Focení před obřadem...

Ahoj, co říkáte na focení před obřadem? Máme obřad na 13:00 hodin, poté přejedeme na místo, kde bude oběd, který počítám od 14:30 do 15:00 - 15:30. Focení by bylo od 15:30 - 16:00 hodin (zhruba) a to mi příjde dost pozdě. S přítelem jsme si tedy říkali, že bychom se vyfotili před obřadem - já budu čerstvě nalíčená a učesaná a v tomto směru to má určitě pozitiva. Jediné negativum, které na focení před obřadem spatřuji je, že mne ženich uvidí před obřadem a už to nebude taková "bomba", jak kdyby mě poprvé viděl až v okamžiku, kdy mne taťka povede k oltáři. Také v této souvislosti řeším - po focení nevěsta pojede v autě s ženichem nebo každý samostatně - to už je asi prkotina :D Pokud má některá z Vás zkušenosti s focením před obřadem, určitě je uvítám!
Odpovědět
Profilova fotka
@doileag Nejlepší se to prodiskutovat s vaším fotografem, nicméně focení před obřadem je docela normální záležitost. Pokud máte čas, tak se toho nebojte a běžte do toho. Nehrozí, že budeme mít povadlé kytky, povolený účes nebo špinavé šaty ;) Navíc můžete udělat pár fotek ráno a pak i chvilku zase na jiném místě odpoledne. Nicméně ty odpolední hodiny nejsou vůbec na focení pozdě, někdo by řekl, že by to mohlo být i později ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my se fotili před obřadem a super. Za nás doporučuji. Ráno mě manžel vyzvedl (za přítomnosti rodičů, sourozenců, pár přátel a sousedů) A s přítelem jsme přejeli na místo, kde byl obřad i hostina. Pofotili jsme se cca 2-3 hodky (mezitím se u nás doma sešli ostatní hosté a společně - autobusem vyrazili za náma). V cca 12:30 dorazili hosté a v 13 byl obřad. Chtěli jsme ještě nějaké fotky při západu slunce, ale ani trochu se nám nechtělo odejít, takže jsme fotky raději obětovali a vůbec toho nelituju ;-) Kdyžtak mrkni na naše fotky. Jinak obrovské plus je v tom, že pak nemusíte z hostiny odcházet. (ikdyž spěcháte, tak jste stejně vždycky min. 2 hod. pryč :/ ) Na fotkách jste oba "čerství! :-D A co se toho kouzelného okamžiku, kdy tě přítel poprvé spatří, tak pro mě to bylo osobnější, když mě vyzvedl v pokojíku, kde jsme byli jen my dva... (a teda fotograf). Jinak my to tak řešili i proto, že jsme se chtěli fotit v místě hostiny...
Odpovědět
Profilova fotka
@doileag Dobrý den, s focením před obřadem mám špatné zkušenosti a to jak z pohledu fotografa, tak i ženicha. Zažil jsem to několikrát. Vše vypadá ideálně, líčení, kytky, ženich i nevěsta vše čerstvé a v kondici ... na zvážení je Vaše psychická odolnost. Napětí před obřadem prostě je a na fotkách je to vidět. Po obřadu to z vás spadne, začne se oslavovat a je daleko větší pohoda. Odpolední focení je z pohledu světla a výsledků ideální ;-) K osobní zkušenosti ženicha. Naplánovali jsme si focení před obřadem, abychom neodcházeli od rodiny a kamarádů. Měli jsme svatbu v září, vyšlo fantastické počasí, od rána bylo jasno ... pohoda skončila po prvních metrech a fotkách v parku ... byla rosa, šaty mokré a následně spodní kraj černý. Nepřejte si vidět manželku, jak se tvářila po půl hodině. Z dopoledních fotek moc nebylo, že jsem pak půl hodiny myl šaty jarovou vodou, aby byly na obřad bílé, ani rozvádět nemusím ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, též se zapojím a sdělím své poznatky. Focení před obřadem má své klady....to jest čerstvé líčení, účes, čerstvá kytice, ale tím to většinou končí. Všechny nevěsty co jsem fotil před obřadem se více staraly o šaty než aby byly uvolněné u focení. Stále se muselo dávat pozor aby se neušpinily šaty, boty apod. Dost to omezovalo, protože se prakticky eliminují všechny "střeštěné" fotky a fotí se klasika ve stoje, max. v sedě na nějaké dece apod. Je to na zvážení. Určitě to proberte s vaším fotografem. Jestliže Vám na šatech atd. nezáleží, tak je to celkem jedno. Jestliže chcete říct své ANO dokonale bílá, učesaná apod., tak focení před obřadem nedoporučuji. Případně je dobré focení rozdělit. Udělat pár klasických fotek před obřadem a zbytek dofotit v odpoledních hodinách.
