Focení před obřadem, máte zkušenosti?

Zdravím nevěsty, mám jeden dotaz ohledně vašich zkušeností s focením nevěsty a ženicha před obřadem. zažila jsem jedinou svatbu, kde to takto měli uspořádané a přišlo mi to jako fajn nápad. Jde o to že máme fotografku, která chce po obřadě nafotit skupinky s rodinou atd a potém jen naši dvojici, jenže ona se ve focení docela vyžívá a chce na to mít tak hodinu a půl. Přijde mi docela šílené aby hosté na nás hladoví čekali takovou dobu. Další možnost je focení po jídle ale to se zase trochu bojím toho, že nakrojíme dort, zmizíme a hosté se bez nás budou jaksi nudit nebo na nás čekat s tím co se bude dít dál. zaujal mě nápad kamarádky, která měla focení před obřadem, kdy ženich přijel s rodiči pro nevěstu, pak klasické předávní kytice atd. a poté se odjeli fotit a zbytek rodiny zatím svědci ostužkovali, něco venku popapali za doborty, někteří dopomohli ozdobit auta, dali po půlečce a uteklo to tak rychle že ženich s nevěstou se vrátili a už se jelo na obřad...po obřadě focení jen skupinek a hurá na oběd a pak už nikdo nikam nejezdil a měli to moc fajn, nevěsta na fotkách byla čerstvě učesaná nalíčená a moc si to pochvalovali.... Co si o tom myslíte? Já pořád nevím jak to udělat... díky za názory a rady K.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já myslím, že je to čím dál tím častější a není to špatné, protože na vás hosté nemusí čekat. Nicméně i kdyby čekali, nemusí být hladoví, obvykle se jim nabídne něco k pití a jídlu, aspoň mají čas se navzájem seznámit a pokecat :-))
Odpovědět
kamarádka to měla právě taky před obřadem a je fakt že když se fotili tak my se zabavili právě tím co jsem psala, něco jedli, dali půlku, pomáhali dozdobit auta, ostužkovala nás svědkyně a mezitím přijížděla vzdálenější rodina a vše tak uteklo že nám to ani nepřišlo...po obřadě už byl aspoň klid, na nic a nikoho se nečekalo a jen sme se už bavili... :-) tak mi to přišlo že to vlastně není tak špatné....
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se fotili taky před obřadem z několika důvodů, jsem ráda, že jsme se tak rozhodli, byl na to větší klid. Po obřadě se fotily skupinky a ještě se dofotilo pár fotek nás dvou, ale už i za účasti ostatních svatebčanů, byla to spíš už legrace, protože se fotilo v muzeu u exponátů (a oni neměli pocit, že by dlouze čekali, mohli si prohlídnout muzeum, na oběd se odcházelo společně). Ještě musím dodat, že když jsme se fotili před obřadem, všichni byli ještě doma, neproběhlo žádné předání nevěsty, předání kytice.. prostě jsme se sešli ráno v devět s ženichem a fotografkou na místě (já šla od kadeřnice a vizážistky, už v šatech), a myslím, že dodnes půlka rodiny ani neví, že jsme se kvůli jejich pohodlí takhle časně "obětovali" ;-) Takže já jednoznačně doporučuji, jen pořádně hlídejte čas :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě to není špatná varianta - máte čisté šaty, perfektní makeup i účes a především si tak můžete naplánovat na focení dostatek času. Věřte, že hodina půl na focení po obřadu není nic přehnaného - obzvlášť pokud do toho počítáte i společné foto a skupinky. Vůbec nejlepší je fotit před i po :) Může tak vzniknout daleko více zajímavých záběrů v různém prostředí a s trochu jinou atmosférou. Přeci jen před obřadem jste napnutí a trochu nervózní, zato po něm přichází uvolnění a ta správná vlna štěstí :p)
Odpovědět
my jsme se fotili s přítelem před obřadem (asi 1,5 hodiny) i po "obědě" (před prvním tancem a krájením dortu - asi 45 min focení). Po obřadu jsme se fotili asi 30 minut jen ve skupinkách jak se všemi svatebčany, tak i s těmi, co přišli jen na obřad. Za sebe můžu říct, že to bylo super - měli jsme obřad až v 17. hodin, takže díky tomuto focení jsme měli fotky za světla (ačkoliv jsme se fotili v hotelu - ale byla tam prosklená střechy, takže bylo dost světla), tak i romanticky večer. A hlavně fotek bylo spousta (asi 1600 :-D), takže jsou opravdu různé a je to moc krásná vzpomínka a máme fotky dokonce i s těmi, kteří potom na hostině už nebyli - což kdybychom se museli fotit po obřadě ještě jen my (myslím portrétovky s manželem), tak by na to asi nebyl čas a lidi by byli nervózní. Navíc opravdu těch 45 min po obědě bylo akorát na to, že si lidé trochu odpočinuli a popovídali si, takže nás nikdo nepostrádal, a pak se pokračovalo dál ;-).
