Co když ženich nesnáší focení?

Ahoj, mám malý dotaz. Možná pro někoho stupidní - pro mě celkem důležitý. Můj snoubenec vyloženě nesnáší focení. Pořád je vysmátý, ale vytáhne se foťák nebo se jen o focení řekne a tím to končí. Ze svatby však fotky rozhodně mít budeme a vím, že on bude za památku taky rád, jen nevím jak to udělat, aby všude nevypadal tak "zhnuseně". Hezké jsou jedině fotky, kde nemá obličej nebo kde je k objektivu zády, popřípadně momentky, kdy neví, že ho někdo fotí. Neumím si představit že by jsme měli během svatby zhruba hodinu pózovat....Neměla jste některá z vás stejný problém? Jak jste to řešily? Děkuji. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Můj se strašně nerad fotí a já zas na všech fotkách vypadám jak pako. Ale měli jsme profi fotografa, který ví, jak s takovými lidmi pracovat :-D . A navíc během obřadu jsme třeba absolutně netušili, že tam je, po svatbě jsme s manželem řešili, že možná ani nebudeme mít fotky z obřadu, protože si ho ani jeden z nás nevšiml :-D . Tam budete řešit úplně jiné věci. Základem je si fotografa vůbec nevšímat, většina z nich vás na to hned na začátku upozorní. Dobře to dopadne ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se kvuli fotografovi i parkrat pohadali. Manzel zadny fotky nechtel, pry jen od hostu z mobilu. Nerad pozuje a pry si taky pripada jako blbec. Ale ja i lidi z naseho okoli mu vysvetlili, ze profi fotky ze svatby bychom meli mit. Nakonec mame cca 600 fotek, z toho jen zlomek pozovanych, zbytek jsou nadherne momentky, kdy jsme ani nevedeli, ze nas fotili.
Odpovědět
Profilova fotka
@l9820 manžel focení taky nesnáší, pořád je vysmátý a tváří se normálně, ale jak se vytáhne foťák tak uplně zdřevění a tváří se strašně. Pózovacích fotek jsem dělali jen pár a zbytek jsou momentky z celého dne :-) Na co hromady pozovacích fotek, které vám časem tolik neřeknou jaký byl den :-) No a u momentek ani nebude vědět, že ho fotograf fotí :-)
Odpovědět
Momentky jsou taky řešení, jenže já na nich vždy vypadám hrozně :-D Tak snad nás porfi fotograf zachrání, díky za názory. Jsem ráda, že nejsem jediná. :-D Jen nechci pak poslouchat od lidí, proč se bereme, když se v moment kdy má být štastný tváří tak, jak se tváří :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dá se přímo domluvit s fotografem na tzv. reportážním focení, tj. žádné pózy, fotograf se tváří jako by tam nebyl a dělá momentky. Spousta fotografů to má dokonce radši, než vyumělkované pózy. My jsme třeba focení s manželem vůbec nechtěli, protože jsme nechtěli ani na chvilu opustit svatbu a lidi, co na ní jsou kvůli nám, tak máme jen pár skupinovek a zbytek jsou reportážní. A dopadly výborně. Pokud máte profi fotografa se zkušeným okem, tak bych se nebála :-)
Odpovědět
Měli jsme podobný problém. Manžel pózovat nechtěl, ale kvůli mě to "přetrpěl". Bála jsem se, že si během focení bude stěžovat a že se na fotkách bude tvářit blbě, ale nakonec focení proběhlo úplně v pohodě a fotky se taky povedly. Říkala jsem mu, že se na všech fotkách tváří spokojeně, tak že to asi nebylo tak hrozný. Na to mi odpověděl, že to bylo strašný a že už to nechce někdy zažít, ale že to udělal kvůli mně, a že mu při focení běželo hlavou "jakej debil tohle vymyslel" :-D Pokud nechcete manžela trápit, tak se taky domluvte na reportážní fotky.
Odpovědět
Profilova fotka
Najděte fotografa se kterým si váš snoubenec bude rozumět, dejte už před svatbou čas tomu abyste se poznali a ostych odpadl. Na svatbě by pak fotograf měl fotit především ty momentky, být nenápadný, přátelský, nevymýšlet blbosti. Portréty pak určitě taky zvládnete :)
Odpovědět
My foceni nesnasime oba dva, nasli jsme fotografa, kde byl pozadavek hlavne na momentky kdyz nevime ze nas nekdo foti, ty jsou perfektni, po obede s nama zkousel cca 20 min fotit neco soukromeho s strojenehoa ty fotky jsou priserne... sam uznal ze to neni nic pro nas, az nas tech 20 min docela otravilo...
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych to také předem moc neřešila. Vyfotíla jsem přes 500 svateb a z toho se mi každý druhy par svěřil s tím, ze se neradi fotí. Většinou teda ženich.. :-) a možná právě proto si najali profika. Ve svatební den ale tohle vůbec nevnimate, den je plný emocí a zážitku, běží taknejak na samospad. Fotografa si ani moc nevšimnete. Romantické foceni vas dvou trvá většinou hodinu. Ale vám to přijde jako 15 minut. Uteče to, věřte mi. Navíc je to vlastně chvíle, kterou mate konečně trochu sami pro sebe. Hosty necháte chvíli popíjet a mate čas si sdělit dojmy z obřadu, a co vaši hosté, proste si trochu popovídat. A ještě mužu přidat jeden dobrý tip, jestli chcete aby se váš nastávající na fotkách usmál, vyberte si na foceni ženu. Bude to pro nej jednoduše snazší než se smát na cizího chlapa, nebo ještě hůře na kamaráda.
Odpovědět
Děkuji všem za užitečné rady :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych zkusila fotografa, který má i teleobjektiv, aby mohl fotit více z dálky, takové momentky, kdy si ženich nevšimne, že ho někdo fotí. Chápu, že je i protivné, že kolem vás bude celý den skákat někdo s foťákem. Podobně by se dalo pojmout i novomanželské focení, berte to jako hodinkové rande někde venku, kde se budete procházet a tak a fotograf může být trochu upozaděn a jen zaznamenávat hezké momenty. A pozor u výběru fotografa, ať si nevyberete někoho hodně domimantního :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě je to docela častý ženichovský problém, někdy třeba ne tak extrémní, ale kupodivu většina chlapů se nerada fotí. :-) Dobrý fotograf si s tím ale poradí, dobré je seznámit se už před svatbou, trochu se spřátelit, uvolnit, potykat... Případně vyzkoušet si focení "nanečisto" - nějaké předsvatební, kde fotograf zjistí, jak se mu ti lidé před objektivem chovají, na co reagují dobře, na co špatně, čím je dokáže rozesmát atd. A budoucí ženich se tam na fotografa trochu adaptuje, když to dostane před svatbou v malých dávkách, je to něco jako očkování. :-D Dobré je taky vybrat si někoho, kdo i portréty fotí spíš reportážním způsobem - nechá ty lidi, ať se prochází, přirozeně komunikují a on je nijak nešteluje, spíš jen šmíruje. :-) Taky není nutné fotit hodinu, když je fotograf připravený, má obhlídnutou lokalitu a přesně ví, kdy a v jakém světle chce fotit, může vám za 30 minut udělat spousty pěkných fotek...
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?