Co na to říkáte: focení před obřadem?

Profilova fotka
Chtěla bych poprosit o radu, jelikož máme obřad na 13h, tak mne napadlo, že focení někde v parku či lese by mohlo proběhnout už ráno např. cca od 10h na 12h by jsme musely být zpět na domečku a mezitím by přijeli hosti a všichni by jsme odjeli na obřad, poté pár foteček na hradě s hostama a pak jet na oběd... Původně jsem chtěla mít obřad dříve, pak oběd a pak odjet na focení jen nás dvou. Aby jsme nějak hosty nezdržovali s obědem skrz naše focení. Co myslíte jak jste to měly vy?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
My měli obřad až ve 13,30 a focení po obřadu, oběd jsme měli v 15,30 :-) Zatím co na nás hosté čekali, což byla tak hodinka, maminky rozdaly tlačenky, cukroví, nikdo hlady netrpěl, vše bylo v pohodě a bez problémů, navíc od rána se počasí hezky vybralo a měli jsme krásnou oblohu.... .Před obřadem a tím vším kolem budete oba asi mírně nervozní a na fotkách to může být znát. Pak už to z vás všechno spadne a můžete u focení blbnout, zašpinit si šaty, prostě cokoli a už to vůbec nevadí...... ale víš co? Udělejte si to po svém a tak, jak budete vy sami chtít ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den. Focením před obřadem určitě získáte čas, ale z vlastní zkušenosti vím, že ne vždy je to úplně to ono. Když jsme fotili svatbu v zámečku, kde bylo vše od ranního strojení, přes obřad až po ubytování do druhého dne, v klidu se dalo fotit, než se začali sjíždět hosté. A další focení po obřadu už bylo s rodinou, hosty a už jen pár portrétních fotografií v podvečerním světle. Naopak druhá nevěsta nakonec dopolední focení zrušila. Zjistila si, kolik času stráví u kadeřníka, na líčení a cestou na hrad a už bychom to nestíhali. Takže záleží na tom, jak budete mít domluvené všechny služby okolo a jestli nejste nervák :-) Některé nevěsty jsou tak nervózní, že by se před obřadem fotit ani nedaly. Hodně štěstí. Petra
Odpovědět
Profilova fotka
@zzzu a nešlo by to tak, že byste se fotili až po obědě?
Odpovědět
Profilova fotka
no to mě ani nenapadlo ušpinění šatů apod... No po obědě to bylo původně v plánu,ale když skončíme s obědem cca 15:30 a pak se jet někam fotit, když odpolední hosté chci mít na 17h... chjo nevím jak to udělat
Odpovědět
Profilova fotka
@zzzu My to opravdu měli podobně, focení jsme dali hned po obřadu, až potom byl oběd - obřad 13,30, 14,30-15,30 focení, pak oběd , přesun z restaurace do vedlejší vesnice do kulturáku a od 17,30 se začali scházet všichni zvaní hosté. A ještě jsme zvládli i večerní focení....
Odpovědět
Profilova fotka
@zzzu měj svatbu dřív a získáš čas, já mám v 11 a vše se stihne akorát.
Odpovědět
Profilova fotka
tento termín právě dřív nešel, naše svatba v tento den je první, pak ještě asi dvě po nás.