Odpovědět
Profilova fotka
S názory výše nesouhlasím. My jsme to tak měli a bylo to super. Žádný stres a ani přehnaný strach o ušpiněné šaty...asi spíš záleží na povaze ženicha a nevěsty. :-) Většina fotek se nafotila mezi 10-12hod., obřad byl ve 14hod. a pak se udělalo pár fotek po hostině, odběhli jsme jen asi na půl hodinky. Neumím si představit nechat focení až po obřadu, to bych si hosty a svatbu neužila.
Odpovědět
Profilova fotka
dobry den, ja bych foceni pred obradem moc nedoporucila, protoze by se fotilo v poledne, kdy je fakt to nejhorsi svetlo a fotky pak nejsou moc pekne. Naopak foceni odpoledne je idealni, je mekci svetlo. Ted v listopadu jsem fotila divadelni soubor a prijeli pozde asi v 6 vecer, tak jsme to dosvitili filmovym svetlem a vysledek super. Malo svetla se da vysesit, ale s ostrym se pracuje spatne.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, jestli můžu, přidám pár postřehů. Ve focení před obřadem vidím jen jedno nebezpečí , že si ušpiníte šaty. Proto bych doporučoval volit takové místa, kde toto nebezpečí bude minimalizováno :-). Také bych ještě doporučil vyhradit si po obědě chvíli času (stačí opravdu pár minut) na pár společných snímků. Můžete se podívat na toto album http://www.beremese.cz/catalog/vendor.... Tady jsme taky fotili většinu inscenovaných snímků před obřadem, po hostině jsme s nevěstou a ženichem odběhli na čtvrt hodiny a dofotili zbytek. Ale hlavně: zvolte si takový program svatebního dne, který bude nejvíce vyhovovat Vám, fotograf je najatý profík a se světlem si poradí, nebo by alespoň měl :-)
Odpovědět
@kfc7 Můžu se zeptat, neberte to prosím útočně - co jste fotili 3 hod? Mně i 2 hod přijde moc.... I když si dovedu představit, že někomu na fotkách hodně záleží, pořád si tříhodinové focení nedovedu představit. To už nemůže být ani kde fotit :-D a pózy se musí opakovat.
Odpovědět
@taptap82 může to být třeba focení na několika místech...my jsme fotili asi 1,5h a víc bych nechtěla, jednak už, jak říkáš, nebylo co, a pak jsme nechtěli odcházet od hostů a byli zrovna v době focení hodně unavení...ale umím si představit, že za čerstva bych zvládla přejet někam jinam a tam nafotit zase fotky v jiném prostředí...To je ovšem jenom teorie, ve skutečnosti myslím, že (alespoň pro mě) nemá cenu na tak dlouho opouštět hosty a hlavní je si ten den užít s nimi. (Tenhle argument u focení před obřadem sice odpadá, ale zase jsme měli jiné důvody, kvůli kterým bych to nechtěla).
