Focení před nebo po hostině

Profilova fotka
Zdravím nevestinky či manželky.Jak jste měli focení na svatbě vy?Já mám představu focení po hostině,jelikož chceme s přítelem fotky sami někde v přírodě a jestli si myslí,že budeme mít za půl hodiny hotovo tak se sakra plete.On chce totiž focení hned po obřadu,ale už si neuvědomuje,že ti pozvaní hosté na nás budou muset čekat než se vyfotíme a budou protivní a hladový.Takhle by sme se všichni v klidu najedli a potom se ne chvilku vypařili,mezitím by přijela kapela začala by hrát a po návratu by byl náš první tanec.Co na to říkáte?
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, to je klasika :-) Ženich má představu, že se to za půl hodinky stihne ještě před obřadem a potom to nakonec bude on, kdo bude unavený a hladový a nebude se chtít fotit vůbec :-). V tomhle jsem s Vámi zajedno. Klasický je většinou obřad, hned po něm hromadná fotka všech, potom skupinovky s rodinou. V tom problém není, asi je to i pohodlnější, protože část lidí odejde. Novomanželské focení je vhodné odložit. Ale pokud je léto, ženich se účastní většiny fotek, má oblek, takže to má horší než nevěsta, je pak většinou dost unavený, zpocený a hladový :-)). Navíc často telefonují během focení příbuzní kde že jsou. To je pak na výrazu tváře hodně znát, novomanželé se tolik neuvolní, ono akné a zpocené čelo vyretušovat jde, ale naštvaný výraz tváře ne :-)) Po jídle je focení určitě lepší, obvykle bývá "hluchá" chvilka mezi obědem a krájením dortu (lidi kecají, odpočívají, pijí kafe, novomanžele nikdo neschání) a pak mezi krájením dortu a prvním tancem, z hlediska dobrého světla je ideální světlo v létě tak od 16 hod, nejideálnější hodinu až dvě před západem sluníčka (když je hezky) :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Po obřadu jsem fotil vlastně jenom jednou (vzniklo okno na 40 minut, které se postupně zkracovalo a zkracovalo až na 15 :D) a nebylo to ono, nevěsta nešťastná, že se nestíhá a že musí hosté čekat (protože chtěli zároveň otevírat hostinu), ženich nevěděl, co na to říct,... takže jsem měl dost práce, abych je uklidnil - nakonec se zadařilo, ale na svatbě se prostě spěchat nemusí :) už bych do toho nešel, resp. bych to nikomu nedoporučil :) takže zaručeně focení před dortem, po dortu, to je jedno, lidi budou u kafe, bude to v klidu a slunko nebude přímo nad hlavou, ale půjde přes stromy ;)
Odpovědět
já musím mít focení hned po obřadu, kvůli dálce - místo obřadu je hodinu (kde chceme fotit) od místa hostiny. Přemýšlela jsem, že někde uděláme zatím pro hosty jakousi koktejlovou party
Odpovědět
@ivetka303 my měli taky hodinový přejezd a fotili jsme se až po hostině (obřad 12:00, oběd 15:00, na focení jsme odcházeli se zpožděním okolo 18:30). Mezi obřadem a přejezdem jsme vyfotili jen jednu fotku se všemi a konec. Hosté si s námi chtěli povídat a pozdravit nás, kdo odjížděl hned po obřadu, se loučil...stihli jsme vše podle našeho plánu, ale za cenu zkrouhnutí focení (taky jsme měli původně v plánu pár fotek jen my dva). Plnohodnotné focení by mi přišlo nereálné, trvalo by to už moc dlouho, a to asi i v případě té párty, jak píšeš.
