Dva fotografové

Vybrali jsme si dva fotografy. Oba jsou naši kamarádi. Líbí se nám jejich tvorba, jeden fotí přírodu, portréty a detaily, druhý fotí reportážně. První bude mezi pozvanými, takže po obřadu se zúčastní oslavy i jako host. Přemýšlíme, jak jim přidělit jednotlivé části svatebního dne, aby si nelezli do záběru a aby hlavně oba byli spokojení s podmínkami focení. Největším oříškem bude focení nás dvou. Jak je oba zapojit?
Odpovědět
Pokud to jsou profici, budou to mít rozdělené. Pokud ne, nechala bych domluvu stejně na nich, oni si musí vyřešit autorství a podobné záležitosti, zvlast u těch portrétů. Jsou pak sporné momenty, kdy jeden fotku vymyslí, vás si nastaví a druhý mu to cvaka bez vlastní invence. Jediné, na co bych brala ohled je fotograf host - aby se vůbec cítil být hostem, mohl vidět obřad, mohl gratulovat, mohl se v klidu najíst a pobavit. Ale to záleží, jak moc to máte promyšlené.
Odpovědět
@kacenkakaca Díky za postřehy. Fotograf - host bude mít od příjezdu na místo oslavy "volno". Je to člen rodiny tak chci, aby měl možnost si to užít jako host. Určitě ale nebude mít zakázané focení. Až napadne sníh, vezmeme je na místa, kde to bude probíhat. Zatím o sobě nevědí- Váháme, jestli nechat fotit oba, nebo jen jednoho (ne-hosta).
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, důležité je, abyste měla fotografa, který má celé focení od "a" až po "z" na povel. Aby ten jeden měl na sobě onu náročnou zodpovědnost, že vše podstatné bude zachyceno. Mohlo by jinak dojít k nepříjemné situaci, kdy jeden bude spoléhat na druhého a nakonec záběr nebude mít nikdo. Jeden fotograf bude tedy ten hlavní a druhý doplňkový. Zvláště při obřadu je nutná vzájemná domluva. Např. hlavní fotograf fotí novomanželé a druhý hosty. A pochopitelně se nesmění plést vzájemně do záběru. Není to úplně snadné, při obřadu bývá většinou málo prostoru. Držím palce! :-) Martin Šašek
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, hodně záleží, jestli je jeden z nich profík (nebo oba) a jestli se znají. Protože pokud je min. jeden z nich profík a k tomu se neznají, může to vyústit v dost nepříjemné situace. Zažila jsem, že jsem fotila kamarádovi na svatbě a maminka se bála, že něco pokazím, tak objednala ještě profíka. Tehdy jsem ještě nefotila na živnosťák, nicméně jsem to studovala, fotím už 10 let, ale doma není nikdo prorokem :o). No a ten profík, když zjistil, že mám lepší objektiv než on, mě začal nesmyslně šikanovat, vždycky když jsem zaostřila, skočil mi do záběru, takže ve výsledku mi několik momentů z gratulací nevyšlo, protože tam mám fotografovo pozadí :o). A on toho taky moc neměl, protože se staral víc o to, jak mě znemožnit. Takže na toto pozor. Jsou-li amatéři, pak není žádný problém. Ohledně fotogravání portrétu novomanželů apod. je vhodnější když jeden záběr fotí opravdu jeden člověk (vždycky se totiž někdo dívá na jednoho fotografa a druhý na druhého)
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca Pokud jsou to profíci, tak jeden z nich nebude fotit.
Odpovědět
Profilova fotka
@huwik Osobně si nedovedu představit, že bych měl při fotografování svatby čas řešit kvalitu objektivu jiného fotografa nebo dokonce mu záměrně lézt do záběru. Pokud fotografuji náročné scény jako je vlastní obřad nebo gratulace, vnímám a pozoruji jen a pouze vlastní děj s hledáčkem nalepeným na oko. Na svatbě musí být jasně určen hlavní fotograf a ostatní se mu musí přizpůsobit, pokud chtějí fotografovat. Držet se v dostatečné vzdálenosti, aby mu nelezli před objektiv. Je to velmi nepříjemné. Hlavní fotograf má plnu zodpovědnost za dobře provedené záběry.
Odpovědět
Osobne bych radila se jich zeptat a nechat je, aby se spolu domluvili. Je totiz dost mozne, ze se nebudou chti to svatbu takto ''delit'' s nekym, koho neznaji, obzvlast, jestli to jsou profici. My jsme meli na svatbe fotografy, kteri spolu bezne foti, je to profesionalni dvojice, takze tam je to uplne o necem jinem.. a bylo videt, ze to maji perfektne rozdeleny, nelezli si do zaberu atd... Kdezto u lidi, kteri by se dopredu neznali, si tohle fakt nedovedu predstavit.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, v první radě jim o vašem planu řeknete. Třeba přijdou s řešením sami. Nevíme, jestli uz jste s nimi domluveni, ale je možné, ze to některý z nich odmítne:( Uz jsme za kamarády, kteří slíbili nafocení a pak couvli, zaskakovali a víme, ze se to stává docela často.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, myslím, že není samozřejmostí, že by do této situace oba automaticky šli.. Zkusila bych je oba pozvat na schůzku a o všem bych si promluvila. Je složité někomu přidělovat ,,úlohu,, Emoce se dějí zcela nahodile a je důležité aby spolu nebojovali o místo. Já bych např. do toho nešla. Pouze se člověkem, kterého dobře znám a spolupracuji. Nikoliv pokud bych byla postavena před hotovou věc - aneb ty nám odfoť toto a ten zase tamto. Držím palce ať se dohodnete - každopádně bych 100% pozvala na hostinu a zábavu i druhého fotografa!
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin s tím že ten jeden bude mít ,,volno,,. S tím nepočítejte.. takový jsou nejhorší. Od rána bude fotit a bude se snažit překonat jiného fotografa.. Se mnou bojují od rána kamarádi rodiny, berou mi prostor k focení a chtějí mě nejspíš trumfnout.... Podle mě to nebude nic příjemného pro druhého fotografa a bude to fotografický boj a lepší pozici ... :(
Odpovědět
@zankova_photo Bude mít volno, protože to je člen rodiny a chci, aby se na oslavě bavil. V kostele to bude jiné, tam chci co nejvíc fotek.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin on ale sám bude chtít fotit. Většina nadšenců z rodiny běhá od rána. Chtějí fotit samy a baví je to... ale my z toho radost nemáme :(
Odpovědět
Článek se načítá
@zankova_photo Děkuju za postřehy. Stojí za zvážení. Máte na to ten správný pohled, který já ne ;)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?