Odpovědět
Profilova fotka
@taptap82 obvyklá doba inscenovaného focení, alespoň z mých zkušeností je hodina až dvě. Samozřejmě se dá focení zvládnout i za čtvrt hodiny anebo protáhnout na čtyři hodiny (obojí jsem zažil). Zkrátka tisíc lidí, tisíc chutí :-)
Odpovědět
@izzybickerstaff Souhlasím s tebou. My máme naplánované 30 min focení s rodiči a hosty a pak klasické párové portrétovky na 30 min, taky právě nechceme hosty nechat čekat moc dlouho. A ani v té zimě moc dlouho asi nevydržíme. Ta hodina bude akorát, než začneme modrat :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@taptap82 Nenapsala jsem to úplně přesně. Ten čas byl i s přesunem na místo konání - resp. čas od odjezdu z domu po obřad. A samozřejmě jsme se nefotili v kuse :-D Čas nás netlačil, takže jsme si to užívali, pili, blbnuli, převlékali se atd...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
my se budem fotit uplne jinej den :-) a v den svatby uz jen momentky z obradu apod. No, holt me uvidi, nenadelam nic ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budem mit foceni pred, pak obrad.(cca ve 4hod odpo) pak vecere...a druhej den foceni na jinym miste. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@taptap82 my meli foceni na dovoleny a 1,5 hodiny uteklo tak,ze jsme ani nevedeli jak a klidne bychom brali dalsi hodinu na dalsi mista. Ne kazdej to ma frk frk a hotovo :-D
Odpovědět
My měli hlavní focení před obřadem a pak jedno menší po obřadě v místě hostiny, neb tam byla krásná zahrada a za sebe můžu jen doporučit...Měli jsme pak více času se věnovat hostům - on ten den uteče jak voda a i tak mi to přišlo hrozně krátké..
Odpovědět
@lucineni Já vim, ale každý má asi jiné priority. Samozřejmě chci mít několik hezkých fotek, ale nemusí jich být stovky, raději se půjdu bavit s hosty než 2-3 hodiny někde fotit.
Odpovědět
Chtěla jsem také focení před obřadem (ten je až ve 2), ale bohužel by to bylo v pravé poledne v létě, což nám fotograf nedoporučil kvůli ostrému světlu, takže se budeme fotit v podvečer a tím, že budeme mít oběd později, zkusíme vypadnout, když lidi budou trávit a dávat si kávičku:-). Pokud by bylo pod mrakem, tak by to bylo ještě reálné..naštěstí pěkná místa k focení jsou v relativně blízkém okruhu od místa konání.
Odpovědět
Děkuji za cenné rady a postřehy. Svatbu máme v květnu, tak snad s ostrým sluncem nebude až takový problém. Otázkou pak zůstává barva šatů :D Pokud bude hezky, tak to asi až takový problém nebude, pokud bude pršet, jsme v háji, ale to se stejně dozvíme až v den svatby. Zkusím focení pořešit s mojí fotografkou a uvidíme, jak to nakonec všechno dopadne. Mě na focení před obřadem nadchlo zejména to, že nebudeme muset od hostů utíkat a budeme s nimi co nejvíc. Přece jen, jak shora již zaznělo, ten den uteče děsně rychle :D
Odpovědět
Profilova fotka
Plánujeme focení před obřadem :-) hosté pak přijedou až na obřad kolem 2-3 hodiny. Chceme to tak, abychom se trošku otrkali a také abychom se pak věnovali už jen hostům :-) Co se týče cesty na obřad, tak pojedeme spolu.