Odpovědět
Profilova fotka
@zzzu heleď my měli obřad v 15:00, pak jsme se se všemi najedli, a pak až vypuklo focení. A stihli jsme to bez problémů
Odpovědět
Profilova fotka
My měli obřad také v 15:00, potom jsme měli focení a až potom bylo jídlo:) Vyhovovalo nám to. Focení svatebních fotek ještě před obřadem mi přijde hrozně divné, to pak nejsou manželské fotky:)
Odpovědět
My měli obřad od 13 hod a my dva jsme se fotili od 11:45. Krásně se to stihlo. PLUSY: nikoho "nezdržuješ" od jídla nebo se během odpoledne nenudí, když se novomanželé odjedou fotit nechtěla jsem variantu, fotit se hned po obřadu - nemám ráda moc zvědavých očí :-) Vzala jsem jen moji svědkyni. nikdo moc nevěděl, že se fotíme před obřadem, takže když jsme pak ukazovali svatební album, lidé byli mile překvapeni :) MÍNUSY: nervozita - já byla v pohodě, ale je pravda, že pořádně jsem si samozřejmě oddychla až po obřadu časový harmonogram - fotograf nám řekl, že nás bude fotit hodinu a od toho se odvíjelo celé moje zkrášlovací dopoledne zašpinění šatů - dávala jsem si dost pozor, aby na obřad byly "nepoužité" :-) Do trávy jsem sednout odmítla :-) prstýnky - prostě jsme si je museli na pár fotek nasadit - pro náš žádný problém, ale dovedu se představit, že by se někomu nelíbilo nasazovat si je ještě před obřadem snoubenec Tě uvidí už před obřadem - takže nic pro někoho, kdo chce být utajená nevěsta :-) SHRNUTÍ :-) Já bych to tak udělala ZNOVU, sice je to komplikovanější na organizaci a nervy, ale za tu cenu, že na nás svatebčané nemuseli čekat (pro mě vždy nejnudnější část dne na svatbách), to rozhodně stálo! Držím palce, ať máte takovou svatbu, jakou si přejete a nenechte si do ní od nikoho příliš povídat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, focení před svatebním obřadem má jistě organizační výhody. Výsledkem jsou téměř vždy formální fotografie - ale i ty jsou zapotřebí :-) Nejen, že si musíme dát pozor na ušpinění a rozcuchání atd., ale nervozita obou snoubenců je přeci většinou trochu znát. Pokud jsme dělali tento typ focení, tak jsem se snažil domluvit na tom, že si před obřadem odbudeme "klasické portréty" a po obědě, resp. k večeru pak trochu uvolněnější. Každopádně ve 13.00 není zas tak pozdní obřad... většinou to vychází tak, že se po obřadu udělají skupinovky ... cca. 30-45 min, pak je oběd... cca. do 15.00 - 15.30. Pak je vhodné odjet (odejít) na 40 min - 1hod.. mimo civilizaci a udělat romantické portréty obou. Když budete mít náladu a bude ještě světlo, můžete se "vypařit ještě k večeru.. v létě kolem sedmé, osmé. To jsou pak nádherné záběry a chvilky, které si novomanželé většinou velmi vychutnávají a mají radost, že se ta svatba bez nich na chvilku obejde :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zzzu my meli obrad ve 21 hodin, takze foceni pred obradem byt muselo a jsem za to rada. Uzili jsme si asi 2 hodiny jen sami dva bez starosti o nase deti, seznamili jsme se s fotografem i kameramanem, prijemne jsme se pri foceni pobavili a nervozita opadla. O saty jsem se nebala, takze jsem si klidne sedla i na zem.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Výhody: - šaty, účes a makeup jsou v top stavu, - lidé na Vás nebudou čekat po obřadu, - můžete si vyhradit více času, - z hostiny už nikam nemusíte a můžete se věnovat hostům. atd Nevýhody: - světlo je ve svatební sezoně ideální celkem brzy ráno, nebo v podvečer, takže při focení 9-12h nebude zrovna ideální, - šaty, účes i make-up, často dostanou při focení zabrat a v závislosti na počasí někdy i dost výrazně, takže je potřeba počítat minimálně s časem pro úpravu všeho před obřadem... - napětí před obřadem (ještě to emocionálně nejnáročnější nemáte za sebou..), ale s tím by si měl poradit foťák... atd Osobně doporučuji chvilku využít pěkné místo obřadu pro nafocení všech, skupinek a pár Vašich fotek a hlavní focení Vás dvou odložit po hostině na krásné podvečerní světlo, kdy již máte povinnosti za sebou, jste uvolnění a prstýnky jsou tam kde mají být :-) Jakub
Odpovědět
Profilova fotka
Fotili jsme pred obradem atelier, po obradu spolecne i par solo fotek a nejpovedenejsi bylo novomanzelske rande s vysnenou fotografkou Zuzanou Scharf. Myslim si, ze vsechny varianty jsou mozne a fotek nikdy neni dost ;-)
