Focení novomanželů před obědem nebo až po něm?

prosím o vaše názory
Odpovědět
Profilova fotka
my budeme mít před obědem :)
Odpovědět
Profilova fotka
My meli az po obede, sice jsem se u obeda bala, abych si nezaspinila saty, ale na foceni uz jsem byla aspon uvolnena, nervy a adrenalin z obradu uz byli pryc a mohli jsme si foceni podle nalady klidne protahnout aniz bychom se bali o hladem umirajici hosty :-D
Odpovědět
já až po obědě, po jídle jsem vždycky mnohem spokojenější :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Před obědem - hned po obřadu jsme to měli :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jako nevěsta jsem tu byla registrovaná jako martja_sgcz a protože jsme měli obřad až od 14 hodin (všechny ostatní termíny už byly rozebrané), dělali jsme pár fotek (focení asi půl hodiny předem) i před obřadem. Po výstupu auta směrem k oddacímu místu (Viniční altán) jsme potkali pár zajímavých míst (ke kterým jsme se nemuseli později vracet :o) ). Lidé kolem byly natěšení a furt si nás hlídali :o) Po obřadě vzniklo také pár fotek a pak i večer :o)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobre rano, ze zkusenosti je lepsi fotit az po jidle :) Lide si daji cigaretu, kaficko, v klidu Vas budou hodinku postradat, zadny strycek, teta ani babicka uz nejsou nervozni, nikdo na Vas neceka a mate klidek a pohudku :)
Odpovědět
My budeme po obřadu fotit společnou fotku a různé skupinky se svědky apod... už kvůli tomu, že to nebude tak dlouho trvat, ještě zvažujeme, že s sebou vezmeme svatební koláče, kdyby opravdu někdo jídlem strádal :-) , a taky proto, že po obědě budou pro změnu tak nacpaní, že budou rádi, že chvíli sedí :-D ... takže obědě se odebereme fotit sami :-). Vždycky jsem si to tak představovala a nedávno jsem byla na jedné svatbě, kde to přesně takhle měli a myslím, že se to osvědčilo. Hlad sice byl, ale snesitelný :-) . Vždycky se někdo najde, kdo bude mít v bříšku prázdno :-D
Odpovědět
před obědem jsme udělali jen tři skupinové fotečky před hotelem a pak jsme šli v klidu na oběd. po obědě jsme jeli se vyfotit jen s manželem, hosté měli k dispozici noviny, svatební strom a další blbinky na zábavu a po návratu jsme se všichni ještě fotili v hotelové zahradě (společné foto, skupinky a pod.) opravdu všichni to takhle uvítali. určitě bych to nedělala jinak, zažila jsem svatbu, kde se fotilo po obřadě- před jídlem, a to nejen skupinky, ale i ženich s nevěstou odjeli na 2 hod pryč a my na ně čekali - všichni byli otrávení, unudění a hladový..
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě je lepší po obědě, hosté nemusí čekat na vás někde dvě hodiny, naž se "vyřádíte" - nemluvě o tom, že i já už jsem měla dost hlad a to stačily blbinky připravené svědkama před restaurací :-D Pokud hostům nezajistíte na tu dobu focení před obědem nějaké občerstvení a možnost si posedět, tak věř, že budou akorát naštvaní, mrzutí a svatbu ti pomluví, ikdyby byla jinak sebelepší...nemyslím všichni, ale vždycky se na svatbě najde nějaký ten mrzout...ať je to tetička, babička anebo švagrová. Takže před oběděm jen několik společných fotek u místa obřadu, abyste senemuseli vracet (všichni, se svědkama, s rodičema a tak) a ty sólo fotky až po hostině.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky...jelikož přítelova rodina to má 200km tak bude obřad v 14:00. Takže máme v plánu nafotit samostatné fotky dopoledne ať už potom nikam nemusíme. A po obědě bysme udělali pár společných se všemi svatebčany. Ale to jsou plány...uvidíme jak to dopadne ve skutečnosti :o)
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučoval bych spíše po obědě, ať nemusejí hosté čekat. Hladoví hosté jsou mrzutí hosté :-) Navíc po obřadu z vás nejspíše spadne veškerá nervozita a focení si tak více užijete.