Odpovědět
Profilova fotka
Zatím o focení před obřadem taky přemýšlíme, ale ještě nemám dohodnutého fotografa, tak uvidíme. Mne napadlo, že bychom se mohli fotit den po obřadu (obřad v sobotu) a nikoho bychom nerušili.. ale byly by to další výdaje, jak za fotografa, tak za líčení a účes.. Ale zase bychom nemuseli řešit, že se před obřadem zamažou šaty. Svatbu máme na Staroměstské radnici a pak kousek vedle v hotelu, tak bychom se fotit museli buď někde poblíž nebo někam dál přejet, navíc časově máme svatbu naplánovanou od 13:30 do 22:00, kdybychom do toho dali cca 2 hodiny focení, no nevím nevím.. :-|
Odpovědět
@lirael noooo, my byli den po svatbě totálně mrtví, byla jsem ráda, že manžel dojel zpátky do Prahy bez mikrospánku (třikrát zastavoval). Takže při plánování focení až poté je tohle taky třeba zohlednit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff Říkám si, že když bude svatba od 13:30 do 22:00 (je to v hotelu, v soukromém salonku, bez obsluhy, baru nebo tak, takže je ten čas celkem závazný - nikdo si nic nedokoupí - respektive může za své, což při jejich normálních cenách opravdu nehrozí.. ), tak že mi budeme druhý den celkem v pohodě.. Říkala jsem si, sejdeme se dopoledne s částí rodiny co přijede z Brna, rozloučíme se a odpoledne bychom se mohli jít fotit.. Ale nevím, nějak tam to focení nemůžu zakomponovat.. :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Tak mne napadlo, co takhle focení v noci?? Když je svatba konec 22, tak bychom vlastně mohli mít focení potom.. Ale nevím co by na to říkali fotografové.. ;-)
Odpovědět
@doileag ,ja jen malou poznamku, nerikam,ze bych byla vyslovene nervozni,ale napeti pred obradem bylo, u zenicha jeste vetsi a pak po obradu byla uz jen dobra nalada a nejhezci svetlo bylo okolo 5hodiny. My jsme se fotili hodinu a jelikoz svatba zacinala od 10hod dopoledne prijezdem hostu a koncila o pulnoci,tak si myslim,ze se hoste o sebe zvladnou chvili postarat sami ;-) mimochodem to bylo po jidle a po dortu.
Odpovědět
@lirael uvidíte, tohle má každý jinak, třeba budete v pohodě :-) taky to u nás určitě bylo tím, že z nás spadl všechen stres a konečně jsme úplně vypli. Ve fotografování se nevyznám, ale nápad s nočními fotkami zní dobře!
Odpovědět
Profilova fotka
My se fotíme před tim, než všichni přijedou. Obřad máme v půl druhé a po obřadu se budem fotit uz jen v kostele a s rodinou. Jinak by to taky bylo po obědě už moc pozdě, u restaurace si uděláme par fotek v lese k večeru.
Odpovědět
Profilova fotka
@lirael Já si focení den po obřadu nějak moc neumím představit, kromě toho, že by bylo potřeba znovu řešit vizážistku, kadeřnici atd., tak hlavně to chce fakt dobře zvážit jestli to fyzicky zvládnete. Zatím jsem nepotkal nikoho kdo by den po svatbě byl svěží na focení ;) :D To už raději nafotit portréty úplně jindy (v týdnu před svatbou nebo někdy později atd.). Noční portréty můžou vypadat skvěle, ale mít ze svatby jenom a pouze noční portréty by mohlo být trošičku zvláštní ;) Určitě si zkuste najít nějaký čas i odpoledne na svatbě, ono je fajn na chvilku "vypadnout" od všech těch lidí a odpočinout si při focení :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lirael Focení v neděli odpoledne je dobrá volba. Je jasný, že bude potřeba zainvestovat do účesu a líčení, ale na druhou stranu, bude účes i líčení perfektní na fotkách, (po obřadu, gratulacích, slzách, obědu, ... tomu tak nebývá). Navíc si můžete dovolit fotomakeup, který bývá výraznější, než jaký je na svatební den. Při vašem harmonogramu to jde zvládnout v dobré pohodě. Je jasný, že pro svatbu, kde se pije a tancuje do svítání, to není to pravé. Doporučil bych necelou hodinku focení v nočních ulicích, (fotky budou mít nádhernou atmosféru) a pohodové odpolední focení v neděli. Výsledek bude dokonalý. (Jestli Vás zajímá, na kolik by to vyšlo, klidně mi napište zprávu.)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?