Odpovědět
Ahoj, my plánujeme obřad na 14:00 a určitě se budeme fotit dopoledne. Z vlastní zkušenosti vím, že pro hosty je pak velmi zdlouhavé čekání než se novomanželé vyfotí. Takže já ráno hned kadeřnici, kosmetičku a mezi 10-12 focení, pak se sjedou hosté a půjde se na obřad. Přijde mi to ideální. Nebudu rozmazaná od slz (brečet určitě budu) a ženich nebude nervozni, že na nás u focení někdou kouká a čeká na nás:-)
Odpovědět
My jsme se fotili před obřadem, bylo to super, jinak bych to nechtěla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No, názory jsou různé, což se samozřejmě dalo čekat. Já bych teda chtěla mít top make up, vlasy atd. na obřad, to je moje chvíle. U nás jsme se na fotky podívali jednou, vesměs to pak už nikoho nezajímá. Vem si např. - u focení si zašpiníš šaty, pokadí tě holub do vlasů a co pak?? Mysli vážně na to nejhorší. Focení po jídle - nejlepší varianta, někdo sice říká že se můžeš zašpinit od jídla atd., ale snad žádná nevěsta se na svatbě necpe jako (s prominutím) dobytek, aby si kydla talíř do klína. Navíc co vím, tak snad všechny nevěsty, včetně mě, ani nic pořádně nesní. A když už máš někde skvrnu od omáčky, tak ji nikdo nevidí, případně ji vyretušují. Focení mezi obřadem a jídlem - pro vás ideální, pro ostatní hrůza a děs. To jsem zavrhla okamžitě. Už jsem slyšela tooolik naštvaných lidí z různých svateb, jako "nechali nás tam stát jak ovce a šli se fotit /nudili jsme se tam, chtěli jsme už oběd / myslí jen na sebe a mě starou babku tam nechají sedět na lavičce" apod. Lidem se nikdy nezavděčíš!!
Odpovědět
Je to jen můj vniřní pocit: Focení novomanželů beru jako opravdu focení novomanželů, tedy po obřadě. Mám se tvářit vesele apod. jako správná novomanželka, když to bude jen "divadlo"? :) Nee, já se chci fotit už jako vdaná paní. Tak samo bych se nechtěla fotit den po svatbě, protože to už je prostě podle mě uměle nastrojené. Když se fotili vaši rodičové a všichni ostatní, taky se na ně chvilku muselo počkat. Myslím, že hodinka, hodinka a půl ještě nikdy nokoho nezabila. A když jim dáte k dispozici jídlo, no ejha, ještě, aby si stěžovali! ;-) ;-) Takže za mě až PO :-) Máme obřad ve 14 hodin, pak drobné focení s přáteli, kteří přišli na obřad, a pak hurá na oběd :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky my jsme měly obřad také ve 13 hodin. Po obřadu jsme se fotily se všemi co byly na obřadu a kolem 14:30 jsme dorazily na hostinu. Jídlo jsme měly snědený za hoďku a v 15:30 jsme se šli fotit no a v půl pátý jsme byly hotoví vyzvedly jsme rodinu v restauraci a jeli na večerní párty, kterou jsme měli u našeho baráčku na zahradě. A odpolední oslava byla od 17 hodin a i s přesunem jsme to všechno v pohodě stihly a bez stresů. Já jsem byla před obřadem tak nervozní že bych opravdu žádné focení nezvládla ale samozřejmně záleží na člověku, takže to každý prožívá jinak. No a na fotkách odpoledne už jsme oba doopravdy v pohodě a moc jsme si to užily. Prostě z nás už spadl veškerý stres. Ale je to jen a jen na vás udělejte to tak jak to chcete vy :-)
Odpovědět
dost lidiček co vím se fotí až třeba v neděli nebo nějaký den po... ve svatební den si udělají jen skupinovky atd a pak to samostatné focení prostě nějaky den poté,ano,je potřeba se nalíčit,ale to vzládnete každá sama a pak chybí už jen účes... není myslím problem se s kadeřnicí domluvit. mělo to tak hodně mých kamarádů,mají nádherné fotky,měli i čas si přejet z místa na místo a nikoho tím nezdržovali... :-D a kdyz mas obrad v jednu a obed bys mela treba na 15h tak si myslim,ze na foceni je take dost casu a kazdy s tim trochu pocita
Odpovědět
Profilova fotka
@zzzu určitě doporučuju jak si to vymyslela sama, měli jsme to naprosto stejně, akorát obřad jsme měli ve 14hodin a focení od 10-13 naplánované. Bylo to super takové osobnější a dojemější, manžel si pro mě došel a pak jsme šli na focení což byla taková příjemná procházka jen pro nás, nemuseli jsme se stresovat že někdo někde čeká a přemýšlet nad něčím dalším. Rozhodně bych se nebála špinavých šatů atd... nikde se snad válet nebudeš. Uvidíš že pak na focení budeš vzpomínat jako na nejpohodovější část dne... od obřadu už to jelo... Hosti to taky ocení...
