den (focení příprav, obřad, společné fotky, hostina, raut). A to nechceme...
Odpovědět
Ještě doplním: fotky chci bez jakýchkoli úprav. To znamená: bez retuše, doostřování, zesvětlování, atd... Snoubenec je fotograf/grafik... Takže, jak ho znám, stejně by si to doupravil sám. A je zbytečné, aby tutéž práci dělali dva.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, zkuste se poohlednout po takové té selfi tyččce. Vyjde cca na 150 korun a mate vystarano. Snoubenec už si to pak doladí :)
Odpovědět
@vlcekjan Vůbec nebude vypadat zvláštně, když před oltářem nevěsta vytáhne telefon na tyči a začne fotit... ;-) Děkuji za radu, ale už mám lepší nabídky.
Odpovědět
Profilova fotka
Tedy Klárko... cena se pohybuje 5000KČ na celý den - to tedy nevíííím, ale hlavně váš požadavek bez retuše a bez všeho(tak to vám rozhodně nikdo vo.a dělat nebude na férovku) Strčte foťák strejdovi Pepinovi a ať si s tím manžel poradí- myslím že pro vás jiná rada není. Tato debata je pro mne opět menším šokem.
Odpovědět
@zankova_photo Konkrétně za 5000 Kč jsem několik nabídek na celý den dostala (jeden fotograf dokonce uvedl, že je to cena za 10 hodin focení). Samozřejmě plus cestovné a jídlo a pití na celý den. Chápu, že požadavek na "syrové" fotky je dost neobvyklý... Aby nedošlo k omylu, nejde mi o to, že za neupravené fotky by teoreticky mohla být nižší cena (nemyslím si, že by nějaký fotograf kvůli tomu fotky zlevňoval a ani bych to po něm nechtěla). Jde mi pouze o to, že je zbytečné, aby stejnou práci dělali dva lidé. Na druhou stranu zase chápu, že výsledné fotky ukazují prestiž každého fotografa a nikdo nepůjde na trh s tím, co vytáhne z foťáku. Tudíž je mi jasné, že od tohoto požadavku budeme muset upustit. Je mi líto, že jsem vás šokovala, to jsem nechtěla. Jen jsem to prostě zkusila...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak přispěji též do debaty. Víte Klárko, Vašemu požadavku se až tak nedivím. Ono v dnešní době, kdy si může zdarma stáhnout z internetu co kdo chce a neřeší nikdo autorství a vrcholné právo na něj, tak tento chlív v našem českém prostředí totálně degraduje originálnost jednotlivých uměleckých řemesel. V Německu by se jednak vůbec nikdo nedostal k většině produktů ke stažení a jednak by byla u takového pokušitele do měsíce policie. No a to s tím souvisí - požadavek - chci to "jen" nafotit. To "jen" je právě to zlato každého uměleckého tvůrce. Tam je ta největší hodnota. Léta praxe, tisíce fotek, technika, studium, stáže, a spousta dalšího. To se zúročí v tom každém snímku. Kvalitní fotograf má v podstatě většinu fotek hned na první dobrou. To co pak ještě vymazlí u PC, jsou další detaily, které vidí svýma očima a cítěním jen tvůrce. Když to vezme kdokoliv do parády, třeba i jiný, byť dobrý fotograf (není totéž co grafik), tak je to začátek konce. Mimochodem dobrý fotograf by tento zásah do cizích fotek odmítl. Berte to tak, že dobrý chirurg by si také neudělal resekci žaludku sám a pak by řekl přihlížejícím doktorům - tak a teď mi to zašijte :-) Tedy doporučuji zcela nechat vše na vybraném fotografovi. Ale je to na Vašem rozhodnutí.
Odpovědět
@djzdenek Dobrý večer, jak jsem již psala, budeme asi muset od původního požadavku upustit. Máte jistě pravdu, že jen tvůrce vidí detaily, které jiný přehlédne. A právě kvůli nim možná fotka vznikla...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Musím se slečny "zastat", každý chce ušetřit. Každopádně na trhu české svatební fotografie už není kde víc šetřit. Hladina, která je nyní nastavena je tak nízká, že levněji to vyfotí opravdu jen výše jmenovaný strýček Pepin. Slečna to zkouší, kdo by nezkusil ušetřit... Já sama bych také ráda koupila objektiv místo 35tis za 5. Za mě tedy, hlavně hodně štěstí do společného života ;-) . A nezlobte se Kláro na ostatní, ono věnovat profesi takové úsilí, co tu kolegové občas do práce dají + technické zázemí a pak řešit konkurenci Pepina ehmm, no je to prostě někdy složité 8-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?