Odpovědět
Profilova fotka
Skupinové foto po obrade a my až někde po obědě. Ještě mě napadlo novomanželske fotky udělat před odjezdem ba obřad. Chtěla bych pár fotek u nás na zahradě
Odpovědět
@izzybickerstaff Ano to chápu. Ale my chceme fotky z místa ,kde bude obřad, protože je to na zámku, takže si neumím představit, že bysme jeli hodinu na hostinu a pak zase hodinu zpět na focení a pak zase zpět na hostinu za hosty.. to fakt ne:-D 3 hodiny času úplně k ničemu..takže jediné rozumné řešení je skutečně v možnosti rautu (koktejl party)
Odpovědět
@eicul86 před obřadem není problém, dělá se to dnes už běžně. Pokud si pro tebe ženich přijede, tak je to i lepší nápad, pokud bude čas před obřadem, pak bývá vše dost ve spěchu.
Odpovědět
@ivetka303 oki, nevím přesně, jak jsi to měla v plánu. My se na místo obřadu už nevraceli, fotili jsme se na přehradě autem asi 5 minut od hostiny.
Odpovědět
Nám to fotografka rozdělila na 2x. Skupinky a pár fotek jsme fotili po svatbě a po hostině, prvním tanci a rozkrojení dortu jsme jeli fotit zbytek. A myslím, že to bylo super, svatebčané nebyli znudění, unavení a hladoví, kdyby čekali až se všechno vyfotí. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Vyfotili jsme hromadné fotky a pár skupinovek hned po obřadě, pak jsme šli na hostinu a po ní jsme se šli v klidu fotit sami dva. Hosté byli najedení, dostali noviny, někteří se šli ubytovat, jiní projít po celém areálu, bylo to tak ideální. A aspoň jim trošku slehlo před krájením dortu :-)
Odpovědět
@izzybickerstaff tak to chápu a je to reálné, bohužel u nás ne :-(
Odpovědět
Standardně se to tak skutečně dělá, že se udělají fotky všech po obřadu, jede se na oběd, a po obědě se novomanželé odeberou na focení pouze jich samotných. Bohužel v některých případech nereálné, já bych to tak taky chtěla, co už.. nedá se nic dělat a svatebčani se hold budou hodinu nudit
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@rena24 udělejte to tak, aby vás to bavilo a byli jste v pohodě. O to víc si ten den užijete a nebudete se stresovat tím, že někdo to měl jinak. Pavel
Odpovědět
já jsem nechtěla focení před obřadem, chtěla jsem mít ráno v klidu (což jsem nakonec stejně neměla) a byla jsem utajená (teda šaty, účes a líčení muž viděl už před obřadem). a jednoznačně jsme věděli, že po obřadu jen skupinovky, a pak hned oběd, protože jsme oba, když máme hlad, strašně protivní :-D :-D a všeobecně jsme pak už neměli moc hamonogram, a pak bylo krásně a zábava a nám se chtělo pít a povídat, tak nás fotograf musel ukecat, že se jedeme fotit do leteckého muze, než ho zavřou... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučujeme před hostinou. Netrpíte únavou z oběda, máte lepší make-up a květiny jsou více svěží. Večer to pak může mít výhody dobrého světla a poklidné atmosféry. Ideál je nejspíš focení rozdělit. Hezký den tým AMAKA
Odpovědět
Profilova fotka
My hned po obřadě měli focení skupinek, s rodiči atd. Pak jsme měli po polívce rovnou raut, takže během něho jsme si jen na cca 15 minut "odskočili" na vedlejší louku, kde jsme nafotili pár fotek v obilí a na balíku sena, pak ještě vzniklo improvizované focení na kombajnu a pak večer při západu slunce - to jediné jsme měli naplánované. Máme perfektní rodinu a skvělé přátele, všichni se výborně bavili a pařili, takže těch našich několik "zmizení" si někteří ani nevšimli a nebo tomu mohli přihlížet (obzvláště focení při výjezdu kombajnu budilo velkou pozornost) - kromě toho večerního focení při západu slunce, to jsme jeli autem pryč. Což je jistá výhoda svatby "všechno na jednom místě" a ještě líp - na domácí půdě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rena24 Pokud chcete opravdu pěkné fotky, doporučoval bych v tom červnu za předpokladu slunečného počasí focení až někdy kolem 17-18 hodiny. To bývá měkké světlo a fotky i video mají úžasnou atmosféru. Přes den je slunko příliš ostré, fotograf se vás bude snažit fotit hlavně ve stínu, což ho bude omezovat. Po obřadu je dobré udělat třeba skupinovou fotku a ostatní skupinky. Je to nejideálnější doba, protože máte všechny lidi pohromadě. Co se týče délky focení, to už záleží na tom jak který fotograf pracuje. Většinou nám stačí 60-90 minut bez přejezdů. Někteří fotografové fotí i 3 hodiny. To už není moc příjemné, protože ten den velmi rychle uteče. Svatba není jen o focení.