Odpovědět
Profilova fotka
ja chci aj - aj a ještě navečer... ;)
Odpovědět
Článek se načítá
A můžu se ještě zeptat, když se většinou odjíždí na focení po obědě, první tanec máte až po návratu z focení? Některým se nelíbí, že by měli čekat bez toho, aby mohli tančit. I když osobně si myslím, že po svíčkové si každý rád sedne, povykládá a dá radši kafíčko, než bychom všechny honili k prvnímu tanci. Zajistili jsme si cimbálovku k poslechu, navíc tam bude strom, svatební noviny, tak by o zábavu měli mít postaráno. Díky z odpovědi.
Odpovědět
Určitě po o! Hosté se mohou trochu uvolnit, naši hosté měli např.možnost se během této doby ubytovat. Dospělí to nějak snesou, ale pro děti by to bylo dlouhé čekání. I vy nebudete mít stres, že musíte spěchat!
Odpovědět
Profilova fotka
Měli jsme cca půl hodiny focení po obřadu u kostela a pak asi 2 hodiny odpoledne, kdy už hosté byli najedění a bavili se, takže jsme se mohli jet fotit. Bohužel pršelo, což zapříčinilo, že jsme se nemohli fotit hned na místě, ale museli jsme jet autem jinak, proto to byl trochu delší ;-)
Odpovědět
My jsme po obřadu měli společné focení.. A sami jsme se jeli fotit až po obědě, rozkrojili jsme dort a jeli se fotit.. Mezitím si svatebčané dali kafíčko s dortem a měli připravenou zábavu.. Kdyby to bylo před obědem, tak by nám umřeli hlady :-)
Odpovědět
My jsme hosty poslali napřed a fotili se hned po obřadu, protože to probíhalo v zahradě zámku, kde obřad by a připadalo nám jako blbost jet na oběd a pak znovu zpátky. Takže bych řekla, že to záleží na okolnostech - přizpůsobit to situaci a hlavně si kvůli tomu zbytečně nekomplikovat průběh svatby ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli obřad ve 14h, skončil kolem 15h, pak jsme se fotili hromadně,s rodiči,svědky a pak se fotili portréty novomanželů v zámecké zahradě i v zámku,focení celkem trvalo 3hodiny,ale jsme za to moc rádi,jak řekl manžel,nikdo už nám takové fotky neudělá :-) hosty jsme poslali napřed do hotelu,měli tam připravené pití, v zámku byla domluvená prohlídka pro hosty,nikdo si nestěžoval,že na nás čekali třeba o trochu déle než bylo v plánu,všichni to respektovali,že je to náš den :-)
Odpovědět
Měli jsme focení před obědem i po obědě a nebyl to žádný problém. Tím, že pro hosty byl během focení zajištný program, byl klid. :-)
Odpovědět
My si udělali focení nás dvou před obřadem, abychom někoho nezdržovali, po obřadě skupinovky a večer ještě krátké docení nás dvou na jíném místě (hostinu jsme měli kousek dál jak obřad), než se vystřídali/přišli lidé na večerní veselku.
Odpovědět
Profilova fotka
podle nás je to dobrý nápad, a vždy když je taková příležitost, tak jí využijeme. Především pro jistotu, kdyby se odpoledne pokazilo počasí. Protože pozdě odpoledne/navečer je vždy z hlediska fotografa lepší světlo, ve kterém vám to bude slušet. Jako vše, dopolední focení má jisté nevýhody :-| - světlo je ostré, pod očima, nosem a jinde v obličeji vytváří černé stíny (které je možno přebít bleskem), což v podvečerním jemném světle nehrozí. Vy sami vy musíte dopoledne překonat několik úskalí - dát pozor na účes, šaty, oželet, že si prstýnky nasadíte už před obřadem, překonat časový tlak a nervozitu. Dopolední focení je tedy dobrým doplňkem podvečerního focení ženicha a nevěsty, při kterém vzniklo 99% našich nejzajímavějších snímků. Nevýhodou samozřejmě je to, že musíte opustit bavící se rodinu a přátele. Protože fotíme dva, máme pro vás řešení - jeden z nás s vámi fotí portréty, druhý zůstane a s využitím ateliérových světel zabaví vaše hosty, který pořizuje zábavné portréty nebo momentky 8-). Takže pokud to počasí dovolí a není třeba využít unikátní kulisu místa obřadu (kam je obvykle stejně možno se vrátit v podvečer), nafotíme po obřadu velkou skupinovou fotku a nezbytné další, abychom nezdržovali před obědem. Zbytek nafotíme posléze v přívětivějším světle. Když to vezmu statisticky, tak jsme novomanželské portréty pouze dopoledne fotili na jediné svatbě z uplynulých 36. S námi to zvládnete :-) Jirka & Lotka
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?