Odpovědět
Profilova fotka
asi většina z vás máte pravdu, jelikož já i můj budoucí muž budem asi hodně nervózní, tak focení bude muset být po obědě. Už jsem od hodně lidí slyšela, že ráno je docela špatné světlo na focení. Tak to nejspíše necháme až po tom obědě.
Odpovědět
@zzzu skus si pozriet starsie diskusie na tuto temu....na Slovensku je uplne bezne fotenie pred obradom, takze smelo do toho....a najlepsie svetlo na fotenie je rano alebo vecer, ked je slnko nizsie...takze ci o desiatej alebo o tretej je dost jedno...
Odpovědět
@zzzu My si udělali focení nás dvou před obřadem, abychom někoho nezdržovali, po obřadě skupinovky a večer ještě krátké docení nás dvou na jíném místě (hostinu jsme měli kousek dál jak obřad), než se vystřídali/přišli lidé na večerní veselku. http://svoji.zde.cz
Odpovědět
Profilova fotka
Pěkný den, @zzzu, podle nás je to dobrý nápad, a vždy když je taková příležitost, tak jí využijeme. Především proto jistotu, kdyby se odpoledne pokazilo počasí. Když to vezmu statisticky, tak jsme novomanželské portréty pouze dopoledne fotili na jediné svatbě z uplynulých 36. Ukázku vidíte níže. Jako vše, dopolední focení má jisté nevýhody - světlo je ostré, pod očima, nosem a jinde v obličeji vytváří černé stíny (které je třeba přebít bleskem), což v námi preferovaném podvečerním světle nehrozí. I vy musíte překonat několik nevýhod - dát pozor na účes, pokud možno i šaty, oželet, že si prstýnky nasadíte už před obřadem, překonat časový tlak a nervozitu atp. Tyto aspekty mohou výrazně omezit možnost vzniku opravdu zajímavých fotek. Dopolední focení je tedy dobrým doplňkem podvečerního focení ženicha a nevěsty, při kterém vzniklo 99% našich nejzajímavějších snímků. Pokud to počasí dovolí a není třeba využít unikátní kulisu místa obřadu (kam je obvykle stejně možno se vrátit v podvečer), nafotíme po obřadu velkou skupinovou fotku a nezbytné další, abychom nezdržovali před obědem. Zbytek nafotíme posléze v přívětivějším světle. Pěkné dny Jirka & Lotka
Odpovědět
Profilova fotka
Možná je to jen můj pocit, ale focení před svatbou mi přijde zvláštní, bez emocí, to vše opravdu přijde až po tom obřadu, předtím by mi to přišlo takové hrané, neopravdové, ale samozřejmě záleží na každém, jak to cítí. My měli obřad až ve 13:30 a vše proběhlo bez problémů, focení trvalo zhruba hodinku a půl a nebyl problém, svatebčané se mezitím prošli po zámecké zahradě a když jsem pak sondovala, tak to prý uteklo rychle :-) takže já jsem spíše pro focení až PO obřadu.
Odpovědět
Profilova fotka
Já taky právě nevím jak to vyřešit.Obřad máme na 12hod,na oběd s rodinou budeme přejíždět cca 5km.Teď mi jde o to,co budou dělat(rodina a svědci), když my se půjdme po obřadu fotit???Moc se nám zase nechce se vracet zpět na místo a taky kvůly času,hostina bude od 17hod.Poradíte někdo?Focení před obřadem,stihneme to? díky :-)
Odpovědět
@vendulinkaa Raději bych nejdřív oběd a pak se 5km vrátila na focení už jen ve dvou,než nechat rodinu někde čekat . Ale záleží i na počasí,pokud bude ideální,čekat se dá.Pokud ošklivo, je to opruz.Navíc pokud je obřad ve 12,tak do 17 hod času habaděj.My obřad měli až v 13 hod,po něm oběd,pak focení( taky cca 7 km od místa obědu) a do 17 hod se stihlo vše
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Doufám tedy, že my tady v Česku nepřevezmeme každou americkou šílenost. :-| :-p
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?