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji po hostině. Jako ženich, host i fotograf. Budu mluvit na rovinu. Věřte mi, že všem hostům bude lézt krkem, pokud budou muset hladoví čekat třeba i hodinu. Vždy to slýchám ze všech stran, ať jsem na svatbě jako host, fotograf nebo kameraman.
Odpovědět
A co před ale před obřadem hold se začnete dřív připravovat a pak bud rovnou na obřadní místo a nebo zpět domů přivitat hosty ( otázkou taky v kolik hodin máte obřad. Jestli v 10 tak před obřadem nerealné, jestli v 14 hod tak v pohodě
Odpovědět
Profilova fotka
@smajlik345 No s těmi dřívějšími přípravami to vidím bledě budeme rádi kdž budeme stíhat vše nachystat natož řešit nějaké focení:-D máme dvě malé děti a před obřadem budeme zdobit ještě míst pro after party venku a místo pro obřad protože bude venku.Já už to mám vše naplánované jen sem chtěla vědět jak jste to měli vi ostatní :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rena24 Nejdříve jsme chtěli ještě před hostinou, ale pak jsme si to rozmysleli a jsem ráda. Jednak právě proto, aby na nás nemuseli hosté čekat před obědem a nemuseli řešit, jak vyplní čas mezi obřadem a hostinou a taky proto, že sice jsme se "zdejchli" na dvě hodiny, ale mezitím už hrála kapela, hosté četli svatební noviny a vyplňovali křížovky a mohli si u toho dát kafe a seznámit se. Make up po obědě nebyl o nic horší, maximálně jsem poupravila rtěnku. Takže za mne focení po obřadu :)
Odpovědět
Nejdriv skupinky jsme fotili hned po obradu,kdy jsme meli obrad venku na nadvori hradu.Hostum jsme tam pripravili mensi obcerstveni a piti a kavu,melo to velky uspech.A fotky jen s manzelem jsme meli po hostine.Hoste si mezitim cetli svatebni noviny a povidali si.Fotili jsme jen 45min a fotek mame opravdu hodne :),takze necekali dlouho :) a po hostine bylo i lepsi svetlo,bylo to cca v pul treti
Odpovědět
Máme to naplánované tak, že po obřadu cca 20-30 min fotky s rodinou, skupinovky apod. a pak 30 min fotky nás dvou. Bohužel to musíme udělat před obědem, místo, kde se koná obřad, je nádherné, ale cca 40 min od hostiny, tak bychom se tam nevraceli. Máme to v zimě, takže na světle nezáleží, předpokládám, že sluníčko stejně nebude a jak bude kosa, tak to i my budeme chtít urychlit. Rodina si může sednout v restauraci naproti kostelu a tu půlhodinku počkat nebo se jít projít do parku, na hřbitov (:-D jako vážně, je to Slavín, takže ne jen tak nějaký hřbitov :-D ). Pak zbytek nafotíme v restauraci po obědě, kde budeme mít stromeček apod. Zase ve 4 hod se stmívá, tak abychom to stihli.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?