Focení novomanželů - hned po obřadu či až po hostině?

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat. Nevím, kdy udělat focení novomanželů, jestli hned po obřadu - jak je asi běžné nebo až po hostině. Obřad máme až ve 14 (kvůli tomu, že hosté pojedou z celé ČR), ale pokud by mělo být focení po obřadu, k hostině se dostaneme až cca ve 16-16:30, a to už mohou být hosté hladoví (i když dostanou malé občerstvení u nás). Co myslíte, máte to některá podobně?
Profilova fotka
Měli jsme to stejně, focení bylo po obřadu a na jídlo jsme se dostali ve čtvrt na pět. Vzhledem k tomu, že s tím všichni počítali, tak se nadlábli ještě doma (resp. u nás) a do té půl páté to v pohodě vydrželi :)
Profilova fotka
Fotografovani muzete rozdelit na dve casti (docela se mi to osvedcilo), kdy se po obradu nafoti spolecne skupinove fotografie a cast aranzovanych a po obede si muzete vyhradit o neco vetsi prostor pro sebe :). Zalezi, jak mate organizovany Vas den a jestli mate obrad a hostinu na jednom miste nebo prejizdite. Pokud mate casovy prostor pred obradem, urcite je mozne fotit i pred nim. Zalezi jen na kazde neveste, co ji vice vyhovuje :)
Profilova fotka
Vidím to stejně jako stephaniekristl. Mám stejnou zkušenost s tím dělením ;-)
Z vlastních zkušeností nedoporučuji focení po hostině. Je to vždycky mezi hosty pak strašně trapné...:-) Po obřadu je většina hostů schopná překousnout ještě ledacos-jsou ještě plni dojmů, takže to probírají a trpělivě čekají a ochotně pózují. Já mám sice obřad dřív ale k hostině se taky dostaneme později, proto tam někde během focení prostě malý stolek (vyprosila jsem si u kastelána) :-) a na něm malé občerstvení - koláčky, pití a něco slaného. Po hostině je to pak takové rozpačité, hosté neví, kdy se vrátíte apod. a je to zkrátka divné - je to jako slavit něčí narozeniny bez oslavence - na nic:-D Aspoň já mám takovou zkušenost z několika málo svateb... A hlavně - svatba není o focení ale o užití si, myslím že poobřadové focení bohatě stačí:-)
Profilova fotka
já jsem pro focení až po obědě. Mezitím co si hosté dají kávu, cukroví, cigaretku - my se stihneme vyfotit a hosté nikde zbytečně bezprizorně nečekají. Co mám vlastní zkušenosti ze svateb, kde bylo focení ihned po obřadu, tak to bylo naprostá katastrofa.. :-( Ale asi je to na organizaci... :-)
Profilova fotka
My jsme to měli takto: Skupinové focení po obřadě- cca 30 min. Focení po hostině- cca 1,5 hod. nakrojili jsme dort a jeli pryč- obsluha dort rozkrájela hostům, hosté si dali kafíčko a trošku si odfrkli (většina hostů si ani nevšimla, že jim chybíme :-D) Poté jsme se bavili s hosty, zatančili první tanec rozjeli zábavu a opět jsme cca na hodinku zmizeli- vyvenčit psa a udělat pár fotek s ním. Zatímco jsme byli pryč jela zábava a poté dostali hosté raut (vrhli se na něj jako kobylky, takže nám skoro nic nezůstalo :-D) Všichni si naši svatbu velice chválili, říkali, jak byla super naplánovaná do posledního detailu. Od jediného člověka jsem neslyšela, že by jim vadilo, že jsme se jeli fotit- během našeho focení měli hosté jinou zábavu.. A naprosto nesouhlasím s parajan, že svatba není o focení- právě to focení je úžasné a v ten den jedna z mála chvílí, které mají novomanželé pro sebe. Já tedy nelituji času, který jsme věnovali focení- stálo to za to a ani by mi nevadilo, kdyby si na to někdo stěžoval- byl to náš den.. Focení před obřadem by bylo asi docela křečovité..a já osobně bych ho nechtěla. A focení po hostině je potřeba naplánovat tak, aby to netrvalo moc dlouho a lidi měli zábavu.
Profilova fotka
Vsechno hlavne zalezi jak mate zorganizovany cas mezi obradem a hostinou ..? pokud chcete spolecne fotky s rodinou, detmi, druzickami apod. tak je nejlepsi fotit hned po obradu dokud jsou vsichni pohromade, protoze pozdeji je obcas problem sehnat opet vsechny lidi ... :-) ale samozrejme ta moznost si to rozdelit je bezna na svatbach.... :-)
Já jsem taky pro rozdělení. Po obřadu tak půl hodinky a pak si to užít po obědě, kdy jsou svatebčani najedení, dávaj si dort a kávu, čtou třeba svatební noviny, jedou se převléknout nebo odvézt auta, prostě jsou zabavení. Zažila jsem svatbu, kdy se šli novomnaželé fotit hned po obřadu, fotili se hodinu a půl, my jsme teda měli jídlo i pití, svatební noviny, ale bylo to dlouhé. Nebylo kam si sednout, takže jsme postávali, člověk to samozřejmě vydrží, je to jejich den, nikdo nepeskoval, ale asi by bylo příjemnější sedět v restauraci...
@mancii http://www.beremese.cz/diskuse/tema/k... http://www.beremese.cz/diskuse/tema/k... http://www.beremese.cz/diskuse/tema/k...
1

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?