Focení před obřadem- organizace

Ahoj všem :-) mám otázku, jestli tady už byla, tak se omlouvám, já jsem ji nenašla. Máme obřad až na 15: 00 a focení bychom chtěli stihnout ještě předtím. Nevím si ale rady, jak to vyřešit organizačně. Přijel pro vás ženich domů i s rodiči, kteří tam pak počkali nebo přijel sám a pak jste se vrátili? Nebo uplně jinak? Díky za odpovědi :-) krásný letní den všem .-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jednou jsme to udělali tak, že okolo poledne přijel ženich s rodiči domů k nevěstě, přivezl jí kytku, vyprosil si ji u dveří atd. A protože najednou vzniklo asi půl hodiny volnýho času, sedli jsme do auta a jeli jsme udělat pár rychlých fotek do aleje. Pak jsme se vrátili, nasedli už do aut úplně všichni a jelo se na obřad. (bylo to ale nenaplánovaný focení jen tak narychlo, večer jsme šli fotit ještě jednou). Na jiné svatbě to bylo tak, že opět přijel ženich k nevěstě domů (přijel sám bez rodiny), přivezl kytku atd. sedli jsme do auta a jeli na místo svatby o dvě hodiny dřív než všichni ostatní. Udělali jsme fotky a počkali až na obřad přijedou i ostatní. Tím samozřejmě odpadá nějaká svatební kolona, nebo nějaké větší ranní setkání s rodinou a to je prostě hlavně na vás. Každopádně focení před obřadem moc nedoporučuji. Pokud svítí slunko, tak v poledne není tak pěkné světlo jako večer. Navíc můžete být oba mnohem víc ve stresu než po obřadu a na fotkách to může být znát. A pokud by k vám domů ráno přijela celá rodina, tak je to takový celkem intenzivní moment, ze kterýho většinou není úplně dobrý odjíždět. Jednodušší je vytratit se na focení někdy odpoledne/večer když většina hostů popíjí, ani si nevšimnou že tam nejste. Ale každá svatba je samozřejmě jiná, vždy záleží na tom kde konkrétně budete, kolik máte hostů, jak vymyšlený program. Případně stojí za zvážení i focení mimo svatební den... A poslední rada, proberte to hlavně se svým svatebním fotografem, ten ať vám poradí co by podle něj bylo nejlepší i s ohledem na to jak bude vypadat vaše svatba a jaké jsou v okolí možnosti k focení :)
Odpovědět
Profilova fotka
@nina17 na to neexistuje univerzalna odpoved. ani pravidlo, ktoreho sa treba drzat. na kazdej svadbe to robia inak, a preto vam radim, urobte to tak, ako to bude vam vyhovovat. jednoducho, aby ste boli co najmenej v strese :)
Odpovědět
Děkuji za odpovědi. Fotograf řekl, že buď dopoledne nebo pak k večeru, ale jelikož je obřad na tři hodiny, po večeři budeme tak v šest hodin a bojím se že už bude tma, svatbu máme koncem října. Z rodiny k nám nikdo nepřijede, ale chtěla bych odjíždět autem se svědkem a tatínkem, to jo. Musím to ještě promyslet, děkuji :)
Odpovědět
Profilova fotka
@nina17 koncom oktobra zapada slnko cca 17:30. po veceri uz urcite nebude svetlo :)
Odpovědět
Profilova fotka
@nina17 moj nazor - posunte veceru. ak mate obrad o tretej, nikto nebude este hladny a hodinu to bez vas hostia vydrzia. fotky pri zapade slnka su na nezaplatenie (za predpokladu, ze fotograf vie pracovat s prirodzenym svetlom). najhorsi cas na fotky je okolo obeda.
Odpovědět
Záleží, jak to máte daleko a o které momenty nechceš přijít... My jsme se fotili před a jsem s rozhodnutím moc spokojená. Po líčení a česání mě manžel vyzvedl s kyticí, jeli jsme na místo obřadu ve čtyřech (my dva, fotografka a kamarádka, která nám byla k ruce), fotili jsme asi hodinu a bylo to hrozně romantické a super, že jsme si sebe užili takto sami před obřadem. Pak jsem se já schovala (mimo tyto lidi jsem chtěla být utajená) a čekali jsme s tátou až to vypukne. K večeru jsme fotili ještě jednou, už jen asi 30min pár portrétů - a i na to se nám nechtělo odbíhat ze zábavy. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
měli jsme obřad ve 14hodin fotili jsme se od 10nebo 11 už nevím.... vyzvedl si mě ženich ve svatebním apartmá kde jsem se připravovala a bylo to super dojemné :-) pak jsem vyrazili se fotit a byla to pro mě nejhezčí část svatby, taková procházka po městě a zámeckém parku :-) když jsme dorazili zpět tak už svatebčani čekali a shromaždovali se, pokecali jsme a vyrazili na obřad, oběd byl pozdní holt no... dala bych nějaké občersvení na místo srazu, nebo bych rovnou řekla aby si svatebčani došli na oběd před obřadem
Odpovědět
@shigella tahle varianta se mi líbí asi nejvíc :-) Děkuji všem za názory :-)
Odpovědět
Já to mám taky tak:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?