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych se před obřadem fotit nechtěla, sice jsem nebyla nervózní (ale to předem vědět nemůžete), ale ráno by to byla šílená honička- měli jsme obřad na 12:00, líčení a česání v Brně a pak jsem jela k ženichovi do Zlína- už tak jsem vstávala ve 4:30 (kdybych nepřejížděla, tak mám hodinu k dobru). Jde to asi spíš u obřadů, které jsou později odpoledne. My jsme se fotili takto: skupinky po obřadě, poté oběd, krájení dortu- dort jsme jen nakrojili a hostům ho pak krájela obsluha. My jsme zmizeli, hosté si dali kávičku a dort. přijeli jsme za 1,5 hodiny a evidentně jsme nikomu nechyběli :-) pak přijela kapela, začalo se tančit- první tanec, pak jsme chvilku tančili a pak jsme se vypařili ještě na jedno focení a venčení psa v jednom (cca1 hod.) hosté tančili a poté jim donesli raut, holky prodavaly lístky do tomboly, hosté psali přáníčka na strom přání.. Nikdo si nestěžoval, že jsme byli pryč a i podle fotek jela zábava a nikdo nesrádal. A pak už jsme byli s hosty až do konce. Nikdo si nestěžoval ani nám ani nikomu jinému. Myslím, že o hosty bylo dobře postaráno a i kdyby to mělo někomu vadit, jinak to neudělám, protože fotky jsou jedna z mála vzpomínek a proto jsem jim vyhradila dostatek času.
Odpovědět
My jsme se fotili před obřadem a přišlo mi to supr, i z hlediska že jsem měla ještě perfektní make-up, účes, šaty (po obradu jsem měla vlasy plné rýže :-) ). Obřad jsme měli na 13hod, takže na 11hod sme si dali sraz s fotografkou a 1,5hodky fotili. Pak jsme se přesunuli na obřad a po obřadu se ještě fotilo se svatebčany. Zažila jsem to takto na více svatbách a přijde mi to mnohem lepší než někde čekat na ženicha s nevěstou kdy se vrátí z focení.
Odpovědět
Tak to je super, to jste mě docela potěšily ;-) asi to hned navrhnu chlapovi a proberu to ještě s někým z rodiny, ale přijde mi to jako čím dál lepší nápad. Jedna známá si na focení po obědě stěžovala, že měla v šatech strašne nafouknuté břicho :-N a litovala že to měli po jídle, protože se pak vůbec na to necítila a chtělo se jí akorát spát....a nerada bych toto taky zažila :) Obřa dmáme až na 13 hodin, asi 15 minut od místa kde se bude vyjíždět...takže časově by se to snad dalo stihnout.
Odpovědět
Je to dobrý nápad :-D
Odpovědět
my jsme to s pritelem vymysleli tak ze fotografa budeme mit ve svatebni den do zabavy a profi fotky budeme delat na druhy den. sice budu muset zase ke kadernici , kosmeticce ale vdavat se budu jen jednou tak proc do toho neinvestovat vic at mam krasne vzpominky
Odpovědět
já jsem o tomhle taky napred uvazovala - ale pak jsem to zamitla - od detstvi jsem mela sen, ze me zenich uvidi poprve az jak me vede tatinek kostelni ulickou k oltaři :) a ten pocit, kdyz jsem vesla do toho uzasneho kostela a on me videl stal za to :) meli jsme obrad na 12,00 - vstavala jsem o pul seste a stihli jsme to akorat - neumim si predstavit tam vmacknout foceni - a taky mi prislo hezke mit prave ty fotky jak se schazi u nas rodina, stroji se auta, zdobi se myrtami....
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Dopoledni svetlo je perfektni jedine casne k ranu, kdy je slunce jeste hodne dole u obzoru. Cim je slunce vyse, tim mene je tahle doba vhodna na foceni, pokud se tedy nechteji lide fotit ve stinu - jde o to, ze svetlo je v tu dobu extremne kontrastni a dela velmi nepekne stiny na obliceji (od nosu, oboci apod). Sam na tohle upozornuji predem, a vyrazne nedoporucuji a zatim nikdy nebyl problem fotit spise v pozde odpolednim az podvecernim svetle. :) V pripade jedne svatby jsem fotil portrety pred obradem, pak v prubehu hostiny podvecer a vecer {coz pri pouziti kvalitni techniky a trochy svetla na scene lze:). V zasade na to ostre slunce muze pomoci pouze blesk, ale neni to proste ono, svetelnou atmosferu dava opravdu nejvice slunce tesne nad obzorem.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Na vytvoření pěkných fotek je potřeba čas a také, aby nevěsta a ženich byli v klidu. V poslední době je trendem mít svatbu později odpoledne, kdy místo oběda se hosté pozvou v podstatě na večeři. S tím, že po obřadu, který se koná např. v 15:00, se odchází na coffeebreak, kde můžete pro hosty připravit občerstvení, kávu, hudbu. Hosté se zabaví a pár se může v klidu věnovat focení. Potom následuje krájení dortu, tanec a společně se jde na hostinu - večeři. Byla jsem na dvou takhle organizovaných svatbách a bylo to skvělé hosté se nenudili. Dlouhé focení, na které je dle mých zkušeností potřeba tak ta hodina a půl, proběhlo v klidu. Souhlasím s tím, že ranní focení není z hlediska světelných podmínek ideální a pár je již v odpoledních hodinách poměrně unavený. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pro mě, jako pro fotografa, je ideální, když mohu udělat fotografie ještě před obřadem a další pak po obřadu. Nejhorší varianta je focení až po obědě a po krájení dortu, tanci atd. Nevěsta je po všech těch netradičních tradicích většinou dost unavená, ženich taky (ale ten to nepřizná) a fotografování je pak většinou jen dorazí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?